Universiteit Kiel pakt door en legt sluier-verbod op

Screenshot_103

(Door: “Victoria” – Vertaling: E.J. Bron)

In Duitsland geldt niet alleen in het openbaar een vermommingsverbod, maar ook in scholen en universiteiten. Na de tolerantie-bezopen en ontelbare uitzonderingsregelingen voor “gelovigen” moet er eindelijk ook een keer duidelijkheid getoond worden. Een klein lichtpunt is de Christian-Albrechts-universiteit Kiel, die nu een sluier-verbod in de collegezaal heeft uitgevaardigd.

politikstube

De “Kieler Nachrichten” melden:

Met het verbod op de boerka en de niqab trok de Christian-Albrechts-universiteit de consequenties uit een ruzie over versluiering. Kort voor Kerstmis was een aankomend voeding-wetenschapster bij een lezing over botanica in een niqab verschenen. De docent wees de kennelijk tot de islam bekeerde Duitse terecht en liet de zaak door de top van de universiteit uitzoeken.

Het presidium van de Universiteit Kiel maakt eind januari principieel duidelijk dat de communicatie in onderzoek, onderwijs en bestuur niet alleen gebaseerd zou zijn op het gesproken woord, maar ook op mimiek en gebaren. Daarom zou “een gezichtssluier tijdens onderwijsactiviteiten, tentamens en gesprekken, die in de ruimste zin van het woord betrekking hebben op de studie, het onderwijs en advisering, niet gedragen mogen worden.”

De volledige versluiering van het gezicht zou alleen verboden zijn tijdens onderwijsactiviteiten: “Op de campus zouden studentes echter ook een boerka of niqab, die slechts de ogen laat zien, kunnen dragen”, zei de woordvoerder van de universiteit, Boris Pawlowski.

Bron:
https://politikstube.com
Door: “Victoria”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Intellectuelen/academici", "Religie van de vrede", Duitsland, Eurabië, gezond realisme, Islamisering, kwaadaardige opzet, Moslims, nieuw fascisme, provoceren, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering. Bookmark de permalink .

11 reacties op Universiteit Kiel pakt door en legt sluier-verbod op

 1. droevige mof zegt:

  De nabijheid van Denemarken is in Kiel merkbaar.
  Daar in Denemarken waait een nieuwe wind. Als ik naar onze buurlanden kijk, waait deze wind bijna overal. En zelfs bij u in Nederland en België is de komende verandering merkbaar.

  Geliked door 2 people

  • Ronald zegt:

   Niet bij de aardappel in de keel hebbende ‘burgemeester’ van Amsterdam…..die is voor een Amsterdam waar de echte Amsterdammers moeten vertrekken vanwege het asociale ‘volk’ uit islamitische landen!!!!! En België??? Daar is een verbod, maar men DURFT deze niet na te leven…….ze zijn bang voor moslims….Zou die zgn. ‘burgemeester’ van Amsterdam dit ook zijn???

   Geliked door 2 people

 2. Yvonne zegt:

  Droevige mof, welke komende verandering merkbaar? In positieve zin of negatief?
  Over de niqab en boerka is het dragen ervan niet goed voor de gezondheid, bij vitamine D tekort is het bij lichaamsbedekende kleding er een oorzaak van
  Vitamine D wordt niet door het lichaam aangemaakt en krijg je door buiten te lopen
  Je bent moe, lusteloos en kan depressief worden nog even ik moet steeds mijn Mail adres en naam intikken sinds vandaag

  Like

 3. Henk der Niederlánder zegt:

  Opslaan in Google Yvonne dan is het maar twee muisklikken.

  Like

 4. droevige mof zegt:

  Ik zie het positief. Aan de Frans-Duitse dominantie in Europa komt een einde. (Mark vliegt niet langer in de avond naar Berlijn vanwege de zelfgekookte soep van zijn Duitse Mutti.)
  Gisteren was er een algemene staking in België. En het protest van Gele hesjes kwam via België in Nederland aan.
  In Duitsland is er de AfD, een intelligente en slim werkende oppositie. Maar wat we missen is een burgerbeweging als in Frankrijk. (Pegida was een luchtbel.)
  Ik blijf bij mijn prognose dat Duitsland weer van buitenaf bevrijd moet worden.
  Wir schaffen es alleine nicht.

  Geliked door 1 persoon

  • Helena zegt:

   Zo positief als u het ziet droevige mof kan ik het echt niet zien. Zie de gemiddelde Neder(ig)lander maar eens in beweging te krijgen voor zijn vaderland, dat laten ze liever over aan die paar mensen die in ieder geval nog het lef hebben om voor een moskee te gaan demonstreren met gevaar voor eigen leven! We zijn al bezet hoor, door het leger van Erdogan, het aantal moskeeën (kazernes) neemt alleen maar toe om in de behoefte te kunnen voorzien van de vele aanhangers van de ‘religie van de vrede’ die ons land binnenstromen.

   Like

 5. kampersrene zegt:

  Ik protelesteer….is dat geen inbreukele van de godervrijheit ? die armende geloovigen worden weer gediskriminaliseerd

  Like

 6. Peter zegt:

  kampersrene
  Welke brabbeltaal imiteert u hier ?

  Like

 7. Barbara Marquart Scholtz zegt:

  Vrouwen in burka of niqaab lopen grote kans om osteoporose (botontkalking) te krijgen,
  Maar ach, daar zit de gemiddelde muzelman niet mee. Liever gezegd, het zal hem worst wezen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s