DE PAUS EN DE DUIVEL

Screenshot_105.png

(Door: Petra de Geus)

De islamiseringmachine draait op volle toeren en wat doet de Paus? Hij gaat naar de Verenigde Arabische Emiraten. Volgens zijn eigen woorden “een nieuwe stap in de dialoog tussen christendom en islam en om de vrede in de wereld te bevorderen op basis van menselijke broederschap”. Vallen christenvervolgingen en de klotenzooi die moslims in het Westen maken daar ook onder? Is het een afleiding voor de talloze kerkelijke misbruikzaken die spelen? Of zijn er onbenoemde agenda’s in het geding?

Onlangs kreeg ik van een kennis een artistiek tijdschriftje in handen geduwd, de YEW. Er stond een artikeltje in over een gebouw in het Vaticaan, dat was geschreven door een zekere Bruno Baj. Het is niet lang, ik citeer een deel (vertaald):

“Deze keer wil ik jullie een interessant gebouw introduceren, namelijk de Pauselijke Audiëntiehal, officieel bekend als de Paulus VI Audiëntiehal of als de Zaal voor pauselijke audiënties. Het gebouw is ontworpen door de grote Italiaanse architect Pier Luigi Nervi en werd opgeleverd in 1971. Het stuk land was geschonken door de Ridders van Columbus en ligt deels in Vaticaanstad maar voor het grootste deel in Italië. Het Italiaanse deel wordt gezien als een buiten-territoriaal gebied van de Heilige Stoel en wordt door de paus gebruikt als een alternatief voor het Sint Pieters Plein als hij op de woensdagochtend de Algemene Audiëntie leidt. Sommige mensen denken dat het gebouw op een slang lijkt, de ogen, de huid en zelfs de giftanden en tong. Het is erg vreemd dat de kerk heeft toegestaan dat een Vaticaans gebouw een dergelijke identiteit heeft.Tijdens de audiënties neemt de Paus plaats in de mond en als hij spreekt lijkt het of de slang’s stem klinkt in de Tuin van Eden.”

Ik kende dit gebouw niet, ik had er nooit van gehoord en wist niet dat er zo een gebouw bestond. Ik heb het een aantal mensen verteld. Sommigen reageren met te zeggen dat het misschien toeval is dat het op een slang lijkt. Maar dat lijkt me een matig excuus. Nervi was een heel bekende en goede architect, die wist wel wat hij deed. Bovendien heeft het Vaticaan veel geld en alle mogelijkheid om de door haar gewenste expertise in te huren. Als het gebouw niet was wat haar voor ogen stond, had ze het kunnen weigeren of laten veranderen. Nee, het argument van toeval kan me niet overtuigen.

Maar als het geen toeval is, is het dus opzet. De kerk laat met opzet een gebouw maken dat lijkt op de slang uit het Paradijs. Op zo een manier dat als de Paus spreekt dat het lijkt alsof zijn woorden uit de mond van de slang, dat is de duivel, komen. Ik ben geen conspiracy denker, maar wat moet ik hier nou van denken?

Bovendien is het gebouw al opgeleverd in 1971. Dat betekent dat het niet alleen gebruikt is door de huidige Franciscus, maar ook door Benedictus XVI, Johannes Paulus II, Johannes Paulus I en Paulus VI.

Ik heb verder gelezen over het gebouw, het is allemaal op internet te vinden en er is nog iets raars. In het hele gebouw is geen crucifix, toch het symbool van het christendom, te vinden. Wel bevindt zich op het toneel – dus in de mond van de duivel – een beeldhouwwerk met daarin een Jezus … met vleugels. Ik had nog nooit gehoord van een Jezus met vleugels. Ik dacht dat vleugels voor engelen waren.

Ik heb geen afgeronde mening over dit feit. Ik kreeg er door toeval kennis van en ik was en ben nog steeds hogelijk verbaasd. Daarom dacht ik dit feit met de lezers van deze site te delen. Misschien heeft iemand aanvullende informatie.

