‘Renovatie Binnenhof nu al tientallen miljoenen duurder’

Screenshot_62.png

DEN HAAG – De renovatie van het Binnenhof in Den Haag gaat tientallen miljoenen euro’s meer kosten dan begroot. Het Rijksvastgoedbedrijf, dat over de renovatie gaat, ligt overhoop met de Tweede Kamer over wie de rekening moet betalen.

Uit een vertrouwelijk stuk blijkt dat de Tweede Kamer ruim 72 miljoen euro kwijt is aan extra kosten door de renovatie. Dat zijn kosten voor onder meer schilderwerk, nieuw tapijt, beveiliging en de verhuizing van het kinderdagverblijf van het parlement.

In de begroting van het Rijksvastgoedbedrijf is voor deze zogenoemde ‘niet-huisvestingskosten’ 12,5 miljoen euro uitgetrokken. Dat blijkt veel te weinig. In het stuk staat dat het Rijksvastgoedbedrijf 34 miljoen euro van de extra kosten voor zijn rekening wil nemen, terwijl de Tweede Kamer voor 38 miljoen euro zou moeten opdraaien.

Half miljard

Het Binnenhof moet tussen 2020 en 2025 helemaal op de schop. In totaal is ruim een half miljard euro uitgetrokken voor de operatie, waarvan 20 procent is bestemd voor onvoorziene kosten.

Bron:
www.omroepwest.nl
(h/t “Pietersen”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Bananenrepubliek Nederland. Bookmark de permalink .

25 reacties op ‘Renovatie Binnenhof nu al tientallen miljoenen duurder’

 1. Republikein zegt:

  Handjeklap.😡

  Geliked door 3 people

 2. M.A.L. Sion zegt:

  Dat is nu verspillen van onze belastingcenten.

  Geliked door 4 people

  • hans-e-pans zegt:

   Je verwacht dit totaal niet van een organisatie die tot 2 cijfers achter de komma weet wat ik aan geld binnenkrijg en dus ook weet hoeveel belasting ze daarvan kunnen vangen.

   Like

 3. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  er gloort een nieuw Haags Bouwkost-raming sofje:
  de Renovatie-kosten van ’t Nieuw Haagse-Hofje
  die worden weer véél hoger dan vooraf gepland
  want “Ons” Den Haag valt nooit op elke cent
  en zet de bloemetjes zoals gewoonlijk buiten
  en U en ik kunnen weer naar de centen fluiten !
  .
  Jasterke
  .

  Geliked door 4 people

 4. Cathja zegt:

  Ik denk dat de meeste burgers wel een vermoeden hebben uit wiens portemonnee dit tekort betaald gaat worden. Hoe komt het toch dat bij alle restauraties en renovaties er een kostenplaatje wordt gemaakt wat vrijwel nooit klopt? En dan niet in positieve zin, maar altijd in negatieve zin.
  En waarom heeft de overheid geen potje gemaakt voor onvoorziene uitgaven, zéker nu de economie ‘draait als een tierelier’?
  Je moet je dak repareren als de zon schijnt, maar ook iets apart zetten voor als er eens iets tegenvalt, zoals nu.

  Zeer slecht financieel beleid! Als je dan leest hoeveel geld er vermoedelijk onterecht is uitgekeerd aan arbeidsongeschikten, dan is dit ook al een voorbeeld van wanbestuur.
  Ik ben benieuwd wat er bijgepast moet gaan worden voordat de ‘Gouden Caravan’ weer in gebruik genomen kan worden. Zal ook wel weer bijlappen worden….

  Aan W.A. en Max om eindelijk ook eens een riant gebaar te maken richting het Nederlandse volk….

  Geliked door 5 people

 5. koddebeier zegt:

  Wat kan je anders verwachten hier in Nederland ?

  Geliked door 4 people

 6. Tistochwat zegt:

  Dat moeten wij natuurlijk weer betalen.
  Voor mijn part blaast een mohammedaanse zelfmoordterrorist die hele tent op.
  Wél eerst de PVV eruit halen.

  Ze gaan maar ‘vergaderen’ in het dorpshuis of in een ouwe boerenschuur.

