De laatste alinea, hilarisch toch gewoon?!

Geplaatst door:
E.J. Bron (via Twitter; Sietske Bergsma)
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Bananenrepubliek Nederland. Bookmark de permalink .

20 reacties op De laatste alinea, hilarisch toch gewoon?!

 1. koddebeier zegt:

  Dus geld ook dat de Nederlandse klimaatdoelen nutteloos zijn als Belgie en Duitsland (en de rest van Europa) er geen ene moer aan doen !!
  Stelletje Haagse nono’s !!

  Geliked door 7 people

 2. sjuad zegt:

  Veel meer domheid kan niet.

  Geliked door 2 people

 3. Japio zegt:

  Geld staat boven “milieu” blijkt maar weer. En alle millieu maatregelen zijn er om de burgers af te persen. Ik hoop dat de gevestigde orde keihard afgerekend wordt in maart. Aan mij zal het niet liggen.

  Geliked door 5 people

 4. Peter zegt:

  De klimaatgekte moet tot een eind komen.
  Vergeet allen niet om in groten getale te gaan stemmen !

  Geliked door 3 people

 5. Juanito zegt:

  De minister is namelijk van mening dat het vliegverkeer reeds “klimaat neutraal” is. De bewoners van dit land zijn de grote boosdoeners. Zij moeten zo snel mogelijk van het gasnet worden afgesloten, aan de waterpomp en aan de elektrische auto. En vanaf je 70-ste natuur zo snel mogelijk doodvallen. Allemaal goed voor het milieu.

  #stemzeweg#

  Geliked door 5 people

  • paulzwueste zegt:

   Het is: “VAN het gas, AAN de waterpomp, IN de elektrische auto, OP je zeventigste afgemaakt en vanwege de democratie een keer in de vier jaar MOGEN stemmen.

   Like

 6. Peter zegt:

  Het klimaatalarmisme is doorgeslagen doemdenken
  Uit naam van de ‘klimaatdoelen’ verschuilt de politiek zich achter anonieme en niet gekozen instituties zoals de VN en ‘klimaattafels’. Alle reden dus om de klimaatprofeten, veelal uitgerangeerde en enigszins mislukte politici, goed in de gaten te houden. Want de kinderen trekken achter hun aan, als waren ze de rattenvanger van Hamelen en spijbelen zelfs van school.
  https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/opinie-op-zondag-het-klimaatalarmisme-is-doorgeslagen-doemdenken~b1023dde/

  Geliked door 1 persoon

 7. ruud zegt:

  Kennelijk komt ze nu pas uit haar hol gekropen. Voor wat betreft de CO2-reductie moeten we zonder enig meetbaar effect (wat ons kleine land betreft) toch de onbetaalbaar blijkende gidsfunctie vervullen van Rutte, terwijl het vliegverkeer er kennelijk niet toe doet. Dommer als deze muts reageert is niet mogelijk en duidt dus op vergaande krankzinnigheid. En dat regeert ons………!

  Geliked door 4 people

 8. Hovawart zegt:

  `Wiens brood men eet diens woord men spreekt` of komt er na een politieke dwaling en een glanscarrière op een bestuursstoel te zitten……..Mark mag weer trots zijn op zijn kabinet.

  Geliked door 1 persoon

 9. BigLJohn zegt:

  De groei van Schiphol is volgens deze schizofrene minister niet in strijd met de klimaatdoelen. Maar het doel heiligt alle middelen. Alweer werd er op een verkapte manier een belastingmaatregel uitgevonden om mensen veel geld uit hun zak te kloppen. Ten behoeve van de miljarden kostende asielindustrie zou ik bijna zeggen.

  Geliked door 3 people

  • koddebeier zegt:

   Zeker weten, wij draaien met z’n alle op voor de kosten van die asiel gekte.
   Huisvesting, levenslange uitkeringen, ziektekostenverzekeringen, kinderbijslag, diverse subsidies (zelfs die waar wij nog nooit van gehoord hebben) opleiding van de vele kinderen, en alle ander kosten,enz, enz.

