Waarom gezinsvriendelijke programma´s in Oost Europa het liberale Westen gek maken

Screenshot_258

Viktor Orbán en Vladimir Poetin.

(Door: Tim Kirby – Vertaling: E.J. Bron)

Wanneer regeringen zich oriënteren op posities als traditie, gezin en il-liberaal, kunnen we daadwerkelijk zien dat de samenleving beging te genezen van de wonden van de “seksuele revolutie”.

Contra magazine

Terwijl New York de “vrijheid” voor een abortus tot de 40e zwangerschapsweek heeft uitgebreid en de EU blijft strijden voor de vervanging van autochtone bevolkingsgroepen door migranten, gaat het voormalige Oostblok niet alleen over naar gezinsvriendelijke taal, maar naar gezinsvriendelijke politieke actie. Dit soort wetgeving is opnieuw een vrachtwagenlading voor de bouw van een straat van het liberalisme verwijderd.

Minister-president Viktor Orbán had tijdens zijn equivalent van de Amerikaanse “State of the Union” zijn land zijn nieuwe en “il-liberale” plannen over manieren om het geboortecijfer te stimuleren gepubliceerd om de Hongaarse cultuur een zeer glanzende toekomst te garanderen. Enkele garantie die hij gegeven heeft, luiden volgens NBC als volgt…

 • Een levenslange vrijstelling van inkomstenbelasting voor vrouwen die minstens vier kinderen ter wereld brengen en opvoeden.
 • Een subsidie van 2,5 miljoen Forint (€ 7.850,-) voor de koop van een voertuig met zeven zitplaatsen voor gezinnen met drie of meer kinderen.
 • Een gunstige lening van 10 miljoen Forint (€ 31.400,-) voor vrouwen onder de 40 jaar die voor het eerst trouwen.

Alle drie maatregelen maken het leven van gezinnen wezenlijk gemakkelijker. Om dit in een context te brengen: de Hongaren betalen op dit moment 15% inkomstenbelasting (36% inclusief betalingen door werkgevers betreffende sociale verzekeringen en het landelijk onderwijsfonds) en zijn nu in staat dit geld voor de rest in de eigen portemonnee te krijgen. Dat is een aanlokkelijk aanbod om kinderen te hebben. Hoewel kinderloze EU-politici het privéverkeer haten, zijn auto´s voor de huidige gezinnen van beslissende betekenis. Kleine kinderen reizen niet echt graag en goed in bussen en andere middelen van openbaar vervoer. Het is fantastisch dat de Hongaarse regering dit feit daadwerkelijk begrijpt en gezinnen graag van auto´s wil voorzien. Dit is een eenvoudige, maar enorm gezinsvriendelijk standpunt. Met betrekking tot kredieten komen Hongarije en Rusland hier (weer) dichter bij elkaar.

Sinds 2007 stelt de Russische regering aan vrouwen die meer dan één kind hebben een “moederschapskapitaal” ter beschikking. Het zwaartepunt van het programma ligt op de subsidiëring van de koop van woningen voor de gezinnen van het programma. In het programma bestaan beperkingen om te verhinderen dat mensen alleen maar kinderen krijgen om het geldbedrag te ontvangen. De daadwerkelijke middelen worden nooit contant uitbetaald aan de moeders, en de gekochte woningen kunnen pas doorverkocht worden wanneer het/de met de koop verbonden kind/kinderen volwassen zijn.

Er bestaan veel andere nuances in dit programma, maar kort gezegd functioneert het zo. De woningbouw in Rusland is in verhouding tot de inkomensniveaus in bepaalde regio´s enorm duur en is tegenwoordig een van de vele sleutelfactoren voor het geboortecijfer in het land. Dit maakt van dit programma een uiterst gezinsvriendelijk programma, dat levens kan en doet veranderen.

Deze projecten van Orbán en Poetin zijn een mijlpaal tegen de anti gezinspolitiek, die in de huidige Status quo door de mainstream van de kinderloze progressieve/liberale/sociale gerechtigheidsstrijders vertegenwoordigd wordt. We hebben in de hele 20e eeuw de totale ineenstorting van het gezin gezien. De kosten daarvoor worden nu duidelijk, omdat vaderloze jongens meestal niet meer worden dan nutteloze mannetjes, die niet in staat zijn iets voor de samenleving te doen of zich op criminaliteit concentreren, om een MTV-versie van mannelijkheid na te doen. Jongens en meisjes hebben voorbeelden nodig, en helaas is de tv/YouTube niet een echt goed ouderdeel, terwijl papa volledig verdwenen en mama aan het werk is. De gevolgen van de dood van het gezin zijn niet alleen een soort conservatieve nostalgie, maar worden duidelijk door statistieken ondersteund. Er bestaat bijvoorbeeld een rechtstreeks verband tussen scheiding en criminaliteit en het verband tussen gebroken gezinnen en de enorme stijging van het drugsmisbruik in de VS.

