VIDEO: Dr. Nicolaus Fest over het “onderzoeksgeval” AfD (+ Nederlandse vertaling!)

 

(Vertaling: E.J. Bron)

Goedendag! De administratieve rechtbank Keulen heeft geoordeeld: de classificatie van de AfD als “onderzoeksgeval” door de Duitse Binnenlandse Veiligheidsdienst is onwettig [link toegevoegd door de webmaster]. Voor de openbare bekendmaking zou, aldus de rechtbank, iedere rechtsgrond ontbreken, ze zou een zware schending zijn van de competitie van de partijen. En zodoende van de democratie.

Dat is meer dan alleen maar een knallende oorvijg voor de nieuwe chef van de Binnenlandse Veiligheidsdienst, Thomas Haldenwang. Hij is nu zelf een “onderzoeksgeval”. Want hij en zijn organisatie hebben enorm gefaald, en niet alleen in juridisch opzicht. Want ook persoonlijk is Haldenwang als chef van de Binnenlandse Veiligheidsdienst ongeschikt. Als een kleine schavuit, die eindelijk ook een keer op het grote toneel mag, verkondigde hij in januari het “onderzoeksgeval”. Met veel poeha en – vanwege de bijna planetaire betekenis – met persverklaringen, ook in het Engels.

Bij mensen zoals Karl Lagerfeld kan ijdelheid voorwaarde voor beroepsmatig succes zijn; bij chefs van de Binnenlandse Veiligheidsdienst is ze een criterium tot uitsluiting. Bovendien ontbreekt het Haldenwang aan welk gevoel voor eerlijkheid dan ook, voor democratische competitie. En tenslotte heeft Haldenwang zijn organisatie er ook door geschaad dat nu de verdenking bestaat van een partijpolitieke instrumentalisering. Want Haldenwang is een CDU-man. Juist dat zou voor hem een reden tot terughoudendheid hebben moeten zijn. Maar dat was het echter niet. Dus ook in zoverre: onvoldoende!

Eveneens een “onderzoeksgeval” is minister van Binnenlandse Zaken, Horst Seehofer. Zonder diens toestemming zou de verkondiging van het “onderzoeksgeval” niet hebben plaatsgevonden. Ook Seehofer is dus zowel zakelijk als persoonlijk ongeschikt. Wanneer dit land nog iets zou hebben met rode lijnen die men niet ongestraft overschrijdt, dan zou ook hij moeten vertrekken. Twee “onderzoeksgevallen”.

Er zijn er nog honderden meer, vooral dan, wanneer men die op het prachtige begrip van Haldenwang, “verdenkingssplinter” baseert. Zulke splinters moeten de observatie rechtvaardigen. Een “verdenkingssplinter” voor een duidelijk ongrondwettige houding is bijvoorbeeld achter een spandoek te demonstreren, waarop “Duitsland, jij smerig stuk stront” staat. Zoals de vicevoorzitter van het Duitse parlement, Claudia Roth (Groenen), dat deed. Of te twitteren dat men het personeel van de rechts-populisten zou moeten aanvallen. Zoals de vicevoorzitter van de SPD, Ralf Stegner, zei. Duidelijke oproep tot geweld, duidelijke “verdenkingssplinter”, duidelijk “onderzoeksgeval”. Of Reinhard Marx. De katholieke kardinaal prees bondskanselier Merkel, omdat deze zich in de vluchtelingenkwestie niet gestoord zou hebben aan de grondwet. Openlijke lof voor voortgezette schending van de grondwet. Dikke “verdenkingsbalk” – Binnenlandse Veiligheidsdienst, onderzoeken a.u.b.!

En de dienst zou ook alle jeugdorganisaties van Groenen, Die Linke en SPD moeten onderzoeken. Want die eisen openlijk de marxistische reorganisatie van maatschappij en politiek. Onverenigbaar met onze grondwet.

Zelfs de Bondsdag zou “onderzoeksgeval” moeten zijn. Want daar –aldus gisteren de “Frankfurter Allgemeine Zeitung”- “beschadigt de grote coalitie de regels van de Duitse democratie.” De krant noemt drie voorbeelden, die meer zijn dan alleen maar “verdenkingssplinters”: Verandering van de regeling betreffende de leeftijd van de voorzitter van het parlement om een AfD´er te verhinderen; verrassende en overrompelende verhoging van de partijenfinanciering om de daling van de teruggave van de campagnekosten te compenseren, die de oude partijen hebben geleden door het stemmenverlies aan de AfD; verandering van de regels voor het ondervragen van de Duitse regering door het parlement. Ook hier is de AfD de reden. De regering en de oude partijen zijn bang voor haar scherpe vragen.

