Eén-wereldreligie nabij: Paus en topimam sluiten historisch religieus verbond

Screenshot_286

De hoogste leiders van het katholieke christendom en de Soennitische islam hebben op 4 februari in bijzijn van andere religieuze (o.a. Joodse) leiders verklaard dat alle geloven naar één en dezelfde God leiden.

(Door: “Xander”)

Document stelt zonder twijfel dat het niet uitmaakt welke religie je volgt, omdat ze allemaal naar dezelfde God leiden – Hulp van paus aan ‘het beest’ om het oorspronkelijke christendom te overwinnen een al honderden jaren oude protestants-christelijke uitleg van Bijbelse eindtijd-profetieën

Afgelopen maandag werd er buiten het zicht van de massamedia een reuzenstap gezet naar de vorming van een één-wereldreligie. In Abu Dhabi tekenden paus Franciscus en Sheikh Ahmed al-Tayeb, beschouwd als de belangrijkste imam van de Soennitische islam, een historisch verbond. Dat deden ze hand in hand, als symbool van hun ‘interreligieuze broederschap’. Uit het document kan zonder twijfel worden opgemaakt dat het feitelijk niet uitmaakt welke religie je volgt, want dat God aan allemaal zijn goedkeuring geeft en dit zelfs zo bedacht heeft.

Bij de ceremonie, die feitelijk als het begin van de officiële samenvoeging van het katholieke christendom met de islam kan worden gezien, waren tal van religieuze leiders aanwezig, ook Joodse en van andere geloven.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres” en “Tistochwat”)
ksander nieuws

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Blasfemie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "religieuze dialoog", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, belangenverstrengeling, Christendom, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, katholieke kerk, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Linkse christenen, meningsdictatuur, Moslims, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Pacifisme, Paus Franciscus, political correctness, propaganda, Religie, Rotzakken, soennieten, Taqiyya, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

37 reacties op Eén-wereldreligie nabij: Paus en topimam sluiten historisch religieus verbond

 1. Wachteres zegt:

  Tistochwat en Wachteres hebben iets met de paus, dat blijkt wel … GRRRR ….

  Geliked door 4 people

 2. Pietersen zegt:

  Mooi, en daarna allebei de religies afschaffen zodat er geen ellende meer van komt.

  Geliked door 3 people

  • Charles zegt:

   Da’s een utopie

   Geliked door 1 persoon

  • Pr zegt:

   Ook meteen het atheïsme dan maar afschaffen? Het atheïstisch humanisme heeft met al haar ideologische varianten toch een hoop meer chaos en ellende aangericht de afgelopen eeuw dan welke vorm van christelijk geloof dan ook, nietwaar?

   Like

   • Bob Koster zegt:

    @Pr, wist u dat na de val van Byzantium de Byzantijnen aanvankelijk blij waren met de nieuwe Turkse heersers omdat die minder wreed waren dan de totaal van de pot gerukte christelijke heersers? Ja, ik ken de ongecensureerde geschiedenis van het christendom, daarom ben ik atheïst geworden.

    Like

 3. Ruud zegt:

  Geloven is zonder enige vorm van bewijs als vaststaand aanvaarden. Waar hebben we het over?
  Ik ben meer van het “hopen”. Daar is geen bewijs voor nodig namelijk.

  Geliked door 1 persoon

 4. N.E. Derlander zegt:

  Satan kan bezit nemen van een slang, van een stier, van een mens…….en maakt de mens al vanaf den beginne wijs, dat hij net als God kan worden. Satan neemt nog ieder moment van de menselijke tijd bezit van mens en dier, en verkondigt nog steeds dezelfde boodschap: aanbid mij en wordt als God. Jezus trapte er niet in……zijn plaatsvervanger op aarde (een zwak mens) wel?

  Geliked door 2 people

 5. QENQ6 zegt:

  “Zonder twijfel”, “feitelijk”? Zie ik in het artikel dan toch een voorbehoud, of begrijp ik die zinsnede niet goed?

  Like

 6. Ron Rottweil zegt:

  Nou, het zal wel fijn zijn om 1 bovenmeester te erkennen. Islam onderscheidt zich toch door haar ideologisch streven waarbij geweld en terrorisme niet wordt uitgesloten. Ik had graag daar ook een committment naar de Paus gezien.

  Geliked door 1 persoon

 7. Peter zegt:

  Gezamenlijke verklaring paus en groot-imam ‘zal vroeg of laat effect hebben.
  Francesco Paloni 6 februari 2019
  Paus Franciscus heeft tijdens zijn bezoek gepleit voor godsdienstvrijheid. Welke effecten voorziet u?

