De waanvoorstelling genaamd “Verenigde Staten van Europa”

Screenshot_3

(Door: Dr. Marcus Franz)

Vooral modern overkomende EU-propagandisten en andere ideologisch verblinde mensen die niet tegen kritiek kunnen, vertegenwoordigen de opvatting dat een “Republiek Europa” of de “Verenigde Staten van Europa” de oplossing van alle problemen zou vormen en daarom het doel van alle Europese politiek moet zijn. Volgens hen zou alleen het verenigde Europa de boze –ismen, zoals het nationalisme of het separatisme, te boven kunnen komen, evenals economische voorspoed, sociale zekerheid en zodoende voor eeuwig vrede en welvaart op ons continent kunnen creëren.

Het tegendeel is het geval

De EU-fantasieën en de verlangens naar de superstaat zijn natuurlijk onzin, omdat exact het tegendeel het geval zou zijn: de superstaat zou Europa vernietigen. Je kunt deze paranoïde EU-ideeën eenvoudig weerleggen: zodra namelijk de naties van Europa in de superstaat EU zouden opgaan, zouden alle nationale en nu in het subsidiariteitsprincipe op te lossen problemen naar Brussel verhuizen en daar behandeld moeten worden. Alle huidige staten zouden volledig van hun soevereiniteit beroofd zijn en er zou geen enkele handelingsmogelijkheid meer zijn, omdat alle staatsmacht zich in Brussel zou bevinden. De huidige naties zouden hoogstens als folkloreclubs mogen bestaan en karikaturen van zichzelf worden.

De grens als voorwaarde

Het grootste probleem na de opheffing van de nationale soevereiniteit zou de vraag van de grens zijn. Wanneer de interne Europese grenzen echt compleet zouden wegvallen, zou de veel geciteerde EU-buitengrens plotseling datgene zijn wat nu de staatsgrenzen zijn van onze soevereine naties: namelijk een van de drie belangrijkste fundamentele voorwaarden van ieder staatsbestaan. Deze drie voorwaarden zijn staatsgebied, staatsvolk en staatsmacht. Zonder grenzen kun je deze drie voorwaarden niet in stand houden. En wat de EU-buitengrens in werkelijkheid is, maken we sinds het begin van de migratiecrisis dagelijks mee: ze is niet eens het papier waard waarop ze geschreven is.

Screenshot_2

Wanneer je de vorming van de “Republiek Europa” serieus neemt, zou datgene wat nu zo bekritiseerd wordt aan naties dan pas goed weer aanwezig zijn, alleen nu gewoon in een reusachtig, willekeurig geschapen en in de meest ware zin van continentaal kader. Men zou als EU-superstaat deze buitengrenzen tot de laatste consequentie moeten beveiligen en verdedigen, want anders zou de nieuw gecreëerde staat “Europa” geen overlevingsmogelijkheid hebben: zijn gebied zou zonder grensbewaking onmiddellijk opgeslokt worden, zijn staatsmacht zou nooit een reële zijn en zijn volkeren zouden sneller verdrongen worden dan we ons überhaupt kunnen voorstellen.

De superstaat is een farce

Als natie zou de superstaat een farce zijn, want hoewel hij alle nationale uiterlijke voorwaarden en kenmerken herkenbaar zou moeten vertegenwoordigen, verdedigen en dragen, zou hij in zijn veelvolkeren constructie nooit het karakter van de natie kunnen aannemen. Een natie is namelijk per definitie een grotere groep mensen, die verbonden wordt door de gemeenschappelijke taal, afstamming, tradities, zeden en gebruiken (Wikipedia). Van andere niet in te voeren of slechts onder totalitaire omstandigheden maakbare doelen zoals de Europese “sociale unie” moet hier al helemaal niet gesproken worden, want deze doelen zijn zo absurd en tegenstrijdig dat je ze beter maar direct weer kunt vergeten.

Ze vertellen altijd alleen maar de helft

Deze feiten verzwijgen de EU-romantici en centrale architecten zo veel mogelijk voor ons wanneer ze mooie praatjes verkopen over de “Republiek Europa”. Euro-centralisten willen de naties ontbinden (= vernietigen) om iets op te richten dat alleen maar schijnbaar groter, beter, mooier is. De prijs voor dit waanzinnige plan zou de vernietiging van de diverse cultuurruimtes en naties van het continent door een eenheidsstaat zijn, die een reusachtige macht zou moeten uitoefenen om eerst zijn ontstaan en daarna zijn overleven überhaupt te kunnen garanderen.

Screenshot_1

De superstaat zou derhalve de bron van constante conflicten en botsingen van belangen zijn. Het tegenwoordig zo verguisde nationalisme zou tegen het totalitarisme van de toekomstige centrale staat afsteken als een onschuldig idee tegenover de woedende waanzin van een dolleman – en het nationalisme zou in onvermoede kracht weer opleven, net zoals de separatistische bewegingen die we op dit moment in Europa meemaken, alleen nog in veel grotere omvang. De antinationale waanzin van de ons gedwongen gelukkig makende Brusselse sociale ingenieurs en staatsingenieurs zou dus precies datgene oproepen wat de manische eurofielen kennelijk zo graag willen verhinderen.