Wat betreft de “Frankfurter Allgemeine Zeitung” is het parlement van de oude partijen zelf tot een gevaar voor de democratie gemuteerd. Dat is wel een mededeling! En die zet, net zoals de beslissing van de rechtbank in Keulen, het “onderzoeksgeval AfD” in de juiste verhouding. De vijand van dit land staat niet rechts. De ware vijanden zijn drie groepen: de oude partijen; de partij-volgelingen zonder ruggengraat zoals Thomas Haldenwang, die instellingen zoals de Binnenlandse Veiligheidsdienst partijpolitiek instrumentaliseren; en tenslotte al die burgerlijke meelopers, de extremisten van het midden, die niets doen wanneer de grondwet wordt geschonden of wanneer er tot geweld opgeroepen wordt.

Zorg dat u daar niet bij hoort! Vecht voor dit land, bescherm zijn grondwet! Omdat daar maar één partij voor staat, is de keuze niet zo moeilijk!

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Barbarisme, belangenverstrengeling, demoniseren, Duitsland, gezond realisme. Bookmark de permalink .

5 reacties op VIDEO: Dr. Nicolaus Fest over het “onderzoeksgeval” AfD (+ Nederlandse vertaling!)

 1. Frans Brassens zegt:

  Met weinig moeite is dit duidelijke artikel om te bouwen voor de situatie in Nederland. Wat andere namen, enkele feiten, en je bent er. De slotalinea kan ongewijzigd blijven.

  Like

 2. droevige mof zegt:

  En dat geldt ook voor Frankrijk. Daar betalen de burgers een hoge prijs voor hun vrijheid, waarvoor zij uiteindelijk ook voor ons strijden. In die zin zijn we een gemeenschappelijk Europa van vrije en patriottische mensen.
  Hier volgt een verslag van de demonstraties, waarbij gisteren de Franse politie opnieuw op brute wijze te werk is gegaan.
  https://www.dlmplus.nl/2019/03/03/vier-maanden-terreur-van-franse-politie-tegen-giletsjaunes/

  Like

 3. Jan zegt:

  Hetze van socialisten tegen AfD gaat nieuwe fase in.
  Afgevaardigden van de Bondsdag bang om neergestoken te worden door AfD-afgevaardigden. Claudia Roth wil dat geen messen meer mogen worden meegenomen in Bondsdaggebouw.

  Bundestag in Angst vor Messerattacken: Immer mehr AfD-Politiker sollen die Gebäude unsicher machen
  Nach Besorgnissen von Claudia Roth soll die Hausordnung des Bundestags laut einem Medienbericht verschärft werden. So soll Bundestagsabgeordneten das Mitführen von Waffen und Messern verboten werden. Der Grund: Parlamentsmitarbeiter fühlen sich angeblich von Angestellten der AfD bedroht.
  ….
  https://philosophia-perennis.com/2019/03/02/bundestag-in-angst-vor-messerattacken-immer-mehr-afd-politiker-sollen-die-gebaeude-unsicher-machen/

  video op: https://www.welt.de/politik/deutschland/article189622341/Bundestagsmitarbeiter-klagen-ueber-Drohungen-durch-AfD-Angestellte.html?wtmc=socialmedia.twitter.shared.web

  Hat sie oder hat sie nicht? Claudia Roth und die PPK

  Anfang des Jahres 2012 ging durch die Presse, dass die Parteivorsitzende der GRÜNEN, Claudia Roth, Besitzerin einer Walther PPK und Inhaberin eines zum Führen dieser Waffe benötigten Waffenscheins sei. Bereits 1½ Jahre zuvor soll sie nämlich bei einer Polizeikontrolle in München ihre Handtasche geöffnet haben – worauf hin die Beamten auf eine Walther PPK aufmerksam wurden.
  ….
  https://www.rheinsammler.de/archiv-der-18-ausstellung/prominente-waffenbesitzer/hat-sie-oder-hat-sie-nicht/

  Like

  • droevige mof zegt:

   Geweldig idee, en vergeet niet om Alice Weidel uit te nodigen. Mevrouw Weidel heeft bereikt waar veel lesbische vrouwen alleen maar van kunnen dromen. Alleen de allerbeste school- en universitaire diploma’s, toppositie in management en nu hoofd van een parlementaire mannenbende.
   En dan is er nog een vrouw als levenspartner en twee zonen.

   Maar ze wordt nooit uitgenodigd. Haar politieke tegenstanders zijn bang voor haar. Ze is te sterk, te intelligent en te charmant.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s