Zweden: Medisch personeel lijdt onder bedreiging en geweld door immigranten

Screenshot_284

Het Vrinevvi-ziekenhuis in Norrköping. Hier wordt het personeel volgens een bericht van de Zweedse publiekrechtelijke omroep SVT vaak door grote groepen familieleden van immigranten bedreigd.

(Vertaling: E.J. Bron)

De catastrofale immigratiepolitiek van Zweden is ook steeds beter te merken in het gezondheidswezen. Daar lijdt het personeel onder enorme bedreiging en geweld door immigranten. Het gaat om medewerkers van ziekenhuizen, artsencentra en ambulancepersoneel.

ongecensureerd.at

Joakim Lamotte, een voormalig journalist, die op zijn Facebook-pagina vooral schrijft over geweld tegen vrouwen, maar ook andere problemen in Zweden, publiceerde op 16 februari een interview met een gedupeerde. De medisch secretaresse Josefin, die in een artsencentrum in een middelgrote sta in Zweden werkt, spreekt daarin  van veelvuldige bedreigingen door jonge, niet geïntegreerde immigranten.

Hoe is het arbeidsklimaat voor jou en je collega´s?

Sinds ik daar werk, waren er veel situaties waarin het personeel zich bedreigd voelde. Je voelt dat het slechts een kwestie van tijd is tot er iets ergs gebeurt. Zoiets is mij ook al eens overkomen.

Cultuurverschillen en taalmoeilijkheden zouden het nog moeilijker maken, omdat men elkaar niet begrijpt als je de regels moet uitleggen. Bij aangekondigde bezoeken kunnen we tolken regelen, maar als patiënten gewoon komen en denken dat er een hele serie artsen zou wachten om hen te verzorgen, worden ze woedend en ontstaan er snel bedreigende situaties.

Je zou denken dat het de hoogste prioriteit zou zijn dat de immigranten Zweeds leren. Maar velen wonen hier al 30 jaar en spreken nog steeds geen Zweeds. Ik begrijp de frustratie dat je niet begrepen wordt, maar dit zou ertoe moeten leiden dat men de taal leert.

Kun je voorbeelden geven van incidenten

Ons artsencentrum is zeer centraal gelegen en binnen een korte periode vonden er meerdere incidenten aan de balie plaats met bedreigende jonge buitenlandse mannen, die onmiddellijk behandeld wilden worden. Als je hen rustig en vriendelijk de regels uitlegt, beginnen ze je te bedreigen. Je wordt bang en geeft toe.

Welke personen zijn verantwoordelijk voor bedreiging en geweld?

Het zijn, zoals gezegd, meestal jonge buitenlandse mannen tussen 25 en 30 jaar. Velen zeggen dat ze geen Zweeds verstaan, maar ook als ze wel Zweeds kennen, luisteren ze niet naar wat je zegt. Ze willen onmiddellijk geholpen worden, anders worden ze agressief. Ze eisen hun recht op en als we de regels aan hen uitleggen, die voor iedereen gelden, gaan ze dreigen.

Je werkt al lang in het gezondheidswezen. Hoe is het arbeidsklimaat veranderd?

Bedreiging en geweld waren er altijd al, maar vroeger waren het meestal psychisch zieke mensen of drugsverslaafden en vonden de incidenten tamelijk zelden plaats. Nu zijn druk, stress, uitputting eerder de regel voor het personeel.

Hoe gaat het op weg naar je werk?

Ik vraag me elke dag af wat er zal gebeuren en wie er binnenkomt. Ik ben constant alert om me te verdedigen, wat ik ook zal aantreffen. Ik wil niet iedereen over één kam scheren, maar je wordt helaas bij buitenlandse mannen bijzonder voorzichtig. Ik durf ook niet meer lopend naar m´n werk te gaan, omdat mensen overvallen werden.

Wat denk jij dat de gevolgen van deze ontwikkeling zullen zijn?

Het personeel mijdt bepaalde functies. De ontwikkelde, vlijtige en ambitieuze personen zoeken ander werk. Het gezondheidswezen wordt uitgehold.

Als er niets gedaan wordt, zullen er in de toekomst serieuze incidenten plaatsvinden. Het is niet prettig om op je werk in Zweden bewakingspersoneel en gesloten deuren aan te treffen. Ik ken mijn land niet terug. Het is een zorgwekkende ontwikkeling en er moet iets gedaan worden.

