Syrische moslim en wetenschapper: “Waarom verdedigt Europa zich niet tegen islamisering?”

Screenshot_308

(Door: Wout Willemsen)

Prof. Dr. Bassam Tibi (foto), een Syrische geleerde en diep gelovig moslim, legt Europa het vuur na aan de schenen! “Jullie zijn sukkels”, zegt hij over het feit dat Europa zich zonder slag of stoot laat islamiseren. Via De Telegraaf.

dds

Duidelijk een man van kennis, trok hij op z’n 18e de wijde wereld in. Met meer dan vijftig boeken op zijn naam en de titels van socioloog en politicoloog in the pocket is hij toch wel iets van een expert op het gebied van islamisering te noemen! Sterker nog, hij wordt de grondlegger van de islamologie genoemd. Dit is de studie naar het effect van islam en diens cultuur op de sociale omgeving.

In Duitsland werd hij al snel tot racist bestempeld, voornamelijk omdat hij kritiek had op de politiek-correcte sfeer die daar zo domineert. Kritiek op de islam is daar volgens Tibi simpelweg verboden. Luisteren naar wat een expert erover te zeggen heeft hoeft niet, want hem mankeert toch wat!

En dat is toch wel echt het meest schrijnende aan de huidige situatie in Europa, dat zelfs islamkenners, die proberen te waarschuwen voor wat men hier binnenhaalt, domweg worden weggezet als islamofoob, racist of ophitser. Er wordt niet ingegaan op de argumenten (met een arsenaal van 50 boeken zouden die toch niet zo moeilijk te vinden moeten zijn) en alles getuigt volgens hem van een haat van alles wat westers is. Hij doelt hier natuurlijk op linkse mensen. Afgelopen week verscheen zijn boek “Islamisme en islam in Nederlandse vertaling.

Bron:
www.dagelijksestandaard.nl
(h/t “Lucky”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Europa, gezond realisme, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid. Bookmark de permalink .

33 reacties op Syrische moslim en wetenschapper: “Waarom verdedigt Europa zich niet tegen islamisering?”

 1. Hovawart zegt:

  Soms heb je een buitenstaander nodig die je een helder perspectief biedt op de zaak, ook al bevestigd hij waar je het meest voor vreest, en als zijn conclusie je vertelt dat je een stelletje sukkels bent, dan kun je niet anders dan de man gelijk geven en de stekker eruit trekken.
  Back to the drawing board,….

  Geliked door 2 people

 2. Pingback: Syrische moslim en wetenschapper: “Waarom verdedigt Europa zich niet tegen islamisering?” | eunmask

 3. Ronald zegt:

  Wij hebben dit ongedierte niet binnengelaten….dat hebben de linkse landverraders gedaan zonder overleg met het eigen volk te plegen!!!!! Dat zij allen de gevangenis in gaan!!! STEM PVV!!!

  Geliked door 3 people

  • Yvonne zegt:

   Ronald idd wij hebben ze niet hierheen gehaald er is de westerse bevolking niets gevraagd
   Dat heeft dat Duitse hamsterwangen wijf Merkel gedaan ,meisjes zijn verkracht en vermoord, dat maakt dat walgelijke mens niet uit van de 80 miljoen mensen een paar meer of minder

   Like

 4. bigljohn zegt:

  Dit is niet de eerste keer dat een islamiet afkomstig uit de Orient ons waarschuwt voor ons domme gedrag. De eerste was m.i. een Turk die in de jaren 80 hetzelfde ventileerde ook in de Telegraaf. Dat is dus al meer dan 30 jaar geleden en nog steeds wil men er maar niet aan om de islam te weren uit Europa. Je hoeft geen helderziende te zijn om de gevolgen hiervan te kunnen overzien. Eenmaal islam betekent in praktische zin voor eeuwig islam. Om over de sharia maar te zwijgen die daar weer snel achteraan komt. Juncker, Timmermans, Rutte c.s. spelen met vuur en laten heel Europa tot de grond toe afbranden !

  Geliked door 2 people

  • koosv8 zegt:

   Ik denk dat ik dat verhaal ook nog weet. Deze man zei toen, als ik Nederlander was zou ik op dhr Janmaat stemmen, en hij zei dat boven aan in de grootste krant van Turkije stond geschreven,,Turkije voor de Turken,, is het dat stukje wat u bedoelde. Want gelijk hebben ze daarin. Maar LINKS doet daar altijd moeilijk over, die denkt dat er dan geen vreemdelingen meer in mogen, en dat soort doorgeslagen taal. Dat is juist niet het geval, maar het oorspronkelijke VOLK MAAKT DE DIENST UIT.
   En dat zou in elk land zo moeten zijn,,
   LANDS WIJS, LANDS EER.

