“Palestijnen” wijzen Trump´s vredesplan af voordat ze het überhaupt hebben gezien

Screenshot_24

(Vertaling: E.J. Bron)

“Palestijnse” demonstranten hebben dit weekend het nieuwe vredesplan voor het Midden-Oosten van de Amerikaanse president Donald Trump afgewezen, die door de Amerikaanse leider zelf de “deal van de eeuw” werd genoemd.

Israel Heute

De “Palestijnen” noch iemand anders heeft de voorwaarden van het nog niet gepresenteerde voorstel gezien.

Tientallen jaren van indoctrinatie hebben de “Palestijnse” publieke opinie ertoe gebracht om nu elk compromis af te wijzen om een solide en duurzaam vredesakkoord te bereiken dat zou kunnen leiden tot een echt samenleven.

Deze afwijzende houding heeft ertoe geleid dat veel Israëli´s, inclusief politiek links, zich nu afvragen of het überhaupt mogelijk is om een akkoord te sluiten met de huidige “Palestijnse” leiding.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Religie van de vrede", antisemitisme, Barbarisme, Donald Trump, Hypocrisie, Islam, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, kwaadaardige opzet, Moslims, Rotzakken. Bookmark de permalink .

24 reacties op “Palestijnen” wijzen Trump´s vredesplan af voordat ze het überhaupt hebben gezien

 1. Aegolius cs zegt:

  Welk “briljant plan” werd afgewezen? Ik heb het nog niet gevonden.

  Like

 2. ruud beijer zegt:

  Nuke the middle east.

  Geliked door 1 persoon

 3. Israel moet eerst van de kaart! Gaat niet gebeuren. Over 25 jaar wonen er zo’n 13 miljoen Joden in de Levant! De pallies rotten weg in hun eigen afval en rivieren van bloed!

  Geliked door 2 people

 4. Statler & Waldorf zegt:

  Ach ja, de Filistijnen uit Filistinia.

  Like

 5. jungleelephant zegt:

  Het laatste dat de Palestijnen willen is vrede!

  Like

 6. Weet u al van dit palestijnse / mohammedaanse schandaal om het bewijs van de laatste Joodse Tempel te vernietigen! In 1999 zijn er ’s nachts met 10tallen vrachtauto’s stiekem afgegraven grond van de Tempelberg afgevoerd, met hierin oa. restanten van de Joodse Tempel onder de Al Aqsa. Er waren in die tijd nog geen cam’s op de Tempelberg. Sindsdien zijn 1000en vrijwilligers van ‘all over’ deze grond aan het ‘shiften’ om de Mohammedaanse Leugen te weerleggen. The Jerusalem Shifting Project!

  Like

 7. Dr. Heinz zegt:

  Palestijnen zijn een zelfbedacht volk, met het doel om Israël te vernietigen. Laat een Arabisch land ze opnemen, maar dat wil men niet. Ze zullen hun reden wel hebben.

  Geliked door 2 people

 8. Harry zegt:

  Ik denk dat je tot geen énkele afspraak of compromis moet willen komen met wélke moslims dan óók .
  Ze zien dat als een verovering van waaruit ze weer verder kunnen gaan treiteren , zieken en terroriseren , totdat het linkse volksdeel ze wéér een heleboel toe geeft .
  Ze verdommen het om ooit ook maar iéts toe te geven .
  Je moet ze resoluut álles ontzeggen en ze helemaal níks toegeven !
  Nóóit !
  Het enige dat ze begrijpen is een kogel in hun pens .
  “Oh , nou zijn we misschien toch iets te ongeduldig geweest “ .

  Geliked door 2 people

 9. guusvelraeds zegt:

  Dat is logisch. Want als ze het vredesplan aannemen gaat het verdienmodel van de Palestijnse elite naar de knoppen. Dat gaan ze dus niet doen.

  Geliked door 1 persoon

 10. fleckie zegt:

  Dan moeten ze waarschijnlijk ..’.ZELFSTANDIG’. functioneren, EN. zijn dan OOK. nog. ALLE. MELK- ( pardon) GELDKOETJES. Kwijtgeraakt, ( jammer genoeg dat madam KAAG, ( van D66!). denkt……… dat …WIJ…domme …NEDERLANDERS e.e.a. NIET. KUNNEN. VOLGEN!

  Like

  • fleckie zegt:

