Prognose van de deelstaatverkiezingen in het oosten: de AfD zal de grote winnares worden, de SPD zal verdwijnen

Screenshot_130.png

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

In de Duitse deelstaten Sachsen, Thüringen en Brandenburg vinden dit jaar verkiezingen plaats. En de prognoses spreken een duidelijke taal: de AfD zal de grote winnares van deze verkiezingen worden. Op de langere termijn zal zij zich tot de enige echte volkspartij van Midden-Duitsland ontwikkelen.

philosophia perennis

In tegelijk twee deelstaten zal – aldus de prognose van de “Welt”, die zich daarbij beroept op de “Wahlkreisprognose.de” – de SPD compleet van de politieke landkaart verdwijnen. De “Welt” schrijft daarover:

“Het zijn cijfers, die waarschijnlijk geen van de gevestigde partijen zal bevallen. Op de kaarten is heel veel blauw te zien: en die zeggen dat de AfD in Oost-Duitsland geen randfenomeen meer is, maar een vast bestanddeel van het politieke kleurenpalet. De AfD is daar opgeklommen tot volkspartij. De SPD en ook Die Linke spelen daarentegen nauwelijks nog een rol.”

Blijkbaar heeft de campagne van de Binnenlandse Veiligheidsdienst tegen de AfD in Midden-Duitsland geen effect gehad.

In Sachsen zou de AfD de grootste kunnen worden

De AfD zou op 1 september in Sachsen wel eens bijzondere successen kunnen boeken. Met 25 mandaten ligt ze vlak achter de CDU, de Groenen moeten met 3, Die Linke met 1 rechtstreeks mandaat genoegen nemen. Op dit moment kan de SPD op geen enkele hopen.

Op een identieke dominantie kan zwart-blauw (CDU/CSU-AfD) in Thüringen hopen, waar de dagen van Bodo Ramelow vermoedelijk geteld zijn:

“Ook voor de deelstaatverkiezingen in Thüringen op 27 oktober 2019 ziet de kaart er zwart-blauw uit: volgens actuele prognoses zou de CDU 29 rechtstreekse mandaten halen, de AfD 9, Die Linke 5, de SPD 1. De huidige minister-president Bodo Ramelow (Die Linke) zal waarschijnlijk zijn kieskring Erfurt III kunnen verdedigen, het ziet er echter niet uit naar nog eens vier jaar rood-rood-groene regering”, aldus de “Welt” verder.

Einde voor rood-rood in Brandenburg

Ook Brandenburg zal zichzelf vermoedelijk kunnen bevrijden van de rood-rode regering. Vooral daarom, omdat de opvolger-partij van de SED (“Die Linke”) nog maar met één rechtstreeks mandaat vertegenwoordigd zou kunnen zijn. De AfD wordt echter op dit moment “slechts” als op twee na grootste partij met 11 rechtstreekse mandaten (CDU 13) voorspeld.

Bron:
https://philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, gezond realisme, Nationalisme, Patriottisme. Bookmark de permalink .

5 reacties op Prognose van de deelstaatverkiezingen in het oosten: de AfD zal de grote winnares worden, de SPD zal verdwijnen

 1. Tineke zegt:

  Leeft Merkel nog eigenlijk?
  Ik hoor haast niks meer van dat kreng.

  Like

  • droevige mof zegt:

   Twee jaar geleden was Merkel nog “zonder alternatief” en “onmisbaar”. Haar vroegere volgelingen zeggen nu:. “Ze bedoelde het goed.”
   Mijn grootmoeder zei hetzelfde toen ze sprak over een voormalige Duitse rijkskanselier.

   Geliked door 2 people

 2. Yoshi zegt:

  Do you hear the people sing?
  Singing the songs of angry men?
  It is the music of the people
  Who will not be slaves again!
  When the beating of your heart
  Echoes the beating of the drums
  There is a life about to start
  When tomorrow comes!

  Geliked door 2 people

 3. Hein zegt:

  CDU 29; AfD 9; Wat nou grote winnaar? Was het maar andersom!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s