Tribunaal tegen Hooke van de CDU: Zeggen dat Afrika anders is, is “racisme”

Screenshot_205

(Vertaling: E.J. Bron)

De gevolmachtigde voor Afrika van de Duitse regering, Günter Nooke (CDU, foto), had het in een interview met de “Berliner Zeitung” gewaagd om te beweren: “Afrika is anders. De oplossingen van Europa kunnen niet de oplossingen van Afrika zijn.”

ongecensureerd.at

En dat niet alleen. Hij stelde vast dat de samenlevingen in Afrika “anders zouden functioneren” en verklaarde dit met de “clanstructuren, de rol van de stamhoofden, het grote aantal etniciteiten en traditionele gedragswijzen. In Niger krijgen de vrouwen gemiddeld 7,3 kinderen, de mannen zouden er graag elf hebben! Natuurlijk heeft het ook met het klimaat te maken. Bij 35 °C en een luchtvochtigheid van 100% is de arbeidsproductiviteit op de bouw anders dan hier.”

In plaats van feiten te checken liever oproep om af te treden

Dat was genoeg. Deze en andere feiten mogen tegenwoordig niet uitgesproken worden zonder de “goedmenschen”-fractie te laten opdraven. Die verweet de voormalige burgerrechtenactivist uit de DDR en activist van Bündnis 90 onmiddellijk koloniale stereotypen te bedienen, wat tegemoet zou komen aan “racistische opvattingen”. De eeuwige linkse hang naar het tribunaal culmineerde in november in eisen tot aftreden van het Instituut voor Afrikanistiek en Egyptologie aan de Universiteit van Keulen. DE dag daarna herhaalde de vakvereniging Afrikanistiek e.V., een wetenschappelijke vereniging aan Duitstalige hogescholen, de eis om af te treden.

Nieuwe aanklagers tegen Nooke: “gedachtewisseling” in Berlijn

Nu kwam het tot een “gedachtewisseling” tussen de vakvereniging en Nooke (CDU) in het ministerie van Economische samenwerking en ontwikkeling in Berlijn. De voor journalisten toegankelijke voorstelling duurde twee uur, waarover de “Welt” schrijft dat deze “niet altijd vrij was van de schijn van een tribunaal en van geprikkelde reacties”.

De geïntimideerde Nooke opende zijn voorgeleiding met de vaststelling dat hem “elke vorm van racisme vreemd zou zijn”. De vijf professoren, drie gepromoveerden en ene doctoranda die hem in de mangel namen, lieten de oude man hier echter niet gewoon mee wegkomen en verweten hem o.a. het gebruik van het woord archaïsch. Dat zou geen “meetbare grootheid” zijn.

“Afrika, zo dichtbij en toch zo ver weg” – racistisch

Ook zijn notitie in het gastenboek van het operahuis in Mali zou “racistisch” zijn:Met “Afrika, zo dichtbij en toch zo ver weg” zou het stereotype verbreid worden dat Afrika “anders” zou zijn. Terwijl het juist de afstand naar Afrika (vanuit Duitsland) heel goed “meetbaar” is. Dat Nooke het operahuis enorm prees, paste niet in het beeld – en bleef daarom ongenoemd.

Bij al die verwijten bewees de voormalige burgerrechtenactivist toch moed, want hij nam zijn uitspraken niet terug. Het werd kafkaësk, toen hij in zijn defensiewaan verklaarde dat hij in zijn betreffende interview immers van “ontwikkeling” gesproken zou hebben, “hogere ontwikkeling heb ik niet gezegd.”

Bron:
www.unzensuriert.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Intellectuelen/academici", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", Afrika, Barbarisme, belangenverstrengeling, Censuur, demoniseren, Duitsland, gezond realisme, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, nieuw fascisme, Racisme, Rotzakken, verloedering, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

12 reacties op Tribunaal tegen Hooke van de CDU: Zeggen dat Afrika anders is, is “racisme”

 1. A.J. de Koning zegt:

  Nou Afrika is toch anders, wat is daar mis mee om dat te zeggen, je moet maar eens naar documentaires kijken die in Afrika worden opgenomen dan waan je je in een andere wereld.

  Geliked door 1 persoon

 2. droevige mof zegt:

  Wat is er racistischer dan de slogan “Black life matters”?
  Ik heb die vraag eigenlijk gesteld aan iemand die op dezelfde manier argumenteert als b.v. Sylvana Simons. Zijn antwoord was schijnbaar paradoxaal: White life matters.
  Er wordt onderscheid gemaakt tussen positief en negatief racisme. Dat had de Herr Nooke moeten weten.

