CITAAT Adolf Hitler . . .

Screenshot_169

“Wij zijn SOCIALISTEN, wij zijn vijanden van het huidige kapitalistische economische systeem, dat de economisch zwakkeren uitbuit, met zijn oneerlijke lonen, met zijn onkiese evaluatie van een mens aan de hand van rijkdom en bezit in plaats van verantwoordelijkheid en prestatie, en we zijn vastbesloten om dit systeem onder alle omstandigheden te vernietigen.” (Adolf Hitler, 1 mei 1927).

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Klaas”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Socialisten. Bookmark de permalink .

25 reacties op CITAAT Adolf Hitler . . .

 1. Thoth zegt:

  Hey, dat lijkt ontzettend veel op de hypocriete Mei (PvdA), voor de 1e-Kamer.

  Geliked door 3 people

 2. Asgard zegt:

  Forgiveness.

  Like

 3. Thomasson zegt:

  Dit citaat herinnert mij aan een gesprek die ik had, jaren geleden, tijdens vakantie in Duitsland. Een Duitser en ik hadden het over Hitler en de nazi’s. Hij meende dat de nazi-tijdperk is voor goed voorbij. De Duitsers hebben hen les geleerd. Ze zouden nooit meer met zulke mensen en partijen identificeren. Ik was er niet met hem eens. Ik zei tegen hem het volgende. Adolf Hitler is fysiek dood, en als een dode man zou hij nooit meer de gelegenheid krijgen terug te keren. Maar zijn geest leeft nog en dwarrelt onder ons. Hij wacht geduldig op een gelegenheid terug te keren. In tijdens van toekomstige diepe economische crisissen, zouden de mensen dezelfde armoede ervaren als tijdens de Weimar Republiek. Vanzelfsprekend zal ook de politieke stabiliteit worden ondermijnd. Dan zal zijn ziel uit de as rijzen. Er zouden mensen uit andere generaties in zijn naam spreken en hem weer tot een god benoemen. Alles zal van voren af aan beginnen.

  Persoonlijk denk ik dat Duitsland anno nu staat al heel dicht bij zo’n situatie- en niet enkel Duitsland, maar heel west en noord Europa. De count-down is al begonnen.

  Geliked door 3 people

  • koosv8 zegt:

   En wie zijn schuld is het, als er weer zo’n politiek systeem opstaat. Want de elite dames en heren doen net of de neus bloed, en blijven maar inhakken op de goed willende burgers. Met de meest achterlijke ideeën en voorstellen, en de rechtelijke macht is een papieren tijger waar niemand zich goed bij voelt. Dus war mij betreft liever vandaag dan morgen.

   Geliked door 1 persoon

 4. M.A.L. Sion zegt:

  Als ik dat snorretje wegdenk dan zie ik iemand die onlangs als fractieleider uit de Tweede Kamer is verdwenen. Ik kan zo gauw niet op z’n naam komen maar …. het was wel een kwelgeest.

  Geliked door 3 people

 5. Cathja zegt:

  Nou vraag ik me toch in alle ernst af hoe dat dan zit met de ‘Oranje’ omstreeks de Tweede Wereldoorlog. Bernhard en Juliana waren (redelijk goed) bevriend met deze Adolf, en zullen echt wel op de hoogte zijn geweest van zijn ideeën over rijkdom en bezit in plaats van verantwoordelijkheid en prestatie, en over zijn plannen om dit systeem onder alle omstandigheden te vernietigen….
  Of werden zij (als vrienden) vrijgesteld en mochten zij hun rijkdom behouden?

  Geliked door 2 people

 6. N.E. Derlander zegt:

  Wat Hitler zei en wat hij deed zijn twee verschillende dingen. Hij was ook dikke maatjes met het grootkapitaal, maar suggereerde dat hij het allemaal deed voor de hard werkende Duitsers. (Waarbij hij bedoelde dat Duitsland eigenlijk de hele wereld zou moeten omvatten, te beginnen in Europa. In feite was Hitler een linksliberale globalist avant la lettre…….

