Arrogant, arroganter, CU

Screenshot_38

(Door: Wim van Schaik)

Zelfvoldaan en hooghartig koketterend met diversiteit kent de arrogantie van de ChristenUnie geen grenzen. De partij ziet zich graag als vertegenwoordiger van de morele standaard van de laffe mens voor wie beschaafd slechts verlies aan zelfrespect en weerbaarheid betekent. Wie om wat voor reden daaraan niet meedoet, moet in de hoek. Ineens blijkt dan diversiteit toch niet zó belangrijk.

Na de verkiezingen van eind mei kan het Europees Parlement er wel eens heel anders uit gaan zien. Zoals het er nu uitziet winnen de populistische partijen fors, zouden de Britten wel eens kunnen vertrekken en moet de partij van Orbán misschien wel elders aansluiting zoeken. Als Forum voor Democratie (FvD) eind mei zetels krijgt in het Europees parlement, dan wil de partij zich aansluiten bij de Alliantie van Conservatieven en Hervormers in Europa (ACRE).

Partijen die daarbij zijn aangesloten, leveren in het Europees Parlement afgevaardigden voor de Europese fractie van de Conservatieven en Hervormers (ECR). Na de sociaaldemocraten en christendemocraten is de ECR de derde politieke fractie in het Europees Parlement. Net iets groter dan de liberalen. Baudet heeft al jaren contacten met de ECR-fractie en Derk-Jan Eppink, FvD-lijsttrekker, heeft eerder voor de ECR in het Europarlement gezeten. Deze stap van Forum ligt dus min of meer voor de hand.

Opvallend is dat Baudet, die voor een Nexit is, voor de ECR-fractie kiest. Die is namelijk pro-EU en wil de EU alleen maar hervormen. Dat Baudet uit de EU wil, zint CU-Europarlementariër en vicevoorzitter van de ECR, Peter van Dalen, helemaal niet. Hij wil niet in één fractie zitten met ‘brekers’. Maar er speelt meer: het migratiestandpunt van FvD is voor de CU te hard en Baudet is te vriendelijk tegen Poetin. Jan Dijkgraaf schreef er zaterdag over hoe hypocriet de opstelling van de CU is. Ik zou het ook en vooral arrogant willen noemen. Hoe ging het precies?

Op het congres van de CU, enkele weken terug, werd een motie ingediend door onder andere partij-prominent en terrorisme-expert (blind voor de gevaren van de islam) Beatrice de Graaf om niet in een fractie te stappen met de PVV, Lega Nord, AfD of Forum voor Democratie. Van Dalen had geen probleem met die motie. In 2016 werkte hij ook al eens de AfD’ers Beatrix von Storch en Marcus Pretzell uit de ECR. Toch kon hij nu niet verhinderen dat Derk-Jan Eppink in Straatsburg, praktisch onder de ogen van Peter himself, onderhandelde met de ECR. Het is daarom nog maar de vraag of de andere leden van ECR zo gecharmeerd zijn van dat uitsluiten door Van Dalen, die daarin steun krijgt van SGP-er Ruissen (opvolger van Bas Belder).

Baudet kijkt ook verder. Onlangs was hij in Parijs bij een bijeenkomst van de Fransman Nicolas Dupont. Deze man, die ooit in Frankrijk de campagne tegen het Verdrag van Lissabon leidde, probeert om alle kritische Europese partijen te verenigen in een nieuwe beweging om zo straks de grootste beweging in het Europese Parlement te worden. Hij ziet graag de fractie van de ECR samengaan met de andere EU-kritische fractie: Europa van de Naties en de Vrijheid, Europe of Nations and Freedom (ENF), waarbij ook de PVV, de Oostenrijkse FPÖ, het Franse Rassemblement National (voorheen Front National), het Italiaanse Lega Nord en het Belgische Vlaams Belang zijn aangesloten. Om de vorming van een Europese superstaat te stoppen, wil het FvD liefst een groot eurosceptisch blok vormen met partijen uit heel Europa. Verdeeldheid speelt Brussel in de kaart en maakt dat  fanatici als Verhofstadt, Juncker en Timmermans alsmaar meer macht vergaren en de nationale staten ondermijnen.

