“STAND UP”

Screenshot_5

(Door: Messin Issa – Vertaling: “delamontagne”)

Een anti-zwarten discriminerende sketch die door langdurige ovaties werd toegejuicht

Een “sketch”, die openlijk racistisch en stigmatiserend voor zwarte migranten in Marokko is, werd afgelopen zaterdag op een tv-kanaal van de publieke Marokkaanse omroep uitgezonden  en warm toegejuicht door de toeschouwers in de zaal. De sketch was onderdeel van de show “STAND UP”, een entertainment uitzending die zichzelf als familieshow beschouwt en erop uit is om DIE zeldzame parel, de komiek van morgen, te ontdekken en hierdoor het humoristisch erfgoed van Marokko te bewaren. Dit vindt plaats door de rivaliteit tussen de verschillende kandidaten te laten beoordelen door een Jury van drie nationale artiesten.

De sketch, die ongeveer 10 minuten duurt, begint met het op ’t toneel verschijnen van een zwarte jongeman, klein en frêle. Hij draagt gympies, spijkerbroek en een pet op z’n hoofd die omgekeerd is en heeft twee uitstekende tanden die in de richting van de klep van de pet wijzen.

Hij lijkt met een woedende “Bugs Bunny” te willen concurreren. Hij stelt zich voor als  een “migrant” uit de Ivoorkust.: “Ik heet Kahlouch”, kondigt hij met een Afrikaans accent aan.

Nu is “KAHLOUCH” een minachtende term voor zwarten in Marokko. Het betekent zoiets als: “klein, vies Afrikaanse negerjongetje”. We zouden er een schijn van zelfspot uit kunnen opmaken, ware het niet dat de rest nog moest komen. Het is één grote klacht tegen zwarten.

Het is voor niemand een geheim dat in Marokko zwarten worden gezien als bedelaars, verkrachters en ze zijn lui. Of ze nu autochtoon, migrant of student zijn, maakt  niet uit. Ze zijn ’t onderwerp van minachting, haat, discriminatie en soms onderhevig aan agressie die fataal kan zijn. Ze lijden onder het dagelijks pesten, de spot en de vernedering. Ze krijgen alle bijnamen die je maar kunt bedenken:”Negro, Kard [aap], Anzi [geit], Abd [slaaf], Ebola etc, etc.

“Kahlouch”vertelt dat het hem 15 dagen heeft gekost om vanuit Ivoorkust Marokko te bereiken, maar het duurde 5 JAAR om het Marokkaanse grondgebied vanaf het zuiden Tanger [in ’t noorden] te bereiken. Hij vertelt over de tegenslagen die hij tijdens deze reis heeft ondervonden door de discriminerende behandeling van de Marokkanen door zang, woord en gebaren uit te beelden. Het publiek herkent zichzelf onmiddellijk in deze sketch en ’t is alsof de komiek voor hen spreekt. Ze zien in de artiest zichzelf zoals hij zich uitdrukt over wat Marokkanen denken van zwarten die het land binnenvielen. Ze zijn verrukt, uitzinnig en juichen hem wild toe. Staande en bij elke keer als de naam “Kahlouch”valt, reageren zij in koor:”Go Kahlouch go”. Zoals je ook in de Marokkaanse voetbalstadions kunt horen. Aangestuurd en aangemoedigd door het publiek, vindt “Kahlouch” het allemaal geweldig. Hij is de enige zwarte in de zaal.

Het publiek is in extase als “Kahlouch” aan het einde van de show een impulsieve seksuele handeling suggereert bij iemand die voor hem gebogen staat en hem de rug toekeert. De drie juryleden zijn ook opgetogen. Ze zijn gefascineerd door het talent van de kunstenaar.

“Bravo en gefeliciteerd met de dynamiek en de animatie die je op het podium hebt verricht”, zegt een actrice van de jury, terwijl zijzelf ook het Afrikaanse accent imiteert. De twee andere juryleden blijven niet achter. Ze zijn ook onder de indruk van de prestaties van de humorist.

De Marokkaanse publieke omroep  heeft zeker in de persoon van “Kahlouch” die “zeldzame parel” gevonden waarnaar ze op zoek was.

Een “zeldzame parel” die het verdient om te worden uitgenodigd voor een tour in Frankrijk. Onder auspiciën van LICRA …( de Franse Organisatie tegen Racisme ) De show “Stand-up” van de Marokkaanse televisie heeft pas haar  eerste verjaardag gevierd. De eerste uitzending was op 21 januari 2018 en werd door bijna 3,3 miljoen kijkers gevolgd, een kijkdichtheid van bijna 40%.

