Oekraïne versus Oekraïne

Screenshot_144.png

(Door: Ksenia Medvedeva – Vertaling: E.J. Bron)

Het parlement van de Oekraïne heeft ingestemd met het doel van de staat om toe te treden tot de EU en de NAVO. Maar geen van beiden lijkt er echt in geïnteresseerd te zijn om de Oekraïne als nieuw lid te verwelkomen.

Al op 7 februari stemde het Oekraïense parlement in met de verandering van de grondwet van de staat en legde de internationale koers voor een toetreding tot de EU en de NAVO vast.

Dit besluit werd door minstens 334 parlementariërs (minimaal 300 vereist) ondersteund.

Een blik op de tekst van de aangenomen wet geeft de indruk alsof de Oekraïense autoriteiten op dichte deuren zouden kloppen. De wet bevat een alinea over de “Europese identiteit van het Oekraïense volk” en de “onomkeerbaarheid van de Europese en euro-Atlantische koers van de Oekraïne.”

Het document schrijft ook de verantwoordelijkheden van de Oekraïense president, van het parlement en van de Ministerraad voor om de invoering van de strategische koers voor het lidmaatschap van de EU en de NAVO te garanderen.

De middels deze wet aangenomen regelingen zijn niet alleen twijfelachtig wegens hun gebrek aan wijsheid – enkele regelingen zijn rechtstreeks in strijd met een fundamenteel document dat de onafhankelijkheid van de Oekraïne vastlegt, namelijk de verklaring “Over de staatkundige soevereiniteit van de Oekraïne”.

De in 1990 aangenomen verklaring bestaat uit een alinea, die zegt dat de Oekraïne “plechtig melding maakt van haar bedoeling om een duurzaam neutrale staat te worden, die aan geen enkel militair blok deelneemt.”

Maar 28 jaar later hebben de Oekraïense autoriteiten deze wettelijke voorschriften compleet genegeerd.

Je zou kunnen zeggen dat het Oekraïense parlement een wet heeft aangenomen die de mensen in de Oekraïne compleet vernedert. Het is onzinnig wanneer de staat op het gebied van de grondwet zijn intentie verklaart om zich aan te sluiten bij verenigingen, die tegelijkertijd niet eens de vraag van een mogelijk Oekraïens lidmaatschap in overweging hebben genomen.

Zowel vertegenwoordigers van de EU als van de NAVO hebben verklaringen afgegeven dat het lidmaatschap van de Oekraïne in deze structuren in de nabije toekomst “onrealistisch” is.

Bovendien laten de procedures van de NAVO duidelijk zien dat een uitnodiging van een land in een bondgenootschap alleen kan plaatsvinden wanneer er een algemene overeenstemming tussen de andere verdragspartijen bestaat. Alleen intentieverklaringen dragen überhaupt niet bij aan dit proces.

Een andere te controleren vraag: Kiev zou zich ervan bewust moeten maken dat slechts enkele veranderingen van de grondwet de situatie in het zuidoosten van het land nog bedenkelijker maakten. De grote meerderheid van de bevolking is geen voorstander van toetreding tot de NAVO, om maar te zwijgen van de volksrepublieken Donetsk en Loehansk.

Tegelijkertijd is het aannemen van zo´n document met een grondwettelijke meerderheid van 300 stemmen niet goed voor diegenen die hopen dat de huidige Oekraïense regering politieke beslissingen zal voorstaan die het einde van de oorlog mogelijk zouden kunnen maken.

In plaats daarvan provoceert Kiev haat en afwijzing bij de meer dan twee miljoen burgers – en dat alles om zich aan te sluiten bij een vereniging, wier toekomst nog helemaal niet duidelijk is.

Bron oorspronkelijk artikel:
http://freewestmedia.com

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Ksenia Medvedeva

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, NAVO, Oekraïne. Bookmark de permalink .

4 reacties op Oekraïne versus Oekraïne

 1. Henk zegt:

  Oekraine is in oorlog met Rusland, toetreding tot EU en VN betekend oorlog met Rusland, Hoe dom en achterlijk ze ook zijn in Brussel, dit hebben die dronkelappen nog wel door niet te doen

  Geliked door 2 people

 2. Tineke zegt:

  Het was van begin af aan de bedoeling dat Oekraïne zich aan zou sluiten bij de EU.
  Inlegvelletje na referendum nog niet vergeten.

  Geliked door 1 persoon

 3. Jules Vismale zegt:

  De westelijke en oostelijke Oekraïners hebben elkaar nooit goed gelegen daar vooral de laatsten tijdens de communistische dictatuur gruwelijk leden door de kolchozen, kunstmatige hongersnoden, deportaties, moordpartijen et.c waaronder zelfs Polen die in Oekraïne woonden. Veel Oost-Oekraïners waren daardoor ook sterk pro-Pols en ze hoopten dat het Poolse leger hen ooit zou verlossen van Jozef Stalin en later hoopten ze weer dat de Duitsers onder Adolf Hitler dat zouden doen.
  De West-Oekraïners waren daarentegen fel anti-Pools, anti-Russisch en anti-joods omdat ze door de eerstgenoemden zwaar werden onderdrukt en ook zij zagen later de Duitsers als hun bevrijders. Zeij werden zelfs nog beter door hen behandeld dan de overige Oekraïners en hoe velen van hen ook dachten over de stalinistische terug bewijst dit Oekraïense kinderlied uit de jaren ’30:

  Vadertje Stalin, kijk eens hier
  In de kolchoz is veel vertier
  Hutten vernield, de schuur geknakt
  Paarden door hun hoeven gezakt
  Hamer en sikkel mooi in de verf
  In de hut echter dood en verderf
  Geen koeien en varkens in de schuur
  Alleen uw foto daar aan de muur
  Papa en mama op de kolchoz
  Het arme kind is thuis de klos
  Geen brood, geen vet meer op de plank
  De partij pakt alles af zonder dank
  Van goed of kwaad wil ik niet weten
  Een vader heeft net zijn kind opgegeten
  De partij doet niets anders dan slaan en stampen
  En stuurt ons weg naar de Siberische kampen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s