En nu komt het! Als het aan de ChristenUnie (en SGP) ligt, komt zo’n blok er niet. Zo kennen we deze partij weer. Wel de mond vol van ‘verbinden’ en ‘diversiteit’ en ook af en toe uithalen naar Brussel, maar als het erop aankomt politiek correct tussen de lijntjes kleuren en Juncker cs. in de kaart spelen. Samenwerken met D66, de slopers van onze natie en uitverkopers van onze westerse waarden, is geen punt. Maar o wee als je tegen de EU bent, voor je eigen land opkomt en de massa-immigratie afwijst. En de SGP? Uit het zicht van de Nederlandse burger wordt in Brussel en Straatsburg alles verkwanseld en afgebroken waar ze in Den Haag voor zeggen te strijden. Daarvoor heeft de SGP ‘onze man in Brussel’, Bert Ruissen, vriendje van Peter van Dalen.

CU en SGP zijn als de man die zich constructief opstelt terwijl zijn woning wordt gesloopt, in de hoop dat hij in het schuurtje mag blijven wonen. Ze werken mee aan hun eigen marginalisering. En ze zijn er nog trots op ook. Snappen die gasten dan niet dat ze met hun streven naar zogenaamde hervormingen niets bereiken? Ze worden behandeld als honden die stil gehouden worden door ze af en toe een (afgekloven) bot toe te werpen. Snappen ze niet dat ze hun onderhandelingspositie weggeven door koste wat kost binnen de EU te willen blijven? Snappen ze niet dat de druk op de EU juist moet worden opgevoerd door exit van landen als legitieme en reële optie op tafel te houden?

Het is nog niet genoeg dat deze verdwaasden als het zo uitkomt de Bijbel misbruiken, ze hebben ook nog hun eigen EU-bijbel. Daar staat in dat EU vrede is, dat migratie moet en dat islam niets met geweld te maken heeft. En de ‘waarden van de EU’ laten niet toe dat anders denken en anders spreken wordt getolereerd. Wie aan hun dogma’s twijfelt of reageert op de leugens, intimidatie, stupiditeit en politieke correctheid wordt met de nek aangekeken en weggezet als populist. Overtuigd als ze zijn van hun eigen gelijk wil het niet tot hen doordringen dat populisme in wezen een reactie is op kwaadaardige domheid, walgelijke hypocrisie en vooral minachtende arrogantie.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", belangenverstrengeling, ChristenUnie, cultuurrelativisme, Europa, EUSSR, Hypocrisie, islamappeasement, islamitische ideologie, Islamofilie, lafheid, landverraad, Linkse christenen, linkse gereformeerden, meningsdictatuur, moralisme, Naïviteit, onwetendheid, political correctness, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

35 reacties op Arrogant, arroganter, CU

 1. Republikein zegt:

  Als je Stoffer heet moet je er iets mee doen .

  Like

 2. J.A. Kapteyn zegt:

  Goed verwoord heer Van Schaik. Uw slotzin slaat de spijker op de kop: het door de EU zo gevreesde en gedemoniseerde Populisme is niets anders dan een reactie op de domheid, hypocrisie en arrogantie van de zittende politci.
  Deze reactie wordt bewust in een kwaad daglicht gesteld. Populisme wordt geframed als minderwaardig, slecht, laag bij de grond, onderbuikgevoel omdat men als de dood is dat deze beweging de macht van de heersende politici gaat aantasten.

  Hopelijk stemt de Europese kiezer massaal europakritisch in mei zodat de vrees van de antipopulisten bewaarheid wordt.

  Geliked door 4 people

 3. Klaas zegt:

  Like

  • Jan zegt:

   Als niet-moslim zou ik ook tegen die lessen, lees: indoctrinatie protesteren, mijn kind van school halen en zelf les geven als het niet anders kan. Die linkse shit moet gewoon afgelopen zijn.

   Geliked door 2 people

  • D.G.M.Holland zegt:

   De islamisering is nu al zo ver ingevreten, dat zelfs de politiek-correcten moeten gaan kiezen:
   Zijn we vóór de acceptatie van LGBT (lesbisch,gender-neutraal,homo’s enz.) en dan maar tegen islam of…

   Komen er nou echt scholen, die LGBT lessen verbieden, omdat moslims steeds meer daartegen protesteren en HUN wil opleggen ?
   De islam hoort niet thuis in Europa.

   Geliked door 1 persoon

 4. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  De ChristenUnie is een politieke partij van de zwarte kousen kerk. De dominee preekt mooie woorden. Luister naar zijn woorden. Kijk niet naar zijn daden. Ze knijpen de katjes immers in het donker, als niemand het ziet.

