Tijd om aflaten te kopen!

Screenshot_238.png

Gigantische gletsjer twee keer zo groot als België dreigt los te komen van Antarctica: zeeniveau kan tot 3 meter stijgen… (www.nieuwsblad.be)

Geplaatst door:
E.J. Bron (via Twitter; Van Cauwelaert)
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Climategate. Bookmark de permalink .

33 reacties op Tijd om aflaten te kopen!

 1. Blaffertje zegt:

  Echt?
  Gelooft er nog iemand in deze bangmakerij?
  Als dat brok ijs smelt komt de zeespiegel geen millimeter omhoog.
  Het smelten van zee-ijs, zoals het smelten van de Noordpool, heeft geen invloed op de hoogte van de zeespiegel. Dit werkt hetzelfde als ijsklontjes in een glas water: als die smelten stijgt het niveau in het glas ook niet.
  Zie de wet van Archimedes.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Wet_van_Archimedes

  Geliked door 4 people

 2. Henk der Niederlánder zegt:

  Klimaathysterie in volle omvang.
  Een gletsjer 2 maal zo groot als Belgie.
  Belgie minder als een postzegel tegenover het oppervlak van de oceanen.
  Ik zou de tijd kunnen nemen om uit te rekenen wat de werkelijke impact is van dit gebeuren, maar het heeft geen zin om tegen dit soort klimaatidioterie in te gaan want elke bomenknuffelaar zal zo iets niet aannemen.
  maar als Ik een schatting zou moeten maken wat de impact van dit fenomeen zou kunnen zijn schat Ik dat de zeespiegel zou kunnen stijgen met ongeveer een halve millimeter.
  Elk jaar breken er stukken van deze gletsjer alleen zou het dit jaar wat meer kunnen zijn, maar wat even vergeten word te vermelden zoals een goede krant betaamd die de klimaathoax in stand wil houden is toch wel het volgende.
  Dat ijs is gewoon water dat in de loop der eeuwen als neerslag neerkwam op Antarctica en dus gewoon voor het merendeel uit de zeeen komt en nu terugvloeit.
  Ondertussen gaat de neerslag gewoon door en zal hetzelfde ijs in de loop der tijd het verloren ijs weer gewoon aangevuld worden.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Thwaites_Glacier

  Geliked door 3 people

 3. Harrie Vaes zegt:

  Als je deze gletsjer in zijn geheel uit de zee zou kunnen nemen dan zakt de zeespiegel met bijna 3 meter. Waar hebben we het over?

  Geliked door 2 people

  • I.K. Bennurklaarmee zegt:

   Ja idd! Maar waar wou je dat ding dan laten? Naar de maan transporteren om alvast een watervoorraadje aan te leggen? Of de Sahara irrigeren.

   Like

  • Oeps zegt:

   @ Harrie Vaes (20 februari 2019 om 10:10)

   Dames en Heren.

   Neem eens een globe in de hand. Hou die onderste boven. Zie hoe groot Antactica is. Bekijk vervolgens even hoe groot de blauwe vlakte van de Oceaan is. Als al het ijs van Antacrtica zou smelten, stijgt uiteraard de zeespiegel, maar bij lange na niet zoveel, als ze ons voorhouden. We zullen het nauwelijks merken. het gaat verloren in die grote blauwe Oceaan. De klimaat hysterici hebben de neiging om heel heel zwaar te overdrijven.

   Als een op een roeibootje neerstrijkt, zakt die boot ook dieper in het water. Het is alleen allen zo weinig, dat het niet meetbaar is.

   Like

 4. kampersrene zegt:

  ik wacht met het kopen van aflaten tot ze in promotie staan

  Geliked door 4 people

 5. Lucie zegt:

  En wat is hier weer van waar?
  Gister hoorden we over de leugens van de NOS,bij Jenssen, vanochtend kwam de NOS dan eindelijk met de waarheid op de proppen,ja ze moesten nu wel.
  Ook RTL4 werd plotseling eerlijk.
  Wil je het echte wereldnieuws weten,zoek dan goede sites op.
  En lees niks van de msm,want die is niet te vertrouwen.

  Geliked door 3 people

 6. kanaloa01 zegt:

  Ze zijn helemaal gek geworden. Dag in dag uit worden we overspoeld met onzin berichten over de rampen die ons te wachten staan. Als het geen fijnstof is is het wel de CO2 en anders de zeespiegelstijging, maar alle rekenmodellen waar de idioten hun voorspellingen op baseren deugen niet en omdat ze niet deugen zijn ze geheim.