Leve een Vrij Nederland!

Door:
Petra de Geus (maart 2019)
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Christendom, katholieke kerk. Bookmark de permalink .

56 reacties op DE PAUS EN DE DUIVEL

 1. elena zegt:

  goed artikel en inderdaad de pope and the devil,wees gewaarschuwd om naar deze man te luisteren

  Geliked door 7 people

 2. mahoog zegt:

  Waar mijn inziens deze Paus mee bezig is,is nu niet erg fris.Hij is bezig het Cristendom onderdanig te maken aan de islam.

  Geliked door 7 people

 3. Tistochwat zegt:

  Een tijdje terug las ik ergens op een website een commentaar van iemand die zich “De Paus” noemt. Hij geeft altijd rake, humoristische commentaren, zoals deze: 😆

  Geef mij maar de vlag van Mozambique.
  Daar zit ten minste een machinegeweer in. Ja, daar wordt ik als Paus altijd heel blij van, want wij hebben ons geld gestopt in de aandelen van de wapenfabrieken. Ik kom dan altijd als grootaandeelhouder op de aandeelhoudersvergaderingen en dan zorg ik er altijd voor dat ze aan beide partijen in een conflict leveren. En de volgende dag houd ik dan een preek op mijn balkon op het Sint-Pietersplein waarin ik het geweld veroordeel en oproep tot vrede op aarde. Daar meen ik natuurlijk niks van, maar de mensen trappen er allemaal in.

  Geliked door 6 people

 4. Aegolius cs zegt:

  Wellicht houdt het Vaticaan zich binnen haar grenzen met hun geloofopdrachtgever aan Pier Luigi Nervi.

  https://www.google.nl/maps/search/Vaticaan+Paulus+VI+Audi%C3%ABntiezaal/@41.8997198,12.4468899,15z?hl=nl

  Albert Speer voldeed met zijn bouwopdrachten aan de verwachtingen van zijn aardse leider.

  Megalomane Godvertegenwoordigers en politiek ontlopen elkaar niet zo. De islam kan met het strijdboek de koran niet beter duiden.

  Geliked door 3 people

 5. Tom zegt:

  Veel katholieke inzichten en opvattingen stuiten mij persoonlijk erg tegen de borst. De reden dat dit betreffende gebouw (waarin klaarblijkelijk een mens, in dit geval de paus, geëerd wordt) de vorm heeft van een slang zou ik niet met zekerheid durven te zeggen.

  Het zou kunnen zijn dat men een bepaalde gedachte probeert te creëren m.b.t. de koperen slang die Mozes liet maken (in het Hebreeuws ‘Nehushtan’ genaamd).

  Uit het Bijbelboek Numeri 21:
  “6 Toen zond de HEERE vurige slangen onder het volk, die beten het volk; en er stierf veel volks van Israël.
  7 Daarom kwam het volk tot Mozes, en zij zeiden: Wij hebben gezondigd, omdat wij tegen den HEERE en tegen u gesproken hebben; bid den HEERE, dat Hij deze slangen van ons wegneme. Toen bad Mozes voor het volk.
  8 En de HEERE zeide tot Mozes: Maak u een vurige slang, en stel ze op een stang; en het zal geschieden, dat al wie gebeten is, als hij haar aanziet, zo zal hij leven.
  9 En Mozes maakte een koperen slang, en stelde ze op een stang; en het geschiedde, als een slang iemand beet, zo zag hij de koperen slang aan, en hij bleef levend.”

  In het NT Bijbelboek Johannes 3 wordt de vergelijking gemaakt met Jezus m.b.t. deze koperen slang;

  “14 En gelijk Mozes de slang in de woestijn verhoogd heeft, alzo moet de Zoon des mensen verhoogd worden;
  15 Opdat een iegelijk, die in Hem gelooft, niet verderve, maar het eeuwige leven hebbe.”