  In de coalitie van Rutte-3 heeft de ChristenUnie ziel en zaligheid aan de duivel verkocht. Ze zijn met de duivel scheep gegaan en moeten nu met hem over. Ze beginnen langzaamaan te beseffen, dat ze zich vreselijk hebben vergist en zichzelf nu gruwelijk gaan tegenkomen. Als een duivel mooie woorden spreekt, bedoelt hij gruweldaden.

  Pinokkio is een rat. Verkijk je niet op zijn mooie maatcostuum. Hij kan niet anders, dan liegen en bedriegen. Hij gebruikt en misbruikt eenieder en lacht ze daarna uit. Zijn innemende woorden zijn als van een vos, die de passie preekt. Edoch een vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken. Hij is als een wolf in schaapskleren.

  Zalig zijn zij, die kijken en zien.
  Zalig zijn zij, die luisteren en horen.
  Zalig zijn zij, die weten en begrijpen.
  Zielig zijn de onnozelen van geest.
  Zij worden met een kluitje in het riet gestuurd.

  Geliked door 3 people

  • Wim zegt:

   Beste Oeps u positioneert de ChristenUnie verkeerd. Stemmers op de ChristenUnie vindt u zeker niet in de zeer orthodox protestante kerken, waarvan de leden er in het algemeen veel realistischer opinies op na houden dan CU-ers doen, zij het dat zij te weinig de dubbele houding van hun eigen partij, de SGP, doorzien.
   Overigens is de term zwarte kousen kerk zeer gedateerd, achterhaald door de werkelijkheid en onnodig stigmatiserend.

   Like

   • BertG. zegt:

    Dan moet jij nog maar een keer aan Harry vragen hoe ze er zondag bij lopen in dat dorp van ‘m wanneer ze naar de kerk gaan, inclusief uitgestrekte vrome smoelwerken.

    Geliked door 2 people

   • Oeps zegt:

    @ Wim (5 maart 2019 om 08:38)

    Dames en Heren.

    Met een modernisering van terminologie, zonder inhoudelijk iets te moderniseren, wordt slechts een waas van schone schijn opgeworpen. Het is niets meer dan politiek correcte new speak en window dressing, Wat een zielig gedoe. Ik pas er voor.

    Als ik des zondags, spichtige onopgemaakte dames in veel te lange onooglijke jurken met een plastic tasje in de hand met het zondagse hoedje erin, ter kerke zie gaan, schud ik meewarig mijn hoofd en kan ik een gevoel van medelijden met dit oubollige gedoe niet onderdrukken.

    Vorig jaar bezocht ik op een.zondag een beurs in hert Utrechtse. Een standhouder gaf me het adres van iemand, die mij mogelijk aan iets zou kunnen helpen. Op de terugweg naar huis ben ik er langs gegaan. Ik belde aan. De deur werd heel voorzichtig opengedaan. Meneer bleef met de punten van zijn schoenen tegen de drempel staan en hield zijn neus angstvallig binnen. Nog voor ik kon zeggen, wie ik was en waarvoor ik kwam, kreeg ik te verstaan, dat het zondag was. En de deur werd dichtgeslagen. Meewarig schudde ik mijn hoofd en ging huiswaarts.

    Ik prijs me gelukkig, dat ik geen farizeeër ben, die op de bijbelbelt woont en met handen en voeten gebonden is aan regeltjes van een kerkgenootschap. Ik heb nergens in de bijbel kunnen kunnen lezen, dat de Here Jezus een dergelijke gedrag van ons zou verlangen. Integendeel, Hij bestreed een dergelijk gedrag. Ik voel me vrij, om te doen en laten, wat ik zelf wil. Wat een zaligheid !!! Mensen, die menen, dat het wel moet, hebben mijn zegen. Ze doen maar. Het is hun leven. Ik pas er voor.