  Geliked door 1 persoon

 7. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Zelfs als die gletsjer 10 x zo groot zou zijn als België dan nóg zou het zeewater wereldwijd geen 3 meter stijgen. Volledig “natte vingerwerk”

  Geliked door 4 people

 8. peter1948 zegt:

  IJs heeft een groter volume als water. IJs wat op het water ligt en smelt zal dus het water niveau niet laten stijgen eerder minder maken

  Geliked door 6 people

 9. Ruud zegt:

  Waar zijn de details. Als deze gletsjer al in het water lag zal de stijging nul komma nul zijn. Graag een gepensioneerde wetenschapper aan het woord en geen onwetende politicus of onder EU-klimaatdruk staande actieve deskundige.

  Geliked door 5 people

 10. joootje zegt:

  Wat een bangmakerij en onzin weer.

  Geliked door 3 people

 11. BertG. zegt:

  Sleep maar weg naar Canada, daar zijn ze 30.000 l. ijsbergwater kwijt.

  Een Canadees bedrijf dat wodka produceert, is bestolen van 30.000 liter ijsbergwater. Het ontbrekende, zeer kostbare water zou goed zijn voor zo’n 150.000 flessen wodka.
  https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/02/15/canadees-wodkabedrijf-met-stomheid-verslagen-30-000-liter-ijsbe/

  Geliked door 2 people

 12. BertG. zegt:

  Volgend jaar moet al 10 procent van de benzine en diesel in de EU ‘bio’ zijn, om het klimaat te redden. Nu is dat 8 procent.

  De productie van biobrandstof is energie-intensief en deze brandstoffen zorgen juist voor méér CO2-uitstoot.

  In totaal zouden biobrandstoffen de CO2-uitstoot van de transportsector zelfs met 4 procent doen stijgen, vergelijkbaar met 12 miljoen auto’s extra op de weg.
  https://www.ad.nl/economie/schone-biobrandstof-is-een-fabel~ad79c350/

  Geliked door 1 persoon

 13. Tistochwat zegt:

  zeeniveau kan tot 3 meter stijgen…

  En de klimaatboerenlullen trappen er weer in!
  WHAHAHAHAHAHAHAAAAA!

  Geliked door 1 persoon

 14. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Groot Nieuws. Nieuwsblad.be meldt dat er een heel groot stuk ijs, wel 2 keer zo groot als België, van de Thwaitse-gletsjer op Antacrtica zou dreigen af te breken en nu zou de zeespiegel met 3 meter gaan stijgen. In het artikel wordt verwezen naar de klimaatverandering en dat we daar iets aan moeten doen. Dit artikel is FAKE news !!!

  Een gletsjer is een ijsmassa, die in beweging is. In de Alpen glijden gletsjers langzaam van de berg af. Ze smelten onderaan af en groeien bovenaan aan. Op Antacrtica bewegen de gletsjers van het continent naar de Oceaan. Door het bewegen van een gletsjer ontstaan er scheuren in de ijsmassa. Op een gegeven moment zijn die scheuren zo groot dat er een stuk ijs afbreekt. In de Thwaitse-gletsjer, die ligt in Westelijk Anrtactica, is dus een grote scheur onstaan en nu dreigt er dus een enorm stuk ijs af te breken. Het stuk ijs. dat van de gletsjer zal gaan afbreken zit nog wel vast aan de gletsjer, maar bevindt zich al op de Oceaan en niet op het vaste land. Daarom zal het ook na de breuk als een ijsberg in de Oceaan wegdrijven en dan langzaam afsmelten. Dit is een heel natuurlijk proces. Niets om ons zorgen over te maken. Alleen de scheepvaart moet even uitkijken, dat ze er niet tegenaan varen.

  Waarom zal de zeespiegel NIET gaan stijgen ??? IJs is bevroren water. Als water afkoelt krimpt het in. Bij ongeveer +4gr. C is het volume van het water op zijn kleinst. Bij verdere afkoeling expandeert het weer. Dat is maar goed ook, want anders zouden vissen de winter niet kunnen overleven. Bij 0gr. C bevriest water en wordt dus ijs. En ijs expandeert. Vandaar dat een bevroren waterleiding kapot vriest. Omdat ijs expandeert is het lichter dan water en blijft het drijven. IJs is ongeveer 10% lichter dan water. Die 10% is dus het topje van de ijsberg, die boven het water uitsteekt. Zodra het ijs smelt, krimpt het volume en wordt water maar de waterspiegel zal niet gestegen. Het volume van het ijs is met 10% gekrompen.

