Orbán verschaft Merkel opheldering: “Wij willen geen centraal imperium terug”

Screenshot_296

(Vertaling: E.J. Bron)

Bratislava – Tijdens de ontmoeting met Angela Merkel afgelopen donderdag maakte Viktor Orbán eens temeer duidelijk dat de machtsconstellatie na de Europese verkiezingen eind mei een andere zou zijn. Men zou in ieder geval geen imperium terug willen hebben, aldus Orbán.

journalistenwatch

Sinds 2015 verzetten de Visegrád-landen zich tegen de pogingen van Merkel om de verwoestende fouten van de door haar veroorzaakte vluchtelingencrisis ook over deze landen te verdelen. Hij zou een groter worden van de migratie-kritische partijen verwachten, benadrukte de Hongaarse minister-president Orbán tijdens de ontmoeting met vertegenwoordigers van de Visegrád-landen (V4) Polen, Hongarije, Tsjechië en Slowakije in de Slowaakse hoofdstad Bratislava.

“Men kan redetwisten over verschillende vormen van de democratie – links-liberaal, niet links-liberaal, christelijk – maar wat men in ieder geval niet mag vergeten, is het volk, de Demos”, aldus Orbán volgens een persmededeling van zijn partij op “kormany.hn”. “Als we ons niets zouden aantrekken van de wil van de Europese burgers, dan zouden we geen Europese Unie oprichten, maar een imperium, en zouden we onszelf terugvinden waar we 30 jaar geleden waren: in verzet tegen de bevelen van een centraal, imperiaal rijk.” De V4-landen zouden heel goed weten wat het zou betekenen om door een groot rijk gedomineerd te worden, en ze zouden niet van plan zijn daar naartoe terug te keren, aldus de woorden van Orbán, vermoedelijk gericht aan het adres van Merkel en de democratisch nooit gelegitimeerde moloch in Brussel.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, democratie, dictatuur, EU-critici, Europa, EUSSR, gezond realisme, Hongarije, Marxisme, meningsdictatuur, Merkel, Nationalisme, Oost-Europa, Patriottisme, Polen, Rotzakken, Slowakije, soevereiniteit, Tsjechië, Visegrad-landen, Volksvijandigheid, Vrijheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

14 reacties op Orbán verschaft Merkel opheldering: “Wij willen geen centraal imperium terug”

 1. Anneke-0118 zegt:

  Een dikke vette AMEN, voor de zeer realistische en ERVAREN Victor Orban!!! ! !!! “De HERE is met hem; HalleluYAH…”. Oost-Europa hft de DDR geschied-ellende nog KERSVERS in het geheugen!!! ! !!! Hebben hun les geleerd en hun IQ-niveau straalt WIJS, dus succesvol!!!

  Like

  • Anneke-0118 zegt:

   EU…De unie vn de duvel…Er zal ooit een wereldwijd koninkrijk komen, Gods Vrede-Rijk. Met de Messias ‘aan ht roer’, te Jerusalem. heel iets anders dan de satanische (vrijmetselaars) rijkjes…Het TEGENOVERGESTELDE dus, ten goede voor Gods kinderen!!! ! !!! Shalom, vanuit SALEM- IL….Wereldwijd rust en GOEDheid. Maar, wanneer….Geduld en Geloof, is ’n nu zeker een schone zaak

   Like

   • Harry zegt:

    Droom maar lekker verder hoor , Anneke .
    Maar iedere dag worden we verder ingemetseld door de vrijmetselaars .
    Met de geitenneukers in hun kielzog .
    En bidden en hopen veranderen daar geen ene donder aan !
    Stop nou toch eens om ons met dat soort waanzin te bestoken !
    Slechts de strijd kan ons helpen .
    Maar geen illusie van een waanzinnige utopie .
    Wat leef jij toch in een banale droomwereld .
    Waarom doe je dit ?

    Geliked door 1 persoon

   • kampersrene zegt:

    Natuurlijk Anneke …je hebt volkomen gelijk…..ken je ook dat sprookje van sneeuwitje en de zeven dwergen ?

    Like

   • kampersrene zegt:

    Er zal ooit een wereldwijd koninkrijk komen, Gods Vrede-Rijk. Met de Messias ‘aan ht roer’……,Waar was die Messias toen zes miljoen joodse medemensen werden vermoord…waren dat zijn kinderen niet….of waren het maar ……joden

    Like

 2. Ruud zegt:

  Zo is het en niet anders!

  Like

 3. Cathja zegt:

  Veel respect voor de woorden van Orbán! Hadden wij maar meer van deze duidelijk democratische presidenten binnen de EU, die er geen twijfel over laten bestaan dat het volk op nummer 1 staat, en niet de wil van Brussel.
  Het kan bijna niet anders dan dat Merkel deze openlijke terechtwijzing heeft opgemerkt. Dat maakt geen verschil voor haar walgelijke beleid, maar het is echt wel doorgedrongen bij haar dat niet iedereen klakkeloos doet wat zij gebiedt.
  Openlijke terechtwijzingen zouden aan meerdere ‘tirannen’ in Brussel gegeven moeten worden. Ik kan er wel een paar noemen.

