Waar zal dat nu toch aan liggen? Handelsvereniging waarschuwt voor uitgestorven binnensteden

Screenshot_198

(Door: “Victoria” – Vertaling: E.J. Bron)

In een brandbrief aan de Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Horst Seehofer (CSU), waarschuwt de Handelsvereniging Duitsland voor uitstervende binnensteden en eist onmiddellijk maatregelen van de Duitse regering.

politikstube

Dat heeft vermoedelijk niet alleen maar met de dreigende rijverboden en de nauwelijks nog aanwezige parkeerplaatsen te maken, van doorslaggevende betekenis is waarschijnlijk eerder de culturele verrijking van Merkels gasten, de talrijke “groepen mannen” en eeuwig 17-jarigen, bovendien de buitenlandse bedelaars die in winkelcentra/voor winkels rondhangen, voorbijgangers aanspreken, lastig vallen en doelgericht op zoek zijn naar slachtoffers. Geen wonder dat steeds meer mensen de voorkeur geven aan de online handel, hoewel zich ook dar genoeg bedriegers bevinden die de klanten hun geld afhandig maken – in ieder geval hoeft men dan echter geen lichamelijke aanvallen te vrezen.

De “Passauer Neue Presse” bericht:

“Veel Duitse binnensteden verkering in nood. Voormalig aantrekkelijke en vitale stadscentra raken hun aantrekkingskracht kwijt, in veel steden zijn nog maar weinig mensen te zien in de voetgangerszones en winkelstraten”, schrijft de secretaris van de Handelsvereniging Duitsland (HDE), Stefan Genth, in een brandbrief aan Seehofer.

“We maken daarom op dit moment in ettelijke gemeenten een duidelijke toename van de leegstand mee”, klaagt Genth in de brief. In de periode 2012-2017 zou het aantal winkels in Duitsland met 11.000 zijn afgenomen.

De detailhandel zou niet alleen enorme omzetverliezen als gevolg van de rijverboden verwachten, maar ook als gevolg van de nog steeds doorzettende omzetverschuiving naar de online handel.

Bron:
https://politikstube.com
Door: “Victoria”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, Censuur, Criminaliteit, Desinformatie, Duitsland, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, migrantengeweld, Multiculti, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

37 reacties op Waar zal dat nu toch aan liggen? Handelsvereniging waarschuwt voor uitgestorven binnensteden

 1. Hovawart zegt:

  Geheel in de lijn der verwachtingen van de communistische Groen-linksche Looneys, straks is er geen andere keuze dan met z’n allen in de rij staan voor de deur van de enige supermarkt in de buurt, wachten op de bevoorrading met slechts eco-vriendelijke etenswaren en goederen met een Groen-Linksche stickertje…….(goedgekeurd door Yasser Klaver en de bond van bakfietsmoeders).

  Geliked door 3 people

 2. Hovawart zegt:

  Het is een Europees probleem geworden, in bijna alle steden in de EU staan er bizar veel winkelpanden leeg voor verkoop en verhuur, de bedrijventerreinen zijn spooksteden, kantoren nét afgebouwd staan nog steeds leeg, nooit verhuurd geweest…….en de EU-vlag op het Brusselse Paleis wappert er nog steeds lustig op los, de wijnkelders en keukens gevuld tot de nok……Arm Volk dat daar voor moet bloeden en blijven werken.

  Like

 3. BertG. zegt:

  Ik heb nu de beschikking over alle winkels in Nederland waar ik iets kan kopen.
  Als ik nu een 40″ tv bestel, dan heb ik ‘m morgenochtend gratis voor de deur staan.
  En ik heb de keus uit wel 50 verschillende 40″tv’s , i.p.v. 4 stuks die er in een fysieke winkel staan.
  Daar kan natuurlijk geen enkele plaatselijke winkel tegen op.

  Geliked door 1 persoon

 4. Geïnstitutionaliseerd en georganiseerde chaos die na september 2015 begon door Frau Merkel geïnitieerd begint zijn vruchten af te werpen, denk dat een decennia verder in de tijd Duitsland een dystopisch land is geworden, misschien duurt het niet zolang wanneer er een burgeroorlog in Duitsland een einde maakt aan bijna alle economische activiteiten. Houd er rekening mee dat Nederland niet verschoond zal blijven, van leegstand van winkels de Rotterdamse Lijnbaan stond ook al bekend om etnische hangjongeren. De Nederlandse economie is nauw verbonden met die van Duitsland, zonder de Duitse handelsbetrekkingen drijft Nederland snel naar het afvoerputje.

