De aap is uit de mouw: VS houden vast aan tweedeling van Syrië

Screenshot_240.png

(Vertaling: E.J. Bron)

Een ontmaskerende onthulling: de speciale Amerikaanse gevolmachtigde voor Syrië, James Jeffrey, heeft nu duidelijk gemaakt dat de VS aan een duurzame deling van Syrië vasthouden en er niet in geïnteresseerd zouden zijn dat de legitieme Syrische regering ook de controle terugkrijgt over de noordelijke delen van het land, waar zich op dit moment de VS en door hen ondersteunde milities bevinden.

Duits - Zuerst

Op de Veiligheidsconferentie in München verklaarde Jeffrey dat de VS niet zouden willen dat de Syrische autoriteiten “daar naartoe terugkeren, omdat zij niet bijdragen aan het herstel van de stabiliteit in deze gebieden, maar de situatie destabiliseren.”

Daarvoor had de “Washington Post” meegedeeld dat het Pentagon onder deelname van de EU-landen zou werken aan een plan om een bufferzone in het noordoosten van Syrië in te stellen. Het zou de taak van de nieuwe missie zijn om de Koerdische milities tegen een eventueel gevaar van de kant van Turkije te beschermen en om de strijd tegen de “Islamitische Staat” voort te zetten.

De VS bevinden zich al jarenlang illegaal op Syrisch territorium, waar ze milities in de strijd tegen de Syrische regering ondersteunen en inmiddels talrijke bases onderhouden.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Syrië, VS. Bookmark de permalink .

8 reacties op De aap is uit de mouw: VS houden vast aan tweedeling van Syrië

 1. RottenPikwick! zegt:

  Tuurlijk moeten de Koerden beschermt worden tegen Gekken als Erdogan en Assad! Lang Leve Koerdistan!

  Geliked door 1 persoon

 2. Republikein zegt:

  Laat me raden, heeft het met geld te maken, iets met grondstoffen en de petrodollar, ik zeg maar wat, gooi het hier in de groep, de veiligheidsagent van de wereld is goed bezig, kijk uit voor de Chinees zei Kees.

  Geliked door 1 persoon

 3. Klaas zegt:

  Like

 4. Henk der Niederlánder zegt:

  Allemaal grote bullshit wat daar verteld word.
  De werkelijke reden dat de Turken toestemming werd gegeven (niet officieel natuurlijk) is omdat de Nabucco pijpleiding door Syrie moet lopen om aardgas vanaf Qatar naar Europa te vervoeren.
  Dat zijn de zaken die niet in het openbaar besproken worden door regeringen en energiereuzen, want krijgen de burgers door dat ze op deze manier de nevenschade van deze hele opzet moeten betalen zou het makkelijk kunnen dat er opstanden uitbreken.
  De nevenschade bestaat namelijk uit een miljarden kostende vluchtelingenramp aangezwengeld door dezelfde regeringen en energiereuzen.
  Daar zul niemand verder in het debat ook maar iets van horen.
  Lees het onderstaande artikel en je zult snel inzien dat de hele oorlog in Syrie gebaseerd is op aardgasen een pijpleiding die Assad niet in zijn land wil hebben.

  Een excerpt uit het artikel zegt eigenlijk alles.

  De regering van Qatar wil graag aardgas verkopen en via de Nabucco-pijpleiding aan Europa leveren. En de Europese regeringen willen graag het gas van Qatar afnemen, om zo minder afhankelijk te worden van Gazprom en Poetin.
  Daarom zou het prachtig zijn als er een pijpleiding van Qatar via Saoedi-Arabië, Jordanië en Syrië naar Turkije (een afstand van 2000 km.) zou worden aangelegd.
  De burgeroorlog in Syrië draait niet alleen om de aanleg van een gaspijpleiding die Qatar aansluit op de Nabucco-pijpleiding. Maar er zijn wel partijen, die er groot (financieel) belang bij hebben dat de burgeroorlog snel is afgelopen.
  Het steenrijke Qatar steunt de Syrische rebellen en levert wapens en hoopt op die manier de aanleg van een pijpleiding te bespoedigen.
  Europa wil niet dat een onvoorspelbare dictator als Assad de toevoer van goedkoop, niet-Russisch aardgas nog jarenlang kan blokkeren. Ook Europa is erbij gebaat als de pijpleiding er snel komt en goed bewaakt wordt.

  https://cassandraclub.wordpress.com/2013/08/31/de-aardgaspijpleiding-van-qatar-naar-europa-loopt-door-syrie/

  Nog een tweede link maakt meer duidelijk.

  https://www.strategic-culture.org/news/2013/05/31/the-geopolitics-of-gas-and-the-syrian-crisis.html

  Bijna elke journalist is op de hoogte van bovenstaand maar houd wijselijk zijn mond, omdat het anders snel afgelopen is met zijn carriere, zo veel is wel duidelijk.