  “Ik geloof dat er op korte termijn niets zal veranderen, het is geen magie. Er is meer nodig dan een topontmoeting om verandering te zien in gevestigde situaties en spanningen die eeuwenlang steeds weer oplaaien. Maar ik herhaal, het is wezenlijk dat de verklaring ook is ondertekend door groot-imam Ahmed al-Tayeb. Het is niet alleen de paus die oproept tot godsdienstvrijheid, maar ook een zeer gezaghebbende vertegenwoordiger van de islam. Woorden als ‘godsdienstvrijheid’, ‘burgerschap’ en ‘afwijzing van het discrimineren van minderheden’ beginnen ook in de moslimwereld vrij te circuleren. Vroeg of laat zal het effect hebben.”
  De onderstaande zin is heel belangrijk :
  “Niet alleen de paus roept op tot godsdienstvrijheid, maar ook een zeer gezaghebbende vertegenwoordiger van de islam”

  Like

 8. Henk.V zegt:

  Deze paus zou eens de brief de Paulus naar de christenen in Galatië schreef met aandacht moeten lezen…
  Het christendom heeft namelijk een centrale geloofskern: de plaats die Christus in het geloof inneemt.. Wie die kern van het geloof ontkent en in plaats daarvan iets heel anders verkondigt is vervloekt zegt Paulus.
  Deze antichristelijke paus meent dat hij daar volledig aan voorbij kan gaan..
  Hij is de doodgraver van zijn eigen kerk.
  De ultralinkse paus zou door zijn eigen kerk moeten worden afgezet.
  Meer wil ik hier niets over zeggen.

  Geliked door 5 people

 9. delamontagne zegt:

  Hoe de Leugen te vermommen onder de mantel van de waarheid
  EN het Slechte onder die van de deugd……

  Geliked door 5 people

  • delamontagne zegt:

   De Paus zei ook dat vrijheid een recht van een ieder is; elk mens heeft de vrijheid van geloof, zijn eigen gedachten, uitdrukking en handeling.’

   Hij had niet genoeg tijd om een onthoofding van een muslim afvallige mee te maken op het grote plein in Riyjhad,,

   Geliked door 2 people

   • delamontagne zegt:

    Qaradawi avait également fait une déclaration restée célèbre depuis : «Si l’on supprimait la peine de mort pour apostasie, l’islam n’existerait plus aujourd’hui.»

    Geliked door 1 persoon

 10. Marc zegt:

  Herinneren jullie je Ian Paisley nog, die Noord-Ierse dominee die de paus steevast voor Anti-Christ uitmaakte?

  Geliked door 2 people

 11. Astrid zegt:

  Alleen een dualistische geest heeft een godsbeeld nodig. Dat is heel wat anders dan het goddelijke [“het is zoals het is”] te accepteren.
  De messias in je leven, die ben je zelf. Maar wie zijn innerlijke geluk afhankelijk maakt van externe factoren, zoals een religie, zal nooit één worden met het geheel.

  Het lijkt heel leuk, deze verklaring tussen de heren, maar de narcisten in deze wereld vinden wel weer nieuwe methodes om de mens te brainwashen voor eigen gewin. Alhoewel, de klimaatreligie en CO2-fabels lijken ook al ontmaskerd te gaan worden. De smoezen zullen daarom steeds belachelijker worden, de dwang groter, want narcisten houden nu eenmaal niet van mensen [met een eigen mening].

  Tot slot, beide heren zijn misschien tot een bepaald verhelderend inzicht gekomen, maar dat garandeert geenszins dat bij het merendeel van met name de moslims hetzelfde kwartje valt. De islam heeft reeds vele eeuwen van inteelt op zijn naam staan en heeft door een ongelijke opvoeding geleid tot een duidelijke bevoorrechting van mannetjes boven vrouwtjes. En die bevoorrechting laten de alfamannetjes zich niet zomaar afpakken. Zolang er in de moskeeën en op islamitische scholen en in de straten nog ongelijkheid gepredikt wordt, zijn de mooie woorden tussen een roomse paap en een hoge tulband van geen enkele waarde. Ze klinken zo mooi, het is wensdenken.

  Geliked door 1 persoon

 12. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Het Christendom worstelt al zo`n kleine 2000 jaar met de voorspelde “antichrist” een verschrikkelijk beest, die het christendom zal vernietigen. Velen zien met de goedlachse paus Franciscus deze voorspelling in vervulling gaan. Deze paus gaat wel heel erg ver in zijn toenadering tot de islam-ideologie. Is de historische overeenkomst, die hij van de week in Abu Dhabi tekende met Sheikh Ahmed al-Tayeb, de belangrijkste imam van de Soennitische islam, om tot één wereldreligie te komen een verbond of een capitulatie ??? Heeft hij hiermee het paard van Troje in het Vaticaan binnengehaald ??? Wat gaat er schuil achter het lachje van deze wit gejurkte jezuïet ??? Is hij de dienaar van het ware geloof, of is hij een charlatan, die het met de duivel doet ??? Is paus Franciscus een goedlachse, maar valse profeet ???