  Het idee is dat Jezus het kwaad ‘de slang’ heeft overwonnen en dat Mozes deze symboliek eerder liet blijken door de koperen slang op een paal te laten plaatsen zoals Jezus uiteindelijk is gekruisigd.
  In het Jodendom wordt men vaak herinnerd aan hun ‘zondige’ oorsprong. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan het Offer Des Eerstenlingen:

  “Dan zult gij voor het aangezicht des Heeren, uws Gods, betuigen en zeggen: Mijn vader was een bedorven Syrier, en hij toog af naar Egypte, en verkeerde aldaar als vreemdeling met weinig volks; maar hij werd aldaar tot een groot, machtig en menigvuldig volk.”

  Tot slot:

  https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Wereldgezondheidsorganisatie#/media/Bestand%3AFlag_of_WHO.svg

  Geliked door 1 persoon

  • Asgard zegt:

   nee Tom,….deze bovenstaande foto heb ik volgens mij 2 jaar geleden ook al geplaatst hier op bron, en daarna nog herhaaldelijk gepost in comments,…het antwoord is dat het Vaticaan volledig bevlekt is door de Jezuiten, dan weet je toch al genoeg eigenlijk!?

   Geliked door 2 people

 6. Henk der Niederlánder zegt:

  Dat het gebouw op een slang zou lijken is de grootste flauwe kul die Ik in de laatste tijden gehoord heb.
  Ik heb even op de foto’s gekeken op internet en inderdaad als je foto’s neemt met een groothoeklens zou je er met de nodige fantasie iets van een slang in kunnen vinden maar alleen dan.
  Niet dat Ik iets heb met Rome maar dat verhaal slang klopt niet.
  Doordat er in de zijgevels twee Ik denk glas in lood ramen geplaatst zijn onder het hoogste punt zou je ze slangenogen kunnen noemen maar ook gewoon glas in lood ramen.
  Doordat het dak belegt is met duizenden zonnepanelen heeft het dak een boog gekregen om als dat gewicht te dragen wat de plaatsing van deze ramen voor de hand liggend maakt.
  Die boog is nodig voor de constructie stabiel en sterk genoeg te maken.
  Voor mij is het een broodje aap verhaal.Die gevleugelde Jezus kan natuurlijk ook iets zijn als een vrijheid van expressie.

  Geliked door 1 persoon

 7. ronjaspers zegt:

  Het vaticaan is sodom en gomorra,het stikt daar van de homo,s en pedofielen.De paus is een “puppet” van de satanische elite en daarmee ook een satanist.

  Geliked door 4 people

  • droevige mof zegt:

   “Sodoma. Het geheim van het Vaticaan” door Frederic Martel. Vorige week gepubliceerd in Nederlandse vertaling. Ik lees het boek als een thriller, al is het geen fictie maar een trieste realiteit.
   Er komt geen Duitse vertaling, want geen enkele uitgever durft het te publiceren. Niet omdat de kerk wordt aangevallen, maar omdat het gaat over de macht van homoseksuelen in de kerk en over jonge migranten die als prostituees in het Vaticaan werken.

   https://www.nrc.nl/nieuws/2019/02/15/hun-geheim-mag-niet-ontdekt-a3654177

   Geliked door 5 people

 8. bigljohn zegt:

  In de jaren 60 hadden we Lou de Palingboer. Hij noemde zich God die weer op aarde was gekomen, en volgens hem was vanaf dat moment de Bijbel niet meer nodig. Hij zou ook onsterfelijk zijn. Niet dus, hij stierf op de leeftijd van 70 jaar. Vandaag de dag is er een figuur die zich de paus van Rome durft te noemen. Hij is net zo’n nepfiguur als sekteleider Lou de Palingboer. We kunnen hem beter de paus van Mekka en Medina noemen. Al zijn gezever met die Arabieren zal hem hooguit uitstel van executie geven. Want dat zijn kop er uiteindelijk toch af moet en dat Rome ingenomen gaat worden door de moslims ligt allang in de planning van de islamitische wereld !