   …’DE OORLOG. VAN. TERUGKEER’, CIDI-Israelbrief 4′ jaargang 33, sept. 2019.
   ‘Eind augustus maakte Washington bekend de financiering van de United Nations Reliëf and. Works Agency( UNRWA) per direct te stoppen. Tot vorig jaar waren de VS de grootste UNRWA- donor, goed voor 360 miljoen dollar op een budget van ruim een miljard. .Nfederland draagt jaarlijks zo’n 21 miljoen dollar bij. Washington eist dat de UNRWA hervormt, dat de UNRWA- fefinihtie wordt aangepast van wie als’vluchteling’ geldt., en dat het zogenoemde ‘recht op terugkeer’ van vluchtelingen en hun nakomelingen wordt geschrapt. Onlangs verscheen een boek over de kwestie van de hand van Adi Schwartz en Einat Wilf:’The War of Return’.
   Een verborgen probleem’Weinig conflicten zijn zo uitvoerig behandeld als dat tussen Istael en de Palestijnen. Duizenden boeken en artikelen zijn verschenen ,ontelbare toespraken en discussies bij de Veiligheidsraad v.d. VN zijn eraan gewijd. Het lijkt alsof elk detail is behandeld’ nifet alleen in parlementen en ontmoetingen tussen ( wereld) leiders, maar ook op tv en in kranten. Kunnen we nog met iets nieuws komen.
   [[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[ Dr.Einat Wilf@ Ewilf. . By Amy International standard,of The 5,3 Million Palestinian’Refugees’ @ UNRWA registers AT MOST 1% (1%) quality :2.1 live in WB and Gaza, so in Palestine, 2.2 are CITIZENS of Jordan, in SYRIA and Lebanon 1 Million figure is 4 x inflated and of them only 10-30.000 have fled war.
   Vertaal Tweet 01-09-18:16 . 71 Retweets, 121 vind ik leuks. ]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]
   ” Het blijkt van wel[…] Een centraal thema, te weten het probleem van de palestijnse v.uchtelingen en de Arabische eis voor ‘het recht op terugkeer’ krijgen amper aandacht in de discussies,en helemaal geen aandacht v.h.leiderschap en het publiek,noch in Israel noch elders. Terwijl veel aandacht gaat naar de nederzettingen en de bezetting,worden er amper strategische discussies gevoerd over het vluchtelingenprobleem of pogingen hetnprobleem op te lossen of op zijn minst te agenderen. ” Ondanks het feit dat dit probleem wel degelijk gezien wordt als een onderhandelingsonderwerp,lijkt het een verborgen probleem”. Zo begint auteur Adi Schwartz zijn inleiding van het boek.
   Strategisch vraagstuk. Volgens Schwartz is het vluchtelingenprobleem ” niet slechts EEN van de problemen van het conflict,maar een strategisch vraagstuk dat de visie v.d.palestijnen over het conflict en over hun relatie met de Joden en het Zionisme weerspiegelt: verwerping v.d.legitimiteit van het zionistisch project. Al zeven decennia lang houden de Palestijnen het vol: voor hen is het een conflict tussen een volk dat het recht aan zijn zijde heeft tegen een groep mensen ( een religie,niet eens een volk) die een land inpikte dat niet van hen eas.[…] ” Dit onrecht kan alleen worden rechtgezet door de terugkeer van de vluchtelingen naar hun rechtmatige thuisland, ten koste van de staat Israel”. Hiermee verschilt dit onderwerp fundamenteel van andere problemen,die technisch van aard zijn.De grenslijn kan iets worden verschoven,veiligheid kan met verschillende middelen worden vergroot,” Maar over de palestijnse ambitie om de staat van het Joodse volk teniet te doen is geen compromis mogelijk”. Kern v.d.zaak is,volgens Schwartz,dat de Palestijnen ( nog) niet bereid zijn om de legitieme rechten van de Joden’ op ZELFS. MAAR. EEN DEEL. VAN. HET. LAND, te accepteren.
   …………..INMIDDELS. 5,5 miljoen–‘- vluchtelingen’. Verder constateert Schwartz dat, terwijl. ‘het ‘recht op terugkeer” de kern van het palestijnse ethos vormt,dit onderwerp in de Israelische discussie over het conflict volledig ontbreekt.” Wie een massale terugkeer van vluchtelingen en hun nakomelingen eist,het gaat inmiddels om zo’n 5,5 miljoen(!) mensen] is in feite niet bereid een eigen staat voor de Joden te accepteren. Bovendien:” i.p.v. de Palestijnen op te roepen hun eis tot terugkeer v.d.nakomelingen v.d.v.uchtelingen te laten varen, focust de discussie op enkele huizen in nederzettingen en — vermeende of echte– Israelische schendingen van mensenrechten”. Met als resultaat een ” herhaaldelijk falen van het vredesproces en een diepe scheuring in de Israelische samenleving, die zichzelf( ten onrechte) het mislukken van de onderhandelingen aanrekent, i.p.v. De rol van deze palestijnse weigering in te zien”.
   UNRWA. IS. DESTRUCTIEF. .Het boek beschrijft het ontstaan van het vluchtelingenprobleem in 1948 en de chronologie hoe het zich heeft ontwikkeld. Het beschrijft hoe de Arabische landen elke– welgemeende–poging van de internationale gemeenschap in de jaren vijftig om de vluchtelingen permanent onderdak te bieden hebben gedwarsboomd met het oog op een politiek doel. Later hebben de Arabische landen juist het menselijke aspect centraal gesteld,weer om een politiek doel te dienen. Het welzijn v.d.vluchtelingen en hun nakomelingen werd nooit in overweging genomen. Het boek beschrijft verder de destructieve UNRWA-kampencultuur en de rol van UNRWA in het ontstaan van een. ” wraakzuchtige en gewelddadige. PALESTIJNSE. nationale identiteit”. Verder onderzoekt het boek ” de rol van het Vluchtelingenvraagstuk in de verschillende vredesonderhandelingen en wat Israel kan doen om het probleem op te lossen”. DE. PALESTIJNEN. WEZEN. ALLES. AF. Ook de tweede auteur, de ex-politica Einat Wilf( ze was Knessetlid namens de Arbeiderspartij), heeft een inleiding geschreven. Een persoonlijke verhandeling over haar achtergrond en motivatie, haar visie en betrokkenheid bij vredesinitiatieven en haar verwondering,toen ze zich realiseerde dat de Palestijnen – tegen haar logische verwachtingen in — elke voorstel tot een compromis hebben verworpen. ” Het feit dat de Palestijnen de concrete gelegenheid om een eigen staat te stichten in de Westbank en Gaza niet hebben aangegrepen,heeft mij aan het twijfelen gezet,”schrijft . Wilf. ” Een volk ,dat een staat wil,zegt ” Ja”,[…] het belangrijkste is toch een staat, soevereiniteit,eigen bestuur en vrijheid. En als Palestijnen geen ” JA” konden zeggen toen ze de gelegenheid kregen, zelfs in het jaar 2000, wat zegt dat?[…] de terreurdaden. In die tijd werden gepleegd in Netanya, Haifa,Beersheva en Tel Aviv, allemaal diep binnen de ‘Groene Lijn’.
   Tegen Joodse zelfbeschikking. Wilf beschrijft ontmoetingen met ‘gematigde ‘Palestijnen, maar komt tot de conclusie dat de bereidheid van ( veel) Israëli’s om het gebied te delen geen weerklank vind ‘ bij de andere kant’. Volgens Wilf erkennen de Palestijnen, zelfs gematigden, het gelijke recht van de Joden voor zelfbeschikking niet, laat staan dat ze erkennen dat Israel het land van het Joodse volk is. Dit inzicht heeft haar doen beseffen dat– als ze voor vrede tussen Israel en de Palestijnen wil vechten- ze zowel tegen de Joodse als de palestijnse ” maximalistische’ droom moet vechten. De nederzettingen zijn de belangrijkste uiting van de strijd voor ” heel Israel” schrijft ze,terwijl het ” recht op terugkeer” de belangrijkste uiting is van de palestijnse strijd voor een staat” tussen de rivier en de zee”. Het absurde is, schrijft Wilf, terwijl de internationale gemeenschap fel optreedt tegen de Joodse nederzettingen buiten de ‘Groene Lijn’, ze de Arabische eis ten Westen van de ‘Groene Lijn” koestert, door de VN- orgabpnisatie UNRWA te steunen en rijkelijk te financieren. *[HL]*~*~*~*~*~*~*~