  Like

 5. RottenPikwick! zegt:

  West-Duitsland is in ALLES verpest en het waaiert uit naar de uithoeken. Lang Leve de AfD!

  Like

 6. Johan zegt:

  Het publiek geeft tegenwoordig duidelijk de voorkeur aan het winkelen op internet. Dat heeft helemaal niets te maken met het al of niet aanwezig zijn van allochtonen in de winkelstraten van een stad. Dat heeft echter alles te maken met het concurrerende prijspeil van de webwinkels.

  Hetzelfde beeld zie je tegenwoordig overal, niet alleen in Duitsland, maar ook in Nederland.
  Het meest recente slachtoffer hiervan in Nederland is Intertoys. Deze speelgoedwinkel moest enkele dagen geleden uitstel van betaling aanvragen. De afgelopen jaren waren de omzetten gehalveerd als gevolg van de concurrentie van het internet.

  Om dan maar de allochtonen en migranten de schuld te geven, is feitelijk een onjuiste voorstelling van zaken. Die lui zijn weliswaar van heel veel de schuld, maar niet hiervan.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Uit uw reactie blijkt duidelijk dat u geen vaste lezer bent van de site. De binnensteden van de Duitse steden zijn verworden tot criminele vrijplaatsen, waar de autochtone Duitser, zowel vrouw als man, verklaard is tot loslopend wild! Mits ze al opgepakt worden, dan is daar nog altijd de Duitse knuffeljustitie met een speciale migrantenbonus. Zelfs allochtonen die opgepakt worden met een straflijst van hier tot Tokio worden gespaard en gaan vrijuit met een voorwaardelijke straf.

   Webmaster

   Geliked door 2 people

   • BertG. zegt:

    Ik lees hier inderdaad dat iedereen overal mee weg komt.
    Maar ik kan geen oordeel geven waarom Duitse winkels leeg staan, het zal er mee te maken hebben.
    Ik woon er niet, en kom er nooit. En ben dat ook niet van plan.
    Ik kan enkel oordelen vanuit hoe ik er tegen aan kijk wonende in Nederland, en lege winkels of waarom ze achter uitgaan in verkoop.
    jij wil nog wel eens vergeten dat we hier in Nederland leven en wonen, en zo reageert Johan dan ook.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Dat is dan niet echt slim van Johan, want het artikel gaat heel duidelijk over Duitse binnensteden!

    Like

   • BertG. zegt:

    Ik denk dat iedereen hier reageert vanuit een Nederlands standpunt bekeken.
    Op enkele na die er wonen.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Dat is ook prima, mits de artikelen internationaal getint of op Nederland gericht zijn. Dit betreffende artikel ging heel duidelijk over de toestanden in de Duitse binnensteden!

    Like

  • RottenPikwick! zegt:

   Met de verschrikkingen van WOII in het achterhoofd, ben ik vaak in DE geweest en heb er goede herinneringen aan. Maar wil er nu niet meer naar toe, eventueel nog naar de eilanden. In de binnensteden waan je je nu in Turkije oid. Rondhangende arabieren / soepjurken waar het oog maar reikt. Geen zin om mijn uitzicht te laten verpesten. Tuurlijk zijn de on-line aankopen ook debet aan leegstand in de winkelcentra. De duitse steden zijn verkloot en de rest volgt!

   Like

  • Lot zegt:

   In Frankfurt had ik er geen last van. Er waren ook veel toeristen. En s’avonds was het rustig in de metro. Kan het zijn dat het in kleinere Duitse plaatsen is?

   Like

 7. Aegolius cs zegt:

  Net zoals voormalige mijn en staalgebieden “groen” worden omgebouwd tot historische gebieden, zullen hele woonwijken (nauwelijks aangepast) bewoond worden door de minder draagkrachtige (harts 4) of islam, terwijl de rest al is ontvlucht. En dan nog de auto van de ontvluchten…….

  Like

 8. koddebeier zegt:

  Wanneer trappen we die idioten het krankzinnige gesticht in ????

