Diplomatiek affront voor Parijs: Luigi Di Maio bezoekt “gele hesjes” in Parijs

Screenshot_289

(Vertaling: E.J. Bron)

Er is niet alleen sinds kort onenigheid tussen Frankrijk en Duitsland, maar ook tussen Frankrijk en Italië. De vicepremier van Italië, Luigi Di Maio (foto), voorzitter van de populistische Vijfsterrenbeweging, bezocht afgelopen dinsdag de “gele hesjes” in Frankrijk en prees overeenkomsten. Daarvoor al had de Italiaanse regering haar sympathie betuigd met de protestbeweging.

duits - zuerst

Di Maio, die eveneens minister van Economische Ontwikkeling en Arbeidszaken is, reisde persoonlijk naar Frankrijk en ontmoette dinsdag vertegenwoordigers van de “gele hesjes”-beweging in de buurt van Parijs. Volgens Di Maio was het niet de laatste ontmoeting.

Een woordvoerder van het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken noemde de Italiaanse reisdiplomatie een “provocatie”: “Deze nieuwe provocatie is onacceptabel tussen buurlanden en partners in de Europese Unie. De heer Di Maio, die regeringsverantwoordelijkheid draagt, zou moeten garanderen dat hij onze bilaterale betrekkingen in het belang van Frankrijk en Italië door zijn herhaalde inmengingen niet schaadt.”

De woordvoerder van de “gele hesjes”-beweging, Christophe Chalençon, ziet daarentegen in het bezoek uit Italië een aanzienlijke politieke opwaardering: “Dat geeft ons handelen internationale waarde”, becommentarieerde hij.

Tijdens de bijeenkomst met de Italiaanse gast ging het volgens Chalençon om de komende Europese verkiezingen in mei en de politieke overeenkomsten. De “gele hesjes” zullen ook meedoen aan de Europese verkiezingen.

Daarvoor al hadden uitlatingen van Di Maio, dat Frankrijk de migrantenstroom door het aanhoudende “kolonialiseren” van Afrika zou begunstigen, tot misnoegen bij de regering in Parijs geleid. De Italiaanse ambassadeur werd op het matje geroepen.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Gele Hesjes", "Populisme", burgermoed, democratie, demoniseren, dictatuur, Frankrijk, gezond realisme, Italië, Nationalisme, Patriottisme, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

Een reactie op Diplomatiek affront voor Parijs: Luigi Di Maio bezoekt “gele hesjes” in Parijs

  1. Jan zegt:

    Georgia Meloni geeft de Partito Democratico voor de Franse regering kruipt

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s