  Geliked door 1 persoon

 7. Aegolius cs zegt:

  Dat was in de tijd dat Duistland nagenoeg onbetaalbaar schatplichtig was aan landen na WO I .

  De beuskrach 1929 deed de wereldwijde financieel afhankelijke landen op haar grondvesten schudden. Het Dawesplan bleek onbetaalbaar te zijn waarna het Young-plan volgde dat door de crisis zichzelf beëindigde

  Uiteindelijk gaf Hitler zicht op banen in de productie en verleende arbeiders en gezin in door hem ingestelde ressorts meermalig gedurende enige tijd gratis recuperatie alsook medische zorg.
  Autobanen werden aangelegd en iedere arbeider zijn eigen Kever voor de jacht naar de natuur.
  Het Vaticaan knikte goedkeurend en gaf zijn kerkelijke zegen…….zwijgend over de Jodenvervolging waarover Hitlers program voordien niet had gezwegen.

  Zo kan het geschieden en vervat in de nieuwe geschiedenis zal Merkels politiek nauwelijks zich anders voordoen in de psyche van het Duitse stemvee:

  Arbeider; kerk; islam; Jodenhaat en leider, nochtans Fuhrer genaamd.

  Geliked door 1 persoon

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   “Gaf zicht op banen in de productie”
   Dat lijkt eenvoudig maar is het niet, je kunt produceren wat je wilt, als niemand het wil hebben dan blijf je ermee zitten en wordt niemand er beter van.
   Wat hij deed was het stopzetten van herstelbetalingen aan de overwinnaars en met het geld dat zo vrij kwam andere dingen doen.
   Autobahnen werden niet aangelegd voor het volk maar voor het leger, kijk naar een eiland als Kreta (of enig ander Grieks eiland dat bezet is geweest) er ligt 1 grote snelweg rondom het eiland, dat is om met een beperkte troepenmacht toch in staat te zijn een eiland te beschermen tegen een indringer.
   Gratis medische zorg ?
   Er bestaat niet zoiets als gratis, wat bedoeld wordt is dat een ander dan de gebruiker ervoor betaald.
   Keer op keer steekt de discussie de kop op voor gratis openbaar vervoer.
   Maar de bussen en trams moeten wel worden aangeschaft, er zal toch diesel of elektriciteit in moeten, de chauffeur of bestuurder moet wel betaald worden en als het vervoer gratis is zal iemand dat toch moeten betalen.
   En ja, het Vaticaan knikte goedkeurend, ja dank je de koekoek, het Vaticaan was antisemitisch als de neten.
   De Belgische Oostfrontgangers werden daartoe nota bene opgeroepen vanaf de kansel!
   Ze werden feestelijk (en behoorlijk massaal) uitgezwaaid door de katholieken.

   Like

   • Aegolius cs zegt:

    Economisch herstelbetalingen stopzetten was inderdaad een eerste stap om geld, geproduceerd door arbeid binnenshuis te houden waarmee hij andere dingen kon doen.
    Inderdaad kon hij medische verzorgingsgelden besteden aan zijn doelgroep de arbeiders die later in de oorlogsindustrie zouden worden gebruikt.

    Gratis bestaat niet maar wel het doel waarvoor het gebruikt wordt. Het één is nuttiger dan het ander zonder mijn oordeel.

    Het aanleggen van de autobahn had aanvankelijk weinig te maken met Hitlers militaire ambities (start 1929).

    En het Vaticaan ging zonder enige moeite met haar antisemitisch beleid volstrekt door de bocht toen Hitler de Kirchensteuer invoerde, hetgeen heden ten dage van kracht is.

    Weinig weldenkende gelovige Duitsers zal bij de bisschop verklaren dat zij “ongelovig” is geworden en met behulp van het Vaticaan (islamontwikkeling) alsook de hete adem van hen in Duitsland over ongelovigen? Hoop is het laatste dat verdwijnt en dat geeft toekomstig weer hoop.