De sketch, racistisch als ze is, heeft op internet afkeuring opgewekt. Maar we zijn hier in het Koninkrijk Marokko, het land dat de ondertekening van het Pact voor Migratie heeft georganiseerd. Dat was op 10 december 2018 in Marrakesh. Een week later werden twee jonge Scandinavische studentes  in de buurt van die stad als schapen afgeslacht. Dus als ze blanken die uit ’t noorden komen afslachten, wat kan ze dan tegenhouden om zwarten die uit ’t zuiden komen te bespotten.

Video:

 

Bron:
https://ripostelaique.com
Door: Messin Issa

Vertaald uit het Frans door:
“delamontagne”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Afrika, Hypocrisie, Islam, Marokkanen, Marokko, Moslims, Racisme. Bookmark de permalink .

19 reacties op “STAND UP”

 1. Nemesis zegt:

  Niet alleen de Marocs haten die negers als de pest, maar ook de andere Noord Afrikaanse bewoners en zelfs de Midden Oostelijke bewoners.
  Je zou die Marocs, als die hordes negers steeds meer worden en dat doet het, “bijna”, en dat bijna tussen aanhalingstekens allemaal hier willen houden. Bijna dus maar niet helemaal.

  Like

  • Thomasson zegt:

   Kijk maar goed naar de mensen in de zaal. Ze lijken op geen enkel manier op de Moccro’s die hier rondlopen. Dat is bijna vanzelfsprekend. De Marokkanen in de zaal zijn geen Berbers, maar Arabieren. Ze willen af van de “Kahlouch” maar ook van de “Amazigh” (de Rif-vuil die wij hier hebben) in hun land. Daarom doet Marokko zo veel moeite haar eigen drek hier te lozen. Helaas bestaan west Europese regeringen – w.o. ook Nederland en Belgie – uit onwetende imbecielen die de smerige trucjes van de Marokkaanse heersers niet inzien. In de naam van multiculturele samenleving en culturele relativisme gebruiken ze de autochtone bevolking als prooi voor deze roofdieren uit de jungle en de woestijn.

   Geliked door 2 people

   • Nemesis zegt:

    Helemaal juist, jij weet dat, ik weet dat, En wie eigenlijk nog meer? Je kunt ze waarschijnlijk op een hand tellen.

    Like

 2. Wakkere Joost zegt:

  Naar de hel met die Marokkanen en ander gespuis.

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Valt mij nog mee dat ze in Marokko nog drie humoristen weten te vinden, wij hebben aardig wat Marokkanen in huis gehaald maar ik ken alleen Najib Amhali.
  Daarentegen ken ik wel nog steeds de Joodse conferenciers waar er (voor de oorlog) flink wat van waren.
  Wie heeft er nog nooit gehoord van Max Tailleur, Louis Davids, Alexander Pola , Bueno de Mesquita, Gregor Frenkel Frank, Lex Goudsmid en in de huidige tijd bijvoorbeeld Micha Wertheim.
  En ook in het dagelijks leven zijn Marokkanen me nou nooit bepaald opgevallen als grappig.

  Geliked door 1 persoon

  • Thomasson zegt:

   @Tijl Uylenspiegel. Ga maar voor een dagje uit naar Artis. Daar zou je zeker veel meer grappige conferenciers in de kooien vinden dan bij de Marokkanen en hun soortgenoten. Een moslims is niet geboren om grappig of menselijk te zijn. Hij is geboren om te stelen, te roven, te verkrachten en te doden.

   Geliked door 1 persoon

 4. Jan zegt:

  Ieder vooroordeel wordt direct weer bevestigd. Afrika is en blijft een shithole van aangeklede apen.

  Like

 5. BertG. zegt:

  Vandaag de dag in deze PC wereld zouden ze zelfs nog Max Tailleur proberen voor het gerecht te slepen wegens foute joodse grappen.

  En wie vandaag met zo iets aankomt die kan het verder helemaal wel schudden voor de rest van ze leven.

  Geliked door 4 people

 6. Pietersen zegt:

  Hier is toch niets racistisch aan. Ik denk dat de meeste Afrikanen zich hier in zullen herkennen en dan kan je het als humor beschouwen. Weet u nog wel dat boertje van Paul van Vliet met z’n ‘dat benne leuke dinge voor de mensen’, toen stond ook niet iedereen op z’n achterste benen racisme te roepen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s