  Geliked door 5 people

 9. Mink zegt:

  Comment verwijderd op grond van blogregel 3

  Webmaster

  Geliked door 1 persoon

  • bigljohn zegt:

   Comment verwijderd op grond van blogregel 3.

   Webmaster

   Like

   • Asgard zegt:

    Comment verwijderd op grond van blogregel 3.

    Webmaster

    Like

   • ronjaspers zegt:

    bigljohn.Diegene die de wereld regeren zijn geen echte joden maar nepjoden zoals de rothschilds en de rockerfellers.Deze club heet de khazariaanse mafia en zijn satanisten.Als je op google zoekt “chazarian mafia” kun je nog wel wat over deze satanisten vinden.

    Geliked door 4 people

   • bigljohn zegt:

    Ik vond het een raar verhaal wat ik vond, had het beter niet kunnen plaatsen. Ik schreef ook dat ik het raar vond. Ieder volk heeft zijn eigen rotzakken. Bij ons zijn ze te vinden in het kabinet, Holleeder e.d.. En verder kunnen de Joden geen kwaad bij mij doen, dat moest toch al genoegzaam bekend zijn.

    Geliked door 1 persoon

   • Asgard zegt:

    Bigjohn,…beetje hypocriet wat jij nu zegt,…………….En verder kunnen de Joden geen kwaad bij mij doen, dat moest toch al genoegzaam bekend zijn………

    Ik kan je een hele waslijst aan verkeerde joden geven die meehelpen met de Elite en andere NWO volgers die Europa bewust kapot willen maken,….dat zijn niet alleen Timmermans, Juncker, Merkel, Macron enz enz,…..jij bent toch realist? Ik ben zeker realist en vind dat je het beestje gewoon bij de naam mag noemen, ongeacht land of ras whatever. Wil je voorbeelden hebben, kdenk niet dat het dan geplaats word hier op Bron!! Wat is Soros dan, of moet ik eigenlijk zeggen Schwartz?!

    Like

  • Tom zegt:

   Bedroevend om te zien dat antisemitisme ook al deze website aan het vergiftigen is…

   Denk nou toch eens zelf na. Eeuwen van Pogroms, de Holocaust en dan nog de waarheid zo weten te verdraaien dat het de Joden zijn waar we bang voor moeten zijn?

   Ik wil hier eigenlijk verder geen woorden aan vuil maken. Lees anders dit artikel:

   https://www.franklinterhorst.nl/De%20Protocollen%20van%20de%20Wijzen%20van%20Sion.htm

   Geliked door 2 people

   • E.J. Bron zegt:

    @Tom

    Dat comment is aan mijn aandacht ontsnapt. Heb het uiteraard zojuist verwijderd op grond van overtreding van blogregel 3! (eveneens de twee vervolg-comments daarna).

    Webmaster

    Geliked door 2 people

   • Asgard zegt:

    Beste Tom,….ik breng de protocollen niet aan het licht als zijnde een Joodse samenzwering,…voor mij is het een feit dat ze geschreven zijn en ze bestaan en dat het een knap staaltje werk is geweest van hoge machtigen die zichzelf boven de mensheid verheven heeft, daarbij ook de totale mensheid in slavernij heeft gebracht,…als je het leest is het zo update dat het onze tijd betreft waarin wij leven, word uitgevoerdt, dus in mijn beleving zie ik daar geen Joodse samenzwering in ,…het is maar net hoe je het leest,..dat even gezegd hebbende.

    Like

   • boorzalf zegt:

    In Nederland hebben we ook protocollen, DE KLIMAAT PROTOCOLLEN van de DWAZE van groenlinks.

