Gans de Rijksoverheid rijdt in milieuvervuilende, CO2-uitstotende benzinewagens

Screenshot_148

Geen elektrische auto te bekennen bij onze Voorbeelden Des Vaderlands

Volgens het regeerakkoord rijdt Nederland in 2030 alleen nog maar in stekkerauto’s. Maar het wagenpark van de rijksoverheid, die toch een voortrekkersrol zou moeten vervullen, bestaat nog vrijwel geheel uit benzineslurpers, schrijft het main stream printmedium Volkskrant.

post online

Het ligt voor de hand dat het ministerie van Economische Zaken en Klimaat in de ‘van vroem naar zoem’-transitie een voortrekkersrol vervult, maar dat blijkt bepaald niet het geval. Zo rijden alle 62 dienstauto’s van het Agentschap Telecom, een inspectiedienst die onder het ministerie van EZK ressorteert, op fossiele brandstof.

In 2018 was een kwart van dat wagenpark aan vervanging toe: een uitgelezen kans om het klimaatbeleid van de eigen minister met daden te ondersteunen. Toch viel de keus op vijftien benzine slurpende Seat Leons. Een woordvoerder legt uit dat kostenoverwegingen de doorslag hebben gegeven.

Ook zorgen over de beperkte actieradius van elektra-auto’s spelen mee: de inspecteurs moeten het hele land door en opladen onderweg kost tijd (omrijden) en stress (haal ik de volgende laadpaal wel?).

Bron:
https://tpo.nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in betutteling, Hypocrisie, klimaat, Milieu, Overheid. Bookmark de permalink .

14 reacties op Gans de Rijksoverheid rijdt in milieuvervuilende, CO2-uitstotende benzinewagens

 1. BertG. zegt:

  Zit er hier nou iemand een goed verhaal te bedenken om iedereen in een Tesla te laten rond rijden bij de rijksoverheid?
  Dan gaan die gasten ons nog meer geld kosten.

  Geliked door 2 people

 2. Tineke zegt:

  Klopt als een bus.
  Ook onze groene klimaatdrammer komt alleen in verkiezingstijd met de bakfiets naar het Binnenhof.(Kijk mij eens deugen en het goede voorbeeld geven) Halsema wil ik het niet eens over hebben,ik ga zo eten…….

  Geliked door 4 people

 3. Ruud zegt:

  Do as we say but don’t do as we do……………………………….even eikel Timmermans laten weten!

  Geliked door 2 people

 4. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Alle varkens zijn gelijk, maar sommige varkens zijn gelijker, dan de andere varkens.
  Daarom moeten alle gelijke varkens gaan rijden in electrieke auto’s. Maar elektrieke auto’s kosten duur. En gelijke varkens zonder euro’s kennen geen nieuwe dure elektrieke auto’s betalen. En zo worden de gelijke varkens uit de auto gejagen. En dat is goed voor de CO-2, want dan stijgen de zeeën niet. En dan hebben de gelijkere varken geen last meer van files. En zo worden alle problemen ruttig opgelost.

  Geliked door 3 people

 5. Wolf zegt:

  Een Spaanse EU prul uit de schappen van de grootste sjoemel en prutsers fabrieken van VW van Merkel.

  Like

 6. Wolf zegt:

  Seat is Spaanse EU prul gemaakt door de sjoemel bende VW van Merkel Duitsers.

  Like

 7. AEO zegt:

  Toppunt van hypocrisie! De overheid zal het worst zijn of ze CO2 uitstoten. CO2 is alleen maar het middel om het doel te bereiken: zoveel mogelijk belastingen te kunnen heffen. En linksom of rechtsom gaan wij al die onzin betalen om de temperatuur 0,00007° Celsius terug te dringen. Hoe effectief is dat. Net zo effectief als het bezorgen van een brief met een vrachtwagen. Waarom niet de maximum snelheid verlagen? Ik hoorde vanmorgen op radio 1 van de NPO een “wetenschapper” zeggen dat we Nederland niet droog houden als het ijs op Antarctica smelt. Yeh….right! Er worden temperaturen gemeten van soms nog lager dan -90° Celsius, dus nu gaat de temperatuur met maar liefst 2° Celsius stijgen. Groot probleem, want nu is dat dus -88° Celsius!
  Zullen we maar snel een rubberboot aanschaffen, voor dat het te laat is!!!