    Geliked door 2 people

   • Wim zegt:

    Wie objectief naar deze groep als geheel kijkt en hun functioneren in de samenleving ziet, zal toch echt moeten constateren dat de tijd van gebreide zwarte kousen voorbij is. En het dragen van zwarte panty’s is echt niet voorbehouden aan dames die naar de kerk gaan…Wat niet wegneemt dat iemand persoonlijk geen goede ervaringen kan hebben in de omgang met personen die tot deze groep behoren. Mijn punt is dat we niet moeten generaliseren. Zie Wikipedia:
    Door regelmatige publicaties in de media ontstaat een beeld van een ‘rigide’ en ‘wereldvreemde’ groepering. In nieuwsberichten worden veelal de ‘afwijkende standpunten’ weergegeven. In werkelijkheid is het bevindelijk gereformeerde bevolkingsdeel in de meeste opzichten zeker niet minder modern dan de doorsnee-Nederlander en wordt ‘vooruitgang niet afgewezen’. In de afgelopen decennia hebben bevindelijk gereformeerden een sociaal-economische opgang doorgemaakt. Hierdoor doen ze qua inkomensniveau niet onder voor de gemiddelde Nederlander. De arbeidsmoraal is hoog. Plaatsen als Rijssen en Barneveld doen het economisch zeer goed. De werkloosheid is in plaatsen met grote percentages bevindelijk gereformeerden in het algemeen lager dan het Nederlandse gemiddelde.
    Overigens schijnt het begrip zwarte kousen kerk niets met de bedekking van vrouwenbenen te maken te hebben:https://www.krapuul.nl/blog/38521/zwarte-kousen-waar-komt-het-begrip-vandaan/

    Like

   • delamontagne zegt:

    Ik krijg toch ’t idee dat, of U behoort zelf tot die groep, of U bent nog nooit in de Bible-Belt geweest.
    Ik heb meer vertrouwen in wat de Heer “Harry% hier schrijft dqn het gebqgqtelliseerde Wzqre Ge,eente:
    Ik ken die streek hij zoont een beetje::::::::::

    Like

   • Harry zegt:

    Joh , Wim ,

    Ik weet niet of je op zondag wel eens buiten komt , maar hier in de bible belt lopen ze er vaak bij alsof ze in een middeleeuwse film meegespeeld hebben !
    Ga voor de aardigheid maar eens in Werkendam kijken op kerkdagen .
    Hoedjes op , fladderjurken , knurften van grondwerkers en andere ongelikten in een pak met vest en stropdas en allemaal pikzwarte schoenen , het is geen vertoning !
    Stijve smoelen van de preken over hel en verdoemenis , schuwe blikken .

    Ik zie niet in wat er gedateerd zou zijn aan de term : “zwarte kousenkerk” .
    Er is nog geen donder veranderd !
    Alleen liepen ze vroeger naar de kerk en dan liepen ze met vijf , zes , zeven man naast elkaar .
    De ene groep aan de linkerkant van de dijk de andere vanaf de rechterkant .
    Zo kon je je dus met een auto of motorfiets slechts voorzichtig slalommend door die terroristenbende wurmen . En soms gewoon niét !
    “Want je hoéft niet te rijden op zondag “ , werd me toegebeten .
    Dat deden ze bewust om te treiteren .
    Totdat wij , met een groep van tien , twaalf man op motorfietsen zonder uitlaatdemper met een héls kabaal die gasten aan de kant gejaagd hebben !
    Ze dachten minstens dat ze allemaal platgewalst zouden worden .
    Ze struikelden over hun eigen poten om aan de kant te komen , hoedjes rolden over straat .
    Hun vertrouwen in god was ineens helemaal wég !
    De week daarop was het probleem opgelost .
    Geen idee of de dominee gepreekt heeft om ons vrij spel te geven of dat ze uit zelfbescherming besloten hebben om aan de kant te blijven lopen , of de gemeenteraad wellicht , maar die terreur was wél over !
    Het zijn eigenlijk moslims-light .

    Verkering met iemand van een andere kerk : doodzonde !
    Verkering met je eigen nicht : prima , want dan weet je tenminste wat je krijgt .
    Dan blijven de karaktereigenschappen tenminste behouden binnen de familie .
    Met een vreemde weet je maar niet wat je binnenhaalt !
    Krijg je soms nieuwe fratsen .

    Dát kaliber .
    Dat ook nog maar iémand daar enig begrip of respect voor opkam brengen !
    Man , man , je hebt geen idee hoe erg het is met dat volk !