  De Brussel-gezinden zullen wel weer dreigen en ach en wee klagen, maar zij mogen zich zo langzamerhand wel gaan realiseren dat er een tendens in Europa gaande is die niet zomaar is te stoppen. We zullen zien wat er op termijn staat te gebeuren. Zeker is wel dat er steeds meer aversie komt tegen de machthebbers in Brussel.

  Like

 4. Laten we de brussels dictators en hun knechten (rutte c.s.) de rug toekeren en zoals Geert Wilders zegt: “nederland terug geven aan de nederlanders ” en niet gratis weggeven aan shell en unilver (3 miljard per jaar ). Voor ik het vergeet “nederland moslim vrij”.

  Geliked door 1 persoon

 5. orelius zegt:

  Wat een kanjer , een sterke leider met ballen , kloten . Hadden wij hier maar zo,n echte man. Nee wij zitten opgescheept met genderneutraal knuffelaars .

  Like

 6. Taljaard zegt:

  Uit de geschiedenis valt te leren, dat sinds de val van het Romeinse Rijk, opzetten en plannen voor een gecentraliseerde machtsuitoefening in Europa altijd op min of meer catastrofale mislukkingen zijn uitgelopen.
  Zelfs een diffuus soort federalisme, zoals het Karolingse Rijk, de Middeleeuwse machtskerk van Innocentius III, en het Duitse Eerste Rijk, hebben nooit een beslissend historisch beslag op de Europese geschiedenis kunnen leggen. Het is of ten onder gegaan door niet controleerbare externe factoren (Vikingen), of versteend in een amorfe machteloosheid van onderlinge verdeeldheid en wedijver.

  Het streven naar een daadwerkelijk gecentraliseerd machtscentrum kreeg in de XVIe eeuw voor het eerst gestalte bij de Habsburgse vorsten Karel V en zijn zoon Philips II. Dit strandde echter op de Reformatie en een direct daarmee verbonden streven naar regionale religieuze en economische autonomie. En al het geroofde Zuid Amerikaanse goud ter wereld was niet in staat om dit nieuwe zelfbewustzijn te breken.
  De tweede mislukte poging door Napoleon was een bloedige en een tragische, maar zij had in feite het tegendeel ervan tot gevolg, zoals vastgelegd in het Wener Congres van 1815. En zij leidde tot een status quo, die pas 99 jaar later, in 1914, zou worden opengebroken. Niet geheel ten onrechte werd dit door Golo Mann betiteld als ”die Mutterkatastophe.”
  Mede vanwege deze verloren gegane status quo trachtte Hitler het oude Habsburgse en Napoleontische droombeeld van een gecentraliseerde Europese machtsuitoefening alsnog te verwezenlijken.

  Wij weten allemaal hoe dit is afgelopen.
  En iedereen met een beetje historisch inzicht zal daarom inzien, dat het streven van de EU/het Vierde Rijk hoe dan ook zal stranden. Een opzettelijk in gang gezette influx van barbaarse volken en culturen, met het oogmerk om de val van Rome te herhalen, zal stuklopen op de diversiteit van de inheemse Europese volken en culturen. En de houding van de Slavische volken, en het Magyaarse volk, van het huidige Europa is een treffend voorbeeld daarvan.

  Deze houding heeft andere historische wortels dan de West Europese.
  Want in West Europa berustte de weerstand tegen een centraal machtscentrum op een wens voor religieuze en economische autonomie. De christelijke identiteit van West Europa is echter marginaal geworden. (helaas! zeg ik als christen)
  En de regionale economische autonomie is opgeslokt door het globalisme.

  Maar de Hongaren, Tsjechen, Polen en Slowaken hebben, als voormalige onderdelen van de Donaumonarchie, het Tweede Duitse/Pruisische Rijk en Rusland, vanouds altijd gestreefd naar CULTURELE autonomie. En daar hebben de EU federalisten geen antwoord op.
  Bovendien begint men ook West Europa meer en meer de waarde in te zien van deze culturele autonomie. En gezien het feit dat de culturele marxisten er in het Westen van Europa over de afgelopen 50/60 jaar alles aan hebben gedaan om de cultuur af te breken hebben zij daar geen alternatief voor, behoudens een verworden en decadente nietszeggendheid.
  Dat weet Orban!
  En daarom speelt hij hier een aantal bijzonder sterke troefkaarten uit.

  Geliked door 1 persoon

  • QENQ6 zegt:

   Ik denk dat Orban de Christelijke traditie goed begrijpt, en dat het veel te maken heeft met (culturele, religieuze) autonomie en een eigen identiteit en individu zijn (niet te verwarren met een “eng” individualisme, egoisme en materialisme) , en niet met een zweverige beeld van liefde zonder begrenzingen.
   Is het niet toevallig dat het West-Romeinse Rijk veel eerder viel dan het Oost-Romeinse Rijk? Graag u mening.

   Dank voor uw mooie uiteenzetting.

   Geliked door 1 persoon

  • QENQ6 zegt:

   P.S. Dan weet Orban dus dat West-Europa weerloos is omdat het in een identiteitscrisis zit

   Like

 7. Marinuslans zegt:

  Geweldig van Orbán nu wij nog in Nederland, maar ik denk eerst de Euro€, daarna komt het vanzelf, Tusk en Verhofstad alles zal vallen ook deze 2 klootzakken. UK gaat de aanzet zijn van einde €.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s