Alweer 180.000 mogelijk onterechte uitkeringen verstrekt door UWV sinds periode toenmalige minister Asscher (PvdA)!

screenshot_69

(Door: Wout Willemsen)

Het UWV. Net als je denkt dat je erover uit bent gepraat en je de meeste lijken in de kast wel hebt ontdekt, duikt er wéér een nieuwe op! Arbeidsongeschiktheidsuitkeringen worden niet gecontroleerd, waardoor er mogelijk miljoenen onterecht zijn uitgekeerd! Dat meldt de NOS.

Dat ze de boel hebben lopen verzaken omtrent WW-uitkeringen was al duidelijk. Ook was al bekend dat ze jarenlang diverse onderzoeksresultaten, die hun falen aankaartten, onder de pet hebben gehouden waardoor minister en Kamer niet werden geïnformeerd.

Daar komt nu dus nog bij dat ook van het medisch keuren van arbeidsongeschikten geen ene moer terecht is gekomen. Tienduizenden zitten daardoor met een uitkering thuis, zonder dat men überhaupt weet of dat terecht is of niet!

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
dds

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Bananenrepubliek Nederland, Bureaucratie, Graaien, Hypocrisie, Krankzinnigheid, Nederland, praatjesmakers, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

18 reacties op Alweer 180.000 mogelijk onterechte uitkeringen verstrekt door UWV sinds periode toenmalige minister Asscher (PvdA)!

 1. Peter zegt:

  Opnieuw geschiedvervalsing in Nederlands schoolboek
  Opnieuw lukt het een Nederlands schoolboek niet om het Jodendom waarheidsgetrouw weer te geven.

  Het schoolboek van Noordhoff Uitgevers voor VMBO ‘Plein M’ laat de Joden weg bij de godsdiensten voor welke Jeruzalem heilige plaatsen bevat.
  Tevens beweert het onjuist dat christenen en joden door de Arabieren “meestal goed behandeld werden”.

  Wat betreft dat laatste: in het midden van de vorige eeuw werden bijna alle één miljoen Joden onvrijwillig uit de Arabische landen verdreven (zie Wikipedia).

  Maar ook daarvoor werden Joden al afschuwelijk gediscrimineerd en financieel uitgeknepen, zoals vastgelegd in het ‘Pact van Umar’.
  Dit schrijft bijvoorbeeld Karl Marx over de Joden die rond 1850 in Jeruzalem woonden (Jeruzalem was toen een door Turken bezette stad, met Joden als grootste bevolkingsgroep):

  “Niets is te vergelijken met de ellende en het lijden van de Joden in Jeruzalem. Ze worden constant door de moslims onderdrukt en gediscrimineerd.”

  Om nog maar te zwijgen over de geregelde pogroms en slachtpartijen van Joden door Moslims (zie Wikipedia).

  Evenmin wordt er iets gezegd over de discriminatie van christenen, de Armeense genocide of de honderdduizenden christenen die de afgelopen decennia zijn weggevlucht.
  Het is mooi dat in het boek gesteld wordt dat: “de kans op conflicten kleiner is als mensen van verschillende godsdiensten tolerant zijn tegen elkaar.”

  Echter, als dit in een schoolboek leidt tot het verzwijgen en verdraaien van feiten schiet dat zijn doel ver voorbij.

  Het boek leert verder dat Jeruzalem heilig is voor moslims en christenen.
  Het is schandalig dat dit boek daarmee verzwijgt dat Jeruzalem veruit de heiligste plaats van de Joden is.
  En dat de reden is waardoor de stad heilig is geworden voor die andere religies: dat het de plek zou zijn waar Abraham Isaac wilde offeren, dat de Joodse Tempels daar hebben gestaan en dat het al tijdens het leven van de Jood Jezus de hoofdstad van de Joden was.

  Het lijkt wel of je een Palestijns schoolboek of tv-programma bekijkt. Ook die ontkennen stelselmatig de Joodse geschiedenis van Jeruzalem, als politiek wapen (zie hier een honderdtal voorbeelden).

  Daarboven wordt in het boek ook bij de ‘verrassende’ overeenkomsten tussen christendom en islam de verklaring weggelaten; dat het Jodendom hun gemeenschappelijke bron is. Terwijl er drie van de vier citaten die gebruikt worden om de christelijke leer toe te lichten uit de Thora genomen zijn.

