Jesse Klaver liegt keer op keer

Screenshot_59

(Door: Bert Dijkstra)

In een mail van 11 december 2018 schrijft Jesse Klaver:

“Mensen in het land prikken feilloos door hypocriete of populistische praatjes heen. Je kunt niet op televisie zeggen dat de rekening niet terecht moet komen bij burgers, terwijl je er zelf voor zorgt dat de energierekening van mensen volgend jaar met 33 procent stijgt en grote bedrijven buiten schot blijven.

En:

“Ik ben blij met de groeiende steun voor ambitieus klimaatbeleid. Maar het is wel belangrijk dat we het grootste deel van de kosten bij de vervuilende industrie neerleggen en niet bij de mensen in het land. […] Geen loze woorden, maar politieke actie. Het kan wel.”  (Bron: Joop.nl)

Hoe zou de politiek willen regelen dat de rekening niet bij de burger terechtkomt? Even nadenken. Van wie hebben de bedrijven inkomsten? Hun klanten, hun afnemers. Klanten is een ander woord voor burger. Eindconsument is een ander woord voor burger. Bedrijven berekenen al hun kosten door aan de klanten-burgers-eindconsumenten. Als Jesse dit weet of doet alsof hij dat niet weet, dan is hij dom, populistisch of hypocriet. Misschien wel alle drie.

Op het verkiezingscongres van GroenLinks op 16 februari herhaalde hij het in de volgende vorm:

“Mijn boodschap vandaag is hard en helder: klimaatbeleid moet eerlijk zijn. Grote bedrijven moeten belasting gaan betalen voor de uitstoot van CO2.” (Bron)

Kosten neerleggen bij bedrijven is onzin. De kosten verdwijnen niet, ze werken kostprijsverhogend, ook al noem je het belasting. Ze worden in de prijs doorberekend en de eindconsument betaalt alles.

De burger betaalt altijd alles via producten, diensten of belastingen, en meestal alle drie. Dat geldt voor burger Klaver, voor burger Rutte en de rest. Als Klaver eerlijk wil zijn, dan moet hij ook echt het hele verhaal vertellen.

Door:
Bert Dijkstra
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", achterlijkheid, belangenverstrengeling, Desinformatie, Graaien, Groenen, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, klimaat, Links fascisme, Marxisme, moralisme, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

18 reacties op Jesse Klaver liegt keer op keer

 1. Rene zegt:

  Het zijn gewoon levende leugen-generators die linkse ratten..!

  Geliked door 3 people

 2. Harry zegt:

  Val die jongen toch niet zo hard aan !
  Zijn ene helft is Indonesisch , dus een beetje infantiel .
  Zijn andere helft is islamitisch , dus die weet niet beter dan liegen en niks begrijpen .
  Rottige combi !

  Geliked door 3 people

 3. guusvelraeds zegt:

  Klaver is een demagoog. Deze rol is hem ingefluisterd door de groene lobbygroepen die staan te popelen de miljarden te incasseren door het geïndoctrineerde volk bijeen geschraapt. Gelukkig daalt de temperatuur in 2100 met 0,00000003 procent. Als dat niet was werden voor gek verklaard. Is dat even een opluchting.

  Geliked door 2 people

 4. Jan zegt:

  Zusje van Klaver, Ocasio Cortez komt ook met ‘Groen-Plan, kosten $600.000 per huishouden


  https://www.thegatewaypundit.com/2019/02/study-green-new-deal-would-cost-over-600000-per-household-in-the-united-states/

  Like

 5. jantjeuitnl zegt:

  Het bij de industrie neerleggen maakt het alleen maar duurder.
  De industrie berekent het door in de prijzen, maar dan komt er ook nog eens BTW bovenop.
  Dus nog duurder.

  Like

 6. Jan zegt:

  Intussen in Michigan

  Like

 7. leefbarbaar zegt:

  Klavert is maar de sokpop. De marionet van de keiharde maffia, die het bestuur van GsL vormt. Zoals daar zijn de Grashoffs, de Rosenmullers en de van Oijks. Babyboomers zonder geweten.

  Like

 8. koddebeier zegt:

  Rutte en Klaver twee beroeps leugenaars !!

  Like

 9. J.A. Kapteyn zegt:

  In de VS slaat AOC (Alexandria Ocasio Cortez) al net zo door als de klimaatgekken hier. Zij voorspelt het einde van de wereld over 12 jaar als er gee n miljarden worden gestopt in haar reddingsplan Green New Deal. Een rapport verklaarde dat er 3,7 duizend muren tussen Mexico en VS gebouwd zouden kunnen worden van het geld dat dit plan gaat kosten.
  Vergelijkbaar dus met wat zich hier afspeelt.

  Gelukkig dat Trump zich niet laat meeslepen door het gezwets van AOC.
  Hier geeft Baudet flink tegengas, maar hij heeft nog niet genoeg aanhang. Denk daaraan op 20 maart…

  Like

 10. boorzalf zegt:

  Een stuk uit de link:
  https://bijbeloptiek.weebly.com/klimaathysterie–wereldwijd-wordt-er-gemanipuleerd-ook-u-komt-aan-de-beurt.html

  Het klimaatplan van Ed Nijpels en trawanten. (En de ratten van links).

