AfD mag geen “onderzoeksgeval” meer genoemd worden! – Duitse Binnenlandse Veiligheidsdienst verliest voor de administratieve rechtbank in Keulen

Screenshot_58

(Door: Hanno Vollenweider – Vertaling: E.J. Bron)

De AfD heeft vandaag voor de administratieve rechtbank in Keulen een zaak kunnen winnen van de Binnenlandse Veiligheidsdienst. Die mag de AfD nu in het openbaar geen “onderzoeksgeval” meer noemen. De administratieve rechtbank ziet in deze benaming een onwettige ingreep in de rechten van de partij.

Die Unbestechlichen

Volgens de rechtbank bestaat er in de wetgeving betreffende de Binnenlandse Veiligheidsdienst geen rechtsbasis voor de openlijke bekendmaking dat een partij een onderzoeksgeval is. Omdat door het gebruik van deze naam een “negatieve werking” naar buiten toe te verwachten is, zou dit een ingreep tegen de rechten van de AfD zijn en zodoende onwettig en buitensporig, verklaarden de rechters, en gaven de AfD, die d.m.v. een spoedprocedure een klacht had ingediend, gelijk.

De Duitse Binnenlandse Veiligheidsdienst had de AfD in januari, korte tijd na het ontslag van de voormalige chef van deze dienst, Hans-Georg Maaßen, openlijk tot onderzoeksgeval verklaard. Daartegen diende de AfD een klacht in. Omdat de Binnenlandse Veiligheidsdienst “een eis om zich te onthouden van het gebruik van deze benaming en zijn handelwijze als rechtmatig zou beschouwen”, kwam de zaak voor de rechtbank terecht.

De aanklacht was er niet tegen gericht dat de Binnenlandse Veiligheidsdienst de AfD onderzoekt, maar tegen het feit dat de dienst dit openbaar had gemaakt. Dit zou een “stigmatiserend karakter” hebben, aldus de partij.

Bron:
https://dieunbestechlichen.com
Door: Hanno Vollenweider

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Barbarisme, belangenverstrengeling, Censuur, demoniseren, Duitsland, Elite, establishment, gezond realisme, Hypocrisie, Justitie, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Merkel, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

3 reacties op AfD mag geen “onderzoeksgeval” meer genoemd worden! – Duitse Binnenlandse Veiligheidsdienst verliest voor de administratieve rechtbank in Keulen

 1. Charles Martel zegt:

  Er is dan toch nog een sprankeltje hoop voor Duitsland.

  Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Ben benieuwd wat de Alt Parteien nu gaan verzinnen. Het is overduidelijk dat de binnenlandse veiligheidsdienst misbruikt wordt voor politieke doeleinden. Zij blijven dit doen zolang ze kunnen.

  Geliked door 3 people

 3. Pingback: VIDEO: Dr. Nicolaus Fest over het “onderzoeksgeval” AfD (+ Nederlandse vertaling!) | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s