De identiteitscrisis van de Protestantse Kerk in Nederland

Screenshot_55.png

Een regenboogvlag hangt uit bij de Keizersgrachtkerk als statement tegen de zogeheten Nashville-verklaring. In de verklaring worden homoseksualiteit en transgenderisme expliciet afgewezen en wordt ook de suggestie gewekt dat dit zaken zijn waarvan mensen kunnen ‘genezen’. 

(Door: Henk-Jan Prosman)

Het resultaat is politieke correctheid “on steroids”

De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) verkeert al sinds haar ontstaan in een identiteitscrisis. De laatste tijd kiest de kerk steeds vaker voor een activistische vlucht naar voren.

Toen in januari van dit jaar de discussie rond de Nashville-verklaring losbarstte, waren vertegenwoordigers van de kerken er als de kippen bij om de verklaring te veroordelen, of zich er tenminste van te distantiëren. Van honderden kerktorens wapperden regenboogvlaggen en op Facebook ging een oproep rond om die zondag in zoveel mogelijk kerken een lied over ‘veelkleurige liefde’ te laten zingen. Binnen enkele dagen liet de kerk zich meeslepen in een mediahype. Een vergelijkbare dynamiek was merkbaar rond de mogelijke uitzetting van het Armeense gezin Tamrazyan. Vertegenwoordigers van de Protestantse kerk associeerden zich opzichtig met deze actie. Op het eerste gezicht niets mis mee. Maar de gedrevenheid waarmee juist deze actie werd uitgekozen om het maatschappelijk engagement van de kerk met afgewezen asielzoekers te tonen, gaf me toch te denken.

Lees verder>>>
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", asielwaanzin, belangenverstrengeling, Christendom, Christenvervolging, cultuurrelativisme, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, Islamofilie, klimaat, klimaatfascisme, Krankzinnigheid, lafheid, Linkse christenen, meningsdictatuur, Multiculti, Naïviteit, Nederland, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

9 reacties op De identiteitscrisis van de Protestantse Kerk in Nederland

 1. Wachteres zegt:

  Nog meer politieke correctheid:

  https://www.hln.be/nieuws/buitenland/duitse-kleuterschool-tolereert-geen-indiaantjes-met-carnaval-het-is-respectloos~a03bd3a7/

  Duitse kleuterschool tolereert geen indiaantjes met carnaval: ‘Het is respectloos’

  Moet het indianenkostuum met carnaval in de ban? Als het aan een kleuterschool in het Duitse Hamburg ligt wel. De leiding heeft ouders met carnaval verboden om kinderen als indiaan naar school te sturen. Dat leidt tot veel discussie.

  Naast het indianenkostuum was bijvoorbeeld ook een uitdossing als sjeik verboden. “We besteden op school veel aandacht aan een cultureel sensibele, niet-discriminerende en vooroordelenbewuste opvoeding”, schrijft de school aan de ouders.

  Like

 2. Jan zegt:

  Een van de ergste smeerlappen en criminelen was en is dominee Visser voor wie de doodstraf te goed is. Oplichter, leugenaar en beschermer van criminelen, illegalen, drugshandelaren, pedofielen, terroristen, corrupte politici, het geeft niet wie, iedereen werd door deze gek beschermd als hij of zij toevlucht zocht in zijn nest, de Pauluskerk. Het gemeentebestuur deed ijverig mee aan de oplichterspraktijken en financiering. Tientallen miljoenen werden uitgegeven of verdwenen spoorloos. Een naam die opduikt is die van Hedy d’Ancona, destijds al actief betrokken de criminele actieviteiten van illegalen, tegenwoordig steunt zij Hamas.

  Peter Siebelt schreef een boekje over de crimineel Visser, ‘Vissers in troebel water’. Citaat:

  Dominee Visser zou via de toenmalige PvdA-minister d”Ancona een verblijfsvergunning hebben geregeld voor Ibrahim Albaz, tot eind jaren zeventig een kopstuk binnen de Palestijnse terreurorganisatie Al Fatah. Hij kwam naar Nederland na een mislukte poging 4,5 kilo explosieven Duitsland binnen te smokkelen. Visser zag Albaz als vrijheidsstrijder. Hij gaat geregeld met Visser de barricaden op voor de goede zaak en roept daarbij op tot geweld tegen Israël, schrijft Siebelt.