   Like

   • fleckie zegt:

    Correctie het jaargetal moet 2018 zijn, op de eerste aanduiding!, regel 2. ………….
    ( wie weet wat we dan allemaal ‘achter de rug hebben’!!, met de ‘intocht’ van ONUITGENODIGDE. barbaarse volkeren , en dank zij de MOTIE HALSEMA ”mogen'( moeten). tolereren temidden van ons, met het gevaar, ( volgens koningin Utopia, ook HALSEMA, ook nog onze boeren gedwongen zouden kunnen worden, hun weidegronden ‘af te staan,’ ( en zodoende groot deel v.d de ‘veestapel ‘ van , waaruit een heel groot deel van ‘NEERLANDS’ inkomen uit bekostigd wordt,!,) moet verdwijnen!!

    Like

 11. fleckie zegt:

  ‘OSLO In. het PERSPECTIEF van 25 jaar’. CIDI-Israelnieuwsbrief sept. 2018.
  Dertien sepetember markeert de ondertekening in Washington van het eerste OSLO-akkoord tussen de Israel. en. de. , PLO,, die gepaard ging met wederzijdse erkenning. Voor beide partijen betekende dit een zeer grote doorbraak. Het akkoord bracht hoop en euforie bij velen in de regio en daarbuiten, maar ook woedende reacties en felle tegenstand bij anderen, met een geweldsspiraal tot gevolg. Hanna. Luden schreef de volgende analyse.
  ‘Het akkoord voorzag in een gefaseerde aanpak die binnen 5 jaar tot een permanente oplossing moest leiden en daarmee tot het beeindigen van het langdurende conflict tussen Istael en de Arabische wereld. Delen v.h.akkoord zijn uitgevoerd, de palestijnse Autoriteit is opgericht met 90% v.d. Palestijnse inwoners v.d. Westelijke Jordaanoever en Gaza als onderdanen en met Ramallah als zetel van de president. Israel trok zich terug uit de Gazastrook en delen v.d.Wrstbank, maar een permanente oplossing is, 25 jaar later, nog steeds niet in zicht.
  De geopolitieke situatie, demografie en de machtsverhoudingen zijn in de tussentijd sterk veranderd. De rol van religie is steeds belangrijker geworden, zowel in Israel als bij de Palestijnen. IS. OSLO. PASSÉ? Nederland en de EU, evenals vele andere landen, blijven ” OSLO” als het uitgangspunt voor een permanente oplossing van het conflict zien, maar critici vinden het niet ( meer) haalbaar. Discussies in Israel tussen ” Links” en ” Rechts” gaan veelal hierover. ( De CIDI- publicatie Israels opties op de Westbank: terugtrekking,annexatie en conflictmanagement van Yaakov Amidror behandelt dit onderwerp. Ook deze publicatie kunt u bestellen, of via onze website lezen).
  Mahmoud Abbas en de PLO enerzijds en Hamas aan de andere kant zijn verwikkeld in een bittere strijd- niet alleen over de hegemonie bij de Palestijnen, maar ook over de politieke koers. De felle reactie van Abbas op een mogelijke regeling in Gaza tussen Israel en Hamas illustreert deze strijd. Abbas eist- terecht- de volledige overdracht van het bestuur aan de PA, inclusief ‘overgave’ van de Hamas- milities. Hamas weigert dit te honoreren. Met alle gevolgen van dien voor de inwoners van Gaza. WAT. ALS…? Het is tegenwoordig populair bij historici om zich af te vragen hoe de geschiedenis er uit zou zien als… Hoe zou de geschiedenis er uit zien als de Israelische premier Rabin niet zou zijn vermoord? Zou dan het OSLOroces tot een voltooiing met een permanente oplossing zijn gebracht? Zouden de Israelische. en palestijnse leiders in staat zijn geweest hun respectievelijke bevolkingen te overtuigen van een ‘second best’ oplossing, dat wil zeggen zware compromissen te accepteren? Terug naar de 1967 grenzen? Een verdeeld Jerusalem? Zou er een door de palestijnse bevolking gedragen oplossing zijn gevonden voor de vluchtelingen? Sommigen geloven van wel, anderen beweren dat de OSLO-akkoorden nooit kans op succes hadden, en zelfs schadelijk waren voor de verhouding tussen de partijen in het land en voor de kans op een permanentte oplossing van het conflict. Een ding is zeker,” OSLO” speelt nog steeds een centrale rol in de verhouding tussen de verschillende groepen en ( politieke) partijen. PALESTIJNSE. AUTOMONIE. Hoe kijken historici, politieke analisten en voor- en tegenstanders nu naar. ” OSLO”?. Het akkoord drukte wederzijdse erkenning uit van het recht op zelfbeschikking en was het beginpunt voor de implementatie van VN- resolutie. 242. Tot dan toe verklaarde de Plo het vernietigen van Israel na te streven en zag Israel deze organisatie als een terreurorganisatie. Van erkenning was geen sprake. Het eas tot dan toe voor Israelische burgers verboden om met PLO- functionarissen in contact te komen,laat staan met hen te onderhandelen. De gefaseerde implementatie van het akkoord hadden een enorme invloed op de dagelijkse levens v.d.palestijnen. Bijvoorbeeld automonteur in de gebieden A en B, waar de meeste Palestijnen wonen, met eigen bestuur en beheer en waaruit het Israelische leger is teruggetrokken. Verder eas er een veiligheidsakkoord dat de samenwerking met Israel vastlegt en kwam er de eigen politiestructuur . GEEN. STRATEGIE. VOOR. VREDE…………..Echter, wederzijds wantrouwen, manipulaties en vooral terreuraanslagen, hebben de toenadering gefrustreerd . OSLO kwam tot stand in een uitzonderlijk ‘venster van de geschiedenis’, zeggen historici, in een korte periode tijdens welke de grote mogendheden gemeenschappelijke belangen hadden en niet met elkaar over invloed in het MO concurreerden. Maar, zeggen zij ,de akkoorden kwamen ” te snel” tot stand. De respectievelijke leiders waren verrast door die snelheid en hadden ( nog?). geen lange termijnstrategie voor vrede ontwikkeld, waardoor ze niet in staat waren om over het ‘eindbeeld’ te onderhandelen. >>>>>>>>>>>>>>>>>