    We hadden hier een vrijgezelle knul van pakweg dertig .
    Geen vriendin , nooit verkering gehad .
    Kwam er een ouderling op bezoek , samen met de dominee .
    Ze hadden een weduwvrouwtje met twee kinderen , die weliswaar vijftien jaar ouder was dan hij , maar ze was heel lief en zorgzaam en proper , ze kon ook lekker koken .
    Uit dezelfde kerk , natuurlijk .
    Daar moest hij zich maar aan verbinden , dan was iedereen weer gelukkig !
    De sukkel heeft het nog gedaan ook !
    In no-time had ie een hernia , vanwege het pogen om nog meer nazaten te kweken waarschijnlijk .
    Zie hem op zondag nogal eens zitten op een bankje langs de rivier , met zijn hoofd in zijn handen .
    Waarschijnlijk zit ie zich af te vragen of ie er wel goed aan gedaan heeft .
    Hoe hij zo stom onnozel kon wezen .
    Of hij is de herrie ontvlucht .

    Geliked door 4 people

   • BertG. zegt:

    Harry, ik denk dat Wim ook zo’n middeleeuws kostuum in de kast heb hangen voor de zondag.
    En dan wil je ook wel een keer af van al dat gezeur en opmerkingen die je onderweg te horen krijgt.
    Een beetje refo is apetrots op z’n kostuum, dat onderscheid ‘m van al die andere ongelovigen, die weten niet hoe ze zich moeten kleden op zondag.

    Geliked door 1 persoon

   • Jan zegt:

    De ‘discussie’ hieronder is geen discussie maar een scheldpartij. Het is volslagen onbelangrijk hoe de orthodoxen er op zondag bij lopen. Liberalen lopen op zondag in een spijkerbroek vol scheuren en gaten, zo gekocht en betaalden er €100 voor, dan mankeert er duidelijk iets onder de schedel. Liberalen kalken hun lijf vol met inkt, heet tatoeage. Betalen voor zelfverminking. Ook dan ben je toch erg ver heen. Waar het om gaat zijn de morele standpunten van de orthodoxen en daarover kun je twisten. Het gewauwel over de kleding is kinderachtig en ligt op het niveau van linksvolk in de Kamer dat het altijd heeft over de ‘toon’ van Wilders.
    Af en toe lijkt het op de hetze die Pechtold tegen Baudet voerde. Niet het onderwerp is belangrijk maar de persoon.

    Geliked door 2 people

   • BertG. zegt:

    Jan, we zijn gewoon Wim een beetje aan het plagen. Had je dat niet door?
    Helemaal niets persoonlijk. Zo als wel vaker hier gebeurt.
    Wat maakt het ons nou uit waar iemand in rond wil lopen op welke dag van de week.

    Like

  • D.G.M.Holland zegt:

   Zalig zijn zij die alle wijze bijdragen op https://ejbron.wordpress.com kritisch volgen en zo zorgvuldig een eigen mening vormen.

   Geliked door 4 people

  • Jan zegt:

   Je zou kunnen zeggen dat bij de CU nu het socialisme binnen de partij komt bovendrijven, iets wat zij lang verborgen hebben weten te houden. Men ment dat een partij nog christelijk is als het socialistische ‘waarden’ overneemt, iets wat net zo onnozel is om te denken dat je moslims in je kerk laat brullen, zoals regelmatig in Duitsland en GB gebeurt.

   CU doet nu wat het CDA eerder deed, zich laten leiden door demagogen. De CU is immers ontstaan uit het Gereformeerd Politiek Verbond (GPV) en de Reformatorische Politieke Federatie (RPF). De werd opgericht als reactie op de fusiebesprekingen tussen de Anti-Revolutionaire Partij (ARP), de Christelijk-Historische Unie (CHU) en de Katholieke Volkspartij (KVP), die uiteindelijk tot de oprichting van het CDA zouden leiden. De RPF ontstond uit een aantal onafhankelijke kiesverenigingen in Gelderland en Overijssel, het Nationaal Evangelisch Verband en een tweetal aan de ARP verwante groepen.
   https://nl.wikipedia.org/wiki/Reformatorische_Politieke_Federatie
   https://www.christenunie.nl/page/85

   Inmiddels is de CU even corrupt en verrot als het CDA en houden alleen vast aan christelijke beginselen als de verkiezingen in aantocht zijn en hun zetels in gevaar zijn, dwz als hun portemonnee leeg dreigt worden. Inmiddels overschreeuwt Segers zich aanhoudend in de Kamer
   Segers, naïef op het weerzinwekkende af
   WILDERS vs SEGERS: ‘De islam vernietigt onze rechtstaat’

   Segers verkoopt met weke stem kolder en suggereert dat Wilders een marionet is van Putin, heeft niets met problemen in de NL wijken te maken

