Rijkste Britse industrieel: Europa verliest door extreem klimaatbeleid internationale concurrentieslag

Screenshot_212.png

(Door: “Xander”)

Bedrijven lopen nu al weg naar VS, China en Midden Oosten: ‘Niemand doet meer serieuze investeringen in Europa’

In een open brief aan EU-president Jean-Claude Juncker heeft de rijkste man van Groot Brittannië, industrieel en multimiljardair sir Jim Ratcliffe, gewaarschuwd dat Europa door het extreme klimaatbeleid de concurrentieslag met andere economische grootmachten zoals China en de VS aan het verliezen is. Zo worden er wereldwijd honderden miljarden in de chemische industrie geïnvesteerd, maar is de leidinggevende positie die Europa met 30% marktaandeel ooit had, ingestort naar 15%. Op nationaal niveau verliest de haven van Rotterdam de concurrentiestrijd met Antwerpen, waar de internationale chemische industrie enorme investeringen doet, terwijl Rotterdam die bedrijven –en dus werkgelegenheid- juist wegjaagt met volslagen zinloos CO2 beleid.

Lees verder>>>
ksander nieuws

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", Algemeen, Europa, EUSSR, gezond realisme, klimaat, Krankzinnigheid. Bookmark de permalink .

7 reacties op Rijkste Britse industrieel: Europa verliest door extreem klimaatbeleid internationale concurrentieslag

 1. Cathja zegt:

  Zo…, ik denk dat onze regering dit duidelijke verhaal wel in hun zak kan steken. Ik vrees echter dat hun arrogantie en betweterigheid geen grenzen kent, en zij dit verhaal naar het rijk der fabelen zal verwijzen.
  Hoe het ook zij, de burgers van ons land wacht een enorme donkere periode, als er niet direct een streep gaat door deze onmenselijke en totaal idiote ‘klimaat’plannen.

  Als ik die arrogante en eigenwijze kop van Rob Jetten voor me zie, dan zal deze milieudrammer net zolang doordrammen totdat we straks allemaal in de kou zitten, en maar af moeten wachten wanneer we over een beetje warm water kunnen beschikken. Deze smerige linkse rakker met zijn linkse vriendjes en vriendinnetjes duwt ons linea recta richting het stenen tijdperk.

  Oppakken, dat rapalje!

  Liked by 1 persoon

 2. Marlies zegt:

  Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  Met welk doel? Moet Europa met zijn illegale bezetting nu echt het afvalputje van de wereld worden en WAAROM? Moedwillige vernietiging van het Avondland: WIE zijn de instigatoren? De US ?

  Like

 3. Henk der Niederlánder zegt:

  @ Marlies.
  WIE zijn de instigatoren? De US ?

  Eerder het linkse rapalje en met name het groene linkse rapalje.

  Like

 4. koddebeier zegt:

  Zit er dik in en daarna huilen de politici krokodillentranen, de nono’s !

  Like

 5. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Bedrijven lopen weg om de meest uiteenlopende redenen, dat kunnen de hoge lonen zijn of de strenge wet en regelgeving. Dat is altijd al zo geweest.
  Wat ze tot nu toe aan Europa bond was het gemiddeld hoge opleidingsniveau. Dat is iets aan het afvlakken waardoor ze nu wat ruimere mogelijkheden hebben.
  De andere kant is dat je niet ten koste van alles bedrijven moet willen behouden, met name chemiebedrijven hebben nou niet bepaald een goede naam, kijk even naar wat Chemours in Dordrecht allemaal flikt en daarbij toont dat ze peop hebben aan het Nederlandse milieu.
  Ze weten dat hun afvalwater sterk vervuilend en kankerverwekkend is maar gaan rustig verder met lozen op het oppervlaktewater omdat er decennia geleden ooit een vergunning voor was gegeven.
  Waar is dan de eigen verantwoordelijkheid gebleven?
  Pas nadat de vergunning was gegeven kwamen de nieuwe feiten aan het licht maar in plaats van dat ze daar hun bedrijfsprocessen op aanpasten gingen ze vrolijk verder.
  Zelfs nu na vele jaren is de mate van vervuiling nog niet bekend bij het grote publiek maar als mensen in de omgeving ontraden wordt om groente en fruit uit eigen tuin te consumeren dan weet je wel hoe de vlag hangt.
  En nog altijd gaan ze ‘gewoon’ verder met lozen.
  Hoe zit dat dan met de oogsten van landbouwers in de omgeving ? En kunnen veehouders het zelf verbouwde maïs nog wel aan hun koeien voeren? En in hoeverre is het vlees van die dieren daarna nog geschikt voor consumptie?
  Tata-Steel het vroegere Hoogovens is zeer sterk vervuilend maar biedt ook duizenden arbeidsplaatsen, hoe bepaal je dat de mate van vervuiling opweegt tegen het economische belang?

  Like

 6. Peter zegt:

  Als je iets durft te ondernemen hier zit het hel ambtenaren cordon in je nek om dat ze willen mee vreten uit de ruif ,en komen met de meest ondenkbare stupide regels om je het leven zuur te maken ,een asielzoeker komt eenvoudiger aan zijn geld ,en woning .

  Like

 7. Scarface zegt:

  Dat is geen gevolg, dat is nu precies het plan. Deïndustrialisatie en daardoor depopulatie.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s