Tientallen oud-SS’ers in Nederland krijgen uitkering vanuit Duitsland

Screenshot_5

Nederlandse leden van de Waffen-SS.

(Door: Tomas Riemens)

Nog steeds krijgen enkele tientallen Nederlandse oud-SS’ers een uitkering vanuit Duitsland. Navraag bij de Duitse autoriteiten leert dat zeker 34 hoogbejaarde Nederlanders en hun nabestaanden een toelage krijgen. Onder de voormalig SS’ers zijn mogelijk ook oorlogsmisdadigers, zegt historicus Cees Kleijn.

De Nederlanders krijgen sinds de jaren 50 een uitkering vanuit Duitsland, omdat ze invalide zijn geraakt tijdens de Tweede Wereldoorlog. De bedragen worden uitgekeerd door de deelstaten en variëren van enkele honderden euro’s tot ongeveer 1300 euro per maand. De uitkering voor mensen die tijdens de oorlog dwangarbeid deden in Duitsland, ligt veel lager.

Lees verder>>>
(h/t “Aegolius cs”)
NOS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, Duitsland, Historie, Hypocrisie, Krankzinnigheid, nationaalsocialisme, nazisme, Nederland. Bookmark de permalink .

15 reacties op Tientallen oud-SS’ers in Nederland krijgen uitkering vanuit Duitsland

 1. Ruud zegt:

  Krankzinnig!

  Geliked door 1 persoon

 2. Sabeltant zegt:

  Elk jaar krijgen 250.000 Afrikaanse opvreters samen met de rest van hun familie een levenslange uitkering in ons land.

  Bij zulke aantallen ga je toch niet lopen zeiken over 34 bejaarden?

  Dat is hetzelfde als internationaal de pers halen met antisemitisme van een handjevol voetbalfans terwijl er dagelijks door PVDA, Groen links, D66 en de islam Joden worden vervolgd.

  Geliked door 1 persoon

 3. Jules Vismale zegt:

  Mijn oudtante Mia Verschure – Van der Vorst (1910-1990) werd echter via haar familie ooit door Nederlandse SS’ers vrijgelaten terwijl ze haar eigenlijk in de gevangenis van Scheveningen wilden stoppen omdat ze in Helmond voedselvoorraden over het platteland smokkelde!

  Like

 4. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Wie heeft er nu boter op zijn hoofd!?
  Het heeft zo ongeveer 68 jaar geduurd voordat dit naar buiten kwam !
  Waarom? Omdat er geen belasting over geheven kon worden !!
  Je kunt de Nederlandse overheid kennelijk niet kwader krijger dan door geen belasting af te dragen.
  Dat deze mensen in vreemde krijgsdienst zijn geweest en dus per definitie hun Nederlanderschap kwijt hadden moeten raken, geen letter.
  En nu, zoveel tijd na de oorlog gaan we er ineens heisa over maken, stel dat iemand die bij de SS heeft gezeten aan het eind van de oorlog 20 jaar was, dat lijkt me een voorzichtige schatting, dan is zo iemand nu 94, ik zou zeggen houd dan die laatste paar jaar ook maar je klep, als je in staat bent dit 68 jaar lang niet te ontdekken zou ik sowieso mijn kop houden en me stilletjes in een hoekje gaan zitten schamen.
  Maar nee de overheid denkt met terugwerkende kracht belasting te heffen, alsof dat enige kans van slagen heeft, die mensen halen al hun rekeningen (gesteld dat ze die hebben) lang voor die tijd leeg en van een kale kip kun je nou eenmaal niet plukken.

  Geliked door 1 persoon

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Ach Ik kan me nog goed herinneren dat de antisemiet Dries van Acht alles in het werk stelde om de drie oorlogsmisdadigers van Breda zo nodig op vrije voeten moest laten, want zielig en dan nou na bijna driekwart eeuw lopen ze te janken over 34 bejaarden die een oorlogspensioen uit het buitenland krijgen.
   En inderdaad Tijl, kan de Nederlandse staat er belastingtechnisch niet aan komen dus heeft niemand zich daar druk over gemaakt, totdat een of andere bestdoener plotseling dacht dat hij of zij een geweldig punt had.

   Like

 5. koddebeier zegt:

  Daar gaan ze nu over zeiken, de meesten zijn inmiddels dood en hebben er jaren van genoten, dit hadden ze (de overheid, die alles van je weet) na de oorlog gelijk aan moeten pakken.
  En nou gaat de politiek mooi weer spelen, kijk we gaan er wat aan doen, wat een stel lapzwansen !