  Like

  • fleckie zegt:

   Vervolg en vooral vanuit een zwakke positie. …’GEEN . KEUS. VOOR. DE. PLO. ……..De PLO moest wel meedoen, zeggen analisten , maar met tegenzin en vooral vanuit een zwakke positie. Door het uiteenvallen van de Sovjet-Unie en vooral vanwege hun steun aan Sadam Hoessein, droogden de financiele middelen v.d.PLO. uit en daarmee hun actievermogen. Zowel de eigen bevolking als de wereldgemeenschap eas uitgekeken op de PLO-leiding die in Tunis zat.b de positie,macht en invloed van het lokale leiderschap in de Westbank en Gaza groeide juist. Verkiezingen in die gebieden zonder de PLO dreigden. Dit alles bewoog de PLO-leider Arafat toe om mee te doen aan ” OSLO”. Aan de Israelische kant leek OSLO niet het resultaat van gewogen opties. De leiders leken te zijn overvallen door ” OSLO” en het besluit viel zonder dat het Israelisch publiek een degelijke discussie kon voeren. Draagvlak ontbrak. …………..
   ACCEPTATIE van GEBIEDSDELING…………..Door deze factoren zijn de wezenlijke problemen van het conflict vooruitgeschoven,zijn ze tot de dag van vandaag niet opgelost en steken ze telkens hun kop op: Jerusalem, de v
   Uchtelingen, de nederzettingen,de heilige plaatsen, etc. Critici in Israel wijten de problemen aan de Palestijnse weigering om concessies te doen. De Palestijnen ( en grote delen van de wereldgemeenschap) verwijten Israel elke oplossing te dwarsbomen.
   Hoewel de ondertekening van het akkoord geen ” rijp besluit” was,is de principiële acceptatie dat het land moet worden verdeeld een zeer groter en belangrijke stap.In 1993 was de steun voor de tweestatenoplossing groot; anno 2018 is een krappe meerderheid van de Israëli’s en een grote minderheid v.d.palestijnen voorstander van deze oplossing, hoewel het aantal mensen die ook geloven dat vrede daadwerkelijk bereikt kan worden kleiner is. …………..SCHENDINGEN. DOOR. BEIDE. PARTIJEN…………..Volgens historici hebben beide partijen het akkoord al in een vroeg stadium geschonden. Het bouwen van nederzettingen door Istael en de Palestijnse acties in VN-instituties zijn hier voorbeelden van. Voor de Israëli’s is de voortdurende ophitsing van palestijnse kinderen, vanaf een zeer jonge leeftijd, een bewijs van gebrek aan wil om vrede met Israel te sluiten. En een bewijs van de verborgen agenda van de palestijnse leiders die een andere retoriek gebruiken in het Arabisch, wanneer ze zich tot het eigen volk richten. De teleurstelling over het wegblijven van een permanent akkoord heeft- bij beide volkeren- de steun voor de tweestatenoplossing doen teruglopen. Een groot struikelblok is gphet grote verschil in perspectief en belang tussen de Palestijnen die in het toekomstige palestijnse gebied wonen, en die in andere landen. Een pikant detail is het grote aantal Israelische Arabieren die in nederzettingen rondom Jerusalem wonen. …………..
   NIEUWE IDEEEN…………..In Israel hebben de verschillende politieke partijen verschillende oplossingen voor het conflict. Naftali Benneth( joods Huis Partij) spreekt over economische autonomie,Avigdor Lieberman( Israel Ons Thuis) promoot een grootschalige landruil waardoor het bestuur van vele Arabische dorpen binnen de Groene Lijn overgedragen moet worden aan de PA. De Arbeiderspartij wil een zo snel mogelijke terugtrekking uit de Westbank en de verantwoordelijkheden overdragen aan de PA, en Netanyahu’s Likoed is verdeeld over de vraag of de tweestatenoplossing er uberhaupt moet komen. …………..IDENTITEITSPOLITIEK…………..De veranderende situatie sinds 1993 heeft ook in ‘progressieve” kringen,waar de tweestatenoplossing algemeen geaccepteerd werd, tot nieuwe inzichten geleid. Steeds meer mensen zoeken andere oplossingen:” EEN staat, twee. vaderlanden”, een ” confederatie” en dergelijke- omdat Joden en Palestijnen immers ” door elkaar” wonen. Ze zijn op zoek naar een model dat de partijen politiek scheidt, met het oog op de behoefte voor een sterke en uitgesproken eigen identiteit, zoals blijkt uit de recente Israelische wet op de Joodse staat en de palestijnse stellige weigering om Joodse burgers in de palestijnse staat te accepteren.##[H L] *~*~*~*~*~*~*~

   Like

 12. Zfleckie zegt:

  ‘ HET’. SLOOPBELEID. van ‘diverse’! partijen, wordt geniepig doorgezet, ( eerst ‘ aanmaning’ MINDER VLEES. te ‘consumeren’,…Zodoende weilanden niet meer nodig, vanwege verminderde veeteelt!!….ook al ? omdat koningin Utopia( HALSEMA ) het idee opperde op boerenweidegronden, flats- woningen te laten bouwen ! ! … door ‘verminderde veeteelt, liquidatie / verlies van een bepaalde bedrijfstak, met hooggekwalificeerden! ), ( GENETISCH. gemanipuleerde soya, , als vleesvervangers??!…( vooral genetisch gemanipuleerd, zal op den duur, voor de algehele. gezondheid niet. zo aanbevelenswaardig zijn?).