  Geliked door 1 persoon

 9. andre zegt:

  Lege straten zijn lege straten, wij kunnen dat waarnemen maar als de MSM liegt over de internetverkopen en Rutte roept dat het fantastisch gaat met de internet verkopen is dat voor ons maar een aanname die wij niet kunnen controleren. We weten trouwens wel dat Rutte altijd liegt.

  Geliked door 1 persoon

 10. Peter zegt:

  Nog meer ambtenaren,nog meer controle ,nog meer winkels dicht ,een heel scala aan regeltjes ,en alles door berekenen op de klant,huur verzekeringen ,belasting ,er blijft niks meer over dan 80 uur werken en een hongerloon,die zijn nek uitsteekt wordt gestraft door Brussel,komt er een gelukszoeker het land in wordt de rode loper uitgelegd ,Ze zijn totaal geschift .

  Geliked door 1 persoon

 11. BigLJohn zegt:

  De binnenstad heeft ook voor ons afgedaan. Je auto kun je alleen in een dure parkeergarage kwijt, vanwaar je nog een heel eind moet lopen naar de winkels. Bovendien loopt er allerlei gespuis
  rond te hangen in de winkelstraten. Vooral als het avond is kun je je eigen beter daar niet laten zien. Andere winkels dan de binnenstad hebben onze absolute voorkeur. En inderdaad, we winkelen ook online.

  Geliked door 1 persoon

 12. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Kom toevallig net terug uit het (grote) winkelcentrum Leyweg en het is ronduit triest, alle ‘normale’ winkels zijn verdwenen en het enige dat blijft zijn de grote winkelketens; Kruidvat, Jumbo, Hans Anders, weg zijn de bakker, de bloemenman, de delicatessenzaak en ga zo maar door, wat ervoor terugkomt zijn (vaak Pakistaanse) ramsjzaken met rotzooi en de Prijsmepper en Action.
  Kwaliteitszaken tref je er niet meer aan, hetzelfde beeld bij “In de Bogaard” het grote winkelcentrum van Rijswijk waar zo ongeveer de helft van de winkels leeg staat.
  De Megastores dat een soort tweede Alexandrium (Rotterdam) had moeten worden staat eveneens voor een groot gedeelte leeg, zelfs grote ketens als BCC hebben het daar voor gezien gehouden.
  A1 huurprijzen maar geen klandizie.
  Maar wat ertegen te doen, ook ik koop steeds meer via internet en ben dus medeschuldig.
  Ook zoiets; je ziet in woonwijken nauwelijks meer café’s, in de plaats zie je shishalounges waar je nog niet dood gevonden wilt worden.

  Like

 13. Sobieski zegt:

  Het interessante is, dat de binnensteden van Moskou, St.Petersburg, Budapest, Praha, Krakow, Warszawa, Vilnius, Riga en elfs het door burgerorlog geteisterde Kiev, de laatste jaren steeds levendiger worden, en je daar, i.t.t. verreweg de meeste steden in West-Europa, wel nog veilig over straat kunt, bijna overal, ook in je eentje als oude van dagen of jonge vrouw. Terwijl daar veel meer mensen zijn die echt in armoede leven. Hoe zou dat verschil toch komen? Het antwoord laat zich gemakkelijk raden, maar mag in West-Europa bijna nergens benoemd worden.
  Anno 1990 vluchtte men van Gdansk in Polen naar Malmo in Zweden. Nu gaat de stroom in omgekeerde richting. Oh, ironie…

  Geliked door 1 persoon

 14. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Het probleem van de uitgestorven binnensteden begint inderdaad levensgroot te worden. Ik ben zelf bedrijfskundige en neem dit fenomeen al geruime tijd waar. Ik heb met heel veel mensen hierover gesproken en hoor al doende allerlei oorzaken. Bij de redenen, die men aanvoert, schud ik zo hard met mijn hoofd, dat ik op moet passen dat mijn oren er niet vanaf vallen. Ik zou ze dan ook willen bestempelen als drogredenen. Ook in het bovenstaande artikel worden redenen aangevoerd, waarbij ik mijn wenkbrauwen frons. Kennelijk zijn we met al onze kennis en wetenschap ziende blind en horende doof en dansen we met een grote boog om de hete brij.

  Waarom sterven de binnensteden uit ??? Waarom staan de winkeliers op straat de klanten naar binnen te kijken ??? Waarom staan de winkels leeg ??? Waarom moeten de winkeliers de deuren sluiten ??? Waarom gaan de winkeliers failliet ??? Waarom lopen er, zelfs op zaterdag, nauwelijks nog mensen door de winkelstraten ??? Je kunt, bij wijze van spreken, een kanon afschieten zonder iemand te raken. Waarom is dat ???