  Like

 5. Ronald zegt:

  Donald Trump doet er goed aan zich met geen enkele oorlog meer te bemoeien!!! Laat ze het zelf maar opknappen in al die islamitsiche shitholes!!!! Het heeft genoeg Amerikaanse levens gekost!!!

  Like

 6. Thomasson zegt:

  Net als altijd, de VS gaat, gewapend met totale onwetendheid en dikke laag arrogantie, weer rottigheden uitvreten. Dat staat vast als Amen in de kerk. Zie de wijze waarop de Afghaanse Mujahedeen en Al Qaida werden door Amerika gewapend en getrained … om later de aanslag op de Twin Towers te plegen. En natuurlijk de Tweede Golfoorlog waarin president George W. Busch “een vredemissie” in Irak ondernam. Saddam Hussein was weg, maar de chaos in het land leidde tot het oprichting van ISIS. Waar gaat de volgende Amerikaanse missie heen leiden? Er wordt jammer genoeg vergeten dat de Russen hebben daar ook een vinger in de pap. Is dat wel verstandig dat wij weer, op kromme poten, achter de Amerikanen zouden gaan hobbelen? Waarvoor? De binnenlandse veiligheid van west- en noord Europese landen staat op het spel. Onze aandacht moet eerste op onze eigen besognes worden gericht. De Amerikanen denken dat wij nog steeds bezet grondgebied zijn. Na 74 jaar is het tijd dat wij weer soverein en vrij worden. Het was mooit geweest tot nu toe.

  Like

 7. theoprinse zegt:

  James Jeffrey verdient alle steun maar zijn moedige woorden oo de Veiligheidsconferentie in München waar naast Pence, Merkel, Mogherini, Stoltenberg ook Iran aanwezig was moeten gewogen worden tegen de eerdere tegenvallende conferentie in Warschau met Netanyahu.
  Erdogan houdt echter vast aan de koop van het Russische S-400 raket systeem waarmee Rusland de NATO tegen elkaar uitspeelt.
  Eerder Heeft Rusland in de ogen van de Koerden in oost-Syrie de ogen gesloten voor de inname van Afrin door de jihadi huurlingen van Erdogan en waar de koerdische bevolking nu ethnisch gezuiverd is in ruil voor Turkstream.
  Ook de eerdere bezoeken van Pompeo en met name het door Erdogan afgewezen bezoek van John Bolton aan Ankara kunnen niet succesvol genoemd worden. Trump heeft met zijn telefoongesprek met Erdogan in aanwezigheid van Pompeo en Bolton de koerden in noord-Syrie verraden aan Erdogan en Putin noemde Trumps voornemen een goede daad. Dat verraad dat Trump de uitlevering van de koerden aan Erdogan eerder heeft afgestemd met Putin.
  Trumps beslissing is niet alleen een verraad aan de moedige strijders van het YPG SDF maar ook een onverwachtte steun voor Erdogans ottomaanse expansiedrang, steun voor de Iraanse oorlog tegen Israel, steun voor de russische aanwezigheid in de Middellandse zee, verraad aan Israel en Saudie Arabie in hun alliantie tegen tegen Iran maar ook een grove verkwisting van het duur bevochten belang van de VS in noord-Syrie.
  Trump verscheen in het diepste geheim door de CIA gevlogen een week later op de Amerikaanse
  vliegbasis in Irak zonder medeweten van de Iraakse president en waar Trump hem belde om naar hem op de basis te komen om hem daar te vertellen dat Trump de amerikaanse troepen ook uit Irak zou terug trekken. Maar de Iraakse president had het door en weigerde en nodigde trump uit om dat in Bagdad te komen vertellen waar Trump voor bedankte.
  Verder heeft Trump bevestigd uit Afghanistan te willen vertrekken – defacto de Pakistaanse taliban weer aan de macht te brengen na vele honderden miljarden van Amerkaans belastinggeld te hebben geinvesteerd in het terugdringen van de Taliban.
  Op grotere afstand heeft Trump Saudie Arabie in handen gespeeld van China waar S-A de leningen van Pakistan financiert ipv het IMF voor de Chinese zijde spoorweg route en havenfaciliteiten naar Europa, en China gedwongen om Pakistan te waarschuwen – nu Trump ook uit door Pakistan geterroriseerd Afghanistan wil terugtrekken – geen escalatie na te streven in het door Trump gecreerde vacuum vanwege de investeringen van China in Afghanistan.
  Inmiddels is er een bomaanslag geweest van Pakistan op Indiase politiemensen in Khasmir waarvan India zegt dat er repercussies komen.
  Trump dreigt na het intrekken van militaire steun in geval van een incident met Rusland nu ook om uit de Nato te stappen als Nato lidstaten niet snel aan de 2 % vh BNP norm voldoen en dreigt Nederland met economische sancties als Nederland het 30 procent goedkopere Russiche gas kopen. Trump is een gevaar voor Amerika en Nederland geworden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s