   Segers buigt vandaag diep voor de islam

   En wat een christen in ieder geval weet, is dat Gods hart ook naar moslims uitgaat en dat het om medemensen gaat, van wie Jezus ons vraagt hen lief te hebben. Maar als je het evangelie serieus neemt, dan weet je tegelijk dat de islam de aanval opent op het hart ervan.
   ….
   https://joostniemoller.nl/2017/05/segers-buigt-vandaag-diep-islam/

   Je moet wat, dwz de NL bevolking verraden wil je je zakken blijven vullen in Den Haag

   Like

   • Oeps zegt:

    @ Jan (6 maart 2019 om 06:31)

    Dames en Heren.

    De diepgelovige Christenen van het CDA en de CU verkochten hun ziel en zaligheid aan de duivel, om aan de zijlijn mee te mogen spelen in het duivelse kabinet Rutte-3. Ze waren zo verrukt dat de duivel hen vroeg. Mee mogen regeren sloeg de Christenen in de bol. Opeens hadden de Christenen geen ballen en geen ruggegraat meer. De Christenen vielen voor de mooie woorden van de duivel. De duivel sprak de passie. Maar het was list leugen en bedrog. De duivel kan immers niet anders. De Christenen beseften niet dat ze in een duivelse val trapten. De Christenen waren ziende blind. De Christenen zagen de hoorns en de bokkenpoten niet. Mee mogen regeren, was voor de Christenen te mooi, om waar te zijn. Dat was het dus ook niet. De Christenen vielen van hun geloof. De Christenen deden veel water in de wijn. De Christenen hebben hun normen en waarden laten vallen voor een schone schijn. De Christenen gingen met de duivel scheep en moeten nu met hem over. De Christenen mogen ja knikken naar de duivel en amen zeggen.

    Ach en wee, hoe errug en wat ziellug. De Christenen hebben de God van hun geloof verraden. Des zondags zitten de Christenen met een uitgestreken gezicht in de kerk. Bang dat eerdaags de waarheid uit het duivelse doosje komt. Dan moeten de Christenen met hun billen bloot. Hoe moeten de Christenen dat aan de goegemeente vertellen ? De Christenen bidden God om hulp en om bijstand. De dominee preekt vanaf de kansel, dat God de zondaars straft. Ach en wee, hoe errug en wat ziellug.

    Like

 5. Dick zegt:

  Aalgladde en,,
  Ach laat maar !

  Geliked door 2 people

 6. Bert zegt:

  De CU is een clubje opportunisten. Om erkenning op hun eigen niveau te krijgen, moeten ze wel samenwerken met andere partijen, dus dan tonen ze zich kritisch. Als dat doel bereikt is, moeten ze om nog verder iets te bereiken, samenwerken met de volgende laag in de bestuurlijke hierarchie, dus dan tonen ze zich cooperatief, dus pro-EU. Daaruit blijkt dat ze niet echt een specifiek doel buiten zichzelf voor ogen staat, maar alleen zelfhandhaving.

  Geliked door 1 persoon

 7. Peter zegt:

  Het gestelde over de SGP klopt niet !!
  Zie wat er geschreven staat op hun site over de islam !
  Islam
  Binnen de islam blijken haat en geweld welig te tieren. De afschrikwekkende kanten van de islam staan de afgelopen jaren vooral door het optreden van IS op het netvlies gebrand. Die werkelijkheid komt door terreuraanslagen wel héél dichtbij. Helaas zijn we daar de afgelopen jaren veelvuldig mee geconfronteerd. Met name jongeren lopen het risico om te radicaliseren. De regering kan dan natuurlijk niet weg kijken. Essentieel is dat de veiligheidsdiensten voldoende slagkracht hebben en houden, als het kan in goed overleg met moslims die aan de goede kant staan. De overheid mag, sterker nog, móet oog hebben voor het onderscheid dat er is tussen godsdiensten. Blind en onhistorisch gelijkheidsdenken doet geen recht aan de werkelijkheid. Islamitische praktijken die haaks staan op onze wetten worden niet getolereerd. Sharia moeten we hier natuurlijk al helemáál niet hebben.