  Ik begrijp het maar al te goed. De reden is heel simpel. De mensen gaan de stad niet meer in, omdat ze geen geld meer te besteden hebben. Dat probleem heet “gebrek aan koopkracht”. Als je gaat stadten, ga je geld uitgeven. Maar de huisvrouw, die niet veel te besteden heeft, gaat niet en blijft liever thuis. Ze houdt de duim op de knip.

  U kent ongetwijfeld de vele reclame spotjes van Telecom. De Telecom man laat heel subtiel zien, dat hij vroeger in een redelijke goede welvaart leefde, maar nu van een beperkt budget moet rondkomen. Zijn dochter zit in een bus en belt met een vriendin en zegt: “Ik zit in een hele grote auto, maar er zitten ook nog andere mensen in”. Of mevrouw staat voor de spiegel met een oude gele jurk in hand, waarop meneer zegt: “Ik voorzie, dat geel dit jaar in de mode blijft”. Telecom weet met deze spotjes heel knap in te spelen op het maatschappelijke probleem van “geen koopkracht”. Het is heel herkenbaar.

  De meeste mensen ontvangen zo rond de 23e van de maand hun loon, salaris, pensioen of uitkering. Daarvan moeten natuurlijk eerst alle rekeningen worden betaald als, huishuur of hypotheek, energie, credit card, wegenbelasting, zorgpremie en eigen risico, verzekeringen, belastingen en noem maar op. Dan moet je ook nog naar Appie om wat boodschappen. En dan, dan is het geld bijna op. Dan moeten de meeste mensen toch wel heel voorzichtig zijn, waar ze nog wat aan uitgeven. Voor de meeste mensen geldt, dat ze aan het einde van hun inkomen steeds meer maand overhouden. Het ene gat moet met het andere worden gevuld. En aan het einde van de maand staan ze alweer opnieuw € 300 rood bij de giro. Het laatste broodje van de maand wordt met het statiegeld van de lege flessen betaald. Wabedoelu, naar de stad gaan om leuke dingen kopen. Wie zal dat betalen ??? Hebt u soms een boompje in de tuin staan, waar u euro’s vanaf kunt schudden ??? Het water staat de mensen aan hun lippen. Ze kunnen niet hoger poepen, dan hun gat zit. Dus …..

  Al zo’n 10 tot 15 jaar lang zien we dat lonen en prijzen geen gelijke tred houden. Alle prijzen en lasten stijgen en stijgen en blijven maar stijgen. Alles wordt maar duurder en duurder. De lonen, pensioenen en uitkeringen daarentegen stijgen navenant niet mee. Met andere woorden, de koopkracht neemt gaandeweg af. En dat is inmiddels heel duidelijk voelbaar. En omdat dit proces al zo lang gaande is, begint het probleem heel nijpend te worden. De armoe slaat in rap tempo toe. Mensen geven niet graag toe, dat ze armoe lijden. Op armoe rust een zeker taboe. De psychologie van armoede is, dat mensen zo lang mogelijk proberen de armoe te camoufleren. Ze proberen het ene gat met het andere te vullen, maar komen wel steeds meer zand tekort. Op een gegeven moment kun je geen nieuwe gaten meer graven. Dan belt de deurwaarder aan en ben je aan de ratten en kraaien overgeleverd.

  De bevestiging van mijn theorie vind ik in de kringloopwinkels en op vlooienmarkten. Waar vroeger hoofdzakelijk alleen de sociaal zwakkeren zich daar vertoonden, zien we er de laatste jaren een heel ander publiek rondscharrelen. Mensen die vroeger tot de middengroepen behoorden en zich ervoor schaamden, om iets tweedehands te kopen, zien we die de laatste jaren deze winkels frequenteren.Overigens zien we dat ook kringloopwinkels en vlooienmarkten steeds meer moeite hebben, om hun hoofd boven water te houden. ook sites als Marktplaats en eBay hebben duidelijk te lijden onder het gebrek aan koopkracht. Als je vroeger daar iets te koop aanbood, was je je spulletjes zo kwijt. Nu blijven ze er heel lang staan en worden kennelijk niet of althans heel moeilijk verkocht.