    Geliked door 1 persoon

 10. Yanche zegt:

  Lijkt Ook op een ABORTUS TANG.

  Geliked door 1 persoon

 11. PR zegt:

  Voor de mensen die niet in de demonische realiteit van onze globalistische elite geloven: Kijk maar eens naar de openingsceremonie van de Gotthardtunnel. Ik heb zelden zoveel expliciet satanische symboliek gezien en Merkel en consorten maar klappen.

  Geliked door 3 people

 12. boorzalf zegt:

  Petra,👍

  Geliked door 1 persoon

 13. Inge zegt:

  “een beeldhouwwerk met daarin een Jezus … met vleugels.”

  Beter bekend als Horus afgebeeld met vleugels die de zon vertegenwoordigd. Horus was net als Jezus de verpersoonlijking van de zon, oftewel de zonnegod van het oude Egypte zo’n 3000 jaar voor Christus.

  Het Christendom is dus gebaseerd op een Egyptisch geloof en is een astrologisch verhaal die is gebaseerd op de Zodiac (12 sterrenbeelden) en de zon. Zoals de dag van de geboorte, sterven aan het kruis, wederopstanding etc. van Jezus (= de zon) etc. in lijn liggen met de Zodiac (Het Zodiac kruis; 12 sterrenbeelden rondom de zon met doorheen het kruis die de 4 jaargetijden vertegenwoordigd). Het Christendom is niet gebaseerd op de waarheid maar een mythe van een mythe. De Romeinen hebben het Egyptische verhaal gekopieerd voor politieke motieven om de Europeanen te onderdrukken. 325 na ‘Christus’ richtte keizer Constantine in Rome de Raad van Nicea op. Tijdens de vergadering werden de politiek gemotiveerde Christelijke doctrines vastgelegd. En zo begon de geschiedenis van Christelijk bloedvergieten en de geestelijke fraude. Gedurende 1600 jaar daarna hield het Vaticaan Europa in een politieke wurggreep door de kruistochten en daarna de inquisitie. Religies geven de macht aan diegenen die de waarheid weten maar de mythe gebruiken om maatschappijen te besturen en te manipuleren.

  Geliked door 2 people

  • Inge zegt:

   En nu krijgen we de Islam, dankzij diegenen die de waarheid weten maar de mythe gebruiken om onze maatschappijen te besturen en te manipuleren.

   Geliked door 2 people

  • Tom zegt:

   Beste Inge,

   Het christendom is niet gebaseerd op een Egyptisch geloof. Het christendom is gebaseerd op het Jodendom. Christenen lezen ook de Thora / Tenach. Hierin staat dat God de zon, maan en sterren heeft geschapen. Hiermee wordt juist afgerekend met het aanbidden van hemellichamen.

   Wat jij beweert is een fabeltje, verzonnen door atheïsten.

   Klik om toegang te krijgen tot Weet-28-De-Bijbel-en-de-Zeitgeist.pdf

   Je moet niet klakkeloos alles geloven wat je leest. Raadpleeg op zijn minst een paar websites die een ander geluid laten horen voordat je iets voor waarheid aanneemt.

   Zo hebben atheïsten ook ooit verzonnen dat christenen vroeger dachten dat de wereld plat zou zijn. Dat Columbus bang zou zijn om van de wereld af te varen terwijl hij juist een kortere route zocht en uitging van een bolvormige aarde.

   Dat die katholieken Jezus afbeelden met vleugels kan ik niet verklaren. Dat is in mijn ogen blasfemie. Hopelijk bedoelen de katholieken iets anders met deze afbeelding.

   Like

   • BertG. zegt:

    Waarom neem jij dan wel alles klakkeloos aan wat je ergens gelezen heb.
    En waarom zou jij het dan beter weten dan elk ander met een mening over waar iets wel of niet vandaan komt.
    Jij schijnt precies te weten wie er wat allemaal verzonnen heeft, wat niet waar is en wat wel.
    Toch knap voor iemand die alleen maar ergens iets gelezen heb, in welk oud dik boek dan ook.
    Je doet dus precies hetzelfde, en verwijt dit andere.

