Tegen waanzinnige ideeën van het Europees Parlement: Tsjechische premier Babiš herkozen als partijvoorzitter

Screenshot_280.png

(Vertaling: E.J. Bron)

De rechts-populistische Tsjechische minister-president Andrej Babiš (foto) is volgens verwachting en duidelijk herkozen tot chef van zijn protestbeweging “Ano”. Op het partijcongres van “Ano” in Praag hebben in een geheime verkiezing 206 van de 238 aanwezige gedelegeerden voor hem gestemd. Dertien gedelegeerden waren tegen, 19 stemden blanco. Babiš had geen tegenkandidaat.

Duits - Zuerst

In een toespraak noemde Babiš de komende EU-verkiezingen “niet eenvoudig” voor zijn beweging, omdat de aanhangers van “Ano” in het verleden niet in groten getale aan verkiezingen hebben deelgenomen. “We moeten ze overtuigen om te komen, opdat ze niet door politieke groeperingen van de verwelkomers [van de “vluchtelingen”] en jaknikkers beheers worden, die in de EU zonder na te denken aan alles hun stem geven”, benadrukte Babiš.

Babiš noemde zijn beweging “pro-Europees” en het Europees Parlement “belangrijk”. “Anderzijds zullen wij [de Tsjechische Republiek] daar nooit een belangrijke invloed hebben, omdat de Tsjechische Republiek maar 21 Europarlementariërs heeft”, aldus de minister-president.

Babiš liet zich uit over de energiepolitiek van zijn land. Hij zei dat zijn land zich zou verzetten tegen de “waanzinnige ideeën van het Europees Parlement” vanwege het minimale aandeel van hernieuwbare energiebronnen in de Tsjechische Republiek. “Wij hebben atoomenergie, en die willen we uitbreiden.”

“Ano” staat in de peilingen nog steeds duidelijk aan kop. De meeste peilingen geven de partij meer dan 30% van de stemmen, terwijl de conservatieve Democratische Burgerpartij (ODS) en de Piratenpartij met elk ongeveer 15% op de tweede respectievelijk derde plaats volgen.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU-critici, Europees Parlement, gezond realisme, Nationalisme, Patriottisme, Tsjechië. Bookmark de permalink .

4 reacties op Tegen waanzinnige ideeën van het Europees Parlement: Tsjechische premier Babiš herkozen als partijvoorzitter

 1. delamontagne zegt:

  Elisabeth Sabaditsch-Wolff responds to EU court’s ruling that speech insulting Muhammad is prohibited

  https://www.jihadwatch.org/2018/10/elisabeth-sabaditsch-wolff-responds-to-eu-courts-ruling-that-speech-insulting-muhammad-is-prohibited

  Like

 2. Mary zegt:

  Wat zou Timmermans daar van vinden??? (LOL).

  Like

 3. guusvelraeds zegt:

  “Wij hebben atoomenergie, en die willen we uitbreiden.”

  Kijk daar kunnen we de toekomst mee in!

  Like

 4. Jan zegt:

  Interview Oud-president van Tsjechië: Václav Klaus
  ‘Jullie hebben geen ervaring met onderdrukking, dat maakt jullie naïef in het beoordelen van de EU’

  …..
  Waarom zijn de landen in Midden-Europa zo negatief over de Europese Unie, zij hebben er toch veel aan te danken?

  ‘Dat is niet mijn gevoel. De laatste peiling in Tsjechië liet zien dat maar 46 procent in de Europese Unie wil blijven. Het laagste percentage in alle lidstaten.

  Jullie hebben toch enorm profijt gehad van de open markt en van Brusselse subsidies?

  ‘Als econoom zeg ik: dat kun je niet staven met statistieken. Wat zijn bijvoorbeeld de effecten van de privatisering en liberalisering, die Tsjechië na het einde van het communisme heeft uitgevoerd? En wat zijn de effecten van het EU-lidmaatschap? Als je dat niet hard kunt maken, wordt het een gevoelskwestie.
  ….
  U bent een radicaal voorstander van de vrije markt. Daar horen toch open grenzen bij en individuele mensenrechten?

  ‘Daar is helemaal geen verband. Wij hebben zelf gezorgd voor de mensenrechten na het communisme. Daar hadden we Brussel niet voor nodig. Ik was de grote voorvechter van het beëindigen van subsidies. Onder het communisme dreef de economie op subsidies. Nu zijn ze vanuit Brussel weer terug, maar subsidies maken de markt kapot en zijn de grondslag van corruptie.’
  ….
  https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/jullie-hebben-geen-ervaring-met-onderdrukking-dat-maakt-jullie-naief-in-het-beoordelen-van-de-eu~b5d62fa7/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s