VIDEO: Dr. Nikolaus Fest over de SPD, of: politiek tegen de Duitse werknemer (+ Nederlandse vertaling!)

 

(Vertaling: E.J. Bron)

Goedendag! Gunter Weißberger, de dinosaurus van de Oost-Duitse SPD, keert zijn partij na 30 jaar de rug toe. De redenen voor zijn onmiddellijke uittreding legt hij uit op internet. U kunt ze ook op mijn Facebook-pagina vinden. Weißgerber zegt: de SPD zou zijn verworden tot een links-groene jetset-partij, beheerst door – letterlijk – waanvoorstellingen. Haar politiek zou gericht zijn tegen de arbeidersklasse, tegen Europa, tegen Israël, tegen de vrijheid van meningsuiting. Hij zou geen zin meer hebben om zich nog te schamen voor de SPD.

Weißgerber geeft voorbeelden: de atoomtechniek inclusief de arbeidsplaatsen zou door de SPD al zijn geofferd op het altaar van de groene ideologie; nu zouden de bruinkool volgens, dan de dieseltechniek – en zodoende de Duitse automobielindustrie. Dat de exorbitante stroomprijzen al lang ook een sociale kwestie zouden zijn, zou de SPD nog steeds niet hebben begrepen, en haar belofte om ze te verlagen zou ze al lang gebroken hebben. Helaas waar. En daar moet nog iets aan toegevoegd worden. Zojuist heeft minister van Financiën Olaf Scholz een verhoging van het hoogste belastingtarief van 42% naar 45% voorgesteld. Hoogste belastingtarief, dat klinkt naar miljonairs. In werkelijkheid treft, omdat het hoogste belastingtarief al van een jaarinkomen van € 55.000,- geldt, de verhoging het grootste deel van de geschoolde arbeidskrachten en hogere ambtenaren. Die zijn allemaal de klos, ze worden allemaal geplukt. Zo verraadt de SPD diegenen die dit land financieren.

Olaf Scholz wil ook graag de onroerendgoedbelasting hervormen. Volgens zijn model zal vooral in de steden de onroerendgoedbelasting stijgen. Dat treft de huurders – dus iedereen die het in geval van twijfel financieel niet zo goed gaat. Pleiten voor een rem op de huren, maar nevenkosten krachtig verhogen. Zo verraadt de SPD de gewone mensen.

Ook houdt de SPD halsstarrig vast aan open grenzen en gezinshereniging. De sociale kassen moeten dus nog meer mensen verzorgen die niets gepresteerd hebben en verzorgd worden op kosten van diegenen die geld storten in de sociale kassen. Dus op kosten van de caissière, van de werkman in de bouw, van de vrachtwagenchauffeur, van de gewone ambtenaar. Die sowieso nauwelijks genoeg hebben en nu ook nog hun oudedagsvoorziening voor mensen uit Somalië, Syrië en Afghanistan gebruikt zien worden. Zo verraadt de SPD de sociale zekerheid van haar Duitse kiezers. Dat doet ze overigens opzettelijk.

Yannick Haan, vicevoorzitter van de SPD uit Berlin-Mitte, zegt heel openlijk: “De oude arbeider is dood. We moeten politiek maken voor kosmopolieten.” Dus, beste “oude arbeiders” bij Volkswagen, Opel, Mercedes, bij Siemens, Aldi, Lidl, bij Hochtief, BASF of RWE: voor de SPD zijn jullie dood, jullie stinken, de SPD wil jullie niet meer. En jullie wil ze ook niet meer, jullie middelbare ambtenaren en conducteurs en postbodes. De SPD wil alleen nog maar de kosmopolieten in de sexy start-ups, de agentschappen en hippe, grote kantoren.

De SPD staat inmiddels landelijk op 14%. Het enige verbazingwekkende daaraan is dat het überhaupt nog 14% zijn. Want men kan niet meer op deze SPD stemmen. Ze leeft inderdaad in waanvoorstellingen, en wat ze van plan is – klimaatbescherming, gratis openbaar vervoer, gratis crèches en, natuurlijk, eeuwige vrede, ook onder vrouwen, buitenaardsen en dieren – dat willen de Groenen ook. Waarom dus nog stemmen op de SPD?

Dat weten zelfs de media niet eens. Hun reactie op de uittreding van Weißgerber is typerend. Als er iemand uit de AfD uittreedt, ook al is het de vierde bijzitter van de plaatselijke AfD-afdeling Klein-Gröpel, berichten de volgende dag de “Welt”, de “Frankfurter Allgemeine Zeitung” en de “Süddeutsche Zeitung” er over, ´s avonds is ze te zien bij Lanz of Stern-TV. Over Gunter Weißgerber, oprichtingslid van de SPD in de nieuwe deelstaten, las en hoorde men niets.

De SPD is dood. Dat is toch… goed nieuws. Fijn weekend!

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, gezond realisme, Rotzakken, sociaaldemocraten, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

4 reacties op VIDEO: Dr. Nikolaus Fest over de SPD, of: politiek tegen de Duitse werknemer (+ Nederlandse vertaling!)

 1. Republikein zegt:

  Is jaren lid geweest van de club, berouw komt na de zonde, die hangen we apart.

  Like

 2. Jan zegt:

  De SPD is een fascistische haatpartij die Duitsers, dwz de autochtonen haat. Stelde zij een aantal maanden voor om ook baby’s vlak voor de geboorte te doden (want dat is ‘het recht van de vrouw), nu wil zij Duitsers onteigenen ‘als het moet’. Dit onder het mom van gebrek aan woonruimte.

  Erst dafür stimmen, Kinder bis zum 9. Monat abzutreiben, jetzt die Bürger enteignen wollen – die SPD ist in ihrem Hass auf die Deutschen offenbar gar nicht mehr zu bremsen.

  Das beweist gerade der Juso-Vorsitzende Kevin Kühnert, der die Enteignung von Hausbesitzern als Ultima Ratio für die angespannte Lage am Wohnungsmarkt ansieht.

  https://tinyurl.com/yyc6nv26

  (Der Juso-Chef ist der Idee der Enteignung nicht abgeneigt: https://www.welt.de/vermischtes/article189901981/Maischberger-Der-Juso-Chef-ist-der-Idee-der-Enteignung-nicht-abgeneigt.html)

  Like

 3. Jan zegt:

  Het IQ van een socialist kun je aflezen van zijn woorden

  Fijnstof hoopt zich op in de hersenen van kinderen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s