    Like

   • David zegt:

    Vroeger geloofde iedereen dat de aarde plat was.Dat had niets met christendom te maken
    Tegenwoordig keren steeds meer mensen terug naar het idee dat de aarde plat is.
    Er is geen bewijs voor dat hij bol is, ga maar zoeken. Die foto s van nasa van die volmaakt ronde bal zijn nep. Trouwens het symbool van nasa is ook een slangenkop!

    Like

  • QENQ6 zegt:

   Het Christendom is GEEN mythologie.

   Like

  • Inge zegt:

   De Zodiac = de 12 sterrenbeelden met hun bijbehorende planeten. De 12 apostelen en Jezus staan dus voor de Zodiac en de zon. En de 10 geboden uit de bijbel komen rechtstreeks uit het Egyptische dodenboek. Babtisme, hiernamaals, laatste oordeel, maagdelijke geboorte, opstanding, kruisiging, ark van verbond, besnijdenis, redders, heilige communie, grote vloed, pasen, kerstmis, Pascha en nog veel meer komen allen van het Egyptische geloof en is de oorsprong van de Joods-Christelijke theologie.

   Like

   • Tom zegt:

    Beste Inge,

    Alleen al het gegeven dat men in dit verzinsel aanneemt dat Jezus op 25 december is geboren geeft de onzinnigheid van dit verhaal aan.

    Jezus is namelijk NIET op 25 december geboren. Dat wij kerstfeest vieren op 25 december heeft niets met de geboortedatum te maken.

    “En zij baarde haar eerstgeboren Zoon, en wond Hem in doeken, en leide Hem neder in de kribbe, omdat voor henlieden geen plaats was in de herberg.
    8 En er waren herders in diezelfde landstreek, zich houdende in het veld, en hielden de nachtwacht over hun kudde.”

    De herders hielden zich dus op in het veld met hun kudde… Dat kan dus niet eind december zijn geweest.
    Lees a.u.b. de eerdere link die ik heb geplaatst.

    @Bert: lees a.u.b. dit: https://mens-en-samenleving.infonu.nl/religie/70518-bijbelse-profetieen-israel-diaspora-terugkeer-van-de-joden.html

    De Joden en Israël zijn HET bewijs.

    Like

   • Asgard zegt:

    En het Egyptische geloof is weer van het Babylonische geloof, is weer van het Akkadische geloof, enz enz

    Like

   • BertG. zegt:

    Hier wil dat vrome gelovigen volk liever niet meer aan herinnerd worden.
    Dus is het bij voorbaat allemaal niet waar.
    Het maakt geen ruk uit waar jij allemaal mee komt, alles zullen ze ontkennen wat niet in de bijbel staat.
    Ze doen eigenlijk net als of dat allemaal nooit gebeurt is.
    Terwijl die Egyptenaren er toch echt veel eerder bij waren wat betreft een geloof ergens in.
    Dus alles heeft iemand wel van ergens van over genomen en aangepast omdat dat beter uitkwam.
    Als of al die andere geloven zomaar uit het niets tevoorschijn kwamen van de 1 op de andere dag.

    Like

 14. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  De pauselijke audiëntie hal is enorm groot en gebouwd in opdracht van paus Paulus VI.
  Het gebouw is inderdaad rond het thema van de slang (de duivel die Eva verleide) ontworpen.
  Het gebouw is opgetrokken uit zwaar gewapend beton. Wat er zich ondergronds bevindt is niet bekend. Mogelijk bevindt zich daar een grote atoombomvrije bunker.

  Na zijn verkiezing tot paus in 1963 en nog vóór zijn officiële inhuldiging heeft die gekozen paus in de Sint Pieter een geheime dienst geleid, waarin hij Lucifer in alle luister herstelde en op de troon plaatste.