  Of wacht, misschien zijn de ‘oranjes’ bereid om de hele verbouwing te financieren.
  Met hun ‘eigen’ geld.
  Betalen ze ook eens een keer wat.

  Geliked door 3 people

 7. Ruud zegt:

  Uiteraard! Maar dat is de wijze van politiek begroten. Zo oud als de weg naar Rome. Begroot je op werkelijkheid gericht dan kom je veel te hoog uit en gaat het feest niet door. Begroot je te laag (wie zal het zien?) dan kom je tijdens het proces met aanvullende begrotingen en moet het proces door gaan wil het geen totale afgang worden. Elke overheidsinstantie werkt zo; volkomen “normaal”!

  Geliked door 1 persoon

 8. J. C. Th. Köhler zegt:

  In plaats van overhoop te liggen over wie op moet draaien voor de extra kosten, zou uitgezocht moeten worden wie de klungel is die een begroting heeft opgesteld, die niet eens in de buurt komt van de werkelijke kosten. En wie de slaapkoppen zijn die op grond van die rammelende begroting toch akkoord zijn gegaan en de opdracht gegund hebben. Is er dan in de Tweede Kamer en in Vak K helemaal niemand die daar vragen bij heeft gesteld? Dan zijn ze stuk voor stuk hun geld niet waard. Maar dat zullen ze vast wel anders zien.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 3 people

 9. ronjaspers zegt:

  Dit wordt door het “plebs” betaald.

  Geliked door 3 people

 10. Sjoe! zegt:

  Precies zoals in Rusland! Gefeliciteerd! Jullie hebben de juiste weg genomen, towarisjsji! :-))

  Like

 11. Hovawart zegt:

  Als het meerwerk maar Europees aanbesteed is, want eerlijkheid en duurzaamheid gaan hand in hand…..en vooruitzien is regeren.
  De kansloze club politici die wij nu te verduren hebben kunnen zelfs geen huishoudboekje hanteren, laat staan een rijksbegroting, met dit bestuur zal er nooit genoeg geld voorhanden zijn, enkel tekorten.

  Like

 12. Statler & Waldorf zegt:

  Dat is uiteraard wel belangrijk om te weten wie wat gaat betalen.
  In het ene geval is het de belastingbetaler maar in het andere geval de belastingbetaler.
  Dus dat is nogal een verschil …….

  Geliked door 2 people

 13. Klaas zegt:

  Geliked door 1 persoon

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   En dan vinden ze het gek als gestemd wordt op PVV of FvD. Als er gedemonstreerd wordt in Gele Hesjes. Als er in het algemeen onvrede geuit wordt met een regering die dingen doet die wij niet willen en een volksvertegenwoordiging die het volk allang niet meer vertegenwoordigt.

   Ik erken de zgn. Palestijnen niet, omdat zij een verzonnen volk zijn. Ik erken de grenzen van 1967 niet, omdat die geen grenzen zijn, maar een demarcatielijn. Een bestandslijn na een aanvalsoorlog door de buurlanden van Israel, die door die overmacht is verloren, waarbij Israel het door Jordanië veroverde Israëlische grondgebied heeft terugveroverd. Ik erken Oost-Jerusalem niet, omdat heel Jerusalem aan het Joodse volk en de Joodse staat toebehoort. Ik erken de aanspraken van de islam op delen van Jerusalem niet, omdat ze die aanspraken historisch nergens kunnen waarmaken. Jerusalem wordt in de koran nergens genoemd. De enige reden voor de Arabische aanspraken op delen van Jerusalem is dat ze niet uit kunnen staan dat er Joden wonen. Die wonen er al duizenden jaren, die wonen er nu en die zullen er nog wel duizenden jaren blijven wonen.

   SHALOM ISRAEL ! ! !

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Geliked door 1 persoon

 14. Jan zegt:

  ‘…..wie de rekening moet betalen’
  Ja, dat is een groot vraagteken. ’t Lijkt mij overigens dat men er het beste een vliegend tapijt in leggen zodat zij kunnen oplazeren naar het andere eind van het sterrenstelsel.

