EU-begroting: Strijd tegen Hongarije en Italië

Screenshot_104

Viktor Orbán en Matteo Salvini.

(Vertaling: E.J. Bron)

De Hongaarse staatssecretaris voor EU-aangelegenheden had woensdag een ontmoeting met Italiaanse ambtenaren om de begrotingsvoorstellen van de Europese Commissie, de migratie, de komende verkiezingen voor het Europees Parlement en de “aanvallen” van Brussel tegen Italië en Hongarije te bespreken.

Mitteleuropa

Szabolcs Takács ontmoette Luciano Barra Caracciolo, staatssecretaris van de Italiaanse afdeling voor Europapolitiek, Fabrizio Bucci, de EU-minister van Buitenlandse Zaken van het ministerie van Buitenlandse Zaken, en Piero Benassi, de EU-adviseur van premier Giuseppe Conte. De Hongaarse en Italiaanse regering zijn het er met elkaar over eens dat de vertrekkende EU-regering “geen onderhandelingspartner kan zijn in kwesties die effect hebben op de toekomst van het blok”, zei Takács.

Met betrekking tot de EU-begroting voor de financiële periode 2021-2027 zijn de regeringen het er over eens dat het voorstel van de Europese Gemeenschap de bedoeling heeft om teveel middelen uit de traditionele politiek, het cohesiefonds en de gezamenlijke landbouwpolitiek weg te halen, zei Takács. De “voorstellen van de Brusselse bureaucratie voor migratie” zouden de financiering van Hongarije in een “onevenredige en ongerechtvaardigde mate” beperken, zei hij.

De Europese Gemeenschap “maakt deel uit van een politieke gemeenschap, die zich voor migratie inzet en Hongarije en Italië wegens een andere houding tegenover migratie aanvalt”. Politici, die door het “netwerk” van de Amerikaanse financier George Soros ondersteund worden, spelen in deze strijd een speciale rol, zei hij. Hongarije kan niet accepteren dat de Europese Gemeenschap door zulke politici vertegenwoordigd wordt als de vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans, zei Takács.

Bron:
http://unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, demoniseren, EU-critici, Europa, Europees Parlement, Europese Commissie, EUSSR, Frans Timmermans, gezond realisme, Hongarije, Italië, Marxisme, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

16 reacties op EU-begroting: Strijd tegen Hongarije en Italië

 1. Jan zegt:

  Orakel Rutte mekkert en zemelt weer

  Rutte: ‘VK is te zwak om alleen op het wereldtoneel te staan’
  ….
  Volgens Rutte is de macht van het VK “tanende” vergeleken met twee of drie jaar geleden en is het land alleen niet groot genoeg om een rol van betekenis te spelen op het wereldtoneel, schrijft de Spaanse krant El País donderdag.

  ‘Bal rolt richting de afgrond’

  “Mijn indruk is dat de bal richting de afgrond rolt en iedereen schreeuwt dat dat moet stoppen, maar niemand doet iets om het te stoppen. Tenminste, niet aan de Britse zijde”, aldus Rutte.

  “Macht is geen vies woord”, zei Rutte woensdag in zijn Churchill-lezing in Zürich. “Het is nu aan ons om de positie van Europa op het wereldtoneel veilig te stellen.”
  https://www.nu.nl/brexit/5742654/rutte-vk-is-te-zwak-om-alleen-op-het-wereldtoneel-te-staan.html

  Like

 2. Jan zegt:

  Macht stijgt Rutte naar zijn kop

  In een lezing voor het Europa Instituut in Zürich heeft premier Rutte zich hard gemaakt voor een versterkte Europese Unie, die de onderlinge verdeeldheid achter zich moet laten. “De EU moet een wereldmacht worden om rekening mee te houden”, zei Rutte in de zogeheten Churchill-lezing.

  ……
  Rutte wil af van het vetorecht voor elke lidstaat, zoals dat nu bestaat: “We moeten besluiten over sancties tegen landen voortaan met een gekwalificeerde meerderheid nemen.”

