VIDEO: Dr. Nikolaus Fest over Söder, AKK en de grote EU-leugen! (+ Nederlandse vertaling!)

 

(Vertaling: E.J. Bron)

Goedendag! Eergisteren grote taptoe in het regeringsblad van zogenaamde conservatieven: in de “Frankfurter Allgemeine Zeitung” publiceerden de chefs van de CDU en de CSU, dus Annegret Kramp-Karrenbauer (AKK) en Markus Söder, hun plannen voor de EU – en waarom de Europese verkiezingen op 26 mei zo belangrijk zijn. Ook hun gezamenlijke topkandidaat voor de Europese verkiezingen was erbij, wiens naam hier echter niet belangrijk is. Om hem te noemen, zou veel meer een individualiteit en betekenis suggereren, die hem gewoon niet toekomt. Want hij is een compleet gestroomlijnde apparatsjik.

Wat willen Söder en AKK? Ze willen een “sterk en handelingsbekwaam Europa!” Hoe sterk en handelingsbekwaam Europa is, hebben we in de afgelopen jaren gezien: EU stond drie jaar lang hulpeloos en werkeloos tegenover de migratiebeweging, die zichzelf uiterlijk met de “Arabische Lente” aankondigde. Pas duidelijke grensbewakingsmaatregelen van twee “rechts-populisten”, de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Salvini en de Hongaarse minister-president Orbán, hebben de illegale invasie duidelijk verminderd. Helder is: niet de EU, waarin de CDU en de CSU een belangrijke rol spelen, bleek “sterk en handelingsbekwaam”, maar alleen de natiestaat!

Söder en AKK willen “een uitverkoop van onze sleutelindustrieën niet accepteren”. Dat is al lang gebeurd, onlangs nog met de robotproducent Kuka. Plotseling willen dus die mensen Duitse sleutelindustrieën beschermen, die maandenlang werkeloos hebben toegekeken bij de demontage van de Duitse automobieleconomie en haar dieseltechnologie!? Die toonaangevend verantwoordelijk zijn voor het stoppen met kernenergie en het daarmee verband houdende technologieverlies. En die allebei willen samenwerken met de Groenen, dus met een duidelijk industrie-vijandige partij. Moet iemand dat serieus geloven?

Maar Söder en AKK moeten net doen alsof ze iets voor de Duitse arbeider zouden doen. “We denken economische dynamiek en sociale zekerheid samen.” Dat zou men eens aan diegenen moeten vragen die dankzij de EU hun baan hier zijn kwijtgeraakt. Omdat er via de vrije vestiging van de EU en de EU-richtlijn betreffende detachering mensen het land binnenkwamen met wie ze niet konden concurreren. Die als zogenaamde zelfstandige ondernemers hun arbeidskracht tegen hongerlonen aanbieden, waarvan geen Duitser kan leven. Bijvoorbeeld in de vleesfabrieken: daar werkt geen Duitser meer. Daar werken Roemenen en Bulgaren voor € 3,- per uur. Bedankt EU, bedankt AKK, bedankt Markus Söder!

Of vraag het eens aan de Duitse vrachtwagenchauffeurs. Ook die zijn dolblij met de Oost-Europese concurrentie, die voor een achtste deel van de Duitse lonen onderweg is. Of vraag het aan de 30 of 35 of 40% werkloze jongeren in Spanje, Griekenland, Italië en Portugal. Daar is de EU immers ook een absoluut sociaal succesverhaal!

Uitverkoop van Duitse sleuteltechnologie, werkloosheid en schandalige loondumping: is dat het, wat Söder en AKK bedoelen wanneer ze “economische dynamiek en sociale zekerheid samen denken”? De waarheid is: de EU, zoals we die op dit moment hebben en zoals Söder en AKK deze willen voortzetten, is een brutale, neoliberale rotzooi. Het ging nooit om sociale zekerheid, maar alleen om markten, markten, markten. De mensen, hun sociale structuren en cultuur, speelden nooit een rol. In Polen en Roemenië heeft de EU de oude landbouw van de kleine boeren vernietigd, in veel Middellandse Zeelanden de traditionele visserij. In plaats daarvan werken daar nu arbeidsnomaden uit Afrika en de Filipijnen. En in Duitsland bouwen arme sloebers uit Portugal, Polen en de Baltische landen als uitgebuite sub-ondernemers de autosnelwegen. Is dat niet fantastisch? Weg met de sociale standaards, maar goedkoop, goedkoop, goedkoop! En grotere winsten voor de grote ondernemingen! Dat is nog eens een visie! Bedankt AKK, bedankt Markus Söder!

“We willen het ons na aan het hart liggende project niet uitleveren aan diegenen die al zo vaak catastrofes en ongeluk over ons continent hebben gebracht”, zeggen AKK en Söder. Klopt, Europa ligt ook mij na aan het hart. En daarom moet men het afpakken van de oude partijen en van de EU, die zoveel ongeluk over Europa gebracht hebben! Daarom: op 26 mei op de AfD stemmen. Want alleen wij staan voor een beter, een veilig, een rechtvaardig Europa!

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, Europa, EUSSR, gezond realisme, Nationalisme, Patriottisme, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

2 reacties op VIDEO: Dr. Nikolaus Fest over Söder, AKK en de grote EU-leugen! (+ Nederlandse vertaling!)

 1. Cathja zegt:

  Een heel helder betoog van Dr. Fest. Wat een treurigheid en wat een verlies aan arbeidsplaatsen voor de Duitsers!
  Hopelijk gaan de Duitsers nu inzien dat ze beslist nooit meer op de oude partijen moeten stemmen, die het welzijn van de autochtonen echt niet op het oog hebben.
  Ook de opvolgster van Merkel heeft niets op met Duitsland, maar zet zich in voor het verdere verval van Duitsland.
  .
  Ontzettend triest!

  Geliked door 1 persoon

 2. Charles Martel zegt:

  Het is òf EU, òf Europa.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s