  De argumenten, die door mij hierboven gemakshalve als drogredenen opzij zijn geschoven, zijn natuurlijk niet allemaal geheel als zodanig te bestempelen. Er zijn wel degelijk enkele redenen, die een zekere validiteit hebben.

  Een van de redenen, die ik vaak hoor, is dat mensen veel via internet zouden kopen. Natuurlijk hebben die internetwinkels een marktaandeel verworven. Maar als er daadwerkelijk zoveel via internet zou worden verkocht, als men beweert, dan zouden de koeriers aan en af moeten rijden in de straat. Er zijn inderdaad dagelijks koeriers in de straat. Die brengen 3 of 4 pakjes en nemen er ook weer 1 of 2 mee terug. Als zo’n koerier de deur van zijn bestelbusje opent, valt mij keer op keer op, dat er niet zo heel erg veel pakjes in liggen. De grootte van de bus staat in geen enkele verhouding tot het aantal te bezorgen pakjes. De grote bestelbus suggereert dus iets anders, dan het in werkelijkheid is. Het is vooral gebakken lucht. Wellicht valt het aantal te bezorgen pakjes wat lager uit, dan men verwachte door onvoldoende koopkracht bij de mensen. Als je geen geld te besteden hebt, kunt je immers ook niet bij een internetwinkel kopen.

  Een andere reden, die ik vaak verneem is, dat mensen zich niet meer veilig zouden voelen in de binnenstad. Als je al een van de weinigen door een winkelstraat loopt, geeft dat inderdaad een vreemd gevoel. Dat gaat zeker op als de ene winkel naast de andere leeg staat. En dat is dan inderdaad een reden om weg te blijven. Hier is edoch wellicht sprake van omdraaiing van oorzaak en gevolg. Blijven de mensen weg uit de binnenstad, omdat er niemand loopt, of is er wellicht ook nog een andere reden, bijvoorbeeld gebrek aan koopkracht ???

  Binnensteden sterven uit, Ze zijn aan het verworden tot spooksteden. Dat is een beangstigende ontwikkeling. Middenstanders kunnen het niet meer bolwerken en moeten de deuren sluiten en gaan failliet. Het zijn niet alleen kleine middenstanders, die het moeilijk hebben. Ook het grootwinkelbedrijven kampen met de moeilijkheden. Ook die hebben de grootste moeite om hun hoofd boven water te houden. Het is een teken aan de wand. De economie stagneert. En dat proces is al minstens 10 tot 15 jaar aan de gang. Het is een crisis-situatie, die al jaren geleden aangepakt had moeten worden. De politiek had hier iets aan moeten doen. Maar dat deden ze niet. Ze lieten het op z’n beloop. Als er niet snel een stimulerend beleid op wordt gemaakt, laten de gevolgen zich raden. Die zullen desastreus zijn. Dan is het rap gedaan met wat er nog resteert van de welvaart. Het proces dat gaande is, is als een sneeuwbal, die een berg afrolt. Die wordt alsmaar groter en groter en gaat alsmaar harder en harder en komt pas onder in het dal tot stilstand en valt daar in stukken uiteen. De grote vraag is thans, hoever het dal nog weg is.

  Wat dient er te gebeuren ??? Wat dient de politiek te doen ??? Waar dient het beleid op gericht te worden ??? Inderdaad, verbetering van de koopkracht voor de gewone mensen, de mensen met lagere en midden inkomens. Daarmee wordt de economie weer op gang gebracht. Met verbetering van de koopkracht zullen deze mensen weer het een en ander gaan kopen. Winkels gaan daardoor meer omzet maken en dus weer verdienen. De winkels moeten uiteraard weer bevoorraad worden en dat stimuleert de vraag naar producten bij het bedrijfsleven. Die producten moeten geproduceerd worden. Dat creëert weer werkgelegenheid. En dat geeft nog meer koopkracht en minder mensen in de uitkeringen. Kortom de economie weer gaat draaien. Dat is een soort “Wirtschaftswunder”. Kent u die term nog uit de 50er jaren ???

