EU-kritische partijen zouden de geplande “EU-superstaat” kunnen lamleggen

Screenshot_23

(Vertaling: E.J. Bron)

De studie “Europese verkiezingen 2019: ´Hoe anti-Europeanen Europa willen vernietigen en wat men daartegen kan doen” laat zien dat “anti-Europese partijen” ongeveer een derde deel van de zetels in het Europees Parlement zouden kunnen behalen. “In die orde van grootte zouden zij het parlementswerk kunnen belemmeren, de veiligheidspolitiek van Europa kunnen ondermijnen en in laatste consequentie de EU kunnen vernietigen”, aldus de paniek van de kant van de EU-eigen denktank ECFR, waartoe ook George Soros behoort.

journalistenwatch

In bijna alle landen van de EU neemt de kritiek en zodoende de instemming met de EU-kritische partijen constant toe. Drie maanden voor de verkiezingen voor het Europees Parlement is dat geen goed teken voor de “Superstaat EU”. Daarom heeft de EU-eigen denktank ECFR (European Council on Foreign Relations) een studie opgesteld en levert – net zoals het “Framing-Manual van de ARD”- gedragswijzen en tips hoe de voorstanders van de EU-superstaat zich tegen de rebellen kunnen wapenen. Bovendien laat de studie zien welke politieke terreinen de “anti-Europeanen” – aldus de letterlijke benaming in de ECFR-studie – zouden kunnen ondermijnen en vernietigen, waaronder handel, veiligheid en defensie.

De schrijvers waarschuwen dat de “anti-Europese partijen” ondanks hun meningsverschillen waarschijnlijk zullen samenwerken om de samenwerking in Europa te ondermijnen en maatregelen te voorkomen tegen lidstaten die de fundamentele Europese waarden schenden, staat er verder in de ECFR-handleiding.

De ECFR adviseert voorstanders van de EU dat zij vooral een wig moeten drijven tussen de EU-critici in de individuele landen (“driving a wedge between anti-European parties”). Want de critici zouden op dit moment alles andere dan een eenheid zijn (“they are not currently a inified alliance”); hen zou alleen maar de scepsis tegen de vrijhandel en de afwijzing van migratie verbinden. De studie gaat nog verder. Ieder EU-land wordt apart geanalyseerd en de partijen worden verdeeld in rechtsbuiten-partijen (“far right parties”), conservatieve eurosceptici en anti-establishment partijen. In het overzicht van het “Manifesto” worden de partijen in negen groepen verdeeld – inclusief het beginsel van de desbetreffende partij hoe deze “Europa en de EU” wil lamleggen.

Op alarmistische toon verkondigen de schrijvers van de studie: “De draagwijdte van de komende Europese verkiezingen is enorm. Niet minder dan de toekomst van Europa staat op het spel – een Europa, dat als globale macht in staat is de veiligheid en welvaart voor haar burgers te vergroten.”

Een blik in de ledenlijst van de ECFR laat zien dat het gaat om een verzameling socialisten, sociaaldemocraten en Groenen, maar ook om, volgens verwachting, de zelfbenoemde wereldbestuurder George Soros.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Lucky”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Populisme", belangenverstrengeling, Brussel, demoniseren, dictatuur, Elite, establishment, EU-critici, Eurofielen, Europa, Europeanisering, Europees Parlement, EUSSR, Groenen, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, machtswellust, Marxisme, meningsdictatuur, Nationalisme, nieuw fascisme, Patriottisme, propaganda, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

6 reacties op EU-kritische partijen zouden de geplande “EU-superstaat” kunnen lamleggen

 1. fransdewit zegt:

  Dat moeten ze dan maar gauw doen, we zijn het meer dan zat

  Like

 2. Lucky zegt:

  https://tpo.nl/2019/02/23/mediacrisis-in-duitsland-compleet-na-uitlekken-framing-manual-van-publieke-zender-ard/

  Mediacrisis in Duitsland compleet na uitlekken ‘Framing Manual’ van publieke zender ARD
  Kritische burgers zijn ‘vijanden van democratie’, onafhankelijke media ‘kapitalistische sprinkhanen’ en feiten ‘munitie’

  Niet verrassend, toch wel schokkend. Afgelopen week kwam in de Duitse media naar buiten dat de publieke omroep ARD, in de Nederlandse volksmond ook wel bekend als ‘Duitsland 1’, expertise heeft ingewonnen van een cognitieve wetenschapper, Elisabeth Wehling (‘gespecialiseerd in spraak, gedachten en ideologie’).

  Like

 3. Bert zegt:

  Eigenlijk betekent dit dat de anti-Europa partijen bang zijn voor de anti-EU partijen. Laten we ons taalgebruik zuiver houden.

  Like

 4. Pingback: EU-kritische partijen zouden de geplande “EU-superstaat” kunnen lamleggen! | eunmask

 5. fleckie zegt:

  Met….DE. VEILIGHEID. en …..WELVAART…ziet het er helemaal NIET. florissant uit, voor DE. gewone mens, ( men is sowieso. beducht voor onverhoedse aanvallen van koran-‘uitvoerders’, ( vooral door mormel MERKEL uitgenodigd, MET. als ze staat te ‘poseren’ met haar
  handen een ‘hartmotief’ uitbeeldt,! misschien verbeeldt dat mens zich ook, dat ….’anderen’ te dom zijn om dat te ‘doorzien’! ) ………..tweedens: het zogenaamde ‘appeltje voor de dorst’ …….opeens. verdwenen/ opgeslokt. blijkt te zijn,…voor. ‘FILANTROPIE’!!! Ten bate van ‘ANDERS GETINTEN’!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s