Baas van de Telegraaf: ‘In 2008 werd overheid al geadviseerd burger functioneel klimaatbang te maken’

Screenshot_34

(Door: Bert Brussen)

‘Voorspellingen over zeespiegelstijging werden expres overdreven, dat moest urgentie bij burger garanderen’

“Angst is misschien een slechte raadgever, maar het is een machtig politiek wapen. Dat bleek in 2008, toen de Deltacommissie onder leiding van oud-minister Cees Veerman ervan werd beschuldigd voorspellingen over de zeespiegelstijging expres te overdrijven. Dat moest urgentie bij de burger garanderen. Ik was in die dagen chef van de parlementaire redactie. In een uitgelekt communicatieadvies aan de commissie ging de trukendoos helemaal open. Het advies repte van ’functioneel bang maken’ en ’geef de urgentie zo weer dat de pijn in de buik wordt gevoeld’. Ook werd geadviseerd wetenschap, bedrijven en bestuurders te mobiliseren, Nederland als ’proeftuin’ te verkopen en mensen duidelijk te maken dat ’WIJ’ een probleem hebben.”

Lees verder>>>
(h/t “Tistochwat”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", Desinformatie, Graaien, Hypocrisie, klimaat, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, nieuw fascisme, Overheid, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

14 reacties op Baas van de Telegraaf: ‘In 2008 werd overheid al geadviseerd burger functioneel klimaatbang te maken’

 1. Mary zegt:

  Wij hebben geen enkel probleem als het gaat om het klimaat gaat behalve deze verrotte corrupte regering!!!!

  Geliked door 1 persoon

 2. Dr. Heinz zegt:

  Dat klimaat en milieu is een verdienmodel, om zo geld veel geld van de burger te roven! Net als met het geloof vroeger werd je bang gemaakt, onder druk gezet om je zo te laten betalen. Vroeger moest je véél betalen om in de hemel te komen, en heden moet je véél betalen om op aarde te kunnen verblijven. Wie o wie, stopt deze waanzin??….

  Like

 3. Peter zegt:

  Ze moeten je toch in een inrichting stoppen als je al die onzin voor waarheid aanneemt ,dat er veel van vreten is zo klaar als een klontje ,ze redeneren zo van “als er geen domme mensen waren hebben de wijze niks te eten “

  Like

 4. Hovawart zegt:

  Het is Europese massahysterie, een puur staaltje arglistige volksmennerij die zijn gelijke slechts vind in de donkerste perioden van de geschiedenis,…..door leugens en bedrog van de PvdA-maffia, zucht Nederland steeds zwaarder onder de overheersing van Het Partijkartel. Onder de knoet van de corrupte criminelen en baantjesjagers van de VVD en andere gevestigde partijen, heel sluw geholpen door de welwillende leugenaars in de media,…en van de socialistische eurocraten en een geniepige filantroop die zijn geld stopt in NGO’s, Niet-Gouvernementele Organisaties, die zeggen geen overheden te vertegenwoordigen, maar wel bezig zijn met een beleid te voeren, onder de mom van de mensenrechten, vrede, veiligheid en milieu, zogenaamde hulporganisaties waar nog hordes volk hun maandelijkse ‘feel good’ donaties aan overmaken…..kansloos volk, zó dom.

  Geliked door 1 persoon

 5. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  De klimaathysterie is een obsessie en gebrek aan inzicht.
  Al was de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel.
  Regeren met list, leugen en bedrog slaat terug als een boemerang.
  Angst zaaien, is de duivel paaien.
  Regeren met de waanzin van het moment, maakt van de politicus geen grote vent.
  Stem ze weg, die idioten.

  Geliked door 1 persoon

 6. Cathja zegt:

  De wereld van vandaag hangt van leugens en bedrog aan elkaar. Onze overheid verdient minachting en wantrouwen voor wat ze ons, het volk, allemaal op de mouw spelden, met maar één doel: macht uitoefenen en geld afhandig maken.

  Zo is onze overheid. Een overheid hoort het volk te dienen, in plaats van angst aan te jagen en ons financieel uit te kleden.