   Geliked door 1 persoon

  • fleckie zegt:

   Is dat dan. niet HET. HOOFDDOEL. van HET. BILDERBERG – CONSORTIUM?

   Like

 5. Bob Fleumer zegt:

  Hoe kun je een diepgelovig moslim zijn te tegelijkertijd de overdaad aan wreedheid en geweld in de koran accepteren, kan iemand mij dat uitleggen?

  Geliked door 2 people

 6. RottenPikwick! zegt:

  Met respect voor de Gele Hesjes in Emmen eo! Bij de hesjes zitten ook veel aanhangers die SCHIJTZIEK-zijn van de OMVOLKING / VERRIJKING en de 10tallen MILJARDEN die hier mee gemoeidgaan! *********** Stem ZE Weg!! **********
  https://www.dvhn.nl/drenthe/Veel-politie-op-de-been-bij-protest-gele-hesjes-in-Emmen-24204820.html

  Geliked door 1 persoon

 7. koddebeier zegt:

  Veruit de meeste politici zijn te stom om zijn waarschuwing te begrijpen of het zijn notoire landverraders, een andere mogelijkheid is er niet !

  Like

 8. Peacepipe zegt:

  Omdat de Europese Unie braaf EU-resolutie 1743 uitvoert. Kritiek op de islam is verboden!
  Afspraak is afspraak niet waar? Ook al is het je eigen doodvonnis én van miljoenen onwetenden!

  Voor hen die niet helemaal of zelfs helemaal niet weten wat die resolutie inhoud hierbij de tekst. Vooral heel nuttig om te lezen voor degenen die denken dat het allemaal wel mee zal vallen.

  EU-resolutie 1743 (definitieve versie, 2010)
  Geplaatst op 7 januari 2018 door E.J. Bron

  Van de EU-resolutie 1743, waarmee in Europa de islam versterkt én de islamisering versneld wordt, heeft bijna geen Europeaan ooit gehoord:

  1743-1: Radicalisering en terrorisme zijn het gevolg van uitsluiting, stigmatisering en discriminatie van moslims.

  1743-2: Islamofobie is het gevolg van een verkeerd begrip van de islam. Nationale regeringen pakken islamofobie onvoldoende aan, wat rechts in de kaart speelt.

  1743-3: De islam hoort bij Europa, deelt haar culturele wortels, heeft veel bijgedragen aan de beschaving en erkent de universele rechten van de mens en de vrijheid van meningsuiting.

  1743-9: Moslims moeten een speciale status krijgen en beschermd worden. Zij moeten daarvoor juridisch worden ondersteund om islamofobie te bestrijden.

  1743-11: De islam is een religie van vrede.

  1743-12: Haatzaaiende politieke partijen versterken de angst voor moslims door de islam te verbinden met geweld, waarmee een simplistische en negatieve voorstelling van zaken wordt gegeven. Deze politieke partijen moeten bestreden worden.

  1743-13: Anti-islam partijen willen de vrijheid van godsdienst voor moslims inperken, wat onaanvaardbaar is. Zo heeft Zwitserland een minarettenverbod ingevoerd wat ongedaan gemaakt moet worden.

  1743-14: Islamofobie moet uitgeroeid worden.

  1743-16: Boerka’s mogen niet verboden worden.

  1743-20: Stereotypen, misverstanden en angst m.b.t. de islam zijn typische symptomen van een wijdverbreid gebrek aan kennis van de islam onder niet-moslims, wat mensen vatbaar maakt voor islamofobie.

  1743-21: Het onderwijs moet daarom meer én structurele aandacht geven aan de zegeningen van de islam en de gemeenschappelijke waarden die hij deelt met het judaïsme en het christendom. Universiteiten en hogescholen moeten islamitische studies aanbieden die onderschrijven dat de islam onze democratische waarden, mensenrechten en wetten respecteert.

  1743-24: De EU moet meer samenwerken met islamitische organisaties uit moslimlanden om islamofobie te bestrijden en de islam te promoten.

  http://www.assembly.coe.int

  Door:
  Edwin Lauxen
  (voor http://www.ejbron.wordpress.com)

  Like

 9. QENQ6 zegt:

  Regensburger Rede:
  “Niet met de rede handelen, is strijdig met het wezen van God”
  (Dit is een beslissend argument tegen bekering door geweld).