    Overigens moest ik gisteren afhaken tijdens mijn reactie. Evenwel wil ik vernoemen dat indien de economisch/politieke situatie zoals deze zich heeft voorgedaan nimmer zal kunnen voorkomen dat 6 miljoen Joden wederom door ’n toekomstige Führer zullen worden vermoord. De miljoen (2015) geïmporteerde islam in Duitsland kan passend zijn.

    Dank voor uw reactie, Tijl Uylenspiegel 17 februari 2019 om 23:14.

    Like

 8. Kraftavilqa zegt:

  Dit is iets dat de pvda (v/h sdap , zusterpartij van de nsdap) en met haar alle andere rooie partijen liever voor U geheim houden. Niet voor niets heeft men na WO2 teneinde de manifeste linkse verdwantschap te verdoezelen de nazis en fascisten op een hoop gegooid en “extreem-rechts” gelabeld. Zoals destijds de Italiaanse socialisten nadat Musolini die partij de rug had toegekeerd en z’n eigen partij had gesticht zeer ten onrechte en leugenachtig Musolini en zijn nieuwe partij als “extreem-rechts” afficheerden. Deze geschiedvervalsende en helaas zeer effectief gebleken spin kwam uiteraard regelrecht uit de koker van de propaganda- en agitatietak (hoofdafdelingen 12 en 13) van de KGB.

  Geliked door 2 people

 9. Klaas zegt:

  Like

 10. koddebeier zegt:

  En daar staan de socialisten nog steeds achter !

  Geliked door 2 people

 11. Republikein zegt:

  Slikte nog geen drugs.

  Like

 12. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Eén ding staat wel vast; wat wij destijds op school leerden over de Tweede Wereldoorlog was behoorlijk gekleurd en ten dele zelfs volkomen onwaar.
  Dat besef drong jaren geleden tot me door toen ik een documentaire zag over Rusland/Sovjet Unie waar kinderen op school leren dat Rusland de oorlog heeft gewonnen.
  En als je erover nadenkt, het was voor de geallieerden een kamikazeactie geweest om op de Franse stranden te landen als Duitsland niet de handen vol had gehad aan het Oostfront.
  Ook prof. Lou de Jong heeft dat bij mijn weten nooit zo expliciet gezegd.
  De geallieerden, dát waren de helden nietwaar?
  Nee inderdaad, niet waar!

  Geliked door 1 persoon

 13. fleckie zegt:

  Oh ja, hij / was WEL …MILJONAIR,( even later) en in het bezit van diverse ‘panden’, door de VERKOOP,( verplicht in iedere huishouding). van zijn boek ?..,’MEIN. KAMPF’. EN. …WIE. EIGENDE zich. dan de …geconfiskeerde eigendommen, EN. BANKTEGOEDEN. van de. JODEN. dan. TOE?…….

  Like

 14. fransdewit zegt:

  Eigenlijk werd de verkeerde mensen gehaat en gepakt denk ik.

  Like

 15. Jade zegt:

  Het schijnt dat men twee jaar geleden het graf
  van Hitler heeft gevonden in een tuin van een ex-
  Mercedes-directeur in Argentinië.
  Ik heb me daar dus in zitten te verdiepen op internet,
  en als ik alle puzzelstukjes in elkaar pas en de onzin opzij leg,
  is het voor mij een geloofwaardig verhaal dat hij inderdaad
  de benen heeft genomen.

  Geliked door 1 persoon

 16. ronjaspers zegt:

  Cathja.Bernhard was een nazi/sser.Tevens was bernhard mede oprichter van de nazi bilderberg groep die streven naar een “vierde rijk” (new world order)

  Like

 17. fleckie zegt:

  HEt zou de moeite waard kunnen zijn,?…om te weten?, …….hoeveel ‘volk’ van de. ‘oude adel’, als
  ‘ pluchezitter’ .. genesteld . zitten, in BRUSSEL..( op. ‘gezaghebbende ‘TERREINEN’! inzake voorheen immers)….( HUN ‘AFKOMST! ‘). :: HET WETEN te. ‘MENNEN’ !!! van volk!, …….komt. altijd. goed. van. pas!!!)… nietwaar!! *~*~*~*~*~*~*~

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s