Een verhaal over twee muren

Screenshot_211.png

(Door: “Borna” – Vertaling: E.J. Bron)

Het gezegde luidt: “Muren maken goede buren”. De historie heeft talloze keren aangetoond dat dit waar is. Van hekken rondom een boerderij om het vee binnen te houden en de roofdieren buiten, tot stadsmuren die de burgers beveiligden en bandieten en vreemdelingen buiten hielden. Muren zijn er niet voor niets al geweest vanaf het begin van de menselijke beschaving.

Iedere nederzetting en stad in oude tijden bezat tot niet zo lang geleden een omheining. Later werden deze steeds hoger en sterker, maar er waren altijd muren en fortificaties. Het belangrijkste doel was en is om buitenstaanders en ongewenste vreemdelingen buiten te houden en om de bewoners en inwoners veilig te houden.

Heel logisch dus dat huidige natiestaten grenzen zouden hebben, omheiningen van hun territorium. Dit zijn ook muren, niet minder relevant dan de muren van de huizen van de mensen. Dat is een goede manier hoe te denken over muren. De muren van het uitgebreide thuisland van je volk.

Een beroemd en heel erg bekend exemplaar is de Chinese muur. Deze werd gebouwd vanwege de dreiging van de Xiongnu, wellicht de voorouders van de Hunnen. Een gigantisch bouwwerk om een reusachtig gebied te verdedigen. Absoluut natuurlijk, absoluut terecht, absoluut noodzakelijk.

Een actueel voorbeeld zijn de muren in Israël, langs de “Westelijke Jordaanoever” ja, maar er zijn veel meer voorbeelden. Uit de “Jerusalem Post”:

De “muur” die het dichtst bij het voorstel van Trump komt, is die langs de zuidelijke grens met Egypte.

 “Die barrière – een ´slimme´, van prikkeldraad met mesjes voorziene structuur met camera´s, radar en bewegingsmelders – werd gebouwd om te voorkomen dat illegale Afrikaanse migranten over de eens poreuze grens Israël binnenkwamen”, zei Yehuda Ben Meir, het hoofd van het Nationale Veiligheid en Publieke Opinie project van het in Tel Aviv gevestigde Instituut voor Nationale Veiligheidsstudies.

Een muur om illegale immigratie, criminelen, drugs, misdaden, wapens, terroristen en smokkel te stoppen…

Klinkt bekend.

Natuurlijk is het terecht dat Israël muren heeft gebouwd om zijn territorium te beschermen. Datzelfde geldt voor alle naties.

Maar veel mensen schijnen dit te vergeten wanneer Amerikanen een muur langs hun zuidelijke grens willen hebben. Dan opeens is dat “racistisch” en “kwezelachtig” en “zal het niet werken”, zeggen ze…

Het werkt in Israël. Het was effectief in China. Datzelfde geldt voor alle andere naties.

Muren verbeteren betrekkingen tussen naties, omdat, wanneer zij barrières tussen elkaar in hebben, het moeilijker voor beiden wordt om de ander de schuld te geven van zijn eigen problemen.

Het is gemakkelijker om je huis op orde te houden wanneer het duidelijk gedefinieerde grenzen heeft.

Hoe moeilijk zou het zijn voor mensen om hun huis schoon en netjes te houden als er geen muren waren? Onvoorstelbaar scenario, toch?

Datzelfde geldt voor de grenzen van een natie.

Muren maken het ook moeilijker om het territorium van een natie binnen te dringen, dus maken ze agressie minder waarschijnlijk. Grenzen maken echt goede buren.

Dus het is volkomen terecht voor het Amerikaanse volk, voor welk volk dan ook, om een grote dikke muur te hebben om hun levens, hun territorium en hun kinderen te beschermen.

Om tegen een muur in Amerika te zijn en tegelijkertijd de muur van Israël te steunen, is hypocriet.

Iedere natie kan een muur bouwen. Iedere natie heeft daar het recht toe.

Bouw die muur, Amerika.

Bron:
www.defendevropa.com
Door: “Borna”

Vertaald uit het Engels door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, gezond realisme, Nationalisme, Patriottisme, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