  In de zorg, het onderwijs en het openbaar vervoer wordt het dragen van gezichtsbedekkende kleding verboden.
  Tegen ophitsende predikers en ‘haatimams’ moet strafrechtelijk worden opgetreden.
  Het Openbaar Ministerie moet vragen om een verbod van organisaties die herhaaldelijk haatzaaiende of geweldsverheerlijkende predikers uitnodigen.
  De overheid moet er óók op toezien dat het niet-reguliere islamitisch onderwijs geen broedplaats is van radicalisering.
  Als een Nederlander met een dubbele nationaliteit naar IS-gebied reist en/of deelneemt aan een terroristische organisatie, dan zal deze zijn/haar Nederlandse nationaliteit per definitie moeten verliezen.
  Polygamie mag in Nederland niet worden erkend.
  Gebedsoproepen vanaf moskeeën moeten worden tegengegaan. Gebedsoproepen mogen niet worden gelijkgeschakeld met klokgelui, omdat deze oproepen het uitspreken van een geloofsbelijdenis bevatten.
  Bij de bouw van moskeeën en minaretten mag van gemeenten verwacht worden dat ze de uitstraling op de publieke ruimte tot een minimum zullen beperken.
  Er zijn organisaties in Nederland die worden gefinancierd door ronduit extremistische groepen in het buitenland. Dat moet verboden worden. Overtreding van dat verbod dient te leiden tot het bevriezen van hun tegoeden en strafrechtelijke vervolging.
  Wetgeving mag de overkomst van voorgangers en kerkelijke werkers vanuit zusterkerken in het buitenland alsook de financiering van (migranten)kerken in Nederland door bonafide buitenlandse organisaties of kerken niet belemmeren.

  Like

  • Wim zegt:

   Beste Peter lees mijn passage nog eens: “En de SGP? Uit het zicht van de Nederlandse burger wordt in Brussel en Straatsburg alles verkwanseld en afgebroken waar ze in Den Haag (of in hun programma) voor zeggen te strijden. Daarvoor heeft de SGP ‘onze man in Brussel’, Bert Ruissen, vriendje van Peter van Dalen.” In feite doen ze in Brussel dus precies wat het CU congres verordonneerd heeft: een cordon sanitaire om FvD leggen. Hoezo “Het gestelde over de SGP klopt niet?”
   De rol van de SGP – ondanks mooie woorden – is te vaak die van zogenaamde “constructieve oppositie” in de hoop (weer een passage uit mijn stuk) ‘net als honden die stil gehouden worden “af en toe een (afgekloven) bot toegeworpen te krijgen; bijvoorbeeld een burgemeesterspost hier of daar. Maar bijvoorbeeld de schandalige fiscale behandeling van eenverdieners ongedaan maken, iets waar de SGP al jaren om smeekt, is de SGP niet gegund.
   De SGP hinkt op twee gedachten: mohammedanisme afkeuren, maar bang voor te strenge maatregelen die terug slaan op de eigen groep. Ook wil de SGP als het zo uitkomt graag afstand nemen van Wilders (terwijl ze hem voluit zouden moeten steunen). Dat gebeurt niet rechtstreeks maar met Farizese strikvragen zo van ‘noem eens een christelijke waarde” om over het voluit Bijbelse antwoord van Wilders nl., opkomen voor het eigen land dan met de hele Tweede Kamer mee te schateren. Diep triest. Zo blijkt het maar weer “papier is geduldig”. Neem mij niet kwalijk dat ik de SGP toch maar liever op de daden (of juist het ontbreken daarvan) beoordeel.

   Geliked door 1 persoon

 8. sjuad zegt:

  Van der Staay heeft altijd naast Rutte – die als de bijbelse slang is, daarnaast als a-sexueel word neergezet en ik wat nep toevoeg door te stellen dat hij juist hierom chantabel is, auto achterbank overleg pleegt.

  Geliked door 1 persoon

 9. M. zegt:

  Als men ook maar de schijn van Christelijkheid zou hebben bij de CU dan zou men voor de naaste opkomen, voor het eigen volk dat het land uitgejaagd word door de onverdraagzame bijna alles discriminerende vrede waar alle charlatans zo hoog mee lopen.

  Geliked door 2 people

 10. Corné zegt:

  Gristelijken zijn ook de engste hypocriete laffe gluiperds die je maar kunt tegenkomen maar dat zal wel verweven zijn met dat debiele “geleuven” waarbij ze hun hersens uit de pan hebben gelicht en in de diepvries hebben gestopt.