   Geliked door 1 persoon

 10. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Ik heb een hoge ambtenaar gekend, hij is inmiddels helaas overleden, die destijds, vlak na de oorlog, betrokken was bij de wederopbouw van (het oude) Schiphol. Hij maakte deel uit van een team van deskundigen. Zij hadden hun huiswerk gedaan. Dat wil zeggen, dat zij een aantal vliegvelden in het buitenland hadden bekeken en zich ook door de vliegtuigindustrie hadden laten informeren. Ze hadden zelfs een bezoek aan Amerika gebracht. Zij hadden begrepen, dat de straalmotor, die de Amerikanen in Duitsland hadden gevonden, een enorme impact zou gaan hebben op ontwikkelingen in het internationale vlieg-gebeuren. Daarom hadden zij voorgesteld, om van Schiphol een nationale luchthaven te maken en te verplaatsen naar de zuidzijde van de Haarlemmermeer. Dat zou perspectieven geven voor toekomstige ontwikkelingen en groei. Ze hebben zelfs geopperd, om de Flevopolders versneld aan te leggen en aldaar een nationale luchthaven te plannen. De politiek wees deze voorstellen radicaal af. De grote steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag zouden ieder hun eigen vliegveld moeten hebben. De verhalen over grote vliegtuigen, die zouden komen, werden naar het rijk der fabelen verwezen. En wanneer de politiek heeft gesproken, houden hoge ambtenaren natuurlijk wijselijk hun mond. Ze voeren gewoon en zonder morren de opdracht uit. Ze zijn ook helemaal niet te beroerd, om de politici tegen hun eigen arrogantie en fouten aan te laten lopen. Het is voor hen een soort sport, om politici op hun bek te zien vallen. Ze geven zelfs graag een duwtje in de goede richting. Ambtelijke molens draaien wel langzaam, maar eenmaal in gang gezet, zijn ze niet meer te stoppen. Het nieuwe Schiphol werd gepland en aangelegd, waar het nu ligt. Dit met alle gevolgen en problemen, die we kennen. Na zijn pensionering liet mijn vriend niet na, om op feesten en partijen in geuren en kleuren zijn verhaal over Schiphol te vertellen en het ongelijk van de politici, die alles altijd beter weten, aan de doeken te doen. Hij moest er zelf altijd smakelijk om lachen. Hadden de politici destijds maar naar het team van deskundige ambtenaren geluisterd,

  Like

 11. paulzwueste zegt:

  En als het nu een man was waren we het natuurlijk allemaal met ‘m eens.
  Maar die vrouwen denken kennelijk dat ze net zo slim als ’n man kunnen zijn.
  Niet erg slim dus.

  Like

 12. Pietersen zegt:

  Schiphol blijft doorgroeien. Wat een idioterie. Ons landje is gewoon te klein, ook voor al die andere vliegvelden. Maar nog erger : de minister begrijpt blijkbaar niets van de klimaatkwestie die in Nederland gaande is. Waar is deze idioot geweest vraag je je af, onder welke steen.
  We worden weer genaaid waar we bij staan; de burger moet dokken voor de impulsieve grillen van de klimaatlobby, terwijl Schiphol lekker door mag vervuilen want de economie moet blijven draaien en ja waar gaan die inkomsten naar toe…inderdaad asielzoekers en eeuwige bankzitters.

  Geliked door 1 persoon

 13. Lucky zegt:

  Hoezo incompetent?
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/02/blunderkabinet-moet-toegeven-energierekening-toch-honderden-euros-duurder-foutje-bedankt/

  energierekening toch honderden euro’s duurder, foutje bedankt!

  Het kabinet heeft Nederland voorgelogen, zo leren we vandaag. Want waar bewindslieden eind vorig jaar met man en macht probeerden om de boel te sussen – het zou allemaal meevallen met die pijlsnel stijgende energieprijzen – moeten ze nu toegeven: ze hebben zich vergist. Geheel per ongeluk (natuurlijk!) baseerden ze zich op gegevens die niet meer klopten. En hadden dus niet voorzien dat een gemiddeld gezin dit jaar €335 meer kwijt is aan energie

  Like

 14. Lucky zegt:

  Pulsvisserij is milieuvriendelijker maar ondertussen…
  https://tpo.nl/2019/02/19/nederlandse-pulsvissers-extra-gepakt-door-eu/

  Nederlandse pulsvissers extra gepakt door EU
  Euopese afspraken blijken niet in beton gegoten – Nog meer vissers raken vergunning kwijt

  Volgens de NOS zouden echter niet 42, maar zo’n tien tot vijftien Nederlandse schepen hun vergunning tot 2021 kunnen behouden. Dat zou volgens de omroep betekenen dat het ministerie van Landbouw en Visserij nog dit jaar vergunningen moet stopzetten. Dat zou leiden tot een strop voor de betrokken vissers en mogelijk tot een juridische strijd tussen het ministerie en de visserijsector

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s