  Like

 13. fleckie zegt:

  …….’ VERANDERING’, commentaar van E. Voet, hoofdredacteur NW. ISR.Weekblad 5.4.2019.
  Van de week werd ik op straat aangesproken door een lange, aantrekkelijke jongen met grote bruine ogen. Of hij iets mocht vragen. Nu eas het deadlinedag en zeg ik normaal ‘liever niet’, maar ditmaal antwoordde ik, vraag me niet waarom, ‘als het snel kan’.
  ” Hoe staat u tegenover homosexualitiet?”. ” Dat moet ieder voor zich weten, geen enkele moeite mee”. ” Hebben mensen in uw omgeving weleens iets negatiefs meegemaakt als het om homosexualitiet gaat?” Ik moest even diep nadenken , en zei toen:” ik weet dat mijn ouders toen ik baby was een vriend hadden die later homoseksueel bleek te zijn. Daar voelden ze zich toen ongemakkelijk bij,vooral omdat die vriend er niet voor was uitgekomen, maar dat is inmiddels 55 jaar geleden. Er is veel veranderd,gelukkig,” antwoordde ik de jongen, die bleek donateurs te willen werven voor een of andere stichting. .Terwijl ik doorliep realiseerde ik me hoeveel er in dat opzicht in een halve eeuw is veranderd. Het deed me denken aan een artikel dat deze week langskwam in de Israelische pers, met de kop:’ Is er beweging in Arabisch-Israelische normalisatie?’ Een hooggeplaatste regeringsfunctionaris uit de Verenigde Arabische Emiraten ( VAE) stelde dat het boycotten van Israel een fout ea’, Twintig jaar geleden was het nog ondenkbaar dat het Israelische volkslied op het Arabisch schiereiland zou worden gespeeld . Inmiddels is het met al die winnende sporters geen uitzondering meer. Uit een onderzoek van het Israelische ministerie van Buitenlandse Zaken zou blijken dat anno 2019 , 42% van de bevolking van de VAE voor normalisering van de betrekkingen zou zijn. Nog geen meerderheid, maar toch.
  Afgelopen week werden Israëli’s uitgenodigd voor een congres in BAHREIN . Hoewel het parlement van het golfstaatje officieel bezwaar maakte, sprak Anya Eidan, de vrouwelijke onderdirecteur van Israels innovatieautoriteit er toch. Steeds minder vaak horen we Arabische landen zeggen dat ze niets met Israel te maken willen hebben vanwege ‘ de palestijnse kwestie’.
  Er schijnen al langer plannen te liggen voor een bezoek van Netanyahu aan Marokko. Hoj bezocht Oman al en diverse Afrikaanse landen waarmee de banden werden versterkt.
  Oké, de normalisering tussen Israel en de Arabische landen buiten Egypte en Jordanie heeft langer nodig dan 55 jaar, maar dat de anti-Israelhouding in de Arabische wereld aan het schuiven is, is duidelijk. Er is veel aan het veranderen, gelukkig. E.Voet , hoofdredacteur##*~*~*~*~*~*

  Like

 14. fleckie zegt:

  ‘ NEDERLANDSE. REGERING blijft foute club steunen’, CIDI- Israelnieuwsbrief , sept. 2018.
  ‘ Ondanks de onthulling dat een terrorist van het VOLKSFRONT voor de Bevrijding van Palestina ( PFLP) werkzaam is geweest bij een palestijnse NGO die geld ontvangt van o.a. NDDERLAND, ziet de Nederlandse regering geen reden om haar selectiecriteria voor subsidies aan te passen. Deze criteria zijn namelijk” toereikend om effectief te kunnen optreden tegen misstanden”, zo hebben de ministers Blok ( VVD) en KAAG. (D66). de Tweede Kamer laten weten.
  In juni stelde de Australische regering een onderzoek in naar subsidieontvanger Ma’an Development Center, nadat was gebleken dat die Palestojnse. NGO. een PFLP- terrorist in dienst heeft gehad. Het VOLKSFRONT voor de Bevrijding van Palestina wordt door Australië, de EU en de VS als terroristische organisatie aangeduid. De organisatie is dan ook verantwoordelijk voor vele bloedige aanslagen ,waarbij zelfs synagogebezoekers en Joodse baby’s als doelwitten werden gekozen. Desondanks had Ma’an Development er geen probleem mee de PFLP- terrorist Ahmed Aladini in te zetten als projectcoördinator…..’………’MENSENRECHTENVERDEDIGER’…..
  ………Op 14 mei van dit jaar ( 2018) werd Ahmed Aladini. door Israelische soldaten doodgeschoten tijdens de “Mars van Terugkeer”- protesten in Gaza aan de grens met Israel. Door zijn dood wetd bekend dat hij werkzaam is geweest bij Ma’an. In een persbericht heeft de PFLP bevestigd dat Aladini lid was van de terreurgroep. In de verklaring wordt hij een ” lid van het leiderschap van de PFLP. in DEIR al Balah” genoemd. Op het facebookprofiel van Ahmed Aladini worden bovenstaande beweringen bevestigd. Op de pagina,die rijkelijk met. PFLP –
  propaganda is gevuld, wordt hij ” Project- Coordinator” bij “Maan Development” genoemd. Op zijn profiel deed Aladini zich voor als mensenrechtenverdediger,wat in schril contrast staat met het overlijdensbericht van de terroristische PFLP, die hem een leidende functie binnen de terreurbeweging toeschrijft. Ma’an Development Center heeft ook. subsidies. ontvangen van het. IHR/ IHL. Secretariat, een in Ramallah gevestigd fonds dat door verschillende landen-waaronder. NEDERLAND. – gefinancierd wordt. Dit fonds is al meerdere keren onderwerp geweest van kritische Kamervragen……………GEBREKKIG ONDERZOEK…………..Ook ditmaal werden Kamervragen gesteld,door Joel Voordewind( CHRISTENUNIE, Han ten Broeke( VVD) en Kees van der Staaij( SGP). De antwoorden van minister Blok en. KAAG. van. BUITENLANDSE ZAKEN. zijn echter. Onbevredigend. Zo laten de ministers weten dat het Kabinet niet in het bezit is van…” eigenstandige informatie waaruit blijkt wat de veronderstelde affiliatie zou zijn”, van Aladini. Een futloze en merkwaardige reactie, gezien het feit dat het Facebook-profiel van die persoon rijkelijk gevuld is met PFLP-propaganda en de terreurorganisatie nota bene zelf in een persbericht heeft laten weten dat Aladini ” lid van het leiderschap v.d.PFLP in DEIR al Balah” was.
  Geen herziening selectiecriteria. Ministers Blok en. KAAG. zien daarnaast geen reden om de selectiecriteria voor. Nederlandse subsidies aan palestijnse NGO’s te herzien. Deze zijn volgens de bewindspersonen ” toereikend”. .Ondanks dit zoveelste voorbeeld van foute. subsidieverstrekking door het door. Nederland. gesteunde. ‘secretariat’ , ziet de regering ook geen reden om de. geldstroom. naar de palestijnse fondsenvetdeler per direct stop te zetten. Deze financiele steun gast in ieder geval tot eind 2018 door, en er wordt niet uitgesloten dat het. ‘Secretariat’. Ook daarna nog op Nederlands geld kan rekenen. De regering negeert hiermee volkomen dat deze subsidieclub. activiteiten steunt die niet stromen met het. Nederlandse buitenlandse beleid-zoals het steunen van boycotoproepen tegen Israel, het financieren van NGO’s met terroristen in dienst, en het verspreiden van antisemitische propaganda.–
  [ER]*~*~*~*~*~*~*~. Fleckie :onder. HOEVEEL. . ‘benamingen’ worden er grote bedragen van ONS. belastinggeld, ( waar NEDERLANDERS!! voor gewerkt hebben!!! ). ‘overgeheveld’!!’. naar de. PALESTIJNEN,?!! ( men denke aan de moslem-,profiteurs , en niet alleen aan de Palestijnen alleen maar, maar ook tijdens de verkiezingen in mei aan de binnendringende barbaren, in. ONZE LANDEN.(” DE. LUI–LEKKERLANDEN. van EUROPA!!!”)
  *~*~*~*~*~*~*~