17 reacties op Een verhaal over twee muren

 1. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Good fences make good nabours. Indeed. Dit oude Engelse gezegde bevat veel volkswijsheid.
  Branie, bravoer en jeugdige overmoed doen nog geloven in de sprookjes van gezamenlijkheid. Levenservaring leert echter, dat gezamenlijkheid en achterommetjes leidt tot ergernis en burenruzie. Mensen hebben, net als de meeste dieren, behoefte aan een eigen territorium, dat privacy garandeert en bescherming biedt. Als je paal en perk stelt aan je eigen territorium, is het zowel voor jou als je buurman duidelijk tot hoever ieder kan gaan. Het is eenvoudige boerenwijsheid. Boeren hebben door de eeuwen heen ervaren, hoe belangrijk het was hun grond af te bakenen. Als ze het niet deden, was de kans groot, dat een buurman bij het ploegen een voor te ver ging. Wat stelt één voor voor op een akker ??? Ach, niet zoveel. Maar als het elk jaar een voor extra wordt, is het andere koek. Vele kleintjes make ene grote. Tijdens de koude oorlog had de DDR een hekwerk, het ijzeren gordijn, dwars door Duitsland geplaatst en een muur dwars door Berlijn gebouwd. Deze waren niet bedoeld, om de vijand buiten te houden, maar om de eigen mensen binnen te houden. Het was in ieder geval heel duidelijk tot hoever ieder kon gaan.
  Mexico en de Verenigde Staten zijn twee totaal verschillende werelden. Aan de ene kant van de grens heerst een zekere armoe en aan de andere kant een behoorlijke welvaart. Die welvaart oefent een grote aantrekkingskracht uit op die armoe. De in armoe levende mensen zijn bereid, om heel ver te gaan, om bij de welvaart te geraken. Als de Verenigde Staten geen onneembare muur lands die grens plaatst, zullen gelukzoekers uit Mexico en het achterland proberen de grens met de Verenigde Staten over te steken. Het is een probleem, dat al vele jaren speelt. Het gaat niet om een paar mensen, maar om miljoenen. Als de verenigde Staten dat toe zou laten, zouden ze binnen de kortste keren net zo arm zijn, als Mexico nu is. En daar is niemand mee gebaat, ook de Mexicanen niet. Dagelijks wagen vele mexicanen de sprong. De meeste worden opgepakt en teruggestuurd. Maar het blijft dweilen met de kraan open. Trump heeft dus groot gelijk, dat hij zijn territorium wil beschermen. Mexico zal zijn eigen problemen moeten oplossen en moet ze niet bij de buurman deponeren. Met een flinke muur tussen beide landen, zullen ze betere buren blijven.

  Geliked door 1 persoon

 2. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Wat men onbesproken laat is dat de muur tussen Amerika en Mexico er reeds voor 2/3 staat, gebouwd onder de voorgangers van Trump !!
  Verder zijn er meerdere landen waaronder bijvoorbeeld Marokko al heel lang een goed bewaakte grensmuur hebben, allemaal “racisten”??

  Geliked door 2 people

 3. J. C. Th. Köhler zegt:

  “Om tegen een muur in Amerika te zijn en tegelijkertijd de muur van Israël te steunen, is hypocriet.”

  Dit is geen standaard praktijk. De meeste mensen die tegen de muur in Amerika zijn, zijn ook tegenstander van de grensafscheiding (géén muur, maar 90% hek) in Israel. Het zijn hoofdzakelijk de democraten. Als je iets probeert te behouden, te beschermen, te verdedigen, zijn democraten tégen! Alles moet naar de verdommenis, dán is het pas progressief!

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 1 persoon

 4. Republikein zegt:

  Het is een groot schandaal, die muur bij Meggiko, vindt Nancy Pelosi ook, en dan die noodtoestand, afschuwelijk, vindt Nancy Pelosi ook.

  Obama riep maar 13 keer die noodtoestand uit, Nancy nooit over gehoord.

  Overigens:Nancy Pelosi’s schoonbroer, Ron Pelosi, ontving maar liefst $737 miljoen dollar van Obama’s energieafdeling in 2011, toen Nancy de leider van de Minderheid van het Huis was.

  Om de hebzucht van de Democraten te begrijpen en hoe ze waarschijnlijk persoonlijk zullen profiteren van de Green New Deal, hoeven we alleen maar terug te kijken naar het Obama bestuur, de $3 biljoen aan “stimulus” geld, de groene beweging, en hoe het de Democraten, hun donoren en Nancy Pelosi in het bijzonder enorm verrijkt heeft.

  Overigens alweer een tijd geleden.Kuch, ugh en oef!

  Geliked door 1 persoon

 5. Bert zegt:

  Mexico heeft een muur met Guatemala.
  Egypte had vroeger een muur met Libyie (prikkeldraad)
  India heeft een muur met Bangla Desh.
  De Byzantijnen bouwden langs de Donau om barbaren tegen te houden.
  Turkije heeft een muur langs de grens met Syrie.
  Marokko heeft een barriere gebouwd langs de grens met Mauretanie.
  Hongarije, Slovenie hebben barrieres gebouwd.
  Nancy Pelosi en Obama hebben muren rond hun huis zo hoog dat je alleen nog maar net de nok kunt zien.

  Geliked door 2 people

 6. Bob Koster zegt:

  Een weinig bekende “muur” is de Maroccan wall, een stelsel van zandwallen met een totale lengte van 2700 km, voorzien van Israëlische(!) veiligheidssystemen, om de barbaarse horden uit sub-Sahara tegen te houden. Het heeft even gewerkt maar tegenwoordig rijdt het tuig er gewoon omheen.

