Ongewenst in de verkiezingsstrijd: CDU-politici wijzen ondersteuning van Merkel af

Screenshot_136

(Door: “Victoria” – Vertaling: E.J. Bron)

Blijkbaar wordt Angela Merkel een belasting van de eigen partij, ongewenst in de verkiezingsstrijd in het oosten van Duitsland. Je zou ook kunnen zeggen dat de bondskanselier een Persona non grata is, hoewel ze zogenaamd de populairste politica van Duitsland zou zijn, waarbij het waarschijnlijk op de vraagstelling aankomt.

politikstube

CDU-politici uit de deelstaten Sachsen, Brandenburg en Thüringen spreken zich uit tegen de ondersteuning van bondskanselier Angela Merkel in de verkiezingsstrijd, ze heeft geen meerwaarde. Dat is vermoedelijk waarschijnlijk nog in bedekte termen vriendelijk geformuleerd, in werkelijkheid zijn de heren bang voor de reactie van de bevolking (niet te negeren boegeroep) en voor de tegenstander AfD, waaraan ze al zoveel stemmen zijn kwijtgeraakt.

Het beeld van de voormalige multiculti klimaat-veranderende heilbrengster brokkelt af, wier gevoel voor de eigen bevolking nooit echt voorhanden was, die met haar soloacties (welkomstsaus) een immense schade aan Duitsland toebracht, maar haar falen gewoon niet wil toegeven.

De Oost-Duitsers zijn wakkerder, ze zijn de politiek van de rit uitzitten gewoon zat.

De “Welt” bericht:

Vooraanstaande vertegenwoordigers van de Oost-Duitse CDU-afdelingen wijzen optredens tijdens de verkiezingsstrijd voor de deelstaatverkiezingen in de herfst door bondskanselier Angela Merkel af. “Een optreden van de bondskanselier in de verkiezingsstrijd zal ons in Sachsen niet helpen”, zei de voorzitter van het deelstaatparlement van Sachsen, Matthias Rößler.

Screenshot_135

De vicevoorzitter van de CDU-fractie in het deelstaatparlement van Thüringen, Michael Heym, zei dat er “zeker nog gediscussieerd gaat worden in de CDU-Thüringen” over mogelijke optredens van Merkel tijdens de verkiezingscampagne. Heym verder: “Voor ons zou het waarschijnlijk geen meerwaarde hebben”.

Dat ze in de deelstaten in het oosten van Duitsland niet dient op te treden, ligt vooral aan de ervaringen van de CDU met de agressieve tegendemonstraties uit het AfD-milieu tijdens de verkiezingscampagne voor de Bondsdagverkiezingen. Om fluitconcerten te voorkomen, denkt de CDU-Brandenburg aan “laagdrempelige bijeenkomsten” met Merkel zonder grote aankondiging.

Bron:
https://politikstube.com
Door: “Victoria”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “droevige mof”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), christendemocraten, Duitsland, Hypocrisie, lafheid, Merkel, politici, Rotzakken, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

8 reacties op Ongewenst in de verkiezingsstrijd: CDU-politici wijzen ondersteuning van Merkel af

 1. wauso zegt:

  80% van de Duitsers is Autochtonen Doder. Voor hen ‘Das Lied vom Tod”: (theme once upon a time in the west): https://www.youtube.com/watch?v=dNjJEvl8HHs

  Like

 2. Republikein zegt:

  Ze hebben weer een andere tofemoon uit het blik getrokken, goeie hak zak!

  Like

 3. Republikein zegt:

  Tofelemoon bedoelde deze zak.

  Like

 4. Aegolius cs zegt:

  Vreemd van het voormalige Oostblokland. Na de hereniging, zijn hen miljarden toegevloeid zonder de latere asielzoekers en overlast. Mochten asielzoekers een kruisje zetten waar ze niet naartoe wilden?
  Nu,ja… Fluitconcerten konden de val van de muur niet verhinderen. Een nieuwe politieke muur?

  Like

 5. Bezorgde Burger zegt:

  Perfecte kandidate voor een toppositie in de EU dus.
  Net als al die afgeschreven ‘politici’ wier democratische weg allang was doodgelopen en alleen in een welwillige dictatuur ‘uit de verf’ kwamen.

  Ik noem maar wat toppers: Fransje Timmermans, Martin Schulz, Josse Barosso, Guy Verhofstad, Frederica Mogherini: allemaal een doorslaand succes in eigen land!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s