Amerikaans consulaat in Oost-Jeruzalem wordt gesloten

Screenshot_12

(Door: David Lazarus – Vertaling: E.J. Bron)

Het Amerikaanse consulaat in Oost-Jeruzalem (foto), dat bestemd was voor Palestijnse Arabieren, wordt morgen gesloten en de kantoren worden verplaatst naar de nieuwe Amerikaanse ambassade in West-Jeruzalem. De regering-Trump plaatst de diplomatieke missie van de VS voor de Palestijnse Autoriteit onder toezicht van haar ambassade in Israël. De verhuizing wordt scherp bekritiseerd van Palestijnse zijde.

Israel Heute

De stap werd genomen op initiatief van de Amerikaanse ambassadeur in Israël, David Friedman, die al heel lang geprobeerd heeft de in feite Amerikaanse ambassade voor de Palestijnen te sluiten. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken verzette zich tegen de pogingen om de status van het consulaat met het oog op de Palestijnse druk wegens onderhandelingen over de definitieve status van Jeruzalem te wijzigen. Nabil Shaath, adviseur van de Palestijnse president Mahmoud Abbas, zei dat het een “hele slechte beslissing” zou zijn, die in strijd zou zijn met eerdere overeenkomsten en een voortzetting zou zijn van de beslissing van de Amerikaanse president Donald Trump om Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Israël. “Nu verbreekt hij de laatste verbinding, die hij zogenaamd met het Palestijnse volk zou hebben. Hij zegt in feite dat Jeruzalem voor Israël zou zijn”, klaagde Shaath. “Deze beslissing heeft niets met vrede te maken. Ze maakt de vrede gecompliceerder en onmogelijk”.

De stap betekent dat het consulaat in Jeruzalem niet meer over een aparte lijn naar Washington beschikt om te berichten over Palestijnse aangelegenheden. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, benadrukte echter dat de sluiting geen verandering van de Amerikaanse politiek met betrekking tot de definitieve status, inclusief de grenzen van Jeruzalem, zou betekenen. Hij verklaarde dat de samenvoeging van het consulaat met de Amerikaanse ambassade in Israël ertoe zou dienen om de “efficiëntie en effectiviteit” te verhogen.

Palestijnse leiders beschouwen de beslissing echter als een stap van Trump tegen hen. De Palestijnse Autoriteit heeft het contact met de regering-Trump na het besluit in 2017 om Jeruzalem officieel als hoofdstad van Israël te erkennen, bevroren. Mede daarom heeft Abbas ook het Amerikaanse vredesplan afgewezen, nog voordat er überhaupt details bekendgemaakt werden. Het plan moet na de verkiezingen op 9 april gepubliceerd worden.

Bron:
www.israelheute.com
Door: David Lazarus

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", Arabieren, Donald Trump, gezond realisme, Israël, Jeruzalem, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

6 reacties op Amerikaans consulaat in Oost-Jeruzalem wordt gesloten

 1. Klaas zegt:

  Like

 2. boorzalf zegt:

  Wat hebben ze toch lange tenen, als er een scheet dwars zit beginnen ze al te schreeuwen. Net rifapen.
  Volgens de palestijnen was Jezus de eerste palestijn. Palestijnse Autoriteit schreef op 6 mei 2013: “De Palestijnen zijn Jezus’ nakomelingen en het verhaal van Jezus is het verhaal van het Palestijnse volk.”

  Like

 3. elena zegt:

  Jeruzalem is van Israel is van de joden zo heeft God het bedoelt en zo zal het eindigen ook, Jezus zal regeren in de toekomst vanuit Jeruzalem Jezus, Yashua die Joods.

  Like

 4. Jan zegt:

  Intussen wordt Trump voor nazi uitgemaakt

  http://tinyurl.com/y6xcexa7

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s