  Het is bepaald niet voor het eerst dat Nederlandse schoolboeken Israël en Jodendom verkeerd weergeven. Eerder vond Likoed Nederland maar liefst 41 fouten in een geschiedenisboek en 39 fouten in een aardrijkskunde boek van ThiemeMeulenhoff. Ook in andere schoolboeken van Noordhoff en Malmbergbleken vele fouten te staan.

  De fouten zijn blijkbaar structureel, net als de problemen met het Holocaust onderwijs. Zo krijgt antisemitisme een kans onder de jeugd.
  In het geschiedenisboek van ThiemeMeulenhoff stond zelfs een onvervalst antisemitische bewering, namelijk dat Israël (mede) tot stand was gekomen door chantage van rijke Joden.
  De Tweede Kamer heeft herhaaldelijk gezegd dat antisemitisme onaanvaardbaar is en bestreden moet worden. Dan is het belangrijk dat scholieren echt iets leren over Jodendom en Joodse geschiedenis.

  Eerder was dit voor het CIDI al aanleiding om de regering te vragen om kwaliteitscriteria voor schoolboeken.
  Helaas heeft dat toen niets opgeleverd.

  Maar het is duidelijk nog steeds hard nodig.

  Liked by 2 people

 2. annah zegt:

  bovendien een tekort aan keuringsartsen …. lol …. het zijn vaak die keuringsartsen die je kapot maken omdat ze van veel dingen de ballen verstand hebben … zij zijn er niet voor de patiënt maar voor de werkgevers …..

  Liked by 1 persoon

 3. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Hier zakt toch echt je broek vanaf, daar zitten ze dan in hun waanzinnig dure hoofdkantoor, met gouden kranen en designerstoelen en ze zijn niet capabel voor het werk dat ze uit zouden moeten voeren.
  Nou gebied de eerlijkheid ook te zeggen dat het aangehaalde voorbeeld van de man met zijn blinde darm ontsteking mij vreemd voorkomt.
  Normaliter wordt een mens pas gekeurd na zo’n acht maanden in de ziektewet en de afkeuring gaat pas na een jaar in werking. Nou zou het natuurlijk kunnen dat na de diagnose er een wachtlijst was voor de operatie maar aangezien er een kans is op ernstige complicaties bij te lang wachten lijkt het niet waarschijnlijk dat zo’n wachtlijst maanden kan duren, ook de revalidatie neemt niet echt een eeuwigheid in beslag.
  Vreemd verhaal dus.

  Liked by 1 persoon

 4. RottenPikwick! zegt:

  UWV is een criminele organisatie! Is al zo vaak duidelijk geworden in programma’s zoals Nieuwsuur, Radar etc. Frauderende “gastarbeiders” lieten ze bewust ongemoeid, terwijl doodzieke nederlanders daarentegen gefileerd worden! Medewerkers moesten hun mond dichthouden over fraude! (met ONZE centen!!) Misdadig!!

  Liked by 2 people

 5. sjuad zegt:

  Lang leve ‘onze’ politiek.

  Like

 6. King Arthur zegt:

  Oud-politici slepen miljoenen in de wacht
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/3136090/wachtgeld-oud-politici-loopt-in-de-miljoenen

  DEN HAAG – De spelregels voor wachtgeld zijn de afgelopen jaren strenger geworden. Toch zien nog lang niet alle Haagse politici de kans of noodzaak om na hun politieke afscheid snel met een nieuwe baan te starten. In de tussentijd ontvangen ze een flinke mep gemeenschapsgeld. Afgezwaaide Haagse politici hebben de afgelopen zes jaar ruim 24 miljoen euro aan wachtgeld gekregen.

  Vanaf september 2012 tot en met 2018 maakten 186 oud-Kamerleden, 18 voormalig ministers en 15 gestopte staatssecretarissen gebruik van de uitkering voor politici. Totale kosten: 24.316.253 euro. Dat blijkt uit cijfers die De Telegraaf heeft opgevraagd bij het ministerie van Binnenlandse Zaken.

