Straks komt het busje…

Screenshot_201

Busje naar Hadamar (1943).

 (Door: “Driek”)

Met enige huiver nam ik kennis van het bericht dat Corinne Ellemeet van Groen Links het misdadige plan lanceerde  om mensen van boven de zeventig niet langer in aanmerking te laten komen voor een medische behandeling. Frau Ellemeet vindt het een nutteloze geldverspilling als er toch geen kans is op genezing. Het plan doet mij denken aan het nazi-regime dat tussen 1939 en 1945 systematisch honderdduizenden kinderen en volwassenen met functiebeperkingen of chronische aandoeningen als onderdeel van het ‘nationaalsocialistische euthanasieprogramma’ vermoordde. Deze programma’s waren ontwikkeld om alle mensen met een handicap te elimineren die, volgens de Nazistische racistische ideologie, de gezondheid en puurheid van het Duitse ras bedreigden.

In een vleugel van het hoofdgebouw van de psychiatrische inrichting van Hadamar werden in 1940 als laatste van de in totaal zes euthanasiecentra van het Duitse rijk voorbereidingen getroffen voor de uitvoering van het nationaalsocialistische euthanasieprogramma. Naast de inrichting van een kantoor-, woon- en recreatieruimte voor het nieuwe personeel werden heimelijk in de kelder van het gebouw een gaskamer met aangrenzend crematorium met twee ovens aangelegd. Kort voor de kerst arriveerde het speciaal voor het euthanasieprogramma geselecteerde personeel, waaronder artsen, zusters en verplegend personeel, en ook drie grijze bussen van het transportbedrijf Gemeinnützige Krankentransportgesellschaft die de patiënten naar de plaats vervoerden waar zij zouden worden vermoord.

De slachtoffers waren afkomstig uit afzonderlijke inrichtingen en werden zonder de familieleden daarvan vooraf in kennis te stellen eerst naar één van de aan Hadamar toegewezen inrichtingen getransporteerd. Van daaruit werden de slachtoffers door Hadamar opgeroepen om er te worden vermoord. Nadat de bussen werden geparkeerd in de nog altijd bestaande garage, werden de patiënten door een omheind pad naar het gebouw geleid waar ze uiteindelijk zouden worden omgebracht.

Na binnenkomst werden de patiënten ieder apart eerst voor een arts en administratief medewerker voorgeleid. De arts wierp een korte blik op het naakte slachtoffer en koos vervolgens uit een lijst met 61 mogelijke doodsoorzaken de meest waarschijnlijke uit om in te vullen op het overlijdensbericht dat naar de familie werd gestuurd.

Screenshot_200

Frau Corinne Ellemeet (1976).

De slachtoffers werden voorts nog gewogen en gefotografeerd, waarna ze door twee verplegers naar de ongeveer veertien vierkante meter grote gaskamer in de kelder werden gebracht. Deze als doucheruimte gecamoufleerde gaskamer bood plaats aan maximaal zestig personen.

Vanaf 1941 werden dagelijks mensen met beperkingen en psychische stoornissen in die grijze bussen naar Hadamar gebracht. Volgens het taalgebruik van hun moordenaars, ontsmet. Welnu, spitse lezer van “E.J. Bron”, die Corinne Ellemeet van Groen Links blijft de resterende jaren van mijn leven een schrijnende plek in mijn bewustzijn.

Ik wens U allen nog een fijne dag.

Screenshot_202

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

(© 2019. Niets uit bovenstaand artikel mag worden gebruikt of gewijzigd op andere blogs/sites zonder de nadrukkelijke toestemming van de webmaster)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Barbarisme, cultuurrelativisme, Demografie, demoniseren, dictatuur, Groenen, Historie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marxisme, Mensenrechten, nationaalsocialisme, nazisme, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

26 reacties op Straks komt het busje…

 1. scherpschutter1943 zegt:

  Ik denk dat Ellemeet van groenlinks middels haar euthenasievoorstel het op een accoordje heeft gegooid met dood 66, Ria Bremer, die natuurlijk direct kansen zag om nog tijdens het leven van de dodelijke groenlinksslachtoffers, nog gauw even wat bruikbare organen uit de nog levende corpussen te sleutelen. Winwin situatie want de winst van de orgaanhandel wordt tussen beide partijen verdeeld.

  Geliked door 3 people

 2. FerdinandK zegt:

  De geschiedenis herhaalt zich.

  Geliked door 4 people

 3. delamontagne zegt:

  GELDVERSPILLING……….
  Eerst werd het Duitse Volk voorbereid op het NIEUWE PROGRAMMA…. kosten besparing.
  Al die overbodigen kosten maar geld.
  Niets nieuws dus, 80 jaar later in Nederland in een ander jasje gegoten.

  “Volksgenoten het is ook UW GELD”………

  De uitvoering van het “be-eindigings” programma
  was in het begin nogal primitief.
  De ongelukkigen werden met uitlaatgassen van automobile ge=euthaniseerd.