  Geliked door 4 people

 15. annah zegt:

  goede planners in Nederland …. of het nu de Betuwelijn of deze verbouwing betreft …. waarschijnlijk moeten teveel graaiers hieraan verdienen …

  Geliked door 3 people

 16. Aegolius cs zegt:

  Tja, waarom niet die bühne van Huis en Kabinet, welk laatste “democratisch” iedere keer wordt gekozen?!

  Zelfs de EU zou willen bijspijkeren voor dit Europese Madurodam!

  Like

 17. Hein Krop zegt:

  500 miljoen slechts. Een schijntje voor zo een nuttig instituut!

  Geliked door 1 persoon

 18. Anneke zegt:

  En het aller ergste is….. ze gaan in het Haagse NIET VAN HET GAS AF. 500 miljoen gaat renovatie kosten ik zou willen weten wie de uitvoerende organisatie is, dit bedrag slaat werkelijk nergens naar, opnieuw doorrekenen en dan MET warmtepompen potjandorie, wij van het gas af en die ons dat opleggen NIET????

  Geliked door 3 people

 19. BigLJohn zegt:

  Met belastinggeld smijten is des overheden niet vreemd. Pas gerenoveerde stadsdelen die opeens niet mooi genoeg zijn bevonden worden binnen enkele jaren alweer op de schop genomen. Vele miljoenen extra, so what ? Overheidsgebouwen en Koninklijke paleizen onverantwoord duur opknappen ? Geld speelt geen enkele rol want Jan modaal betaalt toch wel. Steeds meer van zijn inkomen verdwijnt in de zakken van vadertje Staat. En anders zijn daar de Maffioso van de belastingdienst; Betalen of anders….In dit politiek misdadige land wast de ene hand de andere hand.

  Geliked door 4 people

 20. Pietersen zegt:

  Voor al die honderden miljoenen had men net zo goed op een bedrijventerrein iets kunnen bouwen, nog beter bereikbaar ook en mogelijkheden tot uitbreiding. Bovendien past een bedrijventerrein uitstekend als basis voor de 1ste en 2de kamer aangezien zij ons niet meer vertegenwoordigen, de uitzonderingen daar gelaten.

  Wat valt nou wel ooit binnen de begroting van onze Rijksbouwmeesters. Ik weet zeker dat een paar firma’s schatrijk worden van al die verbouwingen in Den Haag. Hier zijn een paar gigantische begrotingsmissers : de Tramtunnel, het Gemeentemuseum, het nieuwe Muziektheater, Huis Ten Bosch. Of er speelt corruptie, of de aannemerswereld heeft Den Haag als (misplaatste) prestigieuze stad in de tang. Beide is natuurlijk ook mogelijk.

  Geliked door 3 people

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   @Pietersen,
   De tramtunnel, het Gemeentemuseum en het nieuwe Muziektheater zijn Gemeentelijke aangelegenheden.
   Huis Ten Bosch en het gebouw van de Tweede Kamer inclusief het Binnenhof vallen onder de regering.
   En in het rijtje missers van de Gemeente Den Haag mag ook het Stadhuis niet ontbreken, dat was helemaal het debacle van de eeuw. (met jaarlijks weer nieuwe overschrijdingen)
   Een gigantisch groot gebouw met een onwaarschijnlijk grote (en hoge) loze ruimte waar nu netten zijn gespannen omdat het een populaire plek werd voor zelfmoordenaars.
   De afstand tussen burger en (gemeentelijke) overheid werd mij een tijdje terug opnieuw duidelijk, ik ging voor informatie naar het splinternieuwe stadsdeelkantoor, bij binnenkomst springt meteen zo’n jongen in zo’n zwart pak met een grote V in je nek die je zeer intimiderend vraagt wat je komt doen. Het viel nog mee dat hij niet gewoon zei; “wat mot je?”
   Vervolgens wordt je naar buiten gewerkt, eerst een afspraak maken want anders…

   En wat betreft het Binnenhof, ik weet nog wel een paar Polen die het vast voor minder willen doen !!

   Like

 21. Jan zegt:

  Nieuwe Tweede Kamer versierd met kluiten modder en stenen
  New Age waanzin in de Nationale Vergaderzaal – Het nieuwe Nieuwspoort ziet er ook keigezellig uit

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s