Therapie nodig

Wij moeten daarom om therapeutische redenen het omgekeerde doen: Europa kan alleen maar overleven als ze aan alle naties alle rechten en vooral de totale soevereiniteit teruggeeft en niet successievelijk afpakt. De enige legitieme en bestendige bestaansmogelijkheid van de EU is het “Europa van de vaderlanders”. En alleen de individuele soevereine naties kunnen elkaar door economische verdragen en politieke overeenkomsten wederzijds een vrij en zelf beschikkend bestaan mogelijk maken.

Bron:
www.thedailyfranz.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, dictatuur, Eurofielen, Europa, EUSSR, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, machtswellust, Marxisme, Nationalisme, Patriottisme, soevereiniteit, Volksvijandigheid, Vrijheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

7 reacties op De waanvoorstelling genaamd “Verenigde Staten van Europa”

 1. Sabeltant zegt:

  De Europese Unie gaat dezelfde kant op als Venezuela.
  Geld van hardwerkende mensen afpakken en herverdelen over de (islamitische Afrikaanse) opvreters en gegarandeerde armoede voor iedereen als het geld op is.
  Er is geen enkele vorm van marxisme ooit geslaagd in de wereld.

  Like

 2. Henk der Niederlánder zegt:

  Het klinkt op zich wel goed dat verenigde staten van Europa.
  Maar daar is dan ook alles mee gezegd want de echte verenigde staten hebben nog steeds iets van een democratie, maar het Stalinistische, Leninistische idee wat ze daar in Brussel in hun kop hebben heeft niks met democratie te maken ..
  Daarom is het ook nodig om de Video van Bukovsky te bekijken hier en dan weet je meteen wat er werkelijk speelt.
  En zoals bovenstaand al opgemerkt, het bewaken van de grenzen is niet te doen want het grensgebied is zo verschrikkelijk groot met aan alle kanten gelukzoekers die staan te popelen om in Europa van de staatsruif te komen eten dat dat nu niet kan en nooit niet kan.
  Wat wel steeds maar weer word aangedragen dat we een Europees leger moeten hebben om vijanden af te weren.
  Dan vraag Ik me af welke vijanden.
  Zijn dat de vijanden die in Turkije zitten met name Erdogan of andere Moslims die graag Europa over willen nemen.
  Nee Vladimir Poetin word de vijandbeeld opgehangen, terwijl Poetin helemaal geen zin heeft in problemen met Europa want dan gaat de Russische export van bijv. olie en gas als een speer naar beneden.
  Daarom is het allemaal ook zo duidelijk wat betreft het vliegtuig van Maleisian Airlines.
  Dat kwam zo goed uit om het vijandbeeld te versterken maar nog steeds is er geen bewijs dat het een Russische raket was maar het word wel duidelijker dat de raket in Oekraine afgeschoten was en wat doet Ruttekut dan weer.
  Delen van het onderzoek moeten geheim blijven, ja sodemieter op want iedereen die dat hele gebeuren een beetje gevolgd heeft en dan niet naar de MSM luisterde weet dat de vork heel anders in de steel steekt..
  Het komt feitelijk hierop neer met al hun gelul over fakenieuws dat nergens zo veel troep bij elkaar verzonnen word als in Brussel en allemaal om Brussel meer macht te geven over de Europeesche bevolking en landen.
  Europa is al een verloren project want dat is te merken aan de weerstand vanuit regeringen in heel Europa.
  Wat mij betreft mogen die oplichters daar in Brussel met zijn allen een gaskraan gaan pijpen dan zijn we van dat tuig verlost.

  Like

  • Wedden dat als er hier net zoveel russen zouden wonen als mohammedanen, de eurodebielen geen kritiek op Putin durven te hebben. Ze behandelen mohammedanen met fluwelen handschoentjes. Bang als ze zijn voor plunderingen, brandstichtingen, raketten etc. Om het door henzelf georkestreerde multi-cultikruitvat in bedwang te houden! Maar op een dag………..

   Geliked door 1 persoon

 3. Jean zegt:

  Geachte Marcus, u bedoeld toch zeker die levensgevaarlijke idiote blinde EU misdadigers?

  Like

 4. De individuele soevereine naties in West-Europa zijn al lang niet meer zo monocultureel als ze lang geleden eens waren. Na WOII kwamen er vrijheid-blijheid “leiders” op het pluche en werden hele hordes profiteurs / parasieten als VERRIJKING / gastarbeiders binnengehaald, met als gevolg dat de lokale bevolking zich hiermee vermengde. Frankrijk, Belgie, Duitsland, Nederland, Zweden zijn straks voor 50% multi-cutureel. Met het uitsterven van de oorspronkelijke bevolking, worden deze landen een gemakkelijke prooi voor EU-romantici. EU-islam (Eurabia) gaat zich in deze ook roeren! Hoef je echt geen professor voor te zijn om dit te zien aan komen.

  Geliked door 1 persoon

 5. ed zegt:

  Orwell,s boek1984 beschrijft prima wat de grappenmakers voor ogen hebben.

  Geliked door 1 persoon

 6. Republikein zegt:

  Debiliteit kan je erven of verwerven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s