  Maar Corinne zal wel genoeg groene TECHNEUTEN in de kennissenkring hebben die hier wel een moderne oplossing voor weten.
  * *
  Toen alles “geperfectioneerd” was in Dtsland gebeurde het in een mooi betegelde ruimte.
  Dus wie weet hoe het in NL georganiseert gaat worden zonder dat de Gezondheidsraad bezwaar aantekent.
  Zou Corinne hier weleens over hebben gehoord/gelezen.
  Ik betwijfel zelfs of ze van WWII iets weet…………………

  Geliked door 1 persoon

 4. alwine kerkhof zegt:

  Ik word in september 70 jaar.
  Ik zeg maar vast gedag dan.

  Geliked door 2 people

  • Yvonne zegt:

   U wordt 90 positief denken, met al die ideeën om van ons af te komen word je niet vrolijk
   Ik heb een boek gelezen dat in de toekomst met 21 jaar je moest melden om naar de inslaapkamer te gaan
   Er waren groepen en die weigerden dit ,je kan beter voor minder geboortes zorgen dan dat je na 21 jaren je moet inslapen, was een raar boek trouwens

   Like

   • alwine kerkhof zegt:

    Het was sarcastisch bedoeld hoor Yvonne. Maar denk wel eens, zoals alles nu gaat, hoef ik echt geen 100 jaar te worden.
    De film Soylent Green, past hier trouwens goed bij, waar je vrijwillig de dood kan kiezen, mensen leven ondergronds en als je in een kamer in een speciaal gebouw voor dit soort dingen, op je bed een film krijgt te zien hoe de wereld eens was. Na je dood worden er koekjes van je gemaakt, om het volk te voeden.
    Tot iemand boven de grond gaat kijken, en de wereld helemaal niet is zoals de mensen al die jaren is wijs gemaakt.
    Denk maar aan al die leugens die ons word wijs gemaakt vandaag de dag.

    Like

 5. trebor2110 zegt:

  Ach zie het maar zo Corinne wordt zelf ook eens 70 en misschien is tegen die tijd de leeftijdsgrens wel verlaagd

  Like

 6. DonBasco zegt:

  Maar zoals Rob Hoogland al concludeerde: “de kiem is gelegd”. Zeer ernstige ontwikkeling!

  Geliked door 1 persoon

 7. Qvic zegt:

  Als hier het ontsmetten met Ziklon B bedoeld is, dan was het inderdaad een ontsmettingsmiddel. Want dit middel geeft geen gas af. Al ga je met je neus er boven hangen, je ging er niet van dood door dit ontsmettingsmiddel. Er bestaan de wildste verhalen dat dit Ziklon B zogenaamd de vergassing bewerkstelligd heeft, maar dat berust enkel op een fabel. Die helaas vele mensen nog steeds blijven geloven. De meeste mensen van toen zaten onder de luizen en dat wil je niet als arts in je ziekenhuis hebben. Toen werd er gekeken of zij die mensen nog konden gebruiken voor dwangarbeid voor de oorlogsindustrie van werkdagen van ongeveer 12 tot 18 uur per dag. Dit hield bijna niemand vol en stierven als gevolg van uitputting. Om de vele doden efficiënt op te ruimen, werd er met verbrandingsovens gewerkt. In oorlogstijd ga je niet hele volksstammen verplaatsen naar Duitsland om daar dan die mensen te vermoorden. Dat doe je dan direct ter plaatse. Want militairen, materiaal en vervoer zijn altijd schaars in oorlogstijd. Wie dit niet wil begrijpen of snapt, heeft een kronkel in zijn gedachtegang waardoor je vele andere aspecten ook niet kan begrijpen.
  Wat betreft die groen linkse die heeft amper een IQ van 70 omdat zij überhaupt zo krom kan en durft beredeneren. Zo wil zij dat de gehele medische zorg voor de autochtonen bevolking in stapjes onbereikbaar maken, zodat de islamitische import alle ruimte in de zorg kunnen krijgen. Net zo met die PvdA hoogleraar die de autochtonen uit alle vormen van uitkeringen wil bewerkstelligen, om zo enkel met verkapte bewoordstelling de islamieten de enige zullen zijn die nog uitkeringen van de staat kunnen ontvangen. Het valt mij steeds meer op dat dit vooral vrouwen zijn die met dit soort politieke voorstellen komen.

  Geliked door 2 people

 8. Ruud zegt:

  1000 stookslagen voor dit debiel monster.

  Like

 9. Corné zegt:

  De beeldvergelijkingen van Groenlinks met de “Lösung” door de Nazi’s zijn cynisch maar helaas al te waar! Zelfs de burgemeester van Lieve Stad zegt in haar memoires over Jesse: „Jesse heeft “sturm und drang”. In het Duits dus. Er staat ons nog wat te wachten dus. Want zo welkom de ongedocumenteerden afkomstig van alle continenten zijn, zo onwelkom zijn blijkbaar de autochtone incontinenten. Groenlinks komst dus met een “Lösung des Problems der älteren Menschen”. Jessias kan beter Josef genoemd worden. Naar Josef Mengele …..

