Strache begroet Orbán´s gezinspolitiek

Screenshot_34

De Oostenrijkse vicepremier Heinz-Christian Strache (FPÖ, links) en de Hongaarse minister-president Viktor Orbán.

(Vertaling: E.J. Bron)

De gezinspolitiek van Hongarije, die tot doel heeft om de toekomst van het volk door kinderen en niet door migranten vorm te geven, stuit internationaal op kritiek. De regeringsmedia van westelijke democratieën maken snel vergelijkingen met het moederkruis van het Derde Rijk, vergeten daarbij echter compleet dat de Franse tegenhanger daarvan, de Médaille de la Famille, nog steeds bestaat. Ook het communistische Rusland had de “Материнская слава“ (orde “moederroem”). Het bevorderen van kinderen voor de toekomst is dus noch een nationaalsocialistische uitvinding, noch is ze fout.

Mitteleuropa

Desondanks is er kritiek op Hongarije wat betreft de gezinspolitiek. Iedere vrouw onder de 40, die voor het eerst zou trouwen, zou een krediet krijgen van 10 miljoen Forint (omgerekend € 31.000,-) om vrij te gebruiken. De terugbetaling van het krediet zou bij de geboorte van het eerste kind drie jaar uitgesteld worden, na het tweede kind zou een derde deel van het krediet, na het derde kind het hele krediet kwijtgescholden worden. Bovendien zou de Hongaarse regering ook kredieten ter beschikking stellen voor het kopen van woningen door gezinnen en, afhankelijk van het aantal kinderen, deels de borg overnemen.

Lof voor deze vorm van kinderpolitiek komt er uit Oostenrijk. De ÖVP/FPÖ-regering begroet het idee van Orbán. Vicepremier Heinz-Christian Strache (FPÖ) bijvoorbeeld prees het beginsel van de regering-Orbán om de toekomst van het land aan kinderen over te laten in plaats van aan migranten.

Bron:
http://unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in demoniseren, gezond realisme, Hongarije, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, Nationalisme, Oostenrijk, Patriottisme, soevereiniteit, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

9 reacties op Strache begroet Orbán´s gezinspolitiek

 1. Joannes den Hollander zegt:

  Eugenetica is een uitstekend middel om bepaalde doelen te bereiken. Heeft overigens niets met de Nazi’s te maken. Al hebben zij deze wetenschap wel tot in extremo doorgevoerd. Vandaar de overigens onterechte beladenheid van dit woord.
  Zouden ze hier eens voorzichtig moeten invoeren. Te beginnen met geen kindergeld meer voor niet Westerse ouders. Dat scheelt een slok op een borrel en zet zeker op termijn zoden aan de dijk.

  Geliked door 1 persoon

  • Sobieski zegt:

   Gewoon ruime belastingverlichting, of zelfs gehele bevrijding van belasting, voor gezinnen waarvan een van de ouders, oftewel een vaste baan heeft, of een eigen bedrijf (winkel, boerderij, reparatiebedrijf etc), of succesvol is in een vrij beroep.
   Indien het een vaste baan betreft, dient deze in het bedrijfsleven te zijn, of in een primaire overheidsfunctie, zoals o.a. een ziekenhuis, een school, de politie, de brandweer, het leger, de post, de energievoorziening etc. (zie graag dezen terug in overheid,net als het ziekenfonds).
   Geen overbodige kantoorbanen of gesubsidierde linkse hobby banen.
   Dat zet zoden aan de dijk.
   Minder bureaucratische rompslomp, want geen klerken nodig om geld rond te pompen, en de juiste mensen krijgen dan voordeel bij het kinderen krijgen.
   De werkenden zijn veelal autochtoon, en indien buitenlander, Europees, Westers of Oostaziatisch, en dat is prima.
   Desalniettemin geen geschreeuw over “discriminatie”, want die mogelijkheid is open voor iedereen.
   Die paar allochtonen uit achtegebleven culturen, die zich wel aan weten te passen, kunnen er nog wel bij, Daar hebben we geen last van.
   De ondeugdelijke meerderheid onder hen zal dan echter niet langer hun luie handen kunnen ophouden op onze kosten.
   Mogelijk gaan velen dan zelfs terug, als er hier geen gratis geld meer te halen is.
   Dan hebben we twee vliegen in een klap.

   Geliked door 3 people

   • Joannes den Hollander zegt:

    Sobieski, met alle respect voor uw inbreng, ik kan er helaas geen touw aan vastknopen. Wellicht is de tekst vanuit het Pools door een vertaalmachine gehaald. Jammer.

    Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   In extremo?

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

 2. M.A.L. Sion zegt:

  Eigenlijk is het helemaal niet bijzonder. In Europa is het al vele jaren zo dat de vrouw ook moet gaan werken om voor het gezin brood op de plank te hebben. Kinderen passen niet zo goed in dat verhaal. Dit dankzij de linkse politiek die het inkomen zodanig heeft aangetast dat de vrouw wel moest gaan werken. Zogenaamd om de gelijke positie te benadrukken. De vrouw werd daardoor extra zwaar belast. Orbán probeert aan dit ‘onrecht’ enigszins tegemoet te komen. Daar kunnen veel westerse landen een voorbeeld aan nemen.

  Geliked door 2 people

  • Harry zegt:

   Goed gezien , Malsion !
   Als éénverdiener is het afzien tegenwoordig !
   Ik kan me de tijd nog heugen dat éénverdieners een eigen huis kochten en ook nog auto konden rijden !
   En twee kinderen grootbrengen .
   Dat is van één modaal inkomen toch ondenkbaar nu ?
   Zoals je al meldde , vrouwen moéten wel gaan werken anders gaat het niet meer .
   Al dat geld is nodig om een enorme berg niksnutten onderdak te geven en te voeden .
   En de eigen kinderen komen opvoeding te kort !
   Met dank aan de PvdA !
   Het is tegenwoordig een verademing als je nog beschaafde jeugd mee mag maken .
   Ze worden schaars .

   Like

 3. Peter zegt:

  Heel goed vond ik de attendering op de Médaille de la Famille, !!
  De regeringsmedia van westelijke democratieën maken snel vergelijkingen met het moederkruis van het Derde Rijk, vergeten daarbij echter compleet dat de Franse tegenhanger daarvan, de Médaille de la Famille, nog steeds bestaat.

  Like

 4. Peter zegt:

  Médaille de la famille
  La médaille de la famille récompense les personnes qui ont élevé dignement de nombreux enfants. L’attribution de la médaille est honorifique. Une cérémonie officielle peut être organisée par la préfecture ou par la mairie.
  De Familie-medaille beloont personen die veel kinderen met waardigheid grootgebracht hebben. De toekenning van de medaille is een eerbewijs. Een officiële ceremonie kan worden georganiseerd door de prefectuur of door het gemeentehuis.

  Vooral de beschrijving “met waardigheid” spreekt mij aan.
  Kom daar maar eens om bij de families van de kut-Marokkanen .

  Like

 5. QENQ6 zegt:

  Een volk dat zichzelf niet (of: onvoldoende) voortplant, is ten dode opgeschreven. Het is vijf over twaalf…
  Hoe komt dat? De moraal is verwaarloosd en we hebben geen aandacht geschonken aan onze culturele en religieuze tradities en hebben onze identiteit verwaarloosd.
  De welvaart heeft veel gecamoufleerd, maar die tijd is voorbij.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s