  Geliked door 1 persoon

 6. Aegolius cs zegt:

  Het blijft voor mij onvoorstelbaar op welke wijze de naoorlogse NL regeringspartijen met deze afschuwelijk menselijke problematiek zijn omgegaan. Is dit nu alleen “domheid” of kwaadwilligheid?!
  Zelfs na meerdere Joodse burgemeesters van Amsterdam Werd in het laatste geval “advies” van het NIOD nodig!
  Als ex-Amsterdammer kan ik me alleen doodschamen.

  DE SS EN NEDERLAND
  DOCUMENTEN UIT SS-ARCHIEVEN 1935-1945
  (’S – G R A V E N H A G E – M A R T I N U S N I J H O F F – 1976)

  Klik om toegang te krijgen tot Veld_SSenNederland_01.pdf

  Nederlandse SS’ers werkten tijdens de Tweede Wereldoorlog aan het oostfront actief mee aan de massamoord op Joden. Dat zegt historicus Evertjan van Roekel naar aanleiding van bestudeerde dagboekfragmenten.

  https://historiek.net/nederlandse-ssers-betrokken-bij-holocaust/7186/

  Overheid bevoordeelt SS’ers
  De meeste Joden zijn zo eerlijk en netjes dat zij hun uitkeringen gewoon opgeven. Daarvoor worden zij gestraft, terwijl SS’ers voor hun meer verdorven karakter en mindere affi niteit met de Nederlandse samenleving worden beloond. Je zou verwachten dat onze overheid even coulant is naar de slachtoffers van de Holocaust als zij decennialang naar de daders toe is geweest.”

  https://www.niw.nl/overheid-bevoordeelt-ssers787/

  Speech Marjan Schwegman presentatie Openstaande Rekeningen
  20 november 2015

  Op 30 maart 2013 berichtte Het Parool dat de gemeente Amsterdam Joodse oorlogsslachtoffers na de oorlog had aangeslagen en beboet voor het niet betalen van erfpacht tijdens de Duitse bezetting. Hoe was het mogelijk geweest, zo luidde de vraag, dat Joodse huiseigenaren of hun nabestaanden, die in de oorlog al hun eigendommen waren kwijtgeraakt, niet alleen moesten opdraaien voor achterstalligheid die buiten hun schuld was veroorzaakt, maar er zelfs voor werden beboet. De gemeente Amsterdam gaf het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies opdracht om deze erfpachtkwestie nader te onderzoeken.

  https://www.niod.nl/nl/nieuws/speech-marjan-schwegman-presentatie-openstaande-rekeningen

  Like

  • Aegolius cs zegt:

   Neeehh, ik ga niet het koningshuis bezoedelen. Zij weten zelf wel hoe het in elkaar steekt en welk naoorlogs bestuur hen dienbaar was:

   ** NIOD-historicus Gerard Aalders en historicus Coen Hilbrink onthulden in 1996 het bewijs dat Bernhard op 1 mei 1933 stond ingeschreven als NSDAP-lid. Bernhard ontkende deze aantijging. Wel gaf Bernhard in 1962 toe dat hij als aspirant-lid betrokken was geweest bij Hitlers Sturmabteilung (SA) en de Schutzstaffel (SS). Ook bleek Bernhard tijdens zijn studietijd in Berlijn lid te zijn geweest van de nationaalsocialistisch georiënteerde Deutsche Studentenschaft.**

   https://historiek.net/prins-bernhard-biografie-koningin-juliana/72609/

   Over Claus van Amsberg is weinig te vinden, behalve dat hij “tegen zijn zin” verplicht lid van de NSDAP-Jungvolk en de Hitlerjugend werd.

   Hieronder nog ’n Eye-opener wie, waarvoor en in welke periode deelnemers waren in de moderne geschiedenis:

   Most Germans of a certain age were members, some of the better known being Pope Benedict XVI, former head of the Catholic Church, Günter Grass, an anti-Israeli author and Prince Claus van Amsberg (born Klaus von Amsberg) of the Netherlands, husband of Queen Beatrix.

   https://www.conservapedia.com/Hitler_Youth

   Gelukkig heeft Máxima Zorreguieta niets te maken met het Argentijns/Duits verleden en zeker al niet met de nakomende “problematiek”

   Like

 7. Aegolius cs zegt:

  Over Pieter Menten

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Pieter_Menten

  De zaak-Menten vs. Van Agt

  De zaak-Menten was een politieke affaire uit 1976 naar aanleiding van de mislukte arrestatie van de Blaricumse miljonair en veroordeelde oorlogsmisdadiger Pieter Menten. Bij deze affaire kreeg minister van Justitie Dries van Agt, van het rooms-rode kabinet-Den Uyl veel kritiek, waardoor de relatie tussen PvdA en het toekomstige CDA veel schade opliep.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Zaak-Menten

  Like

 8. Aegolius cs zegt:

  Ik weet het. Bij het grote wereldnieuws blijkt de achtergrond en het waarom wat we ons meermaals per week afvragen over antisemitische, zelfs in onze politieke geschiedenis dat voortdurend latent aanwezig is te achten.