  Namen van de politici verstrekt het departement niet.
  Het Kamerlid dat het meeste wachtgeld opstreek, kreeg in die periode 468.219 euro. De best betaalde oud-minister toucheerde 447.000 euro en naar de oud-staatssecretaris met de hoogste uitkering ging 482.861 euro.

  Ophef
  De uitkering zorgt namelijk regelmatig voor ophef. Bijvoorbeeld toen voormalig D66-Kamerlid Hachchi in 2016 na zes jaar plotseling uit de Tweede Kamer vertrok, om het campagneteam van Clinton in Amerika te versterken. Hachchi kreeg stevige kritiek omdat ze tijdens dat zelf gekozen avontuur wel wachtgeld opstreek. Ze werd zelfs bijna door haar partij geroyeerd.

  “’Ik moet toch ergens van leven’”
  Ook GroenLinkser Grashoff lag onder vuur omdat hij op wachtgeld teerde, nadat hij in juni vorig jaar opstapte omdat hij een liefdesrelatie met partijvoorzitter Meijer verzweeg. Het duo loog erover tegen de partijtop, omdat Meijer zijn meerdere was. Dat vertrek kwam ’door eigen fouten’, erkende Grashoff. „Maar ik moet toch ergens van leven.” Grashoff weigert te vertellen of hij nog steeds op de zak van de overheid teert. „Dat gaat u helemaal niets aan.”

  Bedragen zijn soms te herleiden. Simpele navraag leert dat CDA’er Leers een van de politici is die een aanzienlijke hoeveelheid geld toucheerde. Na zijn vertrek als asielminister kreeg hij vijf jaar lang grote sommen wachtgeld tot 103.000 per jaar. In totaal vloeide er bijna 350.000 euro naar de oud-minister. Zelf vindt hij dat hij daar ’recht op heeft’. „Na mijn politieke afscheid wilde ik een vrije keus hebben en ben ik een eigen bedrijf begonnen”, vertelt hij. „Zoiets moet je natuurlijk opbouwen, dus heb je financiële ondersteuning nodig.”

  Zijn bedrijf heet de Vijfde Berg en heeft verschillende takken. Een daarvan is opmerkelijk genoeg het begeleiden van ex-politici naar nieuw werk. Ook deed hij zaken in innovatieve nieuwe materialen zoals coatings. Hij verdiende er wel iets mee, maar bij lange na niet genoeg om niet langer voor wachtgeld in aanmerking te kunnen komen, vertelt hij. „Ik was al boven de zestig hè. Als je jonger bent, is dat een stuk eenvoudiger.”

  Ook voormalig staatssecretaris Teeven (VVD) was bijna 60 jaar toen hij uit Den Haag vertrok. De VVD’er koos er echter voor om als buschauffeur aan de slag te gaan, waardoor hij veel minder wachtgeld ontving. Inmiddels heeft zijn carrière op de bus plaatsgemaakt voor een eigen onderneming. „Als ik me binnenkort vanuit mijn eigen bedrijf laat uitbetalen, is het helemaal klaar met het wachtgeld.”

  Meer dan tien jaar wachtgeld opstrijken kwam in het verleden regelmatig voor. Zulke excessen zijn sinds 2012 niet meer mogelijk. Toen werd die uitkeringsperiode beperkt tot maximaal 3 jaar en 2 maanden. Sinds het jaar 2010 is er ook voor politici een sollicitatieplicht – na drie maanden – om te voorkomen dat ze geen enkele moeite doen om een nieuwe baan te krijgen.

  Kasteelheer
  Voormalig minister van Veiligheid en Justitie Van der Steur is volgens een nauw betrokkene zo goed als zeker de bewindsman die zowel in 2017 als 2018 meer dan een ton aan wachtgeld ontving. De kasteelheer uit Warmond – een bijnaam die hij kreeg vanwege zijn bewoning van een monumentaal pand in dat dorp – moest uiteindelijk het veld ruimen tijdens een debat over de nasleep van de Teeven-deal.