  Like

 3. A.J. de Koning zegt:

  Nog even vergeten: als iemand dat racisme noemt dan val ik onder de naam racist. Nou wat een zieke geesten, Maar ik lig er niet wakker van, die andere gek Silvana Symons zou het daar wel mee mee eens zijn

  Geliked door 1 persoon

 4. Ruud zegt:

  Hersenverweking luidt de verzamelnaam van de in Europa meest voorkomende allesvernietigende moderne ziekte. Wat mij betreft lijkt Afrika in NIETS op Europa.

  Geliked door 1 persoon

 5. guusvelraeds zegt:

  Afrika anders als Europa?

  De negers anders dan de blanken?

  Kijk naar deze documentaire en spreek je uit.

  Geliked door 1 persoon

 6. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Kennelijk zijn veel Duitsers hun DDR afkomst en opvoeding nog niet te boven gekomen. De waarheid is in hun visie kennelijk niet belangrijk. Het draait bij hen kennelijk nog steeds om de ideologie. Was dat niet het grote probleem van de DDR ??? Die is daardoor toch als een kaartenhuis in elkaar gestort. De Duitse hereniging en de welvaart, die dat de Ossies bracht, hebben kennelijk de DDR hersenspoeling niet ongedaan gemaakt. Dat is een teken aan de wand. De DDR hersenspoeling was kennelijk zo degelijk, dat het nu kennelijk de genen zit. De vraag, die nu rijst is, of de Duitse hereniging wel zo’n goede zaak was. Misschien ware het beter geweest als de DDR als zelfstandig land verder was gegaan.
  Je zou het kunnen zien als onkruid. Je kunt het wieden, maar het komt toch telkens weer boven. Onkruid vergaat niet !!!

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   U heeft, denk ik, het artikel niet helemaal goed begrepen. Juist de voormalige DDR-burgerrechtenactivist wordt door links-fascistische “intellectuelen/academici” aan de schandpaal genageld, omdat hij dúrfde te beweren dat Afrika “anders” zou functioneren dan Europa.
   Het door u genoemde “onkruid” bevindt zich zeer zeker NIET in het oosten van Duitsland, maar in het westelijk deel. Decennia lang tot in de grond verwend en gehersenspoeld, nooit enige sociaaleconomische tegenslagen ervaren, nu linkser dan links. De mensen uit de oostelijke deelstaten hebben een socialistisch, onderdrukkend, onvrij systeem nog niet zo lang geleden aan den lijve ondervonden. Zij voelen dat het nu opnieuw dezelfde kant uitgaat en stemmen daarom ook in groten getale op de AfD. De enige realistische partij in Duitsland, die het opneemt voor het gewone volk.

   Geliked door 4 people

   • Oeps zegt:

    @ E.J. Bron (18 februari 2019 om 22:51)

    Dames en Heren.

    Conformeren aan de heersende ideologie, was een typische DDR praktijk. Günter Nooke, de voormalige DDR-burgerrechtenactivist conformeerde zich dus niet aan de heersende ideologie. Daarom wordt hij door linkser dan links aan de schandpaal genageld. Met de Duitse hereniging kwam er wel officieel een einde aan het bestaan van de DDR en zijn politiek systeem. De mensen die daarin een funktie hadden zijn natuurlijk niet wezenlijk veranderd. We weten, dat veel oud DDR-funktionarissen, inclusief Angela Merkel, zich een positie hebben weten te verwerven in de nieuwe Duitse politiek en ambtenarij en dat velen inmiddels ook in het comfortabele Westen wonen. Het niet conformeren aan de politiek correcte ideologie wordt door linkser dan links als een doodzonde gezien. Ik geef toe, dat ik de achtergronden van de mensen, die nu bij linkser dan links op hun achterste benen staan, niet ken. Maar ik proef daarin toch wel de mentaliteit van oud DDR-funktionarissen. Vossen verliezen wel hun haren, maar niet hun streken.

    Vraagje. Zit in het zogenaamde tribunaal van Günter Nooke wellicht een onderhuidse rancune verborgen voor zijn rol als burgerrechtenactivist destijds in de DDR ???

    Gelet op de politiek, die Duitsland momenteel met Angela Merkel bedrijft, vraag ik me al geruime tijd af, wie de overwinnaar en wie de verliezer van de koude oorlog was, West-Duitsland of Oost-Duitsland. Het zou niet de eerste keer in de geschiedenis zijn, dat de verliezer uiteindelijk de overwinaar bleek te zijn. Duitsland is officieel de verliezer van WO-2. Maar Adenauer heeft daar met zijn Wirtschafswunder wel een draai aan weten te geven. Duitsland is nu wel een van de machtigste landen in de EU. Dat had in 1945 niemand geloofd.

