Vanwege nieuwe anti-Soros campagne van Orbán: EU-christendemocraten dringen aan op uitsluiting van Fidesz

Screenshot_30

De Hongaarse minister-president Viktor Orbán.

(Vertaling: E.J. Bron)

Bij de Europese zogenaamde christendemocraten, die zich in de EVP (Europese Volkspartij) aaneengesloten hebben, waart voorafgaande aan de komende verkiezingen voor het Europees Parlement in mei de angst rond: haar Hongaarse partnerpartij Fidesz onder minister-president Viktor Orbán dreigt met succes stemmen van hen af te pakken. De Hongaarse regering is een nieuwe campagne tegen de pro-immigratiepolitiek van de EU en de megaspeculant George Soros gestart.

Duits - Zuerst

Dat jaagt de christendemocraten in toenemende mate op stang. Ze hebben er vooral moeite mee dat in het kader van de campagne de voorzitter van de Europese Commissie Juncker (christendemocraat) net zo heftig op de korrel wordt genomen als Soros, die bewijsbaar over zeer nauwe en regelmatige contacten met de EU-top beschikt en invloed uitoefent op de migratiepolitiek van de EU.

Nu komen er steeds meer geluiden uit de gelederen van de EVP die aandringen op een uitsluiting van Fidesz.

Uit Duitsland kwam al heftige kritiek, echter nog zonder dreiging van uitsluiting zoals bijvoorbeeld uit Luxemburg. De voorzitster van de CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer, en de voorzitter van de CSU, Markus Söder, waarschuwden Orbán er in kranteninterviews voor zijn politiek voort te zetten. In Hongarije zouden “indiscutabele” beslissingen zijn genomen, verklaarde ook de topkandidaat van de EVP voor de Europese verkiezingen, Manfred Weber (CSU). “Daarom treden we keihard tegen dit land op.” Ook de Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz (ÖVP) verklaarde dat de formuleringen van de affichecampagne “onacceptabel” zouden zijn.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", belangenverstrengeling, Censuur, christendemocraten, demoniseren, EU-critici, Eurofielen, Europa, Europees Parlement, Europese Commissie, EUSSR, Hongarije, Hypocrisie, kwaadaardige opzet, Linkse christenen, meningsdictatuur, moralisme, Nationalisme, Patriottisme, political correctness, Rotzakken, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

7 reacties op Vanwege nieuwe anti-Soros campagne van Orbán: EU-christendemocraten dringen aan op uitsluiting van Fidesz

 1. Roni zegt:

  Kurz, een marionet?

  Like

 2. koosv8 zegt:

  Die zielepoten in Duitsland kan ik nog begrijpen, ook al is het hun eigen onkunde waar ze bang voor zijn. Maar Sebastian Kurz, die vind ik nu hier weer reageren op een manier,
  De hond lust het niet, maar de kat ook niet?

  Like

 3. Mary zegt:

  Maakt niet uit wat Kurz(??!!) Duitsland, Luxemburg (wie?, oh Luxemburg (lol)) of wie dan ook zegt Orban gaat door en heeft het overgrote merendeel van de Hongaren achter zich zodat hij fijn kan doen wat goed is voor zijn volk, dat heet democratie, dat kennen ze niet bij de EU club, wen er maar aan zou ik zeggen!!!!, want meer en meer wordt het Europese volk, en niet alleen de `Italianen, Fransen en Hongaren jullie EUSSR clubje spuugzat maar het overgrote merendeel van dat Europese volk!!!!.

  Like

 4. Bezorgde Burger zegt:

  Sebastian Kurz bekritiseert alleen de bewoording maar ÖVP / FPÖ heeft altijd achter Orban gestaan.
  Kurz is veel genuanceerder in zijn bewoording en hij schroomt niet om kritiek te hebben wanneer een toon of idee hem niet bevalt. In Oostenrijk staat hij erom bekend dat hij zijn eigen strategie volgt zonder zich te laten beinvloeden door meningen of opinies.
  Dat hij zoveel ruggegraat heeft en zoveel leiderschap toont wordt door de kiezers in Oostenrijk enorm gewaardeerd maar dit leidt tot veel kritiek uit de linkse hoek en van de media.

  Kurz is bekend geworden vanwege zijn kritiek op Merkel in 2015 en heeft in die periode Hongarije al gesteund in haar besluit om de illegale immigratie te stoppen. Hij is nu echt niet ineens van plan om zijn bondgenoot te laten vallen al zouden vele linkse media dit graag willen.

  Maar dan iets anders: zou Orban zowieso niet beter in het kamp van de PVV, Le Pen, AFD en FPÖ passen? Als deze conservatieve en patriotische partijen enorm winnen zal Orban met hun meer kunnen klaarspelen als met het, tot het bot verdeelde, EVP kamp.
  Misschien ben ik nu heel negatief maar een Hongaarse stem op Orban is ook een stem op Merkel, Buursma, Juncker en andere onfrisse figuren.

  Like

 5. Jan zegt:

  Hongaarse minister van BuZa: EU wil illegale migratie legaliseren

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s