  Zelf ontkent Van der Steur niet dat hij ’de minister van twee ton’ is, maar hij wil het ook niet bevestigen. Hij verwijst haastig naar zijn website waar staat dat hij tegenwoordig actief is als ’bestuurder, toezichthouder, mediator, adviseur en spreker/dagvoorzitter’. Dat levert hem vooralsnog weinig inkomsten op en dus krijgt hij een flink bedrag aan wachtgeld. „Aan mij de verplichting om er zo kort mogelijk gebruik van te maken en die neem ik uiteraard zeer serieus”, laat hij weten.

  Sommige voormalig bewindslieden zeggen geen idee te hebben welke bedragen op de lijst zij hebben ontvangen. Oud-staatssecretaris Bleker (CDA) zegt ’echt niet te kunnen beoordelen’ welke uitkering op de lijst hij de afgelopen jaren kreeg. Toch ontving de CDA’er vanaf 2012 wachtgeld. Naar eigen zeggen zit hij nog in de oude regeling, waardoor hij tot aan zijn pensioen recht heeft op de uitkering. „Maar ik maak er al twee jaar geen gebruik meer van.” Zijn uitleg strookt niet met het overzicht van Binnenlandse Zaken, waarin geen staatssecretaris te vinden is die vanaf 2012 geld kreeg, maar de afgelopen twee jaar niet.

  “’Rotte appels’ verpesten imago”
  Oud-staatssecretaris Weekers (VVD) waarschuwt dat een paar rotte appels het imago van de wachtgeldregeling kunnen besmeuren. „Daarom is het goed dat de regeling is versoberd. Verder vraagt het toch vooral verantwoordelijkheidsgevoel van oud-politici die gebruik maken van gemeenschapsgeld.” Volgens Weekers zijn er grote verschillen tussen politici. „Of wachtgeld nodig is, hangt af van iemands profiel, de economische situatie en of je ook een ander vak hebt geleerd.”

  Weekers stapte op nadat hij onder vuur kwam te liggen vanwege de kwakkelende Belastingdienst. Eerder kreeg hij als staatssecretaris ook al de wind van voren wegens uitkeringenfraude door Bulgaren. Hij trok in 2014 zijn conclusies en stapte op. De VVD’er deed ruim een jaar een beroep op de wachtgeldregeling. „Je vertrek zie je niet altijd aankomen, het was voor het eerst dat ik opeens geen baan had.” Begin 2015 ging hij weer aan het werk en inmiddels heeft hij ’een goede baan’ in Londen.

  Optater
  Oud-PvdA-bewindslieden Asscher, Dijksma en Ploumen besloten na de electorale optater voor de PvdA in 2017 om hun dienstauto en departementssleutel te verruilen voor de Tweede Kamerbankjes. Daarmee daalden hun inkomsten en konden ze aanspraak maken op een aanvullend bedrag, maar het trio heeft daarvan af gezien. „Ja, wat denk jij? Als Kamerlid verdien je een fatsoenlijk salaris. Wachtgeld is bedoeld voor als je géén baan hebt”, vindt Ploumen.

  Een voormalig VVD-bewindspersoon uit het vorige kabinet denkt dat het opnieuw versoberen van de wachtgeldregeling juist negatief kan uitpakken. Gewezen wordt op PvdA’er Van Dam die terwijl hij nog staatssecretaris was solliciteerde naar een baan bij de NPO en voortijdig vertrok. „Als dat de nieuwe norm moet worden”, klinkt het afkeurend.

  Ook oud-staatssecretaris Verdaas (PvdA) is warm pleitbezorger van de uitkering. Hij was in 2012 slechts een maand staatssecretaris, toen hij na ophef over declaraties moest vertrekken. De PvdA’er hield er 41.595 euro wachtgeld aan over. De sociaaldemocraat vindt dat er maar zuur wordt gedaan over uitkeringen voor politici. „Wie krijg je zonder wachtgeldregeling ooit nog de politiek in?”

  Verdaas zegt dat het volstrekt logisch is dat Haagse politici worden gecompenseerd voor het risico dat ze lopen. „Voor mij was het een persoonlijk drama. Ik ben een showcase van hoe kwetsbaar je dan bent.”

  Liked by 1 persoon

 7. koddebeier zegt:

  In Nederland hobbelen we van de ene falende regering naar de andere en linkse ambtenaren rotzooien er schijnbaar maar wat op los.
  Aansturing vanuit de regering schijnt volledig te ontbreken.
  En het domme, domme volk stemt iedere keer weer op deze incompetente politici,die zelfs na hun vertrek een riant wachtgeld opstrijken !