  Like

  • fleckie zegt:

   ..’.MOTIE’….. ..’Sjoersma wil geld voor terroristen’. NW.Isr.Weekblad 19.4.2019.
   D66- Kamerlid Sjoerd Sjoersma heeft een motie ingediend waarin hij p,dit voor financiele compensatie voor Gazaanse slachtoffers van de schermutselingen tussen Istael en Haza tijdens. de Mars van Terugkeer-protesten. Daarnaast wil hij dat de gewonden adequate medische hulp krijgen. Het maakt Sjoetsma niet uit dat onderzoek eerder uitwees dat veel v.d.slachtoffers die de afgelopen tijd tijdens de zogenaamd ‘vreedzame demonstraties’ bij het grenshek tussen Israel en Gaza zijn gevallen,verbonden waren aan terreurorganisaties waaronder Hamas en de palestijnse islamitische Jihad. Ook gaat het Kamerlid eraan voorbij fat HAMAD families van overleden ‘demonstranten’ wel degelijk financieel compenseert. Voor zijn motie beroept Sjoetdsma zich op een rapport v.d. V.N- Mensenrechtenraad dat kortgeleden verscheen, Die Raad wordt bemenst door landen die het zelf niet zo nauw nemen met de mensenrechten k zoals Qatar,Saoedi-Arabie, Afghanistan, en China. Voordat Sjoetdsma de politiek inging was hij als diplomaat gestationeerd bij de Nederlandse vertegenwoordiger in. Ramallah. Op de Westbank. Hij staat in politiek den Haag bekend als een voorvechter voor. Palestijnen.*~*~*~*~*~*~*~

   Like

   • fleckie zegt:

    Correctie: de naam is: ‘Sjoerdsma’,! Af en toe komen er heel andere woorden tevoorschijn, in vergelijking die normaal zouden moeten staan, getypt, toch wel heel vervelend! ( zelfstandige naam- woorden waarvan ik niet wist dat die bestonden !!*~*~*~*~*~*~*~

    Like

 15. fleckie zegt:

  ,COMMENTAAR’ van Hannah LUDEN, … ….. CIDI-ISRAELNIEUWSBRIEF sept. 2018,…………..
  ..’GEOPOLITIEKE. GELEGENHEIDSVENSTERS”. ‘Precies 100 jaar geleden ,in september 1918 ,veroverden de Britten Haifa, een voor hen stategische stad in de “passage to India”, de landverbinding tussen de Middellandse Zee en hun kolonien. De baai van Haifa kon een nieuwe haven herbergen, geschikt voor grote stoomschepen. Haifa droeide uit tot de belangrijkste haven in het oostelijke Middellandse Zeegebied. De stad bood werk en trok mensen aan uit de wijde omgeving: Libanon,Syrie,Irak. Maar ook uit Oost-Europa en Rusland. Christenen, moslims, Joden, Rojke ‘effendies’ uit Beiroet en Damascus investeerden er in grondaankopen. Economische migratie, regionale mobiliteit, gelukszoekers,speculanten, een multiculturele samenleving…,dat waren toen geen gangbare termen, maar wel onderdelen van de realiteit.
  De geplande spoorlijn van Haifa naar India werd nooit voltooid,maar vele kilometer rails hebben Haifa met veel steden in de regio verbonden. Haifa groeide en bloeide en werd het toonbeeld van co- existentie, tot op de dag van vandaag, met de beeldbepalende gouden koepel van de vredelievende Bahai-beweging als treffend symbool. De grote mogendheden( Groot Brittannie en Frankrijk) deelden de lakens uit in de wereld. Men hield er totaal andere opvattingen over de wereldorde. op na dan wij nu doen. In India( en Indie) dacht nog niemand serieus over onafhankelijkheid en ook in het Midden-Oosten gehoorzaamden verschillende bevolkingsgroepen de machthebbers . .In 1918 woonden er ca 600 duizend mensen in ” West-Palestina”( het gebied tussen de Jordaan en de Middellandse Zee. ). Precies 25 jasr geleden ,in september 1993, werden in Washington de OSLO– akkoorden ondertekend, in een totaal andere geopolitieke context- en dankzij het feit dat er toen’even’ geen gepopolitieke. concurrentie van wereldmachten bestond.. inmiddels woonden er ruim 8 miljoen mensen in het gebied tussen de Jordaan en de zee. Anno 2018 is. zijn de. geopolitieke kaarten al meerdere malen geschud, evevenals de gangbare opvattingen over de geopolitieke – en maatschappelijke orde,zelf sinds 1993. Ook zijn de machtsverhoudingen in de wereld, in de regio en in het heilige land zelf,sterk veranderd en blijken de destijds door de toenmalige wereldmachten Frankrijk en Groot-Brittannie bepaalde grenzen zeer fragiel. Biedt de huidige. ” wereldorde” een nieuw perspectief, of zal het Midden-Oosten, met daarin het kleine Joodse staatje, dat steeds onevenredig veel aandacht trekt, een speelbal blijven van en tussen landen in de regio en van de grote wereldmachten? Of zal er weer een geopolitiek’gelegenheidsvenster’ voor hen opengaan?. [HL]
  *~*~*~*~*~*~*~ fleckie: ‘ de aandacht vestigen op een bepaald doel! Gebruikt als ‘bliksem-afleider’, …werkt. altijd! ( Of als ‘duvelstoejager’ noemt men het ook)’ ( gelukkig …kan (het moedige )Israel ! zich goed verdedigen) ! *~*~*~*~*~*~*~

  Like

  • fleckie zegt:

   ‘ KENNIS MAKEN. MET. DE. VELE. UITDAGINGEN. VAN. ISRAEL’ ( CIDI – studiereis. 2018.)
   CIDI- Israel Nieiwsbrief sept.2018. .Van 8 tot 15 juli vond de jaarlijkse CIDI- studiereis voor journalisten en politieke functionarissen plaats. Tweeentwintig deelnemers werden geconfronteerd met de vele uitdagingen in Israel en de palestijnse gebieden. Een greep uit het programma.
   Briefings…….In Tel Aviv wetd de groep in de materie ondergedompeld met briefings van verschillende experts van het INSTITUTE for NATIONAL SECURITY. STUDIES. De deelnemers leerden over de dreigingen voor Israel van onder meer Hamas, HEZBOLLAH en Iran. Vervolgens ging de groep naar de grens met de Gazastrook om daar van kolonel( b.d.). Grisha Yakubovitch te horen over de uitdagingen waarmee het Israelische leger t.a.v . de terreurgroepen in de kustenenclave te maken heeft.
   In Jerusalem toerden de deelnemers langs het afscheidingshek met de Palestijnse gebieden. Dan Tirza, ook wel bekend als de architect van” de muur”, legde uitgebreid uit hoe hij tot zijn keuzes voor de aanleg v.d. afscheiding kwam en hoe belangrijk de barrière voor de veiligheid van Israel is. Diezelfde dag werd de delegatie vereerd met een uniek optreden van een koor van Holocaustoverlevenden, en wetd men rondgeleid in Yad Yashem……………’VLUCHTELINGENKAMP’…………..De volgende dag stond in het teken van politiek. In de ochtend hadden de deelnemers ontmoetingen met Knessetleden Hilik Bar van de Zionistische Unie en Michael Oren van Kulanu. Hierna reisde de groep door naar Ramallah voor gesprekken met verschillende palestijnse politici. Een bezoek aan een UNRWA-school was ook onderdeel van het programma, en de dag werd afgesloten met een tour door het uit 1949 daterende ‘vluchtelingenkamp’ Jalazoune. Deze ‘kampen’. onderscheiden zich al vele jaren in niets anders van andere Arabische dorpen/ stadswijken in het gebied. Vanuit Ramallah ging de delegatie naar Rawabi, een nieuwe Palestijnse stad in aanbouw. Hierna vervolgde de groep haar weg naar TIBERIAS, met een tussenstop bij een gezin in de Israelische nederzetting Adam( SAMARIA). …………….YOSSI. BEILIN…………….Vanuit TIBERIAS reisden de deelnemers met de aan het INTERDISCIPLINAIRY. CENTER. te Herzliya verbonden counterperroistenspecialist brigadegeneraal ( b.d.) Nitzan Nuriel naar de noordelijke grenzen met Syrie en Libanon. Op locatie kreeg de groep een briefing over de dreiging die Iran in Syrie- en in Libanon via proxy. HEZBOLLAH– voor de Joodse staat vormt.
   Na deze uitgebreide tour vervolgde de delegatie haar weg naar Tel Aviv om de Sjabbat in te luiden. De journalisten en politieke functionarissen kregen hierna nog een rondleiding door Jerusalem voor kun kiezen. Ter afsluiting van de studiereis sprak de delegatie met. yossi Beilin, architect v.d. OSLO- akkoorden.
   Het CIDI kan terugkijken op een intensieve en geslaagde studiereis,waarbij de deelnemers uitgebreid kennis hebben kunnen maken met Israel en zijn uitdagingen.## [ ER]. *~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

   Like

   • fleckie zegt:

    ‘MALICIEUZE. COMPLOTDENKERIJ’ NW. ISR. WEEKBLAD 19.4.2019. N. MARBE .
    ‘Elk jaar is er zo’n studiereis, elk jaar leidt dat tot hatelijk gezever’……..
    ‘Een simpele vraag, een lading Jodenhaat ten antwoord. Je ziet het te vaak op de sociale media. Afgelopen week ontketende een journalist ongewild zo’ onzindelijke golf, ditmaal verpakt als advies over journalistieke onafhankelijkheid. De jongeman had een uitnodiging gekregen voor de jaarlijkse CIDI- reis naar Israel en informeerde op Twitter of anderen ervaringen en tips konden delen. Doen! riepen ervaringsdeskundigen, de reis was in hun ogen zinnig en informatief vanuit zeer diverse standpunten. Niet doen, riepen de hoeders van de schijn van belangenverstrengeling. Als journalist moet je onafhankelijk blijven, nooit betaalde reisjes aannemen,anders verlies je je geloofwaardigheid. Dit waren de fatsoenlijke reacties. Uiteraard kropen ook de ‘antizionisten’ uit hun holen om de journalist op hun welgemeende adviezen over neutrale meningsvorming te onthalen : ben je besodemieterd, zo’n reis is ‘pure propaganda’, omkoping’,’dan hangt er een zweem van corruptie om je heen’, hetsenspoeling’ en iets ‘voor collaborateurs en liefhebbers van apartheidsregimes’. ‘Nou nou, de complimenten aan het CIDI’ i, vlogen je om de oren. Jan Hoogland , arabist aan de Radbpud Universiteit, liet zich ook van zijn beste kant zien met een dubbele verdachtmaking. Hij twitterde:’En als Hamas diezelfde reis had georganiseerd?(…) Ben jij journalist? Zat er geen klein vakje journalistieke ethiek in je opleiding? Met andere woorden: er is geen ietsepietsie verschil tussen het CIDI. en terreurorganisatie Hamas en iemand die een CIDI – reis naar Israel overweegt is niet alleen een slechte journalist, maar ook een slecht mens. Benieuwd wat deze onbevooroordeelde, wetenschappelijk denkende Nijmeegse geleerde zijn studenten zoal wijsmaakt over het Midden-Oosten. Iets zegt me dat hijzelf vast niet voldoet aan de strenge standaard van onafhankelijk denken die hij zo onverbiddelijk opdringt aan journalisten die Israel willen bezoeken. …………..
    BOOSAARDIGE. ONZIN………….. Dit is geen incident. Elk jaar is er zo’n studiereis, elk jaar leidt dat tot hatelijk gezever. Over de felste reacties kunnen we duidelijk zijn: daar spat de Israelhaat en, jawel,het daarmee onlosmakelijk verbonden antisemitisme vanaf. Een monster dient bestreden te worden, eentje dat journalisten corrumpeert, zelfs hun ziel afkoopt. Let op: de journalist zelf wordt in deze malicieuze complotdoemdenkeroj niet in staat geacht zich tegen eventuele propaganda te kunnen weren, inzichten onafhankelijk te interpreteren en een eigen mening te vormen. Hij heeft zelfs niets gelezen en kan niet vergelijken, deze tabula rasa die op het punt staat voor het leven te worden bezoedeld. Hij is als was in de handen van de ‘lobby’, hij is de weerloze maagd waar de giftige vampier zijn tanden in zet. En zie, de manipulatieve Joodse stast
    Uit het telkens weer alle kennisbagage van zo’ slachtoffer te verdonkeremanen en zijn zelfstandig denken uit te schakelen. Overdreven? Welnee. Zulke boosaardige onzin voedt de denkbeelden van zulke smoezelige ‘antizionistische’ complotdenkers. Zij hebben geen logische argumenten voor de plotselinge verstandsverduistering die deelnemers aan de studiereis zou treffen, maar gaan ervan uit dat er mysterieuze joodse krachten bestaan die hun vernietigende werk succesvol verrichten. Ik zal hier niet herhalen aan welke oude en minder oude stereotyperingen die tot genocide hebben geleid, zulke denkbeelden doen denken. Ik kan alleen betreuren dat ze vandaag de dag nog zo springlevend zijn. …………Dit alles werpt ook een ander licht op de ogenschijnlijk vriendelijke waarschuwingen aan studiereizigers over hun journalistiek imago. Jazeker is intrigiteit belangrijk. Maar hoor ik deze mensen altij zo consequent onafhankelijkheid bepleiten? Er zijn talloze door buitenlandse overleden betaalde persreizen, talloze overheidssubsidies voor. journalistiek, talloze. Gratis luxe reisjes naar culturele evenementen die gerecensureerd moeten worden. Er is EU- geld voor journalistieke projecten die de normen en waarden van de Unie en de Europese saamhorigheid moeten promoten. Iedereen zou permanent op z’n achterste benen moeten staan vanwege de belangenverstrengeling als men met dezelfde maat zou meten die voor Israel geldt. Maar de resolute afkeuring en het afkerige wantrouwen, ook bij ‘weldenkenden’, komen het felst op gang als Joodse organisaties iets sponsoren. Nogmaals, zeer kwalijk dat deze vijandigheid nog leeft. ## .NAUSICAA. MARBE
    *~*~*~*~*~

    Like

   • fleckie zegt:

    …….3D- GEPRINT. HART……. NW.ISR. Weekblad 19.4.2019. .Wetenschappets v.d. Universiteit van Tel Aviv zijn er voor het eerst in geslaagd een hart te maken met een 3D- printer. Het gaat om een echt menselijk hart, gemaakt met cellen van een patient. Het is weliswaar nog te klein voor gebruik, zo’n 2,5 centimeter in doorsnee, maar de onderzoekers in doorsnee,verwachten met dezelfde techniek binnenkort een hart opneare grootte te printen , dat zelfs geschikt is voor een transplantatie. De nu geprinte cellen hebben nog ongeveer een maand nodig om volwassen te worden, waarna het hart kan gaan tikken. De ‘productie’ gaat opvallend snel: de onderzoekers verwachten dat de printtijd van een volgroeid menselijk hart ongeveer een dag zal beslaan. Daarbij gaat het om miljarden cellen, terwijl het nieuwe minihartje ‘slechts’ uit miljoenen cellen bestaat. Als alles klopt, kunnen ook andere organen in de toekomst geprint worden.. Hierdoor hoeven patienten niet meer op wachtlijsten te staan en te hopen op een donor. Ook zalen geprint orgaan minder vaak door het lichaam worden afgestoten omdat het bestaat uit cellen van de patient zelf….*~*~*~*~*~*~*~

    Like

 16. Jan zegt:

  Abbas: Wie een Jood vermoordt krijgt een salaris uitgekeerd

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s