  Dit is de grote uitdaging voor nu en de komende jaren. Niet langer achteroverleunen en de economie op z’n beloop laten. Nee, niet langer op de handrem lopen, maar ingrijpen. De koopkracht verbeteren !!! Stop met de rood-groen linkse idioterie.Daar hebben we nu helemaal geen geld voor. Gebruik dat geld om de koopkracht bij de mensen te verbeteren. Dat is constructief en draagt bij aan het herstel van de welvaart. En als de welvaart weer op peil is, maar dat zal wel een hele tijd duren, dan kunnen we gaan bekijken, of we er leuke dingetjes mee willen gaan doen.

  Geliked door 3 people

  • Rinus zegt:

   Uw zeer lezenswaardige bijdrage toont op een méér dan plezierige wijze aan dat de door ‘de gevestigde orde’ zo verguisde onafhankelijke websites als de webstek van de heer Bron, ook bezocht worden door lezers met een IQ groter dan hun schoenmaat en maatschappelijke betrokkenheid & inzicht dat enkele jaren geleden voorbehouden leek te zijn aan de toenmalige(!) ‘kwaliteitsmedia’. Chapeau!

   Geliked door 2 people

  • BertG. zegt:

   Voor een heel groot gedeelte heb je gelijk.
   Er zijn mensen die steeds minder te besteden hebben.
   Vaak hebben deze mensen er al een zooitje van gemaakt financieel wat niet meer goed op te lossen is.
   Maar waarom zou ik nog naar een winkel gaan als ze het toch niet hebben.
   Ik koop regelmatig iets wat ik in een straal van 150Km rond mijn huis nog niet kan vinden.
   En ondanks dat ik een van een uitkering (minimum) leef, kan ik nog steeds iedere maand iets aanschaffen. Regelmatig meerdere keren per maand.
   Vaak elektronica of iets voor een muziek instrument.
   Misschien kan ik wat beter rekenen dan een gemiddeld mens, ik heb geen schulden.
   De meeste winkels verkopen precies hetzelfde, waarom zou ik die dan nog bezoeken.
   Als ik iets in Duitsland koop, dan wordt de telefoon opgenomen in het Nederlands.
   Er zijn voor mij wat dat betreft geen grenzen meer om ergens iets te kopen.
   Ik ben al jaren niet meer in een winkel geweest, waarom zou ik nog.
   De service is meestal 0,0 en je kan nog een grote bek krijgen ook als iets niet bevalt.

   Geliked door 1 persoon

   • Oeps zegt:

    @ BertG. (19 februari 2019 om 05:43)

    Dames en Heren.

    Heel veel mensen in Nederland verkeren momenteel in een benarde financiële positie. Ze kunnen de eindjes niet meer aan elkaar knopen. Het inkomen haalt het einde van de maand niet meer. Ze moeten het ene gat met het andere vullen en komen steeds meer zand tekort. De rek is uit het elastiek. Ze zijn in de schulden geraakt. En dat is beslist niet altijd het gevolg van eigen toedoen. Voor heel veel mensen is de situatie momenteel zo nijpend, dat ze geen licht meer zien aan het einde van de tunnel. Ze kunnen niet hoger poepen, dan hun gat zit. Het water staat ze werkelijk aan de lippen. Ze behoeven geen verwijten, maar hebben hulp nodig. Het grote probleem is, dat de roverheid geen helpende hand toesteekt, edoch de laatste veren probeert te plukken. Dit kan niet lang meer goedgaan gaan. De economie is in diepe crisis en de politici falen. De Gele Hesjes beweging in Frankrijk geeft duidelijk aan, dat de maat vol is. De vlam ken elk moment in de pan slaan. Helaas zijn de ratten en de kraaien zo kortzichtig, dat ze het niet begrijpen, of niet willen inzien.

    Het is inderdaad zo, dat het assortiment in Nederlandse winkels tot een soort eenheidsworst is verworden. Heel veel artikelen zijn in Nederland inderdaad niet meer verkrijgbaar. Het gaat daarbij meestal om gerenommeerde ouderwetse merkartikelen. Het onnozele Nederlands klootjesvolk heeft daar kennelijk geen problemen mee, of merkt het niet eens. Ze laten zich gewoon in de luren leggen.