Artsen worden overvallen, ambulancepersoneel tijdens hun werk beroofd

N.a.v. dit interview ontving Joakim Lamotte talrijke reacties van andere werknemers in het gezondheidswezen, die klagen over identieke problemen. Een van deze e-mails heeft Lamotte op 17 februari eveneens gepubliceerd:

Hallo Joakim! Goed dat je het geweld in het gezondheidswezen bekendmaakt. Ik kan zelf bevestigen dat dit in de afgelopen vijf tot tien jaar is toegenomen. Ik werk al 20 jaar als anesthesieverpleegkundige. In alle ziekenhuizen zijn de bedreigingen toegenomen. Waar ik nu werk, wordt om veiligheidsredenen in de ingang naar de operatiekamers een sluis ingebouwd.

Veel personen van buitenlandse komaf bedreigen ons wanneer hun familieleden niet door personeel met het juiste geslacht behandeld worden. Tolken waren vroeger zelden nodig, nu echter meerdere keren per week, wat voor moeilijkheden zorgt en de termijnen vertraagt.

Als we op mijn afdeling alleen nachtdienst hebben, hebben we altijd een overvalalarm bij ons. In het ziekenhuis vonden meerdere inbraken en overvallen op het personeel plaats. Er werd ook een arts overvallen.

Voordat ik in het ziekenhuis begon, zat ik op de ambulance. Toen heb ik gezien dat de redding in bepaalde delen van mijn kleine geboortestad politiebescherming nodig heeft. Ambulances worden tijdens acties voortdurend van hun uitrusting beroofd. Eén keer is een bende voor de “lol” met een ambulance door de wijk rondgereden. Ze bedreigden het ambulancepersoneel met lichamelijk geweld als zij personen met steek- of schotwonden (hun rivalen) behandelen enzovoort.

In een noodopname, waar ik onlangs heb gewerkt, heeft een bende de ingang geblokkeerd opdat hun leder sneller behandeld worden. Ik weet niet hoe vaak we zwaar bewapende politieagenten nodig gehad hebben wanneer we zwaargewonde criminelen behandelden.

Het is een zieke ontwikkeling. Ik wil graag anoniem blijven als je mijn verhaal wilt gebruiken. Ga door met je werk! Bedankt!

Een ander probleem in het Zweedse gezondheidswezen is kennelijk seksuele intimidatie. Een Zweedse van Hongaarse afkomst, die inmiddels naar Hongarije is geëmigreerd, vertelde op de Hongaarse televisie dat Zweedse verpleegsters vaak slachtoffer worden van seksuele intimidatie op de werkplek en daarom ontslag nemen.

Eenheidsmedia verzwijgen verband met immigratie

De geïmporteerde problemen in het gezondheidswezen zijn ook bekend bij de Zweedse eenheidsmedia. Die berichtten al in 2017 over enkele van de hierboven omschreven toestanden en over nog andere gevaarlijke gebeurtenissen. Daarbij verzwijgen ze echter consequent dat de daders immigranten zijn. In plaats daarvan is er sprake van “criminele groepen” of “jonge, multi-criminele mannen”.

In ziekenhuizen verzamelen zich grote bedreigende groepen

De Zweedse publiekrechtelijke omroep SVT berichtte in augustus 2017 van een veelvoudige bedreigende situatie voor het ziekenhuispersoneel. Vooral grote groepen mensen zouden gevaarlijk zijn, die in het ziekenhuis bij elkaar komen wanneer iemand met schotwonden behandeld wordt. Die willen zich vaak met bedreigingen toegang verschaffen tot de patiënt. Daarom moet de afdeling met de patiënt in veel gevallen afgesloten worden. Maar ook dan voelt het personeel zich niet per se veilig. Er wordt geschreeuwd, tegen de deur getrapt of op andere manieren geprobeerd op de afdeling te komen.

Bedreigingen van het personeel zouden van familieleden, vrienden en rivalen van de gewonde crimineel en ook van de patiënt zelf komen. Er zou ook met messen worden gedreigd of met de bedreiging de familie van de ziekenhuismedewerker iets aan te doen. In Malmö klaagt het ziekenhuispersoneel over bedreigingen door criminele patiënten zoals “Ik ga je verkrachten” of “Ik zorg ervoor dat je sterft”. Ook zou het vrouwelijke personeel vaak uitgescholden worden voor “hoer” of “slet”.

Familieleden komen met wapens het ziekenhuis binnen

Vaak komen familieleden of vrienden van patiënten gewapend het ziekenhuis binnen, velen dragen zelfs kogelwerende vesten. Die moeten blijkbaar dienen ter bescherming tegen vijandelijke bendeleden, die ook in de ziekenhuizen zouden komen. Een ziekenhuismedewerker zei tegenover SVT dat hij bang zou zijn op zijn werkplek te worden doodgeschoten.