Enkele mensen zouden argumenteren dat het antwoord op alle huidige problemen in de Europese landen de noodzaak is om tot het christendom terug te keren. Hoewel dit het geval is en Europa moet terugkeren naar een tijd van waarden en ideeën om het continent weer op te bouwen, zal de poging om een soort pre-industriële utopie op de boerderij te creëren niet plaatsvinden en daarom kunnen pro-gezin-politici (meer dan alleen proberen religie en hoop te bespoedigen) alleen maar het antwoord op een bijna honderdjarige kwaadaardige anti-gezin politiek en economische trend zijn, die ons naar de grafkuil van de rouw hebben geleid, waarin we gevangen zitten.

Wat we nu zien, is dat het extreem moeilijk en duur is om kinderen te hebben. In het verleden was ieder nieuw kind vanaf het begin een potentiële productieve landarbeider. Nu moeten we veel tijd en geld in kinderen investeren, opdat ze ergens wanneer ze een jaar of 20 zijn, kunnen “uitbetalen”. Over het algemeen kunnen alleen vrouwen van de hogere middenklasse en rijke mannen thuisblijven om de kinderen op te voeden, wat betekent dat vrouwen maar al te vaak moeten beslissen tussen een “goed” leven en kinderen hebben. En diegenen die “goed” leven, hebben kinderen die weinig of geen contact hebben met hun vermoeide overwerkte ouders, wat ertoe leidt dat zij niet in staat zijn om als volwassenen hun eigen gezinnen te stichten.

Kinderen hebben bijna 24 uur per dag hulp nodig, vooral als ze ziek zijn, wat betekent dat vrouwen, die werken, zelfs met een goede echtgenoot, heel uitgeput zijn en naar de rand gedrongen worden. Met hun tweede of derde kind zijn ze gewoon te uitgeput om meer te hebben, wat volledig begrijpelijk, maar voor de eigen civilisatie vreselijk is.

De belasting van de bevolking wordt in de meeste gevallen op de schouders van de vrouwen gelegd, ook als het gaat om mannenproblemen. Tegenwoordig kunnen maar heel weinig vrouwen er echt op vertrouwen dat mannen voor de rest van hun leven bij hen blijven, wat ertoe leidt dat veel vrouwen carrière willen maken, “alleen maar voor het geval” het huwelijk kapot gaat. Dit verzekeringsplan neemt tijd en energie van de mogelijkheid om kinderen te krijgen, en vermindert de bevolking. Wanneer vrouwen met hun echtgenoten tevreden zijn, hebben ze veel meer kinderen. Wanneer mannen geen zekerheid aan vrouwen bieden, kan niet verwacht worden dat ze legers kinderen zonder parachute produceren.

Wat we hier zien, is dat vrouwen in Oost-Europa (in tegenstelling tot het Westen), die desondanks besluiten om kinderen te krijgen, zeer tegen de economische en sociale randvoorwaarden handelen waarin we tegenwoordig leven.

De echtscheidingscijfers zijn hoog, de lonen pijnlijk laag en er bestaan geen garanties of hulp voor hen. Wereldwijd wordt moederschap van iets dat een natuurlijk deel van het leven van vrouwen is, een heldhaftige prestatie tegen alle tegenslagen.

Het eenvoudige, botte antwoord op dit probleem is dat het moederschap ermee moet ophouden het heden te schaden (in de hoop dat hun kinderen zich in de toekomst uitbetalen) en nu een praktische “beroepskeuze” wordt. De programma´s van Poetin en Orbán zouden alleen maar het begin van een il-liberale toekomst moeten zijn, waarin het moederschap door de wetgever niet meer als een soort hobby wordt beschouwd, maar als beroep, waarin vrouwen het recht hebben zich ervoor in te zetten en betaald te worden.