  Geliked door 2 people

 11. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Het is op zich natuurlijk al behoorlijk bizar dat een splinterpartijtje noodzakelijk was om een Kabinet te vormen.
  De CU heeft het maximum aantal zetels dat ze ooit zullen krijgen, hun achterban is simpelweg niet groter en stemmen niet vanwege de politiek maar uitsluitend vanuit hun geloof.
  We hebben het afgelopen decennium de meest kromme coalities voorbij zien komen, eentje zelfs van PvdA en VVD, normaliter elkaars tegenpolen maar nu waren ze op basis van de verkiezingsuitslag “tot elkaar veroordeelt”.
  Je verzint het niet !!

  Geliked door 3 people

 12. Cleo zegt:

  Goed stuk! De CU zit als apetrots als een klein kind aan tafel met de geroutineerde volksverraders van het partijkartel; volslagen verblind en beneveld door hun trots werkt de CU gehoorzaam mee aan de uitverkoop van Nederland; ja, het kán blijkbaar altijd nog gekker…
  SGP durft eveneens niet ‘buiten de lijntjes te kleuren’.
  Kortom, dit soort partijen zet alles op alles om de van tafel geveegde kruimels op te rapen, terwijl de arrogante Rutte, Buma en Jetten hun globalistische elite-plannetjes samenstellen en op de agenda zetten…

  Geliked door 2 people

  • BertG. zegt:

   Aanvulling, een bloed irritante robot jetten over homo’s.
   Alleen die gozer aanhoren wekt al agressie op.

   Geliked door 3 people

   • Wachteres zegt:

    Eën troost: Zolang hij de leiding heeft over D66 zal het nooit wat worden met die partij.

    Geliked door 2 people

   • Harry zegt:

    Je zou die smerige jetten toch met plezier zo’n stomp voor z’n irritante harses geven , dat ie zeven maanden sonde voeding moet krijgen !
    Wat een aalgladde arrogante kwijl !
    Een échte politicus , het soort dat wij niet uit kunnen staan .
    Pechtold heeft wel een passende opvolger voor zichzelf gezocht , zeg .
    Een engerd cum laude !

    Geliked door 3 people

 13. Gelukkig heeft de SCHEPPER van hemel en aarde geen last van getalsmatigheden,maar heeft HIJ ZICH geopenbaard door het meest gehate volkje op aarde nl: Israël !!!Bijbels gezien vermoed ik dat Europa een duivels project is ,waar volkomen ten onrechte de totalitaire demonische islam gefaciliteerd wordt met alle kwalijke gevolgen van dien ,het is als het ware al volkomen uit de hand gelopen !! Nog herinner ik mij dat Abbas op 23 juni 2016 een staande ovatie kreeg van de meerderheid van die verwarde vooringenomen europarlementariërs,deze islamitische Abbas zegt dat hij president is van (een niet bestaand volk )de “Palestijnen”!( een fabeltje)Die zelfde dag koos een nipte meerderheid van de Engelsen voor de Brexit !!!De GOD van Israël heeft gelukkig geen boodschap aan de ChristenUnie !Mijn opa en oma zijn in de tweede Wereldoorlog in Auschwitz vermoord,terwijl de kerken vol zaten gingen de razzia’s met hulp van het Nederlandse rechtssysteem gewoon door ,slechts weinig christenen hielpen mee om deze massamoord op Joden en andere minderheden te voorkomen !!!Ook nu zie je dat de meerderheid van de christenen weer zijn ingeslapen met alle kwalijke gevolgen van dien!(over politieke correctheid gesproken )De weg naar de hel is geplaveid met goede voornemens!!!

  Geliked door 2 people

 14. M. zegt:

  Segers lult uit zijn nek met vrijheid niet inperken.
  Het inperken van het leef genot en vrijheid van alles wat geen islam is hoor je hem niet over.
  Wat een slappe ouwehoer.
  Die vrijheid die wij hebben moet je een ander ook gunnen behalve als je Joods, Christen of ongelovig bent dan moet je die afnemen toch, Segers?

  Like

 15. M. zegt:

  Als men van de vrede zo vredig was zou men geen aanstoot nemen aan een kruis maar men is helemaal niet vredig of tolerant en al helemaal niet verdraagzaam dus die moeten weg.
  Dat is jouw vrijheid die je een ander ook moet gunnen Segers het in gevaar brengen en de vrijheid afnemen van iedereen die niet van de nep vrede gediend is?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s