  De audiëntiehal wordt opgesierd met een enorm beeldhouwerk Het beeld “de herrijzenis” zou Jezus voorstellen die herrijst na de atoomoorlog. Maar als je het nader bestudeert zie je heel iets anders. Als het beeld over het midden wordt gespiegeld, krijgen we een satanisch beeld te zien.

  Overigens zit heel het Vaticaan en Rome vol met satanische symboliek.

  Geliked door 4 people

  • Inge zegt:

   Voor wie het satanisme nog niet ziet is stekeblind. Inderdaad ook de beroemde Obelisk bij de ingang van de Sint Pieter in Rome (goed te zien op de één na laatste foto). Het is niet alleen maar een kopie van een Egyptische obelisk, het is een van dezelfde obelisken die in oude tijden in Egypte in Heliopolis hebben gestaan! Diodorus sprak over een 130 cm hoge obelisk die werd opgericht door Koningin Semiramis in Babylon. In Babylon lijkt de fallische symboliek (Zo deden de Chazaren aan fallus aanbidding voordat rond de 8ste eeuw zij zich massaal bekeerden onder koning Bulan naar het Babylonische Judaïsme). het belangrijkste aspect te zijn geweest. In Egypte werd echter meer nadruk gelegd op de zonnesymboliek die het belangrijker aspect lijkt te zijn geweest waarbij de obelisk naar boven wijst naar de zon, en ook beschreven als een zonnestraal. Deze obelisken werden gewoonlijk opgericht bij de ingang van de tempels van Isis of andere tempels van de talrijke zonnegoden van Egypte, vooral in de stad Heliopolis (Beth-Semes), vanwege zijn zonnesymboliek en vanwege zijn fallische betekenis. Let op de naam Isis die vandaag bekend staat als terroristische organisatie waarmee de oorsprong ervan zich verraad.

   Like

 15. andre zegt:

  Vroeger had je als krachtterm “is de paus katholiek?” in de betekenis dat je hier niet aan kon twijfelen. Nou laat ik het heel voorzichtig uitdrukken. De katholieke kerk barst van de poen en de macht is nog steeds ongekend, (Vaticaanstad zijn bankmannetjes) Leg maar eens uit wat geld en macht met geloof te maken hebben?

  In Rusland heeft de paus God zij dank niets te vertellen. Geloven en hopen zijn de domste woorden die we als mensen kennen want het is op het eind altijd , ja altijd die welbekende teleurstelling maar wat betreft de liefde daar hebben we helemaal geen paus voor nodig, de liefde regelen we zelf wel onderling.

  Geliked door 1 persoon

  • Oeps zegt:

   @ andre (2 maart 2019 om 21:43)

   Dames en Heren.

   Geloven betekent niet zeker weten.
   Hopen betekent een uitkomst verwachten tegen beter weten in.
   Liefde is het diepe gevoel, dat aangeeft, dat het goed zit.

   God (de Schepper, het Al, de Almacht) Koestert zijn schepping en heeft zijn schepping lief. Hij vraagt niet om verheerlijkt en aanbeden te worden. Hij vraagt niet om offers. Hij beoordeelt, maar veroordeelt niet. God ontmoet je in jezelf, als je bij je diepe wezen te rade gaat. Dat is gnosis (kennis, weten).

   Duivels kwamen in de oudheid uit de hemel vallen. Ze wilden zijn als God. Ze gedroegen zich bepaaldelijk niet goddelijk. Het was, ook onderling, list, leugen, roof, moord, doodslag, onderdrukking, verkrachting en wat dies meer zij. Zij wilden heersen. Zij wilden aanbeden worden. Zij eisten gehoorzaamheid. Zij eisten offers. Ze eisten slavernij. Zij veroordeelden. Er waren mensen die collaboreerden.Zij werden de koningen en de priesters. De gewone mensen hadden de goden snel door en noemden hen duivels.