    Ook ik stoot vaak mijn neus in de Nederlandse winkels en supermarkten. Gelukkig woon ik vlak bij de Belgische grens en kan ik een deel van mijn boodschappen in België doen. ik heb daar voor diverse artikelen mijn vaste adresjes. Ik aarzel ook niet om af en toe in Frankrijk of Duitsland boodschappen te doen. Meestal doe ik dat, als ik daar toch toevallig ben. Het is helaas net iets te ver, om er speciaal voor de boodschappen naar toe te rijden. Voor zover ik het me kan veroorloven sla ik dan wel groots in, zodat ik enige tijd vooruit kan. ook verspreid over Nederland heb ik een aantal speciale adresjes waar ik het een en ander kan kopen, dat bij mij in de omgeving niet meer te koop is. Maar aldus boodschappen doen, is wel een heel gedoe. Ik kan me heel goed voorstellen, dat niet iedereen zich dat kan veroorloven.

    Like

   • BertG. zegt:

    Oeps, ik heb het hier wel eens eerder vermeld.
    Die hulp aan mensen om uit de ellende te komen die heb ik geprobeerd te geven.
    Maar zodra je in de buurt van de waarheid komt, trekken ze zich terug.
    Want ik moet dan wel alles weten om er uit te komen om een berekening te maken.
    En iets regelen met een instantie is vaak geen probleem, ligt er maar aan hoe je het brengt.
    Vele hebben ook geen zin of weigeren zich aan te passen aan hun financiën, en geven alles en iedereen hier de schuld van.
    Dus het is niet zo dat ik enkel maar commentaar op andere heb.

    Ook ik zoek vaak tevergeefs naar iets, maar daar is het internet goed voor.
    Zo als ouderwetse scheermesjes met dubbele zijde.
    Zie dat maar ergens te vinden in een winkel.
    Ik gebruik ze nog steeds omdat ik dat de beste vind, en spot goedkoop.

    Geliked door 1 persoon

   • Republikein zegt:

    Kan ik een paar balen zware van Nelle bestellen, Oeps, een een ticket van de Euromillions, random, en de pakjes van 50 gram, dank.
    Bier koop ik hier.

    Like

   • Oeps zegt:

    @ BertG. (19 februari 2019 om 16:35)

    Dames en Heren.

    Levenservaring leert, dat sommige mensen niet te helpen zijn, of zich niet laten helpen. Helaas is daar geen kruid voor gewassen. En volkswijsheid leert, dat aangeboden diensten zelden aangenaam zijn.

    Het koopkrachtprobleem is geen individueel probleem, maar een maatschappelijk probleem. Dit probleem is bewust gecreëerd door de ruttige roverheid en zal door de overheid moeten worden opgelost. De ruttige roverheid kijkt op de mensen neer en kijkt niet naar de mensen op. Bij het neerkijken staat er niets in de weg, om grisselijk bij de mensen in de portemonnaie te graaien. En dat doet de ruttige roverheid dus, met alle gevolgen van dien, al jarenlang. Een overheid, die opkijkt naar de mensen, ziet de problemen van de mensen en hun behoeften. En door daarop in te spelen ontstaan perspectieven en mogelijkheden. Door minder hard in de portemonnaie van de mensen te graaien en er eventueel wat extra’s in te stoppen ontstaat er koopkracht. Die koopkracht wordt besteedt. Er wordt dus omzet gecreëerd. Meer omzet betekent voor de handel minder verlies en meer winst. Over die winst moet uiteraard belasting worden betaald. De overheid komt er beslist niet aan te kort. In plaats van vooraf af te romen, wordt er achteraf, nadat er winst is gemaakt, afgerekend. Dat is een hemelsbreed verschil. Door die toenemende omzet gaat de economie ook weer draaien. Dat creëert werkgelegenheid, dus minder uitkeringen en nog meer koopkracht. Het trucje van opkijken naar de mensen in plaats van neerkijken op de mensen is in feite niets anders, dan toegepaste psychologie. Het is les 1 uit de cursus marketing.

    Winkels, die geen klandizie trekken, komen niet uit de kosten en moeten uiteindelijk de deuren sluiten. Het belangrijkste probleem, waarom momenteel de klandizie wegblijft is het gebrek aan koopkracht.

    Het internet-winkelen wordt in de media momenteel als boosdoener aangewezen. Het heeft ongetwijfeld enige impact. Maar de omvang van het internet-winkelen is lang niet zo groot, als men ons met de propaganda wil doen geloven. Als dat namelijk wel zo was, dan moesten er dagelijks tientallen koeriers in de straat verschijnen, die heel veel pakjes afleveren. Zoveel koeriers verschijnen er niet en het aantal pakjes, dat wordt afgeleverd, valt behoorlijk tegen. Dus …..