  Geliked door 2 people

 7. Lucky zegt:

  Iets anders, maar hemeltergend…
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/02/hoppa-cafe-eigenaar-is-overlast-tuigkrakers-en-lakse-amsterdamse-overheid-helemaal-zat-sloopt-dakkapel-eruit/

  Hoppa! Café-eigenaar is overlast tuigkrakers en lakse Amsterdamse overheid helemaal zat, sloopt dakkapel eruit

  Wat doe je als je in het links-extremistische walhalla Amsterdam woont, en je wil krakers je pand uit krijgen en hóúden? Dan zit er voor deze ondernemer nog maar één ding op: het recht in eigen hand nemen. Of liever gezegd: het recht in eigen graafmachine nemen.

  Prachtig toch? Nou, niet voor de gemeente Amsterdam. Terwijl ze uiterst laks op krakers reageren, waren ze er hier echter als de kippen bij om de sloop van dit kraakpand een halt toe te roepen:

  Geliked door 1 persoon

 8. Lucky zegt:

  https://www.breitbart.com/europe/2019/02/18/germany-islamist-terror-spy-chief/

  2,000 Islamists ‘Ready to Carry Out Attacks at Any Time’ Says Former German Spy Chief

  The security threat posed by more than 2,000 Islamist terror suspects is just one example of how Angela Merkel’s “mistake” to throw open the borders continues to haunt Germany daily, the country’s former spy chief has said

  https://t.co/douvI5iDdi

  Geliked door 2 people

 9. Lucky zegt:

  https://www.breitbart.com/politics/2019/02/18/u-s-taxpayers-fund-border-walls-in-pakistan-afghanistan-middle-east/

  U.S. Taxpayers Fund Border Walls in Pakistan, Afghanistan, Middle East

  American taxpayers are continuing to fund border security measures and border walls in Pakistan, Afghanistan, Egypt, and Lebanon with President Trump’s signing of a Department of Homeland Security (DHS) spending bill

  While the United States-Mexico border received only $1.3 billion for construction of a border wall at the overwhelmed southern border with soaring illegal immigration, foreign countries are getting help from American taxpayers to secure their borders.

  Geliked door 1 persoon

 10. Lucky zegt:

  Ondertussen, nog steeds 3000 illegalen in Calais….
  https://www.breitbart.com/europe/2019/02/19/activists-accused-of-helping-calais-migrants-block-traffic/

  Activists Accused Of Helping Calais Migrants Block Traffic

  Residents of the French port city of Calais have claimed that pro-migrant activists have given migrants equipment to cut down trees to block traffic in order to sneak on to lorries headed for the UK.
  The port city still sees around three thousand migrants attempt to stow themselves away lorries or ships per month, around 100 per day, despite the closure of the formerly infamous Calais Jungle migrant camp, Le Figaro reports.

  Geliked door 1 persoon

 11. Lucky zegt:

  https://www.breitbart.com/border/2019/02/18/masked-protesters-invade-deface-memorial-to-fallen-border-patrol-agents/

  Masked Protesters Invade, Deface Memorial to Fallen Border Patrol Agents

  A group of masked protesters “occupied and reclaimed” a privately run Border Patrol museum located on federal land. The demonstrators defaced a memorial honoring fallen agents, curators reported.
  Newly appointed Houlton Sector Chief Patrol Agent Jason Owens tweeted a shocking message that a group of masked protesters “occupied and reclaimed” the Border Patrol Museum and defaced the fallen agent memoria. He called the memorial a “very sacred monument.”

  Geliked door 1 persoon

 12. Anneke zegt:

  Vroeger….was er een muur om de stad waar ik woon met toegangspoorten naar bruggen over de gracht, het zou toch wat zijn als je geteisem buiten wil houden om de bruggen open te zetten in de nachtelijke uren vanaf 01.00uur tot 07.00uur. heerlijk rustig zonder kotsende dronkenlappen, dat landen ook muren of afzettingen bouwen is toe te juichen om de malloten buiten te houden die je zeker niet binnen wilt hebben. Kom op Trump laat je tanden zien richting Democraten en in het bijzonder Pelosi.

  Geliked door 2 people

 13. Lucky zegt:

  In de VS,
  https://www.breitbart.com/border/2019/02/19/texas-boy-called-hitler-for-border-wall-fundraising-stand-says-mom/

  Texas Boy Called ‘Hitler’ for Border Wall Fundraising Stand, Says Mom

  A Texas mom says anti-Trump border wall activists called her seven-year-old son “Hitler” because he set up a hot chocolate stand to raise money for the project. The boy said he wanted to help the president after he listened to the recent State of the Union Address

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s