  Op 3 februari 2019 was klimaatgoeroe Ed Nijpels in het programma Buitenhof. Deze figuur met zijn ‘Landhuis van 2 miljoen euro compleet met verwarmd zwembad’, heeft de Nederlandse bevolking een serie maatregelen voorgeschoteld waarin voornemens staan die ertoe moeten leiden dat Nederland in 2030 de helft minder broeikasgassen uitstoot om zodoende een flinke bijdrage te leveren om onze aarde over tientallen jaren met 0,0003 graden te laten afkoelen.!!!

  Nijpels vindt dat de Nederlandse burger daarvoor onder meer hun huizen moeten aanpassen. Er moeten pijpen in de grond worden aangebracht om zo de woningen warm te houden. Dat alleen al gaat circa 35.000 euro per huis kosten. Het gebruik van gas moet verdwijnen en dat terwijl het gas in grote hoeveelheden goedkoop door Rusland kan worden aangeleverd via de nieuwe Nord Stream II pijplijn. Maar nee, dat moet worden geboycot. Alle benzineauto’s moeten vervangen worden door stekkerauto’s die voor het gros de bevolking onbetaalbaar zijn. Om dit alles te betalen adviseert Nijpels de mensen die dat geld niet hebben maar een hypotheek op te nemen.
  Nijpels krijgt daarbij steun van klimaatfantast en socialistische activist Diederik Samsom, en diverse andere sprookjesvertellers. De maatregelen zijn geen vrije keuze, het wordt dwang waarbij alle tegenstanders op de knieën zullen worden gedwongen. De klimaatpredikers wekken de indruk de wijsheid in pacht te hebben en dat blijkt te werken want ze weten velen voor hun onzinnige maatregelen te mobiliseren. Echte wetenschappers met kritiek zijn vogelvrij verklaard en worden als een soort ziekte gemeden. Andere landen lachen zich rot om de klimaathysterie in Nederland. In Duitsland mogen de auto’s met ongelimiteerde snelheden blijven racen op de autobanen en China en India blijven aan de lopende band kolencentrales bouwen.

  Conclusie:
  De vraag is helemaal niet meer of het klimaat met alle voorgestelde maatregelen verandert. Dat doet het niet omdat er geen enkele reden is deze maatregelen door te voeren gezien het verwachtte minimale resultaat. De voorstanders van de klimaathype lijken het akkoord te misbruiken voor eigen politieke spelletjes. Klimaatsubsidies worden misbruikt om rijke Tesla-rijders te financieren en de gewone burger voor de kosten te laten opdraaien met onder meer hogere BTW-belastingen en energiekosten. Het is niets anders dan zwendel waarbij de grootste groep burgers het gelag betalen. De klimaathysterie regeert en zal ons allemaal in diepe ellende storten als deze gekte Nijpels en trawanten geen halt wordt toegeroepen.

  ​Uit: Franklin ter Horst (aangemaakt 13 april 2007, laatste bewerking: 9 februari 2019)

  Geliked door 1 persoon

 11. Qvic zegt:

  Bij de links denkende mens werken hun beide hersenhelften amper samen. Want zij begrijpen een actie reactie niet. Dit lijkt heel van zelf sprekend voor een gezond denkend mens, maar elke ACTIE die je onderneemt gebeurt in onze rechterhersenhelft en de REACTIE ervan wordt in onze linkerhersenhelft gevoelt. Als de hersenhelften niet of amper samenwerken kun je dit dan ook niet begrijpen. Zoals bij psychopaten werken beide hersenhelften apart van elkaar, die begrijpen hier ook niets van en helemaal niets van enig logica. Want bij logisch nadenken moet je over een paar samenwerkende hersenhelften beschikken en hoe intensiever jou hersenhelften samenwerken, hoe intelligenter jij bent. De huidige manier van onderwijzen wordt enkel de rechterhersenhelft gestimuleerd. De linkerhersenhelft wordt buiten beschouwing gelaten, want die is voor het gevoel, intuïtie en van hoe en waarom en het begrijpen van de stof. Dus als heel goed kunt leren uit een boekje, dat gebeurt dat enkel vanuit jou rechterhersenhelft. Maar hierdoor leer je niets over het hoe en waarom je het in de praktijk moet doen. In de praktijk blijkt dat de academici de meeste moeite hebben om hun aan geleerde kennis om te zetten in de praktijk. Bij deze vele hogere opgeleide lukt dat dan ook niet en laten zij een spoor van vele bedrijven achter zich. Waar zij ooit bij hebben gewerkt voor een relatieve korte periode. Dit soort mensen komen helaas veelal voor in de hogere functies van het bedrijfsleven en in de politiek, waar zij de ene puinhoop naar de andere maken door hun ondoordachte beleid wat zij voeren.

  Like

 12. kampersrene zegt:

  Ik vraag me af wat die halve homo in de Nederlandse politiek doet samen met die idioten van DENK….Is dat democratie ? Nederland zou beter af zijn met een rechtvaardige dictator , die zijn land en bevolking beschermd en respectvol behandeld ….en heel die “jannenknest de deur uitzwiert…Ik ken maar een enkele politieker die we alle volmachten moge geven …Wilders

  Like

 13. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Bij toeval las ik gisteren een artikel in de Elsevier, wat blijkt?
  De kostprijs van energie is de afgelopen jaren niet of nauwelijks gestegen. Toch zijn we stevig meer gaan betalen, waarom?, omdat er belasting over geheven wordt en omdat de bijkomende kosten, transport en dergelijke extreem zijn gestegen, ik neem aan dat bijna niemand het weet maar op energie wordt maar liefst 47% belasting geheven !! Laat het even goed doordringen 47% !!
  En het laatste jaar was goed voor een verhoging van 2%.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s