  Liked by 1 persoon

 8. Ruud zegt:

  Maar owee als je daar een mening over hebt! Links zal je verketteren!

  Like

 9. Anneke-0118 zegt:

  En ben je daadwerkelijk chronisch ziek, dan heb je ineens geen recht meer op een WIA-uitkering. WAO werd omgedoopt tot WIA en huppekee daar vervloog mijn (verworven) recht in de zeer duistere regie-atmosfeer vn (destijds) J.P. Balkenende. Een overduidelijke show-christen…ofwel: naamchristen…”Zijn hart zit aan de verkeerde kant; fig.gesprkn”. Dit soort lieden maken Gods Woord belachelijk!!!

  Like

  • Anneke-0118 zegt:

   Mijn (destijds) behandelend artsen, konden hun oren niet geloven en heb toen de bevindingen vn de UWV (AF)KEURINGS-arts meegenomen, bij het volgende poli-bezoek. Wel (ten onrechte destijds) genezen verklaard, maar NOOIT meer actief mee mogen doen op de arbeidsmarkt!!! Een re-integratie project doorlopen en bijgeschoold, maar iedere keer voor een dichte deur komen te staan…Dit is verschrikkelijk en hft een negatief effect gehad op mijn gemoed; destijds. De onterecht gemaakte zwakkeren in de samenleving, hebben een emotioneel zwaar juk op hun schouders gekregen. ‘Dankzij’ het politiek-/maatschappelijk WANBELEID…

   Like

 10. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Je gunt het je ergste vijand niet dat hij door gezondheidsproblemen in de tentakels van het UWV gedwongen wordt.
  En ik weet waar ik het over heb, vele jaren doe je je werk en van de ene op de andere dag laat je gezondheid je in de steek. Geen gezonde werknemer die zich vooraf in die materie verdiept maar het is een compleet oerwoud aan regels en regeltjes waar een normaal mens al helemaal tureluurs van wordt en precies als je helemaal in de lappenmand zit gaat iedereen er maar van uit dat je de regels kent.
  Een mooi voorbeeld is de “wet Amber”.
  Dit is een wet dat bij een gedeeltelijk afgekeurde werknemer die onverhoopt tijdelijk uitvalt door een andere reden dan de ziekte waar hij voor werd afgekeurd de werkgever, mocht dit langer duren dan een bepaalde tijd een financiële tegemoetkoming krijgt.
  Toen mijn werkgever daar eenmaal achter was meldde hij me bij de eerste ziektedag al aan en dan kwam weer een hele briefwisseling op gang, ook naar mij als werknemer, dat dit nog niet van toepassing was, en, ook leuk, als ik na zeg maar twee weken ziekte weer aan de slag dacht te kunnen mijn werkgever nog net niet letterlijk aan me vroeg nog een tijdje thuis te blijven omdat hij bijna aan de grens zat dat hij geld ging krijgen.
  Nou kun je natuurlijk als werknemer begripvol daarover zijn maar pas op! Als je zeg maar twee keer in een jaar tijdelijk uitvalt dan gaat het UWV je weer oproepen en willen ze de zoveelste herkeuring in gang zetten.

  Like

 11. Republikein zegt:

  Keuringsartsen zijn gesjeesde artsen dus geen artsen.(veelal)

  Like

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Nee Republikein dat is niet waar al moet ik toegeven dat ik dit ook lang geloofd heb.
   Er is eerst een studie tot arts, dan zijn de studenten ‘basisarts’ maar kunnen met dat diploma nog niet aan het werk, daarna moet eerst een specialisatie gevolgd worden, dat kan zijn huisarts, keuringsarts en ga zo maar door. Er zijn zelfs specialisaties waar twee vervolgopleidingen voor noodzakelijk zijn, om reumatoloog te worden moet men eerst de specialisatie internist volgen en pas als dat behaald is kunnen ze door voor de studie reumatoloog.

   Like

   • Republikein zegt:

    Mooi uitgelegd, wat is het verschil in studie dokter en medicijnen?
    Geneesonderwijs en geneeskunde?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s