UWV werkt wachtlijsten illegaal in rap tempo weg: 1900 mensen krijgen levenslange uitkering

Screenshot_249

Uitkeringsinstantie UWV heeft op een illegale manier zeker 1900 arbeidsongeschikten een levenslange uitkering toegekend. Dossiers van deze zieke Nederlanders werden in korte tijd beoordeeld door verpleegkundigen, terwijl dit door een verzekeringsarts gedaan moet worden. Dat zeggen deskundigen en een klokkenluider tegen de onderzoeksredactie van RTL Nieuws.

Het UWV regelt in Nederland de uitkering voor iedereen die arbeidsongeschikt is geraakt. Mensen worden gekeurd om te bepalen hoe ziek ze zijn, en hoeveel uitkering ze krijgen. Het UWV kampt met grote achterstanden bij dat keuren van mensen door een tekort aan verzekeringsartsen. Minstens 30.000 dossiers moeten nog bekeken worden.

Lees verder>>>
(h/t “Pietersen”)
RTL Nieuws

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Bananenrepubliek Nederland. Bookmark de permalink .

16 reacties op UWV werkt wachtlijsten illegaal in rap tempo weg: 1900 mensen krijgen levenslange uitkering

  1. Cathja zegt:

    Opnieuw een ernstige vorm van verspilling van gemeenschapsgeld! En hierbij zal het niet blijven.
    De mensen die meegewerkt hebben aan het wellicht onterecht toekennen van een uitkering, moeten daarvoor bestraft worden. Zij wisten dat wat zij deden eigenlijk niet door de beugel kon.

    En de burgers leveren opnieuw loon en pensioen in.
    Jaar, na jaar, na jaar.

    Wat is het volgende schandaal?

    Geliked door 1 persoon

  2. R.Kroonenberg zegt:

    Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:

    HOE LANG LATEN WIJ DEZE MIS-STANDEN NOG DOORGAAN ?
    .

    Jasterke
    .

    Geliked door 1 persoon

  3. annah zegt:

    volgens mijn huisarts zijn verzekeringsartsen een stelletje mislukkelingen en moeten patienten vooral niet denken dat ze er voor hen zijn … wel voor de werkgevers ….

    Like

  4. Harry zegt:

    Goed voorbeeld hoe de incompetente overheid en semi-overheid werkt .
    Paniekreacties om wat er aan het licht gekomen is , weg te werken .
    Wat geeft het joh ? Het is toch maar andermans geld !
    En als het fout loopt , dan wordt je toch niet bestraft of verantwoordelijk gesteld .
    Het gezwel woekert verder , en verder .
    Er komt steeds meer aan het licht .
    Maar de consequenties voor hen zijn minimaal .
    Men blundert voort !

    Geliked door 1 persoon

  5. RottenPikwick! zegt:

    Kan mij hier niet drukommaken. Die zooi bij het UWV is al jaren bekend en dit is maar het topje van de UWV-vuilnisberg. De bedragen die met dit schandaal gemoeidgaan, zijn peanuts vergeleken met de levenslange uitkeringen, subsidies ed. aan 100.000en fake-nederlanders, zgn. medelanders, gastarbeiders, vluchtelingen etc. En dan nog de miljarden die ongegeneerd in zgn. zielenpietenlanden zijn gedumpt! En nu………………. we zijn ong. 500 miljard armer en ons landje kwijt, overhandigd aan De Satan! ************* Stem ZE WEG!!! *************** De Misdadigers van Het Binnenhof!

    Geliked door 1 persoon

  6. Joannes den Hollander zegt:

    Vreselijk en onaanvaardbaar.

    Like

  7. Tijl Uylenspiegel zegt:

    Ben kennelijk op een verkeerde datum ziek geworden, waren er tot de jaren 80 nog velen die afgekeurd werden voor een bloedneus, toen ik ziek werd was het tij volledig omgekeerd.
    Meerdere malen heb ik moeten strijden om wat mij rechtmatig toekwam, vele jaren afgedragen om op het moment dat het misgaat argwanend bekeken te worden als mogelijk fraudeur.
    Nee niet door de keuringsartsen die zagen de ernst van de situatie, maar door de bijgoochems, de zogenaamde arbeidsdeskundigen.
    En nu enkele decennia later zijn we weer terug bij de situatie uit de 60’er en 70’er jaren, één verschil; de uitkering is lang niet meer zo riant als hij ooit geweest is.
    Het kan verkeren.

    Like

  8. Lucky zegt:

    Ik kan me herinneren dat dit wel eens totaal anders geweest is, en dat ernstig beperkte mensen tóch nog goedgekeurd werden en dan wél zgn nog bijv bonsaiboompjes konden kweken…..
    Nu is men dus duidelijk de andere kant op doorgeslagen.
    Ik kan me voorstellen dat ze een tekort aan artsen hebben, het schijnt een zeer vervelende baan te zijn daar bij die intsanties……

    Like

  9. Bob Koster zegt:

    Ik herinner me dat Lubbers werkeloos geworden gastarbeiders massaal een levenslange WAO- uitkering gaf zodat ze niet meer als werkeloos stonden geregistreerd. Dit omdat hij beloofd had dat wanneer de werkeloosheid nog verder zou stijgen hij op zou stappen. Drie jaar later klaagde hij dat de WAO onbetaalbaar was geworden.
    Daarom vermoed ik dat ook deze nieuwe lichting WAO’ers vnl uit Turken, Mocro’s en andere mohammedaanse uitvreters uitvreters bestaat, zodat de regering trots kan zeggen dat de werkeloosheid onder deze groepen reuze meevalt.

    Like

  10. M.A.L. Sion zegt:

    En de pensioenen worden gekort na jarenlang niet geïndexeerd te zijn. Bah.
    Geert heeft volkomen gelijk. Stem ze weg! En laten we onze neus ophalen voor de wegkijkers die deze imbecielen in de Tweede Kamer hebben gekozen. Nogmaals : Bah.

    Like

Plaats een reactie