  Paus Franciscus is een Jezuïet. Jezuïeten zijn niet zomaar een priesterorde. Nee, zij nemen een hele bijzondere plaats in binnen de Rooms Katholieke kerk. De Jezuïeten zijn een soort maçonieke orde. Zij zijn omgeven met veel geheimzinnigheid en geheimdoenerij. Zij hebben heel veel macht, zowel binnen de Rooms Katholieke kerk als binnen de sekte van het “Alziend Oog”. Jezuïeten moeten een eed afleggen, die er niet om liegt. Deze eed spreekt boekdelen. De leider van de orde wordt “de generaal” genoemd. In de wandelgangen wordt de generaal ook wel de Zwarte Paus genoemd. Je zou paus Franciscus dus de Zwarte Paus kunnen noemen, die een witte jurk draagt. Oftewel in plat Nederlands een wolf in schaapkleren.

  Nu we toch de vuile was van de De Rooms Katholieke kerk buiten hangen, kunnen we ook Opus Dei erbij betrekken. Deze organisatie wordt ook omgeven met heel veel geheimzinnigheid en geheimdoenerij. Ook Opus Dei is een soort maçonieke organisatie. Ook Opus Dei heeft heel veel macht en schijnt bij heel veel duistere zaakjes betrokken te zijn. Wat aan de buitenwacht wordt verteld en wat zij in werkelijkheid zijn, stemt niet overeen.

  http://www.volkwordtwakker.nl/nl/waarheden-of-leugens-openbaringen/zwarte-paus-lucifer-en-jezuieten/

  https://www.wakingtimes.com/2018/01/29/inside-popes-reptilian-audience-hall-vatican-city/

  http://jezuieten.irruptio.nl/page5.html

  http://www.vrijewereld.org/2012/02/26/de-jezuieten-en-de-zwarte-paus/

  https://uitdaging.nl/2682-lsquo-paus-franciscus-valse-profeet-rsquo

  https://israelgodskeuze.weebly.com/de-voorspelde-geschiedenis-van-de-antichrist-in-de-bijbel.html

  https://stefaniavanlieshout.com/2011/02/15/opus-dei/

  Geliked door 1 persoon

 13. Ildiko zegt:

  de VERRADERS !

  Geliked door 1 persoon

 14. delamontagne zegt:

  Of de Paus weet nog steeds niet wat “taqiyya” betekent of hij is dementerend en vergaat de reis naar Egypte bij dezelfde Sheikh Ahmed al-Tayeb, die hem vertelde dat de islam toch beter is dan het christendom……..

  Geliked door 1 persoon

 15. Tistochwat zegt:

  Vergis ik me nou of missen we Tineke?

  Like

 16. annah zegt:

  hand in hand “kameraden”

  Geliked door 1 persoon

 17. M. zegt:

  De neppers gaan samen om de echte het leven zuur te kunnen maken.

  Geliked door 1 persoon

 18. kampersrene zegt:

  “Een” wereldreligie…..voortaan zal een Christene die zijn geloof in God de Vader de rug toekeerd moeten vrezen voor zijn leven

  Like

 19. kampersrene zegt:

  Die linkse op de foto heeft zich gekwetst bij het binnenkomen in de orbis-allah ruimte bij de heilige vader ……..de paus.hij bonkte met zijn hoofd tegen de deur, vandaar het verband rond zijne kop

  Like

 20. Republikein zegt:

  Fonske werkt op de fabriek en de koning komt op werkbezoek en roept: “Ha Fons!” Fons roept terug: “Ha die koning.”
  De baas hoort dat en vraagt aan Fons of de koning hem kent. “Natuurlijk kent de koning mij, iedereen kent mij, zelfs de paus in Rome kent mij.” De baas van Fons gelooft dit helemaal niet en stelt voor om samen met Fons naar Rome te vertrekken op de kosten van de baas.
  Dus de andere dag in Rome staan ze samen op het St. Pietersplein en Fons zegt tegen zijn baas: “Ga hier maar tussen de menigte staan en daar gaan zo meteen de deuren open en zul je mij samen met de paus naar buiten zien komen. Even later gaan inderdaad de deuren open en Fons en de paus verschijnen. Fons zwaait naar zijn baas, maar tot zijn schrik ziet hij dat zijn baas flauw valt tussen de menigte. Fons rent met grote stappen de trappen af, duwt de mensen op zij en komt bij zijn baas.
  Hij brengt hem bij bewustzijn en zegt dat dat nu ook weer niet moet. “Ik heb toch gezegt dat ik de paus ken?” Dan zegt zijn baas: “Ik weet het, ik weet het, maar hier achter mij staan twee Japanners en die vroegen aan elkaar ‘Wie is die man die naast Fons staat?’

  Like

 21. Jean zegt:

  Ik heb in diverse artikels gelezen dat dit de laatste paus zou zijn, hopelijk wordt dat de waarheid want die kerel heeft al meer schade toegebracht dan denkbaar is.
  Hopelijk is vandaag zijn laatste dag op deze aardbol.

  Like

 22. fleckie zegt:

  Als er ‘stront’ aan de knikker’ op komst is! bestaan er. heus. wel, ALTYD…’GEDIENSTIGE LIEDEN’
  die de. CLERUS. helpen. . te. ontsnappen!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s