Groenen en SPD woedend: geen islamonderwijs in Sachsen-Anhalt

Screenshot_48

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

Magdeburg – In de Duitse deelstaat Sachsen-Anhalt wordt in de regeringscoalitie CDU-Groenen-SPD heftig geruzied. De reden is de in het coalitieakkoord overeengekomen “test” wat betreft islamonderwijs op scholen. De CDU wil daar niets meer van weten en ligt dwars.

journalistenwatch

Islamonderwijs op scholen? Ook in de coalitie van Sachsen-Anhalt is dat een twistpunt. DE SPD en de Groenen willen een test, zoals overeengekomen is in het coalitieakkoord. Maar de CDU wil zich hier plotseling niet meer aan houden.

Net zoals het evangelische en katholieke godsdienstonderwijs zouden ook de kinderen van de gestaag groeiende islamitische gemeenschap in het genot van het koran-onderwijs moeten komen, aldus het plan.

Maar de minister van Onderwijs, Marco Tullner (CDU), gaat vol op de rem staan. Hij zou juridisch geen mogelijkheid voor islamonderwijs in Sachsen-Anhalt zien. Dat zou volgens de “Mitteldeutsche Zeitung” een onderzoeksrapport van het ministerie vastgesteld hebben.

“Het ministerie maakt het zichzelf te eenvoudig en zegt alleen maar: het kan niet”, mekkert de Groene politicus belast met Binnenlandse Zaken, Sebastian Striegel.

Van de kant van de Groenen en de SPD wordt er waarschijnlijk jaloers naar de geïslamiseerde deelstaat Nordrhein-Westfalen gekeken. Daar dient het islamonderwijs met het oog op 415.000 islamitische leerlingen in de hele deelstaat verder uitgebreid te worden. De lessen zouden “de uitdrukking van godsdienstvrijheid” zijn en belangrijk voor de maatschappelijke integratie van de islam, wordt er gezegd vanuit het ministerie van Onderwijs in Nordrhein-Westfalen en het kantoor van de minister-president. Heel goed wetend dat de lange islamitische arm van Erdoğan al tot in de Duitse scholen reikt en dat de kinderen hier op tijd volgens het shariarecht opgevoed moeten worden.

Tot nu toe zouden ongeveer 20.000 leerlingen op ongeveer 250 scholen aan het islamitisch georiënteerde godsdienstonderwijs deelnemen. De behoefte zou echter groter zijn en toenemen.

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, belangenverstrengeling, christendemocraten, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Duitsland, Eurabië, Groenen, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

9 reacties op Groenen en SPD woedend: geen islamonderwijs in Sachsen-Anhalt

 1. Saeftinghe zegt:

  Waar is er cristelijk onderwijs te vinden in Islam staten?
  Laten we, om te beginnen dat eens op gelijk peil zetten, de Islamstaten mogen het voorbeeld geven.
  Is dat misschien iets om mee te beginnen?

  Geliked door 2 people

 2. Hendrik zegt:

  islam verbieden in Europa hoef je ook geen onderwijs te faciliteren.

  Like

 3. Dr. Heinz zegt:

  Alleen openbaar onderwijs toestaan in heel Europa!! Geloof is een hobby en dat beoefen je thuis of waar dan ook. Samen naar de zelfde school, samen opgroeien alleen zo krijg je een betere samenleving!!

  Like

 4. ronjaspers zegt:

  Het extreem linkse nageboorte in duitsland riep vorig jaar nog op tot het uitroeien van de oorspronkelijke blanke duitsers.Het extreem linkse afval in europa hopen hier op.

  Like

 5. Republikein zegt:

  Geloof uit de grondwet schrappen, en wel wat meer, is van 1848 en niet meer actueel, al tijden niet meer.

  Like

 6. kampersrene zegt:

  Heel die islam hoort niet bij de Nederlandse of Europese cultuur

  Like

 7. koddebeier zegt:

  Verbied dat groen linkse tuig !! Berg ze op in opvoedkampen !

  Like

 8. Jan zegt:

  De islamitische drek die Duitse kinderen op de lagere school moeten leren
  https://bit.tube/play?hash=QmXfQ8uF1yG6mHBP8aobKk6i78vUFWAGtrcTLetRGUpnhe&channel=251530

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s