Permanent conflict om Kosovo: Bemiddelingsmissie van de EU is mislukt

Screenshot_38

(Vertaling: E.J. Bron)

Voor de achtergrond van de aanhoudende spanningen in de voormalige Joegoslavische provincie Kosovo, die zichzelf formeel in 2008 onafhankelijk verklaard heeft, tekent zich steeds meer een mislukken van de bemiddelingsinspanningen van de Europese Commissie af. Een feit is, dat de Servische regering niet bereid lijkt te zijn om onvoorwaardelijk te voldoen aan alle eisen van Kosovaarse zijde om de EU bijvoorbeeld milder te stemmen over een Servische EU-toetreding.

duits - zuerst

De politicologe Jelena Vukoicic bracht nu in een interview met de Russische nieuwssite “Sputnik” haar twijfel tot uitdrukking dat de EU-leiding – niet alleen de huidige, maar ook de toekomstige – in principe in staat zou zijn de Kosovo-kwestie te regelen. Brussel zou genoeg tijd gehad hebben, maar zou nu met alle bemiddelingspogingen zijn mislukt. De deskundige wijst er bovendien op dat de Kosovo-Albanezen de mening van de EU-leiding gewoon negeren en uiteindelijk alleen maar de Amerikaanse regering gehoorzamen. Het jongste initiatief van eurocommissaris Hahn noemde Vukoicic “Brussels klassieke schijnheiligheid”.

Letterlijk: “Iedere keer wanneer de Kosovo-Albanezen de dialoog af remden, wanneer zij door middel van chantage, dreigingen en provocaties probeerden Servië tot toegeven te dwingen, bestrafte de EU om de een of andere reden zowel Belgrado als Pristina – of riep beide partijen tot ontspanning en tot voortzetting van de dialoog op.”

Vukoicic is er eveneens van overtuigd dat Brussels nieuwste initiatief een gecamoufleerde capitulatieoproep aan Belgrado zou zijn: “We zien hoe zij bij alles wat de Albanezen aanrichten een oogje dichtknijpen en erop staan dat Belgrado de onderhandelingen voortzet, terwijl Pristina probeert de industriecombinatie Trepča in handen te krijgen, dat grotendeels van de Republiek Servië is en van strategische betekenis is voor de Serviërs. Bovendien weigert Kosovo om de importheffingen af te schaffen en driegt met de bezetting van het noorden. Daaruit kun je concluderen dat de EU wellicht wil dat wij de onderhandelingen voortzetten, opdat de Albanezen alles en de Serviërs niets krijgen.”

Volgens de deskundige spant Brussel zich ervoor in dat het permanente conflict met Pristina eindigt in de ondertekening van een akkoord, volgens welk Servië Kosovo erkent, zodat de zelfbenoemde republiek lid van de VN kan worden. En: “De dialoog waartoe Brussel oproept, is in werkelijkheid geen dialoog. Het is druk, die al jarenlang op Servië wordt uitgeoefend, opdat wij datgene erkennen wat het Westen al gedaan heeft; opdat we namelijk ´de realiteit erkennen, waarin Kosovo een onafhankelijke staat is´, zoals men dat in het Westen pleegt te zeggen. (…) Alles wat de Albanezen op dit moment doen, is dermate aanmatigend en radicaal, dat ik werkelijk niet begrijp hoe de autoriteiten in Belgrado onder zulke omstandigheden akkoord zouden kunnen gaan met de voortzetting van de onderhandelingen. De sfeer is gewoon catastrofaal. Die was sowieso tamelijk slecht, maar is nu nog duizend keer zo erg geworden. Er zouden nu alleen nog maar zulke politici aan de onderhandelingstafel gaan zitten, die vanaf het begin bereid zouden zijn te verliezen.”

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Balkan, EUSSR, Kosovo, Rotzakken, Servië. Bookmark de permalink .

4 reacties op Permanent conflict om Kosovo: Bemiddelingsmissie van de EU is mislukt

 1. andre zegt:

  hier een raar standbeeld in Pristina met een gek nazi meisje ervoor

  hier weer een standbeeld van datzelfde rare meisje
  https://proxy.duckduckgo.com/iu/?u=http%3A%2F%2Fmedia2.s-nbcnews.com%2Fj%2Fmsnbc%2Fcomponents%2Fvideo%2F201606%2Fx_lon_albaniastatue_160630.nbcnews-ux-1080-600.jpg&f=1

  En hier nog iets wat zich president noemde geloof ik

  nog even er staan overal standbeelden van Rutte 1,2 en 3 de Grote in heel de EU. Best wel triest allemaal.

  Like

 2. koosv8 zegt:

  De ISLAMIETEN mogen alles, en de Serviërs niets. En de EU maffiose bende zal alles wel weer goed praten, en de Serviërs die zijn slecht.
  Het hele verhaal wat daar gaande is wordt weer 180 graden omgedraaid. Net als de oorlog in de 90 er jaren .LEUGENS EN NOG EENS LEUGENS.

  Like

 3. Peter Selie zegt:

  Pardon! “Zichzelf onafhankelijk verklaarde”. Waren het niet de EU, de VN, De Navo, en natuurlijk de NWO (schter de schermen)?

  Peter Selie

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s