  Het kunnen toch niet de kiezers zijn die het beleid faciliteren?

  Like

 9. Hans zegt:

  niet normaal natuurlijk voor slechts een korte tijd vechten aan het oostfront tegen het zogenaamde bolsjewisme.

  Niet te vergeten dat het waarschijnlijk heel anders lag.
  in 1917 was lenin aan de macht gekomen in Rusland na de Russische revolutie alwaar 7000000 tot 12000000 miljoen dus en zelfs getallen van 25000000 miljoen mensen zijn vermoord in koele bloede in georganiseerde moordpartijen om mensen in machtsposities weg te krijgen veelal Christenen. In het Russische parlement was 85% joods en de moorden werden toegeschreven aan de Joden. niet verworderlijk in die tijd. later werd het rode leger gevormd door Leon Trotski ook een jood. en de KGB werd ook gevormd door joden. Ze wilden de macht en waren tegen de christenen.

  Duitsland was aan de beurt om overlopen te worden na de eerste wereldoorlog 1914-1918 want Rusland wilde wel binnenvallen natuurlijk. Ook in Duitland waren al heel veel joden op belangrijke plekken in de overheid en bedrijven. er heerste een crisis in Duitsland en mensen stierven omdat eten te duur werd. ze konden het niet meer betalen. De schuld werd al snel gelegd op de joden. veelal handelaren omdat ze geen andere beroepen mochten uitoefenen. zo simpel is het helaas. maar de prijzen werden opgedreven in de crisis want er was schaarste.
  Hitler was de bescherm engel van Duitsland en hij wilde met alle macht voorkomen dat de Bolsjewisten Duitland binnen vielen en iedereen vermoord zou worden zoals in Rusland eerder het geval was. Duidelijk lijkt mij! Hij kreeg steun door de hele oorlog heen vanuit de USA en Engeland. overal vandaan. zelfs toen er boycots waren kreeg hij weldegelijk stiekem gewoon alles wat hij nodig had om de Bolsjewisten de baas te zijn.
  Maar na eerste wereldoorlog werd het verboden voor Duitsland om een leger te hebben. Dus bouwde Hitler in het geheid een leger. Artillerie kanonnen waren verboden bijvoorbeeld dus werd de nebelwerfer ontwikkeld. ook werd zweef vliegen heel populair om zo aan goede piloten te komen.

  Hitler viel Polen binnen en werd door de Poolse bevolking binnengehaald als bevrijder. Hij was opnieuw een held die de Communisten uit Polen verjaagd had. Zo blij dat al die Polen waren.
  Zo blij was ook Henry Ford zijn grote Amerikaanse vriend van duitse afkomst.

  etc. vul de rest zelf maar in . wij leven nu gek genoeg in een vrij europa dankzij Hitler en Duitsland die zichzelf opofferden tegen het Bolsjewisme. Anders werd iedereen vermoord. Helaas voor holocaust. gelukkig konden toch nog mensen ontsnappen.

  het vaticaan hielp de nazis aan paspoorten en andere namen. na de oorlog om te vluchten. en dat lukte. het vaticaan zat er ook in.

  Uiteindelijk is het dus helemaal niet zo gek dat ze wat geld krijgen

  Like

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Een deel klopt zeker wat je daar schrijft Hans maar het grootste deel toch weer niet.
   Ik denk dat Ik hier maar eens een artikeltje over ga schrijven waar de echte waarheid in staat

   Like

  • Jules Vismale zegt:

   Ik denk dat het woord Polen in de zin van de “bevrijding” beter vervangen kan worden door Balten, Oekraïners, Wit-Russen, Kaukasiërs, Tartaren, Kozakken en zelfs Russen want die waren in 1941 juist hartstikke blij dat de Duitsers Rusland binnenvielen en hen inderdaad van dat gehate communisme zouden bevrijden! Helaas heeft Hitler dat voor zichzelf volkomen verpest daar hij hen allemaal als vijanden zag en hen gruwelijk heeft onderdrukt!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s