BRIEFJE VAN JAN – Aan opa en oma

Screenshot_71

(Door: Jan Dijkgraaf)

Lieve opa en oma,

Ik weet nog goed dat ik als kind in de jaren ’70 bij u in de bejaardenwoning in Rotterdam kwam.

Opa zat dan in kleermakerszit op zijn stoel bij het raam en vertelde dat er in zijn leven zoveel verbeterd was. Hij had de opkomst van de arbeidersklasse aan den lijve ondervonden. Begon met werken als stoker in de Rotterdamse haven, werd later kastelein bij De Gouden Leeuw op Oud-IJsselmonde en had al heel snel een koophuis en een auto.

Bij jullie generatie, geboren in het eerste decennium van de vorige eeuw, ging het om materiële vooruitgang. Stromend water. Voeding. Elektriciteit. Een televisie. Een auto. Gas. Telefoon.

Jullie hadden het veel beter dan jullie ouders. En daar genoten jullie van.

Jullie kinderen hadden het weer beter dan jullie. En daar genoten jullie van.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

4 reacties op BRIEFJE VAN JAN – Aan opa en oma

 1. Aegolius cs zegt:

  Wegstemmen moeten we zelf doen.

  Like

 2. Hovawart zegt:

  Telkenmale valt mij op bij een bezoekje aan een Hollands ziekenhuis dat er opvallend veel niet-westerse clientèle in de bedjes ligt, dat in een wachtkamer van wat voor medicijnman of tandenstoker ook dat een merendeel van de wachtenden de Nederlandse spreektaal niet vaardig is, na een kleine observatie is mijn bevinding dat er ongeveer 60% bestaat uit ziektekosten-verslindende patiënten die bijzonder weinig ophebben met een maatschappij waarvan zij zo gaarne de ‘gratis’ zorg, hulp, medicijnen, therapieën, aandacht en steun van plukken…..vandaar dat onze zorgpremie en eigen risico de pan uit rijzen..dat moeten de oudere Hollanders die ook vrij vaak aankloppen bij een geprivatiseerde geneeskundige instelling toch ook zien..?

  Geliked door 1 persoon

 3. leefbarbaar zegt:

  Het probleem is dat opa en oma altijd PvdA stemden. Ooit terecht. Maar later, toen de partij een misdadige koers begon te varen, nog steeds. Nu is een stem op de PvdA een stem op de islam. Op graaien, op de NPO, op jodenhaat, op verhogen van de pensioenleeftijd en korten op de pensioenen. Wees oud en wees wijzer. Gun je kleinkinderen ook een goed Nederland.

  Like

 4. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Grappig dat Jan kennelijk “de Duitsers” als hét grote probleem van de EU ziet terwijl ik juist “de Fransen” als het grote probleem ziet.
  Duitsland heeft zelfs nu, zoveel jaar na de oorlog nog steeds een soort van minderwaardigheids-syndroom.
  De Fransen daarentegen denken ongelimiteerd van (met name landbouw-) subsidies te kunnen profiteren zonder er ook maar een moment aan te denken dat het geld door anderen moet worden opgebracht. Nederland zit steevast onder de netto-betalers en Frankrijk onder de netto-ontvangers.
  Keer op keer denken Fransen onder en boven de mede door hun opgestelde wet- en regelgeving uit te kunnen komen.
  Vanwege de euro werden regels opgesteld voor de begrotingen waar overheden zich aan moesten houden.
  Nederland lag daar massaal wakker van want “straks krijgen we een mega-boete van Brussel” terwijl de Fransen er volledig peop aan hadden, misschien dat daar de uitdrukking ‘met de Franse slag’ vandaan komt. En dus werden de begrotingsregels met vele miljarden overschreden.
  Hetzelfde zie je nu gebeuren, de Fransen gillen moord en brand omdat de Nederlandse overheid aandelen Air France/KLM heeft opgekocht terwijl de complete Franse automobielindustrie als een plumpudding in elkaar zou storten zonder overheidsbemoeienis.
  Nou ben ik ook mordicus tegen de Nederlandse overheid die denkt te kunnen gaan handelen met Gemeenschapsgeld. Financieel blijkt telkens weer dat er bij onze overheid bepaald geen grote lichten bij Economische Zaken werken en van enig handelsinstinct is al helemaal geen sprake.
  Als de Nederlandse overheid denkt met miljarden te kunnen spelen dan is er teveel aan belastinggeld binnen geharkt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s