   Een religie is een menselijke instelling, waar priesters beweren, je de weg naar de hemel te wijzen. Gnosis wordt door het Christendom al bijna 2000 jaar qang fel bestreden. met gnosis heb je geen priesters nodig. En dat was niet de bedoeling.

   Geliked door 2 people

  • Oeps zegt:

   @ andre (2 maart 2019 om 21:43)

   Dames en Heren.

   Zonder de apostel Paulus was er geen christendom geweest.
   Met de apostel Paulus werd het christendom een ketterij.
   Het christendom is gebaseerd op geloofsdwang.
   Dwang wordt gehandhaafd met macht.
   Geld is macht.
   Geld dat stom is, maakt recht, wat krom is.
   De mantel der liefde bedekt veel kwaad.
   Pracht en praal dient om macht te tonen.
   Dikke muren houdt de “boze” wereld buiten.

   Like

   • andre zegt:

    ja klopt, geld is een ziekte en na geld komt macht wat weer doorslaat naar pervers want anders kunnen ze de macht niet handhaven.

    Geliked door 2 people

 16. andre zegt:

  hier het trieste voorbeeld

  https://rondehuis.blogspot.com/

  Ik kan de foto hier kennelijk niet plaatsen dus dan maar de hele site. Scroll naar beneden en de laatste foto zegt alles.

  Geliked door 3 people

   • BertG. zegt:

    Die laatste foto zegt mij helemaal niets.
    Ik heb geen idee wie die kerel rechts is.
    Die linker herken ik wel als een paus.

    Like

   • Harry zegt:

    Twee megaboeven op de foto !

    Geliked door 1 persoon

   • Republikein zegt:

    Die linker ken ik niet, die rechter was de chauffeur van Heineken.

    Like

   • Oeps zegt:

    @ BertG. (2 maart 2019 om 22:32)

    Dames en Heren.

    De 2 personen op deze fot zijn:
    Twee leiders, in bloed rode kleur, welke garant staat voor crminele activiteiten (Paus Benedictus en “Baron”de Rothschild)

    Lees vooral ook even de blogspot over het “Ronde Huis”.
    Het onthult de ware geschiedenis van de smeerlapperij uit Vierhouten op de Veluwe.

    Geliked door 1 persoon

   • andre zegt:

    ik had het er inderdaad even bij moeten zetten maar om de 1 of andere vage reden lukte het me niet om de foto te plaatsen. De foto is al wat gedateerd maar hier staat minimaal 1 miljoen jaar bajes op de foto. Links de grote baas van Vaticaanstad de paus en rechts de baron uit de City of London. de boekhouder van Oranje, Rothschild.

    Geliked door 1 persoon

   • Republikein zegt:

    Die linkert ken ik niet, die rechter is de chauffeur van Heineken.
    Vreemd, had dit comment eerder gemaakt op de phone, zeker pleite, nou ja, alles verandert en in rap tempo, ook de opvolging van alles en nog wat in de vaart der volkeren, hoe lang is het geleden dat we meezongen met Mannenkoor Karrespoor “mooi man”, en de opvolgers staan al klaar, zijn aan het inzingen, evolutie zeg maar.
    https://pbs.twimg.com/media/Dud6AZDWkAAgW17?format=jpg

    Geliked door 2 people

   • Republikein zegt:

    Verhip, staat er ineens wel weer, ja, vonden ze toen ook al.

    Geliked door 1 persoon

 17. boorzalf zegt:

  Tis wat met ounse paus, heeft die weer te veel gezopen met de carnaval.

  Like

 18. Michael zegt:

  Simpele vraag zijn er beelden van dit gebouw en zo ja waarom hebben we die nog nooit gezien . Want anders wordt het zo moeilijk verder praten en of meedenken

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s