  Proefje om thuis te doen. Neen een glas water, leg er een ijsblokje in en kijk hoe hoog het water staat. Wacht vervolgens tot het ijsblokje gesmolten is en kijk wederom hoe hoog het water nu staat. Inderdaad, op precies hetzelfde niveau.

  Nieuwsblad.Be vermeldt dat er zich een grote holte bevindt in het stuk ijs dat dreigt af te breken. Deze zou zijn ontstaan door smelten van het ijs. Dat zou er best wel eens waar kunnen zijn. Maar dat heeft helemaal NIETS met een vermeende opwarming van klimaat van doen.

  Wat is er echt aan de hand ??? Enige tijd geleden is er op Westelijk Antarctica, waar zich dus ook de Thwaitse-gletsjer bevindt, een enorme warmtebron onder de hele dikke ijslaag aangetroffen. Het zou gaan om een zogenaamde warmtepluim, dat is vulkanische activiteit. Deze warmtebron zou het ijs aan de onderkant doen smelten. Dit is dus de oorzaak voor de smeltholte in het stuk gletsjer dat dreigt af te breken. Die smeltholte is dus NIET ontstaan door opwarming van klimaat, maar heeft een vulkanische oorzaak en is dus natuurlijk fenomeen.

  Zodra het grote stuk ijs daadwerkelijk van de gletsjer afbreekt en als ijsberg de Oceaan in drijft, zal dat tijdens het afsmelten ongetwijfeld plaatselijk voor afkoeling zorgen. In hoeverre zou dat dan effect kunnen hebben op het wereldwijde klimaat ??? Ik denk, dat we daar niet zo heel erg veel van zullen merken. Bovendien is het maar tijdelijk.

  Kortom Nieuwsblad.be maakt een heleboel kabaal, dat past bij de huidige klimaathysterie, maar het is wel gebakken lucht. Dus FAKE news !!!

  Mocht dat enorme stuk ijs daadwerkelijk van de gletsjer afbreken en als ijsberg wegdrijven, dan zal dat ongetwijfeld wel een fantastisch schouwspel zijn.

  https://www.graphicnews.com/nl/pages/38106/MILIEU-Actieve-vulkaan-dreiging-voor-Antarctica

  https://www.scientias.nl/nieuw-bewijs-er-warmtebron-west-antarctica-zit/

  https://www.nu.nl/nucheckt/5016929/nucheckt-veroorzaakt-vulkaan-afbreken-van-ijsbergen-antarctica.html

  Geliked door 3 people

  • I.K. Bennurklaarmee zegt:

   Goed verhaal Oeps, bedankt!

   Zou er niet een minitsunami kunnen ontstaan bij het in zee donderen van die ijsmassa?

   Geliked door 1 persoon

   • Oeps zegt:

    @ I.K. Bennurklaarmee (21 februari 2019 om 00:12)

    Dames en Heren.

    Een tsunami, dat zou heel kunnen. En misschien wordt het wel een hele grote tsunami. Een brok ijs, 2 keer zo groot is als België, dat in één keer afbreekt geeft een enorme plons. En waar die zondvloed dan terecht komt, Joost mag het weten.

    Like

  • delamontagne zegt:

   Dames en Heren ?,………………….
   mocht je over een paar mnden een vlucht in U.S maken, dan kun je behalve “De heer / Mevr. “uit nog meerdere mogelijkheden kiezen
   * *
   Vanaf 1 Juni dit jaar kunnen vliegtuigpassagiers in de U.S uit andere “opties” dan Monsieur » et « Madame [ mevr. de heer ! ] op hun reserverings biljetten kiezen.
   Zij kunnen kiezen uit o.a.: “unspecified” of confidentiel [ undisclosed].De beslissing is genomen in overeenstemming met de IATA

   Geliked door 1 persoon

   • Oeps zegt:

    @ delamontagne (21 februari 2019 om 01:04)

    Dames en Heren.

    Hoeveel gekker kan het nog worden ???
    Er zijn meneren, die mevrouwen willen zijn en mevrouwen, die meneren willen zijn, maar ze willen niet als meneer of mevrouw worden aangesproken.
    Wat willen ze eigenlijk ??? Ik kan er met mijn pet niet meer bij, bij die logica.

    Moçonieke oftewel satanische slogans.
    Novus ordo seclorum
    Ordo ab chao

    Geliked door 1 persoon

 15. BigLJohn zegt:

  Er zit nog een verschil tussen landijs en drijfijs. Gesmolten landijs geeft extra water aan de zee. In dit geval zal het drijfijs zijn, en is het niveau van de zeespiegel GEZAKT als deze gletsjer eenmaal helemaal gesmolten is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s