Ook zouden er telefonisch bedreigingen binnenkomen. Bellers zouden proberen om achter de namen van medewerkers te komen. Vrienden en familieleden van patiënten zouden ook vaak voor het ziekenhuis op het personeel wachten, zodat dit bang is om op de weg naar huis overvallen te worden.

Zweden gaat niet anders denken over immigratiepolitiek

Dit bericht van SVT is gebaseerd op interviews, die al eind 2016 en begin 2017 werden gehouden, dus al meer dan twee jaar oud zijn. Sindsdien is er blijkbaar niets wezenlijks veranderd wanneer je de toenmalige beschrijvingen met de actuele op de site van Joakim Lamotte vergelijkt.

Het is zeer de vraag of de toestanden überhaupt nog veranderd kunnen worden wanneer Zweden niet wil toegeven dat deze problemen met de Oriëntaalse massa-immigratie het land binnenkwamen. Van dit besef is Zweden blijkbaar nog steeds heel ver verwijderd. Volgens actuele mediaberichten wil de regering in 2019 nog eens 5000 quotavluchtelingen uit Afrika en het Midden-Oosten het land binnenhalen. Daar zullen vermoedelijk nog talrijke asielzoekers evenals andere immigranten uit de Derde Wereld in het kader van de gezinshereniging bij komen.

Bron:
www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Incidenten", "Integratie", "Lügenpresse", "Nuttige idioten", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Afrika, Allochtonen, Arabische wereld, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, Censuur, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Derde Wereld, Desinformatie, Dhimmitude, dictatuur, Elite, establishment, Eurabië, gezond realisme, Groenen, hersenspoeling, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Indoctrinatie, Islamisering, islamofascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, Midden-Oosten, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, political correctness, publieke omroep, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur, Zweden. Bookmark de permalink .

12 reacties op Zweden: Medisch personeel lijdt onder bedreiging en geweld door immigranten

 1. Lucky zegt:

  Duitsland,
  https://www.unzensuriert.at/content/0029029-Dusseldorf-Muslim-Stabs-Refugee-Head-Becoming-Christian

  Düsseldorf: Mozzlimm steekt vluchteling in zijn hoofd omdat hij Christen geworden was, en zijn crucifix werd door de wc gespoeld
  Dusseldorf: Muslim Stabs Refugee In Head For Becoming Christian

  A Muslim asylum seeker who was arrested for stabbing a fellow refugee in the head for converting to Christianity after flushing his crucifix down the toilet will only face GBH charges.

  The suspected perpetrator, a refugee from Iraq identified as 30-year-old Issa A., has been charged with GBH by prosecutors in Dusseldorf, the capital of the western German state of North Rhine-Westphalia.

  Liked by 1 persoon

 2. Joannes den Hollander zegt:

  Deze mensachtigen zijn vuilnis van de onderste rangorde. Zelfs een dierenarts zou daar zijn vingers vanaf moeten houden. Lekker laten doorgaan. Uit overlevingsdrang zal er echter een keerpunt komen. En dat zou wel eens zeer extreme gevolgen kunnen hebben.

  Like

 3. BertG. zegt:

  Al wonen ze hier 50 jaar, en spreken ze vloeiend Zweeds.
  Die mentaliteit verdwijnt niet.
  En hoe meer er binnen komen in een land, des te erger zal het worden.

  Liked by 1 persoon

 4. droevige mof zegt:

  De bekende psychiater Christian Peter Dogs in een uitzending uit 2017:
  “En er is het gevaarlijke fenomeen dat niemand echt wil zien. Wat wij als neurowetenschappers zien, is dat de persoonlijkheid van een persoon in het twintigste jaar, eigenlijk in het twaalfde jaar, volledig is gediversifieerd. Dat betekent dat karakter, temperament, persoonlijkheid zijn voltooid en nauwelijks kunnen worden veranderd.
  Dit betekent dat de jongeren die hier komen een waanzinnig hoog geweldspotentieel hebben.
  En ze hebben totaal verschillende waarden. En dat is een tijdbom omdat ze onze waarden niet kunnen begrijpen en we kunnen het niet op hen overbrengen.”

  Liked by 3 people

 5. koddebeier zegt:

  Fijn he, een linkse regering !!Maar ja, als je te dom ben om het te begrijpen krijg je wat je verdient !