  Like

 10. M. zegt:

  Iedereen weet het behalve de mensen die Europa in opdracht kapot moeten maken.
  Het volk heeft die clowns niet nodig om het land te regeren.
  Sterker nog zonder die veel te dure clowns zou het land beter geregeerd worden.
  De 1000 miljard om uw eigen vijanden te onderhouden zou direct geschrapt worden.

  Like

  • Inge zegt:

   Eens, en we moeten hier zo snel mogelijk vanaf. Wie nog denkt het met stemmen op te kunnen lossen die begrijpt niet hoe het systeem werkelijk in elkaar zit.

   Like

 11. M. zegt:

  De ‘sukkels’ doen het allemaal bewust en wacht maar tot u er achter komt waarom er 1000 miljard gebeurd moet worden van uw geld.
  Voor het klimaat is het zeker niet.

  Like

 12. delamontagne zegt:

  SMEEKBEDE
  * * *
  ERIC BERTINAT, is een belangrijke Politicus in Zwitserland.
  Kreeg een verzoek van 2 Zwitserse dames !, Dames ?????
  2 vrouwelijke spoken……….

  A.u.b meneer. Ik vind Syrié niet meer zo leuk, zijn gezondheidszorg, de sociale hulp en het verplichte onderricht………..
  Ik heb liever een ZWitsers KALIFAAT………? !

  Like

 13. Helena zegt:

  Vandaag in de Gelderlander (ed. Arnhem) : de moslim burgemeester van Arnhem, Marcouch zou het dik prima vinden als de – in 2014 naar Syrie uitgereisde bekeerling Yago Riedijk (26) – straks als zijn gevangenisstraf erop zit, weer terugkomt naar Arnhem om daar, onder begeleiding, zijn leventje weer op te pakken! Totaal geschift! Deze ueber jihadist Riedijk was de rechterhand van een kopstuk van IS in Irak, hij scheen ook betrokken te zijn geweest bij de voorbereidingen van een aanslag op een Rock concert in Arnhem met als doel: zoveel mogelijk slachtoffers maken. Zijn IS-‘bruidje’ Shamima Begum (19) dat Engeland niet meer in komt (daar snappen ze het tenminste) was totaal niet onder de indruk van een afgehakt hoofd in een prullenbak in het kalifaat -want dat was normaal volgens het ‘geloof” en het waren toch maar de vijanden. Samen heeft het IS-‘echtpaar’ 3 kinderen verwekt waarvan er 2 zijn overleden aan ondervoeding en de 3e pasgeborene kortgeleden in het – door de S(yrian)D(emocratic)F(orces)- gerunde vluchtelingenkamp Al Hawl ter wereld is gekomen. Op verzoek van haar ‘man’ heeft Shamima Begum de baby de veelzeggende naam “Abu Ubaidah Jarrah” gegeven (de naam van een ‘war lord’ die volgens de Engelse media bekend stond om het afslachten van Joden). Riedijk schijnt gevangen te zijn genomen door de Koerden. Nu het kalifaat (bijna) is gevallen zitten er om en nabij de 42.000 ‘spijtoptanten’ in het kamp en wordt er vanuit Europa, via slinkse advocaten, gepleit voor terugkeer van deze gebrainwashte nuttelozen. Zielig doen is nu het credo want dan masseer je het begrip er weer lekker in bij de weke massa.

  Geliked door 1 persoon

  • Shamima Begum (19), was / is gewoon een neukobject voor dit soort kerels. Ze hoeven immers niet voor de gevolgen op te draaien. Dat doen wij wel! VERRIJKING heet dat bij Rutte, Simons. vanToorenburg en Kontenlikkers!

   Like

 14. fleckie zegt:

  Op ejbron, de.2.9.2018, onder ‘Museum den Haag’, is er ook een gedeelte vermeld uit het boek van
  Fereydoun Hoveyda’ was wollen die Araber?’, nl.o.a.” Was also wollen die Araber, diese ” Storenfrieden, diese Spielverderber?
  Verallgemeinerung hin oder her, ich sage Ihnen,..sie wollen wenn nicht die totale AUSLOSCHUNG des. ABENDLANDES, so. doch. zumindest. seine. DEMUTIGUNG! seine. SCHWAGUNG. seinen. VERFALL, Warum den. wachsenden. HASS. auf die. UNGLAUBIGEN( genau. gesagt. auf. die. CHRISTEN. und. die. JUDEN. der. Industriestaaten) verstecken, der auf den. BODEN. des. ISLAM. gart? Er zeigt sich in. aller. Offentlichkeit in. Amman wie. In. Bagdad, in Algier. wie. in. Islamabad…….IN. LONDON. WIE. In. PARIS. >>>>>>>
  …….INHALTSVERZEICHNIS: Kapittel 6,: ‘WAS WOLLEN die Fundamentalisten?
  Kittel 7,: Der ARABISCHE. NATIONALISMUS!……. KAPITTEL 8: DIE. ARABISCHE EINHEIT!
  KAPITTEL 10, :WAS WILL DIE. INTELLIGENZ, KAPITTEL 11:::SCHULD. UND. VERPFLICHTUNG. DES. WESTENS, ….KAPITTEL 14: DIE. WIDRIGKEITEN der. MODERNISIERUNG, …….KAPITTEL 15: TRADITION. UND. ENTWICKLUNG.
  Dit boek is uitgegeven door. KNAUR Verlag, Munchen. Isbn 3-426-04867-1
  Titel der Originalausgabe : Que. veulent. les. Arabes? 1991. Editions First, PARIS.*~*~*~*~*~*~*~fleckie, bijvoorbeeld Kapittel 14:’Die Widrigkeiten der Modernisierung’:
  DAS. PARADIS. DER. UNGLAUBIGEN’!! *~*~*~*~*~*~*~

  Like

 15. Lucky zegt:

  https://www.gelderlander.nl/arnhem/marcouch-jihadist-yago-r-kan-naar-arnhem-zijn-britse-vrouw-niet~af263619/

  Marcouch: ‘Jihadist Yago R. kan naar Arnhem, zijn Britse vrouw niet’

  ARNHEM – De Arnhemse jihadist Yago R. is ‘hot’ in de Britse media, nu blijkt dat hij getrouwd is met de veelbesproken Engelse jihadbruid Shamima Begum. Yago is onder voorwaarden weer welkom in Arnhem, zegt burgemeester Marcouch. Shamima niet.

  Like

 16. Lucky zegt:

  https://www.breitbart.com/europe/2019/02/23/isis-bride-vows-son-will-grow-up-to-be-a-jihadist-as-crumbling-caliphate-evacuated/

  ISIS Bride Vows Son ‘Will Grow Up to Be a Jihadist’ as Crumbling Caliphate Evacuated

  (AFP) — “My son will grow up to become a jihadist,” a woman cried proudly as she stepped off a bus ferrying people out of the Islamic State group’s last sliver of territory in eastern Syria.

  Like

 17. Tijl Uylenspiegel zegt:

  In de Elsevier van afgelopen week stond een hoofdstuk uit een nieuw verschenen boek van Ruud Koopmans hoogleraar sociologie en migratie in Berlijn.
  Het boek heet; “Het vervallen huis van de Islam” en geeft een behoorlijk compleet inzicht.
  Bol.com (€ 24,99) ;
  “De islamitische wereld bevindt zich in een steeds dieper wordende crisis. Terwijl de rest van de wereld democratiseerde, nam het aantal democratieën in de islamitische wereld alleen maar verder af. Met de rechten van vrouwen, homoseksuelen en religieuze minderheden is het nergens zo slecht gesteld. Van Mali in West-Afrika tot de Filipijnen in Oost-Azië woeden tientallen burgeroorlogen met islamitische betrokkenheid die miljoenen mensenlevens hebben gekost. Duizenden komen jaarlijks om bij aanslagen van terreurorganisaties als ISIS, Al-Qaeda en Boko Haram. Economisch raakt de islamitische wereld steeds verder achterop. Geen wonder dat velen elders een goed heenkomen zoeken. Maar ook wat integratie betreft zijn migranten uit moslimlanden hekkensluiters.
  Met een indrukwekkende hoeveelheid feitenmateriaal toont dit boek de diepte van de islamitische crisis aan, en onderzoekt de oorzaken. Westers kolonialisme, inmenging van buitenaf en discriminatie bieden geen steekhoudende verklaring. De wortels van het probleem zijn religieus en liggen bij de groeiende invloed van het fundamentalisme, dat de islamitische wereld in een wurggreep houdt.
  Ruud Koopmans (1961) is hoogleraar sociologie en migratie aan de Humboldt Universiteit en onderzoeksdirecteur aan het Wissenschaftszentrum (WZB) in Berlijn. Hij is auteur van boeken en opiniestukken in binnen- en buitenland over migratie, sociale bewegingen en Europese integratie.”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s