“Studenten Amsterdam voelen zich onveilig”

Screenshot_307

(Ofwel: fans van Yasser Feras voelen zich niet meer veilig in hun Islamsterdam!)

Op meerdere studentencomplexen in Amsterdam voelen studenten zich onveilig, stelt de ASVA Studentenunie zaterdag. De studentenorganisatie start daarom het Meldpunt Onveilig Wonen, waar studenten melding kunnen doen van onveilige situaties op en rond campussen.

Dagblad van het Noorden

ASVA wijst op recente incidenten op de Spinozacampus in Zuidoost, waar mensen zijn aangevallen of van hun fiets getrokken. Ook zijn er geregeld inbraken op de campus. Volgens ASVA voelen studenten zich ook op andere locaties in de hoofdstad onveilig.

De belangenorganisatie wil de problemen in kaart brengen. ,,Elke student in Amsterdam moet veilig zijn in haar of zijn woning. En wij krijgen steeds meer signalen dat dit momenteel niet het geval is”, zegt ASVA-voorzitter Alba van Vliet.

Probleem niet serieus genomen

Volgens haar ,,hebben er inmiddels een aantal ernstige incidenten plaatsgevonden, maar blijven woningcorporaties, gemeente en politie naar elkaar wijzen zonder met echte oplossingen te komen”. ,,Het lijkt wel alsof ze het probleem niet serieus nemen.”

Het meldpunt werd al eerder opengesteld in 2016. Toen kwam er in korte tijd 52 meldingen binnen. Op sommige locaties kwam cameratoezicht en werd de straatverlichting verbeterd. Maar volgens Van Vliet is de aandacht voor het probleem weggezakt, terwijl dit nog steeds speelt in de stad. ,,Het wordt tijd dat de betrokken partijen verantwoordelijkheid nemen en met structurele oplossingen komen.”

ASVA pleit onder meer voor betere ov-voorzieningen richting campussen, meer camerabewaking en betere beveiliging van locaties.

Bron:
www.dvhn.nl
(h/t “Rotten Pikwick!”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, Amsterdam, Eurabië, Groenen, Hypocrisie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, Islamofilie, lafheid, Links fascisme, Linkse Kerk, Marxisme, migrantengeweld, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, Pacifisme, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering. Bookmark de permalink .

13 reacties op “Studenten Amsterdam voelen zich onveilig”

 1. Hovawart zegt:

  Laten de studentikoze bollebozen de dagelijkse schietincidenten en moordaanslagen in hun wijk weer héél tactisch buiten beschouwing, als een vorm van folklore, een reeks gebruikelijke misdadige uitspattingen van vete’s tussen groepen zware criminelen die door de Amsterdamse stadspolitiek gezien worden als een onaantastbare verrijking in de traditionele getto’s,…….
  “bad boys bad boys what you gonna do if nobody comes for you”…

  Geliked door 1 persoon

 2. ruud beijer zegt:

  Hopelijk krijgen de studenten het nog veel moeilijker. Ze stemmen tenslotte zelf voor hun ondergang.

  Geliked door 4 people

  • BertG. zegt:

   Ze moeten alleen nog even zelf de link leggen dat er niet een aardige groep asielzoekers bestaat, en een wat minder vriendelijke groep asielzoekers.
   Maar dat er geen verschil is.
   Voor al die gasten zijn het allemaal los lopende hoeren, die je gewoon kan pakken als je daar zin in heb.
   Dan gaan ze vanzelf wel anders stemmen.

   Geliked door 3 people

  • koddebeier zegt:

   Je krijgt wat je stemt grachtengordeldieren !!

   Like

  • koosv8 zegt:

   Het klimaat gaat nergens zo hard achteruit als in onze hoofdstad. Maar ja, de schoolkinderen doen toch hun best voor het KLIMAAT!!!

   Like

 3. RottenPikwick! zegt:

  10tallen MILJARDEN worden er in grote steden gepompt! Miljarden om de boel koest te houden en de schijn op houden dat we in een geweldig landje wonen! Kwam net langs een somalisch centrum, Soepjurken alom. Hebben nog geen 1 dag gewerkt! En Rutte (en zijn voorgangers!) noemen dit VERRIJKING! Val dood “kerel”! Je hebt mede ONS LANDJE verkloot, met de centen van de gemakkelijk te beroven (domme) nederlanders!

  Geliked door 5 people

 4. Lucky zegt:

  Mijn kinderen willen absoluut niet in Amsterdam studeren, er zijn elders genoeg universiteiten.

  Geliked door 2 people

 5. bigljohn zegt:

  ….Studenten Amsterdam voelen zich onveilig….Er is sprake van een neerwaartse spiraal. Het zal niet lang meer duren of ALLE autochtone Amsterdammers zullen zich onveilig gaan voelen. Toeristen die Amsterdam de rug zullen toe keren en Femke Halsema die een beurt gaat krijgen van woeste muzelmannen. Vind ze misschien wel lekker. Amsterdam is bezig de grootste achterbuurt van Nederland aan het worden. En autochtone Amsterdammers kunnen nu al beter het hazenpad kiezen, willen ze niet verkracht, beroofd of ritueel vermoord worden gelijk als Theo van Gogh….

  Like

 6. Tom zegt:

  Waar zijn de studenten dan bang voor?

  Lopen er misschien wilde dieren rond waardoor ze zich zo onveilig voelen? Wolven, beren, tijgers?

  Of zijn de wegen, fietspaden en wandelpaden dusdanig slecht van kwaliteit dat er zich hierdoor vervelende incidenten voordoen? Verlichting zal dan zeker helpen om verdere incidenten te voorkomen…

  Zijn er nog deugdelijke journalisten die een gedegen stukje journalistieke berichtgeving kunnen schrijven. Dit hele stukje gaat toch helemaal nergens over?

  Like

 7. johan de derde zegt:

  Die studenten moeten hun bek dicht houden en zeker van de uva geen enkele universiteit staat links van ze.
  De uva is een kweekpoel van linkse gedachtegoed als je rechts denk ben je meteen een nazi of een moslimhater.
  zij en die zijn voor gegaan en nu in pvda gl d66 sp zijn de oorzaak van de problemen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s