    Er zijn uiteraard ook winkels en winkelketens, die door eigen toedoen in de problemen zijn geraakt. Mismanagement, administratieve onvolkomenheden, onvoldoende inspelen op economische ontwikkelingen, onvoldoende inzicht in het behoeftenpatroon van de klandizie, grootheidswaanzin, rare fratsen uithalen en wat dies meer zij. Bomen blijven meestal niet onbeperkt groeien en zeker niet tot in de hemel.
    Zo kwamen de aandelen van V&D, na het overlijden van meneer Dreesman, in handen Amerikaanse beleggers/speculanten. Die hadden gezien, dat er een enorme overwaarde was op de boekwaarde van de gebouwen. Door die gebouwen af te stoten en terug te huren (sale and lease back) werd er een enorme boekwinst gemaakt. En die werd als dividend aan de aandeelhouders uitgekeerd. Door deze transactie stegen de lasten voor het bedrijf aanzienlijk. En dit in een tijd van stagnerende economie en afnemende koopkracht leidde ertoe, dat de deuren uiteindelijk gesloten moesten worden.
    Het Blokker concern (Blokker, Marskramer, Intertoys, Big Bazar en nog wat anderen) ging concurreren met zichzelf. Concurreren wil zeggen, dat een deel van de omzet en winst wordt aangewend om een ander de wind uit de zeilen te nemen. In de praktijk zien we dan vaak voorkomen dat aan het eind van het liedje de een uiteindelijk het loodje legt en dat de ander niet meer levensvatbaar is. Ten tijde van het overlijden van meneer Jaap Blokker zat het concern al heel diep in de problemen. Toch gingen de erfgenamen, de winkels verbouwen en de assortimenten inkrimpen. Dus kosten maken en omzet verminderen. En dat in tijden van stagnerende economie en afnemende koopkracht. De resultaten bleven niet uit.

    Like

  • Lucky zegt:

   Klopt helemaal Oeps.
   Vroeger kon je nog gezellig door de stad wandelen en window shoppen, maar er zijn amper nog mooie etalages en in elke stad zijn exact dezelfde winkels.

   Geliked door 1 persoon

  • Tineke zegt:

   De middenklasse moet verdwijnen voor het “hogere doel”
   Dat weet u als geen ander heer Oeps.

   Geliked door 2 people

  • Tistochwat zegt:

   Oeps 18 februari 2019 om 21:56

   reclame spotjes van Telecom. De Telecom man laat heel subtiel zien, dat hij vroeger in een redelijke goede welvaart leefde, maar nu van een beperkt budget moet rondkomen.

   En dan doen ze net of die ex-miljonair nu gelukkiger is dan ooit; dat hij zelfs nog steeds riant kan leven.
   Ik stoor me enorm aan die walgelijke spotjes.

   Geliked door 1 persoon

 15. paulzwueste zegt:

  Bert.
  Bovendien hoor ik Oeps als zelf bevorderde “bedrijfskundige” niet over de kosten die een winkel met zich meebrengt.
  Huur, verzekeringen, personeelskosten, reclame, onderhoud etcetera.
  ’n Bijzonder groot bedrag dat elke maand terugkomt.
  Maar Oeps kijkt daar overheen.
  Bijzonder merkwaardig als je zo “deskundig ” bent.
  Resteert nog het gemak van het on-line kopen.
  Op internet kopen betekent dat vanuit je stoel bij elke bestaande winkel kunt kopen.
  Dat betekent dus tevens voor de laagste prijs.

  Geliked door 1 persoon

  • Tistochwat zegt:

   paulzwueste 19 februari 2019 om 14:09

   Ook jij hebt een punt.

   Maar je kan net zo zuinig en verstandig leven als BertG., op een gegeven moment krijgen ook die mensen financiële problemen als het zo doorgaat.
   En daar kunnen ze dan niets aan doen, al hebben ze nóg zo keurig geleefd.

   Geliked door 1 persoon

 16. jo de la hiti zegt:

  voor die woonboulevards is heel wat groen ingeleverd terwijl de binnenstad leegstand heeft snap je het??Laat die winkels maar in de binnestad gaan zitten en geef de vrijgekomen ruimte terug aan de NATUUR!!!!!

  Like

 17. jo de la hiti zegt:

  oeps

  Like

 18. jo de la hiti zegt:

  aan moeder aarde!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s