  Het zijn schoften! Enkele goeden niet te na gesproken.

  Geliked door 1 persoon

 7. David zegt:

  Ik ben inderdaad bang voor de chemtrails die we bijna elke dag zien, kaars rechte strepen en ruit patronen in onze prachtige Hollandse luchten, het is een misdaad tegen de mensheid, en een taboe om over te spreken of schrijven,zoals die aapjes hier boven laten zien, horen zien en zwijgen
  Maar chemtrails hoor je nooit, kijk op google chemtrails, afbeeldingen, kijk op you tube filmpjes.
  Mensen hebben nikon 900 camera s, je weet niet wat je ziet.
  Mij houden ze niet meer voor de gek in ieder geval

  Geliked door 1 persoon

  • Oeps zegt:

   @ David (25 februari 2019 om 02:02)

   Dames en Heren.

   Onlangs in de omgeving van Breda een groot aantal van die chem-trails, die een u-bocht maakten. Over klimaathysterie gesproken !!!

   Like

 8. Henk.V zegt:

  Zowel Soros als het wereldwijde banken conglomeraat zetten nu in op de ”milieuproblematiek” en de waanzinnige milieu politiek, waarmee de groen-linkse partijen zich een onverdiende dominantie toe eigenen. Het grote geld en ”groene politiek” vormen een opmerkelijke combinatie!
  De bewerkstelligde fixatie op de ”ENORME milieuproblemen” die op ons af zouden afkomen leiden de aandacht van de zaken die er wezenlijk toe doen , zaken die de EU lidstaten allereerst zouden moeten aanpakken: de definitieve uitschakeling van de EU als allesvernietigende machtsfactor in ons werelddeel en daarmee direct verbonden : het herstel van de volledige zeggenschap over de eigen naties.
  Dat is dringend nodig, aangezien de EU een programma uitvoert dat een einde maakt aan de Europese identiteit. Het is dit alles verwoestende plan dat elk land weerloos dreigt te maken tegen de geplande instroom van mensenmassa’s die wij echt NIET nodig hebben.
  Het thema milieu is niet alleen een kolossale afleider van de echte problemen, maar het draagt er ook toe bij dat het welzijn van de zittende bevolkingen volledig zal worden aangetast op elk gebied. Groen denken is nu een EU wapen geworden dat tegen de lidstaten in stelling kan worden gebracht,
  Precies zoals de heer Soros altijd al had gewild: de Europese staten stelselmatig afbreken en in een verarmde staat samenvoegen, waar zij een speelbal gaan vormen van wereldwijde, zeer sterke financiële en industriële grootmachten die in het troebele water dat gecreëerd gaat worden grote vangsten hopen binnen te halen.
  Ik zeg dat met reden, want een samengaan van het groene denken en ”het grote geld” niet bepaald voor de hand zou moeten liggen: Er valt kennelijk heel erg veel te verdienen in de opgeroepen ecologische waanzin…

  Like

 9. fleckie zegt:

  Waarom vertelt men er …ook. niet bij: dat enorme VRACHTVERVOERSCHEPEN, van minimaal,100 meter lengte. en meer, …….OOK. ENORME. . WATERVERPLAATSINGEN VEROORZAKEN.!?

  Like

 10. Scevean zegt:

  Geeft helemaal nix als het 10 ģraden warmer zou worden.
  Eigenlijk win win, minder of geen gas meer nodig om de boel te verwarmen.
  Het hele jaar vakantie gevoel, lekker naar je werk in korte broek.
  De koeien het hele jaar in de wei.
  Zelf de vogels hoeven niet naar het zuiden te vliegen.
  En de bomen kunnen gewoon groen bljven.
  Ik zie de angst verdwijnen verdwijnen bij de mensen, als je het maar positief benaderd.

  Like

 11. Hovawart zegt:

  Het grondwater zakt in Nederland, en komt niet meer op het normale drinkwaterniveau van 2017 terug, dat zal de landbouw en veeteelt gaan opbreken, geheel in lijn van de Brusselse verwachtingen…het leven in de Pays-Bah moet duurder worden, om de rijkdom te herverdelen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s