    In mijn werkzame leven heb ik vrij veel met Duitsers van doen gehad. Daar zaten ook mensen bij, die waren gevormd en opgegroeid in de NAZI tijd. Ik heb ervaren, dat Duitsers op een hele eigen manier omgaan met hun oorlogsverleden. Datzelfde constateer ik thans met het DDR-verleden.

    Like

  • Nemesis zegt:

   Oeps, je mag dan zoals je aangeeft veel Duitsers kennen, maar van het voormalige Oost Duitsland heb je bepaald niet veel sjoege. Bovendien daar de mensen als onkruid te betituleren vind ik behoorlijk laatdunkend, en beledigend. Bovendien zijn de “ossi’s” echt niet zo heel veel welvaarder geworden, ze zijn nog steeds achtergesteld bij het westelijk deel.

   Ik zou hier eerder stellen, dat de hersenspoeling die de westelijke delen daar en hier in Nederland gaande zijn op jou behoorlijke invloed heeft gehad.

   Het was misschien inderdaad beter geweest als het een zelfstandig land was gebleven, dan waren de verfoeilijke westerse invloeden, zoals genderisme, omgekeerde rascisme etc. hun bespaard gebleven,

   Like

   • Oeps zegt:

    @ Nemesis (19 februari 2019 om 14:26)

    Dames en Heren.

    Het artikel, waarop ik had gereageerd ging over Günter Nooke, een burgerrechtenactivist uit de voormalige DDR, die een uitspraak over Afrika had gedaan, die bij linkser dan links in het verkeerde keelgat was geschoten en nu aan de schandpaal werd gezet. In de wijze, waarop hij aan de schandpaal wordt gezet proef ik de mentaliteit van de oude DDR-elite.

    Ik neem aan, dat het genoegzaam bekend is, dat het DDR-systeem destijds repressie uitoefende op de vrijheden van de gewone burgers. Met mind control (hersenspoeling) en een uitgebreid controle apparaat werd de gewone burger in het gareel gehouden. Dat zouden we tegenwoordig de opgedrongen politieke correctheid kunnen noemen. De gewone burger, die niet in het gareel meeliep werd aan de schandpaal gezet. De elite daarentegen kon zich allerlei vrijheden aanmeten. In Orwelliaanse termen gesproken, zou je kunnen zeggen, dat alle varkens gelijk waren, maar dat sommige varkens gelijker waren dan de anderen.

    Ver voor de “Wende” heb ik ook te maken gehad met DDR-elite. Ik stond perplex over de vrijheden, die zij genoten en over wat zij vonden, dat normaal was. Het werd mij duidelijk, dat er binnen het DDR-systeem parallelle samenlevingen bestonden. Het systeem werd door de elite met man en macht in stand gehouden. En dat was niet voor rede vatbaar.

    Met de term “onkruid” bedoel ik niet de gewone burger, maar het systeem. Met de “Wende” kwam er weliswaar een eind aan het bestaan van de DDR. Velen uit de oude DDR elite hebben zich echter in de nieuwe Duitse politiek weten te nestelen. Angela Merkel is beslist niet de enige. In de wijze, waarop de huidige Duitse politiek omgaat met de vrijheden van de burgers, proef ik toch wel de mentaliteit van de oude DDR-elite. Vossen verliezen wel hun haren, maar niet hun streken. Onkruid vergaat niet.

    Dat de “Wende” de gewone burger niet zo heel veel meer welvaart gebracht heeft, ligt eigenlijk wel in de lijn der verwachtingen. De welvaartsverschillen tussen de Oost-Duitsers en de West-Duitsers zijn overduidelijk en spreken boekdelen. Dit zal ongetwijfeld in de nabije toekomst tot grote problemen gaan leiden.

    Het genderisme, de omgekeerde discriminatie, de klimaat hysterie, het overdreven natuurbeheer, de millieubeweging, het welkom voor migranten, de dwingelandij over voedselconsumptie, de inperking van vrijheden, de censuur, de regeldrift en wat dies meer zij, komen allemaal hoofdzakelijk uit de koker van extreem links. Extreem links heeft duidelijke een link met het socialisme/communisme. Daar distantieer ik me dus verre van.

    Like

 7. Lucky zegt:

  Figuren met kritiek moeten zelf eerst eens een periode in afrika tussen de afrikanen gaan wonen, dan hebben ze pas recht van spreken?

  Geliked door 1 persoon

 8. Bert zegt:

  Al in de jaren 1980 waren er tal van sociologen e.d. die het standpunt hadden dat blanken inherent racisten waren en dat racisme uitsluitend van blanken uitging. Ook antropologen, die tijdens hun opleiding waren onderwezen in de zeer eenzijdige theorieën van Boas en Morgan, deden mee aan dit spelletje.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s