Enkele mensen zouden argumenteren dat de poging om vrouwen te helpen kinderen door de regering te laten opvoeden, de noodzaak van mannen uit de weg ruimt. In principe bestaat de angst dat de regering de echtgenoot als huismeester/verzorger vervangt, wat een traditioneel gezin onmogelijk maakt. In de il-liberale context is dit echter niet het geval. Het geld, waarmee de vrouwen de ondersteuning kunnen krijgen die zij als professionele moeders nodig hebben, zijn afkomstig uit de bronnen die uiteindelijk door mannen geproduceerd worden. Bovendien zouden deze programma´s, zoals in Hongarije en Rusland, het “huwelijk” altijd als een hoofdbestanddeel van de sociale uitkeringen moeten bespoedigen, en aan de kinderopvoeding met een echtgenoot wordt door een overweldigende meerderheid van de vrouwen de voorkeur gegeven, en zelfs de tientallen jaren lange Hollywood-propaganda heeft daar niets aan veranderd.

Hoewel er in het nieuws normaal gesproken zoveel negativiteit en verontwaardiging bestaat, kunnen we vaststellen dat, als regeringen zich oriënteren op pro-traditionele, pro-familiaire, il-liberale standpunten, de samenleving daadwerkelijk wordt genezen van de psychische wonden van de “seksuele revolutie”. Deze politiek is een stap in de goede richting, maar helaas zijn we er nog ver van verwijderd “moeders” als een voor de samenleving zo belangrijk beroep te beschouwen als politieagenten, soldaten en artsen. Als we direct voor onze neus zien dat ontbrekend ouderschap tot een vorm van verwoesting van de civilisatie leidt, die geen man in uniform kan tegenhouden, wordt het tijd om te begrijpen dat goed moederschap net zo belangrijk is voor het overleven van de stam als goede soldaten in fantasie-uniformen.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Tim Kirby

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Oost-Europa. Bookmark de permalink .

7 reacties op Waarom gezinsvriendelijke programma´s in Oost Europa het liberale Westen gek maken

 1. Ron Rottweil zegt:

  Prima politiek maar moet niet toegepast worden op moslims en mensen met 2 paspoorten.
  En waarom niet een stapje terug doen qua aantallen mensen.
  En waarom niet een gerichte immigratiepolitiek voeren, mensen aantrekken die niet islam georienteerd zijn. Zoals Japanners, Chinezen, Indiers, Australiers, Canadezen en Amerikanen.

  Like

 2. Peter zegt:

  “Koop niet bij de Joden ”

  Hebben we dat al niet eens eerder gehoord in ons land ??
  Weet welke club u steunt als u voor Groen Links zou kiezen !!!
  PS Denk goed na op welke partij u gaat stemmen.
  De hierboven genoemde partij is naar mijn mening een wolf in schaapskleren.

  Natuurlijk zullen alle azijnpissers die op dit blog zitten het met mij eens zijn.
  Maar wellicht kent u in een kennissenkring / vrienden ( wellicht ) of familie lieve naïeve jongens en meisjes die idolaat zijn van de zoetgevooisde vriendelijk ogende wolf in schaapskleren te weten de “heer” Jesse Klaver.
  Verspreid dus het bovengenoemde artikel.
  Zo levert u ook een bijdrage aan de verspreiding van kennis.
  Ik zou zeggen : DOEN.

  Like

 3. Simon zegt:

  Ik stuur dit door naar de CU en de SGP. Ik heb ook wel eens aan van der Staaij gevraagd om reclame te maken voor groter gezinnen, daar antwoordde hij op dat het niet de taak was van politieke partijen om dat te stimuleren…….
  Misschien dat hij nu inziet dat het wel degelijk belangrijk is om groter gezinnen te stimuleren.
  Het is wel zo dat de SGP er het hardst voor vecht om de onrechtvaardige belastingdruk voor éénverdieners ongedaan te maken.

  Like

  • BertG. zegt:

   Dat hoeven de CU en de SGP niet te doen, reclame maken voor grotere gezinnen.
   Dat doen de dominees en pastoors wel op zondag tijdens een dienst., als het goed is.
   Ga heen vermenigvuldig u.

   Like

 4. Roni zegt:

  HAJRA ORBAN !!

  Like

 5. QENQ6 zegt:

  Die liberalen in het Westen hebben een vast beeld van “vrijheid”, en is dus geen vrijheid.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s