  Geliked door 1 persoon

 8. fleckie zegt:

  ” Van het gas af, op naar duurzame energie”. . , stond geplaatst in het blad ‘Lokaal Nieuws, Veldhoven, ‘, 2019, 8 e jaargang ,uitgave maart-april, editie 03.
  ‘ De gemeente Veldhoven. gaat. de. energietransitie. serieus. aanpakken. Op het gemeentehuis. wordt momenteel een strategie. ontwikkeld, die moet leiden tot een. CO2-reductie. van. 49% in 2030 en 85-95% in 2050. Het plan krijgt de naam. Veldhovense. Energie Strategie ( VES) mee. Precies zoals het Parijse Klimaatakkoord uit 2015 – en het regeerakkoord van kabinet Rutte – voorschrijft.
  Het plan krijgt de naam : Veldhovense Energie. Strategie. ( VES). mee. Tegelijk wordt binnen. de. 21. gemeenten. tellende. Metro- poolRegio Eindhoven ( MRE) een. Regionale. Strategie. ontwikkeld ( RES) …Alle aangesloten gemeenten passen hun gemeentelijke visie in het RES in, dat in dezelfde tijd vorm krijgt. De planning is erop gericht om zowel de Veldhovense als de regionale energiestrategiev in met 2020 door de gemeenteraad te laten vaststellen.
  In een beeldvormende vergadering van 19 maart kreeg de raad een voorproefje van de energiemaatregelen. die. Veldhovense burgers, bedrijven. en. instellingen. kunnen verwachten.
  Om de scherpe doelstellingen v.h.Parijse Klimaatakkoord te bereiken, worden. ( regionaal) 5 klimaattafels opgetuigd. Die houden zich. elk. met een. belangrijk. thema. bezig, nl. electriciteit, mobiliteit, industrie, landbouw, en de bebouwde omgeving. Op al die gebieden moet een omslag plaatsvinden. 80% GEMEENTE. BEBOUWD. Voor Veldhoven is dat. laatste. thema. het. belangrijkste, omdat. in deze. gemeente. wel. 80% van grondoppervlak. bestaat uit. bebouwing. ( huizen. en. bedrijven). Dat zei. Susanne de Zoeten, beleidsadviseur. leefomgevingskwaliteit . bij. de. gemeente. Om CO2 -uitstoot te reduceren, moet het. gebruik van fossiele. brandstoffen. drastisch verminderen. Van het gas en van de. olie. en benzine af,dus. Bedrijven en woningen moeten overschakelen van gasverwarming naar aardwarmte, biomassa, wind-en zonne-energie. Natuurlijk denken provincie,MRE, waterschappen. en netbeheer-bedrijf. Enexis. hard. mee. . met. de. gemeenten. hoe deze. doelstelling. vorm. te. geven.
  PLANNING. .Resumerend : zowel de. Regionale. als. de. Veldhovense. Energie. Strategie
  zijn in. november. 2019. in. concept. klaar, en. worden. in. mei. 2020. in. definitieve. vorm. ter. besluitvorming. aan. de. raad. voorgelegd. Volgende maand. al. ontvangt. de. Veldhovense. raad. een. startnotitie. over. de. RES. Er komt een participatieplan voor. de. VES. waarna. een. traject. met. inwoners, bedrijven. en. organisaties. van. start. gaat.
  ….. .Bron: Raads. Nieuws. Veldhoven.*~*~*~*~*~*~*~. Fleckie: er is al een nieuwbouwwijk aanwezig ,…(Meerhoven? ). ZONDER. GASAANSLUITING, maar hoe MEN zich redt. In kpude. winterse. dagen, is nog niet bekend. gemaakt?! ~*~*~*~*~*~*~*

  Like

  • fleckie zegt:

   ‘EERSTE. VUILNISWAGENS OP WATERSTOF IN. BRABANT,’: Veldhovens Weekblad, woensdag 17.4.2019′. .’officiele inhuldiging donderdag 11 april, 2019.
   ‘Veldhoven: – Baetsen- Groep ( Veldhoven) en. Cure Afvalbeheer( Eindhoven) gaan afval inzamelen met een waterstof aangedreven voertuig in de Brainportregio. De voertuigen zijn gebouwd door het Kempische E- Trucks Europe, met ondersteuning van Hydrogenics Gmbh. Beide zijn de eerste waterstofvoertuigen ( samen met een vuilniswagen in Groningen) in EUROPA., die een kenteken kregen en die in de normale dienstregeling van de afvalinzameling gaan meerijden…. ( foto: Jürgen van Hoof.) *~*~*~*~*~*~*~ fleckie, :de waterstof- wagen van Cure is reeds enkele jaren in bedrijf, en heb er opmerkzaam op gemaakt’ : …in VALKENSWAARD opgemerkt, …….dus… men is meer dan. zeer tevreden over deze afval-voertuigen. ~*~*~*~*~*~*~*
   ❇️

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s