“Als we niets veranderen, zal de situatie aanzienlijk verslechteren”

Screenshot_150

(Vertaling: E.J. Bron)

De voormalige chef van de Duitse Binnenlandse Veiligheidsdienst, Hans-Georg Maaßen (foto), heeft gewaarschuwd voor een verdere bedreiging van de stabiliteit van de democratie in Duitsland. Dit zou in zijn ogen een van de grootste uitdagingen zijn voor het land, zei hij zaterdagavond tegenover ongeveer 150 luisteraars in Keulen.

Junge Freiheit

Maaßen nam deel aan een bijeenkomst van de Waarde-Unie, de vereniging van conservatieve leden van de CDU en de CSU. Het was het eerste openbare optreden van de voormalige chef van de Binnenlandse Veiligheidsdienst voor een groter publiek sinds diens ontslag in november vorig jaar. “Zonder veiligheid bestaat er geen vrijheid”, citeerde hij Wilhelm von Humboldt. De veiligheid zou een dienende functie hebben en er zou hard voor gewerkt moeten worden.

Elk conflict in de wereld zou directe effecten op Duitsland hebben

“Als we niets veranderen, zal de situatie in Duitsland aanzienlijk verslechteren”, appelleerde Maaßen in richting politiek. Duitsland zou het verleerd hebben om zelf voor zichzelf en zij soevereiniteit te zorgen en zich hebben ingericht in een “aangenaam warme kamer-atmosfeer”. In de buitenlandse politiek zouden Europa en Duitsland op moeten passen niet de “tribuut-plichtige pachters” van andere machten te worden, waarschuwde Maaßen met het oog op bijvoorbeeld een “imperiaal-hegemoniaal” optreden van China. Overigens zou inmiddels elk conflict in de wereld directe effecten op Duitsland hebben – niet in de laatste plaats in de vorm van migratie of terrorisme.

Maaßen bekritiseerde in dit verband de minachting voor het leger en de politie. De voormalige president van de Binnenlandse Veiligheidsdienst richtte zijn blik vooral op de immigratiecrisis. Bij hem als medewerker van het ministerie van Binnenlandse Zaken, die in de jaren-90 deelnam aan de uitwerking van de verblijfswet, zou de situatie van het jaar 2015 “koude rillingen” bezorgd hebben, schetste Maaßen.

De wet zou als belangrijkste doek de komst van buitenlanders naar Duitsland “aan te sturen en te beperken”. Deze wet zou dienen ter bescherming van de bevolking, ook wanneer die zich bijvoorbeeld zorgen zou maken over delicten door immigranten, benadrukte de jurist. De fouten van 2015 werkten onmiddellijk en zouden deels herhaald worden.

Verontrust door radicalisering aan de politieke randen

Verder zei Maaßen dat hij vooral verontrust zou zijn over een radicalisering en polarisatie aan alle politieke randen. Daar zou echter een net zo problematische “onverbiddelijkheid van de mainstream” tegenover staan. Vooral de terechte zorgen van burgers in het oosten van de Bondsrepubliek zouden niet serieus genomen zijn door beroepspolitici. Het zou ontbreken aan de bereidheid om deze wil van de burger om te zetten in praktische politiek. Hier ziet Maaßen een toenemende vervreemding tussen stemvolk en politici.

Dit zou geflankeerd worden door een zwaarwegende vertrouwenscrisis in de media. Ook het loyaliteitsbegrip in Duitsland is in de ogen van de voormalige topambtenaar Maaßen problematisch. Dit zou vaak personen- of partijgebonden zijn. “Maar de loyaliteit tegenover de grondwet en het recht moet verdergaand zijn”, eiste hij.

De situatie, concludeerde de jurist, zou echter niet “door God gegeven” zijn, het zou noodzakelijk zijn om vormgevend invloed te nemen voor een democratisch met elkaar – “daartoe moet men de wil opbrengen”. Maaßen wilde noch over de omstandigheden rondom zijn ontslag noch over zijn arbeidstoekomst iets zeggen. “Voor delen van Die Linke en de Groenen was ik al lang het vlees geworden vijandbeeld”. Nu zou zijn plaats vooreerst aan de rand van het speelveld zijn.

Bron:
https://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, gezond realisme. Bookmark de permalink .

3 reacties op “Als we niets veranderen, zal de situatie aanzienlijk verslechteren”

 1. Pingback: “Als we niets veranderen, zal de situatie aanzienlijk verslechteren” | toodlessss

 2. Lucky zegt:

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2019/02/Duitse-agenten-bevestigen-leugens-over-aandeel-migranten-in-misdaadstatistieken

  Duitse agenten bevestigen leugens over aandeel migranten in misdaadstatistieken

  Berliner Morgenpost: ‘In veel gevangenissen wordt Duits een vreemde taal’ – Duitse autoriteiten ontdekken dat bijna 100 gevangenisimams Turkse ambtenaren zijn die door de Turkse overheid worden betaald

  Diverse Duitse politieagenten hebben tegenover journalist Dieter Wonka bevestigd wat collega’s van hen de afgelopen jaren al vaker onthulden, namelijk dat de misdaadstatistieken opzettelijk worden gemanipuleerd en veranderd om het enorm hoge migrantenaandeel te bagatelliseren, wat gedaan zou worden om de maatschappelijke ‘vrede’ te bewaren. Als de Duitse bevolking namelijk de echte cijfers zou weten, dan zou de toch al groeiende weerstand tegen de massa immigratie uit Afrika en het Midden Oosten wel eens kunnen exploderen

  Like

 3. Pietersen zegt:

  Jammer dat de man zich zo technocratisch abstract uitlaat. Hij heeft blijkbaar nog steeds de Merkel indoctrinatie niet kunnen afschudden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s