  Geliked door 1 persoon

 10. Jules Vismale zegt:

  Niet alleen Adolf Hitler gebruikte in de jaren ’30 gaswagens maar Jozef Stalin ook en vooral om van lastige opponenten af te komen!

  Like

 11. BigLJohn zegt:

  Alle misstanden waar de mensen na de oorlog tegen te hoop liepen van het gene wat de Duitsers in de oorlog praktiseerden word vandaag de dag allemaal normaal gevonden; Abortus provocatus, euthanasie, klonen, genetische manipulatie, de pil van Drion, en nu ook dus de nieuwste ontwikkelingen om 70 plussers te elimineren.. Zwakbegaafden en mongooltjes zullen ook wel volgen. Veel te duur voor het ziekenfonds volgens de politiek. Alle gelden zijn hard nodig voor de asiel-hobby van de overheid. De neonazi’s van nu houden zitting in het E.U. gebouw te Brussel. En die hele klimaatgekte is er op gericht ons mensen financieel te ruineren.

  Geliked door 3 people

 12. BigLJohn zegt:

  Busje komt zo, busje komt zo….Was het maar zo vrolijk. In vroeger dagen was daar (in de volksmond) de blauwe wagen die een geestelijk gestoorde kwam ophalen voor het gesticht. Nu lijkt het er op dat de blauwe wagen binnenkort 70 plussers komt ophalen met het doel ze te elimineren. De politiek die bedreven werd en word is altijd een vuile politiek geweest, van kwaad naar erger. We moeten ons zorgen maken en ons verweren tegen deze negatieve ontwikkelingen, die ontsproten zijn bij een zieke geest vanuit D66.

  Geliked door 2 people

 13. delamontagne zegt:

  Wat zou Mevr. Merkel van die tijd, de dertiger jaren hebben gevonden ?
  Zou ze toendertijd geleefd hebben………….

  Like

 14. delamontagne zegt:

  Nu doen Lucky Beeb en Petra de Boer ( hetgeen ik jammer vind ! ), niet meer mee en toch dreigt er weer een klein godsdienst-oorlogje uit te breken van believers en ongelovigen.
  Ik denk zelf dat Jesus, zou hij in deze tijd geleefd hebben, best wel van een niet kwetsend grapje zou hebben gehouden.
  Of ik zelf Wel of niet geloof. ?
  Ik geloof dat er iemand( oneerbiedig gezegd ! ) geleefd heeft met die naam en dat hetgeen hij uitdroeg en verkondigde in de loop der eeuwen/tijd door de intolerante gelovige mensen is verkwanseld en vercorrumpeerd.
  Zoiets als die Meneer Ben Kok hier soms komt uitleggen.

  Geliked door 1 persoon

 15. Bastiaan2000 zegt:

  Ik heb diverse handicaps, een chronische goedaardige kanker ( maar zo aardig is hij/zij/het niet) , autisme,ptss. Ik heb altijd gewerkt, in die zin ben ik geen kostenpost. Maar houd ik dat vol tot mijn 70ste, zolang moet ik werken ( wel af en toe een koffiepauze, en een nachtje slapen).
  Ik merk, dat had ik al als kind toen ik in een instelling verbleef dat links je alleen in zekere zin accepteert als je precies doet en bent zoals zij denken en wilen. Ben je daarin anders, dan ben je hun vijand, ook al ben je pas 10 jaar oud. Ik heb dat vaker getypt.
  Links kan nu wel weer met mooie woorden komen, dat ze echt geen mensen willen doden, maar dat geloof ik niet. Ik ken ze, en weet uit ervaring waar ze toe in staat zijn en dat is -alles voor hun eige heil, hun eige egoistische gedachtegoed.
  Als ze mij willen doden, ze proberen het maar, het is je eerder niet gelukt. Misschien lukt het nu wel. Als het lukt ga ik naar mijn zus toe. Maar ik zal vechten, niet alleen voor mijzelf, maar vooral voor rechtvaardiging. Voor degene die dat niet kunnen. Want dat is echt sociaal, opkomen voor wie dat niet kan ( totdat je dat zelf bent), en de verplichting tot verantwoording van arbeid, je omgeving etc. een beetje ‘oud links’ volgens mij, tenminste hoe ik het boek van Martin Bosma met die valse munters heb begrepen.

  Geliked door 1 persoon

 16. Kraftavilqa zegt:

  Soylent Green is people! Wonderlijk toch hoe bij die rooien het inherente fascisme altijd weer aan de oppervlakte Komt. Ze kunnen er niets aan doen behept als ze zijn met een akelige ideologie die vol zit met nare onmenselijke en antimenselijke trekjes. Wees U er bewust van dat donororganen bij levende mensen worden uitgenomen, eerst rustig laten sterven van de donor maakt de te oogsten organen onbruikbaar omdat dit na het sterven van de donor in wezen dode organen zijn. Onze roodfascistische vrienden hangen deze kleinigheid liever niet aan de grote klok. Slogan voor vandaag: stemt U gerust rood indien U met iedereen incl. Uzelf het slechtste voorhebt.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s