  Geliked door 1 persoon

  • Heniusz zegt:

   Daar begint hat dan mee, om onwillige landen makkelijker aan te kunnen pakken en deze landen ongewenst beleid opdringen. Daarna volgt bijna vanzelf dat de €U vindt dat ook de pensioenen veel beter €uropees geregeld kunnen worden…. € 1500 miljard en over een paar jaar mogelijk nog wel flink meer is natuurlijk ook wel de buit van de eeuw.

   Like

 3. sjuad zegt:

  Gelijkend het UWV en erger wanneer Brussel dat overneemt,, Frans zal er voor pleiten, het volk EN het gepeupel in ene knielen voor pater frans voor wat cijfers bij de cijfers die saldo heten en het verschil tussen honger en pater frans zijn.
  Er zijn al standbeelden frans,, je gaat er geen krijgen nog ff dan is jouw Vaticaan leeg als de biechthokjes in de RKK.

  Overgenomen om er een echte Unie van te maken die in de basis goed is.

  Like

 4. Hovawart zegt:

  De Club van Brussel is een hedgefonds, dat alleen maar aan geld, geld, geld denkt. een corrupte organisatie dat zichzelf boven de wet en het fatsoen stelt, dat door vijandige overnames als een sprinkhanenplaag de ‘rijke’ lidstaten kaal vreet, en lidstaten die niet zwichten een flinke premie laat betalen als de overname niet doorgaat.
  (ik zie daar een uitgelezen toekomst in het verschiet liggen voor roverhoofdman Rutte ).

  Geliked door 1 persoon

 5. Pingback: HET SMERIG SPEL VAN DE EU! | eunmask

 6. Jan zegt:

  Hongarije, een voorbeeld voor de westerse wereld

  Like

 7. Lucky zegt:

  Iets anders,
  https://www.breitbart.com/europe/2019/02/15/britain-america-sign-deal-post-brexit-trade/

  Britain and America Sign Deal on Post-Brexit Trade, Plan Huge Free Trade Agreement

  The United Kingdom and the United States have signed a Mutual Recognition Agreement to ensure British-American trade continues seamlessly after Brexit, undercutting EU loyalists who claimed it would be damaged

  Like

 8. Wachteres zegt:

  E.U. 2019 – ITALY IGNITING the European Spring

  Like

 9. Tijl Uylenspiegel zegt:

  De ellende is dat Mark Rutte (en met hem vele anderen binnen de EU) hele en halve leugens door elkaar mixen waardoor mensen die niet de moeite nemen verder zelfstandig na te denken erin trappen.
  Europa zou een machtsblok moeten vormen.
  Ja en nee.
  Ja het zou een machtsblok moeten vormen door in internationale kwesties naar buiten toe als één op te treden. Je kunt de wereld grofweg in drie grootmachten opdelen; de VS, China en Rusland.
  De EU zou daar als vierde aan toegevoegd moeten worden, niet door een Europees leger of door het opheffen van natiestaten maar door gezamenlijk op te trekken.
  De vele verschillende culturen staan dicht bij elkaar en overlappen elkaar veelvuldig maar het zijn geen kopieën van elkaar, ze zijn wel degelijk verschillend. En willen dat ook blijven.
  Je zou kunnen denken aan een opstelling als de Navo; een aanval op één staat gelijk aan een aanval op allen.
  Maar Europa is niet geschikt door hun eeuwenlange culturen en geschiedenis een soort van “Verenigde Staten van Europa” te worden naar Amerikaans voorbeeld.
  Daarbij moeten we steeds alert blijven dat democratieën overeind blijven, je kunt de EU van alles en nog wat beschuldigen maar ze zijn niet democratisch en dat lees je af aan de opkomst van populistisch genoemde partijen.
  Populistisch zou een compliment moeten zijn maar is verworden tot scheldnaam.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s