  Liked by 1 persoon

 6. Cathja zegt:

  Het is niet te begrijpen dat er nog steeds geen maatregelen genomen zijn of worden om een einde aan deze smerige barbaarse overheersing te maken. Want zo zie ik het.
  En dan nóg eens 5000 van die ellendelingen (plus nareizigers) binnen halen….
  Je moet als overheid ze toch niet allemaal op een rijtje hebben staan als je stekeblind wilt blijven voor de verschrikkelijke situatie waarin Zweden terecht is gekomen.

  Heb ik medelijden met de Zweden? In principe niet. Het is een ultra links volk, wat kennelijk bereid is om de meest criminele figuren asiel te verlenen. Als je zo in elkaar zit, dan moet je niet gaan klagen dat het overal steeds gevaarlijker wordt. Protest vanuit de bevolking zit er niet in, dus zul je als samenleving moeten leven met de ‘nieuwe Zweden’, hoe agressief dat volk ook is.

  Ik zou ‘m smeren!

  Liked by 2 people

 7. Aegolius cs zegt:

  Wegens cultuurverschillen, gewoon niet helpen.

  Like

 8. RottenPikwick! zegt:

  Oh heerlijk, verpleegsters uitschelden voor hoerrrr… Van mij schijten die afrikaners de boel onder. De Zweden willen niet anders! Smoor ‘dr maar in!

  Like

 9. Thomasson zegt:

  Vaak vragen wij ons af: waarom zo veel primitieve landen worden geregeerd door bloeddorstige dictators? Het antwoord is: de bewoners van deze landen hebben behoefte aan een alpha-kerel die zijn land met ijzeren vuist leidt. Een vent die geen enkel probleem ondervindt mensen te vermoorden, of zelfs de gezinnen van mensen die niet goed naar zijn bevelen en opdrachten luisteren. Scrupules is in deze landen een onbekend begrip. Zodra deze primitieve soort mensen naar landen komen waar men ze als mens behandelt- en niet als beest, vat hun primitieve brein dat als een zwakte. Ook in de dierenwereld wordt een zwak dier aangevallen. Zij menen dat zij, als de sterkten, mogen eisen wat hun toekomt. Zij laten spierballen zien, dus ze hebben recht op snellere behandeling. In dat verband heb ik een leuk verhaal dat afkomstig is uit Israël. In Israëlische ziekenhuizen deden (of misschien nog steeds) dezelfde taferelen voor, als in het Zweedse ziekenhuis. Veel Oriëntale Joden zijn in hun gedrag niet anders dan de “paisanos” van landen, waar ze vandaan kwamen. Vele jaren geleden deden zulke taferelen zich ook voor in de EHBO van het ziekenhuis in Beer Sheba. Op gegeven moment vond het personeel een oplossing. Zodra een clan van schreeuwende en dreigende meute voor problemen zorgde, werd door de luidsprekers dokter, die en die, naar de EHBO geroepen. Wat was de verrassing groot, toen de dokter bleek een beer van een kerel te zijn die als een hulk op sandalen en met vuurrood haar naar binnen stormde. Het eerste wat hij zei was: “Degene die hier botten wil breken, moet het eerst bij mij proberen!”. Mannen die lef genoeg hadden om de arts aan te vallen, lagen in no- time als zakken aardappels op de grond. De patiënt die ze mee hadden gebracht, mocht blijven, de rest van de muite werd door hem, vaak met behulp van een bezem, uit de EHBO verjaagd.

  Like

 10. jackholland zegt:

  Is hier precies hetzelfde maar wordt door ziekenhuizen in de doofpot gestopt.
  Moslims hebben nu eenmaal een zeer kort lontje zijn daarbij ook nog eens lomper dan de gemiddelde west-europeaan ja wat doe je dan als je je zin niet krijgt.
  Je doet de bavianen na : bedreigen en in groepen opereren.

  Dus: moslims breng je niet tot de orde met een goed gesprek op basis van redelijkheid en billijkheid, Een hele grote smoel, dreigen en een pak slaag is het enige wat ze snappen .

  Like

 11. Sobieski zegt:

  Het ergste is ook nog, dat die domme Zweden, gezien hun centrale positie in Noord-Europa, de rest van het Noorden, waar de meeste mensen toch bezinning hebben (Noorwegen, Denemarken, Finland), door de geografische nabijheid ook de put in dreigen mee te trekken.

  Like

 12. Daan Kranenburg zegt:

  Prima zaak in dat ziekenhuis in Zweden, moet het personeel maar sporen naar het regeringsbeleid waar ze in meerderheid voor hebben gekozen. Jij niet, dan heb je altijd zelf nog de keus om je jas te pakken en daar weg te gaan. De blijvers krijgen gewoon de consequenties waar ze om gevraagd hebben, dus niet janken.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s