45.000 rechts-realisten demonstreren in Spanje tegen regering met socialistische premier

Screenshot_41.png

‘Voor een verenigd Spanje: nú verkiezingen!’

Tienduizenden Spanjaarden demonstreerden zondag in het centrum van Madrid tegen de in hun ogen te toegeeflijke houding van de regering tegenover Catalanen die streven naar onafhankelijkheid. Ook eisten de betogers snel verkiezingen. De demonstratie, die was georganiseerd door centrumrechtse en rechts-realistische oppositiepartijen, trok volgens de autoriteiten 45.000 mensen, met als motto ‘Voor een verenigd Spanje: nú verkiezingen!’

post online

De demonstranten vinden dat de socialistische premier Pedro Sanchez, die sinds juni vorig jaar een minderheidsregering leidt, zich moet houden aan zijn belofte dat hij verkiezingen zal uitschrijven. “Sanchez heeft ons bedrogen”, zei Albert Rivera, de leider van de liberale Ciudadanos.

Tijdens een toespraak in Santander in het noorden van Spanje verwierp Sanchez de kritiek dat hij de eenheid van het land op het spel zou zetten door te veel ruimte te geven aan de Catalaanse afscheidsbeweging. “De regering wil de Spanjaarden juist verenigen en dat betekent niet de ene opzetten tegen de andere, zoals rechts vandaag doet in Madrid.”

De demonstratie van de oppositie vond plaats twee dagen voor het begin van het proces tegen twaalf leiders van de Catalaanse onafhankelijkheidsbeweging. Sanchez’ regering staat deze week voor een cruciale stemming over de begroting voor 2019, waarvoor hij ook de stemmen nodig heeft van Catalaanse partijen. Zijn kabinet steunt slechts op een kwart van het Spaanse parlement.

Bron:
https://tpo.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Spanje. Bookmark de permalink .

7 reacties op 45.000 rechts-realisten demonstreren in Spanje tegen regering met socialistische premier

 1. Peter zegt:

  Maar dat het land ondertussen ingenomen wordt door de Islam hoor je ze niet over .

  Like

 2. Henk Beije zegt:

  In Madrid zijn ze bang als regio’s van Madrid af willen,want wie zorgen dan voor het geld wat ze elders nu inpikken met niks doen.
  Ja,de regering zetelt in Madrid,en die zorgen voor dik betaalde baantjes,maar ze produceren niks daar in het centrum van Spanje,en als Cataluña zich af mogen scheiden, dan komen er meer regio’s. Zoals Valencia en de Baskenlanden,en ra,ra,daar wordt het meeste geld verdient,en dat gaat nu nog in de zakken van de Spaanse elite.

  Like

 3. Henk Beije zegt:

  In Madrid zijn ze bang als regio’s zich van Madrid af willen scheiden,want wie gaat dan zorgen voor het geld wat ze vanuit Madrid nu inpikken met niks doen.
  Ja,de regering zetelt in Madrid,en die zorgen wel voor dik betaalde baantjes,maar ze produceren niks in het centrum van Spanje,en als Cataluña zich af mag scheiden, dan komen er meer regio’s. Zoals Valencia en de Baskenlanden,en ra,ra,in die regio’s wordt het meeste geld verdient,en dat gaat nog steeds in de zakken van de Spaanse elite’s.
  Dus afscheiden,nee dat mogen alleen maar de moslims met Kosovo.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s