  Volgens Siebelt hielp dominee Visser ook de pedofiele Amerikaan Donald Mader aan een baan. De man hield zich in Amerika bezig met naaktfoto”s van zeer jonge jongetjes.
  https://www.rd.nl/vandaag/binnenland/i-boekje-open-over-drugsdominee-hans-visser-i-1.1297440

  Vissers in troebel water
  Schandalen Van Kerk En Politiek
  Auteur: Peter Siebelt
  https://www.bol.com/nl/p/vissers-in-troebel-water/1001004002763546/

  De kerken voerden in de kerk, tijdens de dienst, handtekeningenacties tegen de bombardementen in Vietnam. Verteld werd dat steden in Vietnam gebombardeerd werden, dat echter de aanvoerlijnen van de Vietcong gebombardeerd werden vertelde men niet of men wist het niet zoals zoveel de kerken niet weten. Liever opgelicht dan voorgelicht.

  Via honderden instanties bemoeien de kerken zich met de politiek en altijd kiezen zij fout, de positie van de marksistiese, communistische, socialistische idioten, die van mensensmokkelaars (Mensen in Nood) die anti-Nederlandprogramma hebben

  Je kunt het zo gek niet bedenken of de hersenloze dominees laten zich voor de politieke kar spannen
  De kerken lieten zich voor de kar spannen van het Kremlin toen zij protesteerden tegen de plaatsing van kruisraketten.
  Nu is het weer ergens een mars tegen klimaatverandering. Dat dit volslagen zot is ontgaan de hersenlozen.
  Kerkenmars voor Klimaat http://live.protestantsekerk.nl/nieuws/kerkenmars-voor-klimaat
  Het doet denken aan de flagellanten. De flagellanten trokken, met name in crisistijd, in optocht van de ene naar de andere stad. De groepen bestonden gemiddeld uit 50 tot 100 personen. Vaak liepen er vaandeldragers en kaarsendragers voorop. Al zingend gingen ze dan naar de plaatselijke kerk, ontblootten hun bovenlijf en bedekten hun onderlichaam met witte doeken. Ze liepen dan rondjes en sloegen zichzelf met gesels. De apotheose van hun theaterstuk was op de knieën vallen, waarna ze zichzelf geselden en jammerden over de zonden van henzelf en die van de wereld. Men huidige klimaathysterici is absoluut geen verschil, behalve dat men vroeger niet beter kon weten. Tegenwoordig WIL men niet beter weten want socialisten hebben een hekel aan wetenschap.
  https://wandelenindeventer.nl/terborch/index.php/onderwerpen/artikelen-gtb/259-flagellanten-in-processie

  Ondertekening van het Caïrosdocument, wat niets anders bevestigde dat dat de PKN zwaar antisemitisch zijn en wie stonden te jubelen waren figuren als Jan Pronk, voorzitter van de haatclub IKV, hij noemde het document een ‘klaroenstoot’, waarvan de inhoud niet zweverig is maar ‘politiek betrokken’, met Bijbelse noties van wat recht en gerechtigheid in concrete situaties betekenen. Het is een document van een kleine minderheid, maar als zodanig een niet te negeren aanklacht tegen onrecht waarvoor we in buitenland ook verantwoordelijk zijn.” Volgens Pronk zijn onder meer de bouw van Israëlische nederzettingen op Palestijns gebied en de blokkade van de Gazastrook in strijd met het internationaal recht.
  In jubeltonen was ook de antisemiet Desmond Tutu.
  Aartsbisschop Tutu: Nederlandse kerken moeten Israël boycotten
  https://www.rd.nl/aartsbisschop-tutu-nederlandse-kerken-moeten-isra%C3%ABl-boycotten-1.632604
  Steun uit het buitenland kregen de kerken van de antisemiet Naim Ateek met zijn criminele Sabeel.
  De lijst van opsommingen van waaruit blijkt dat de kerken zich fout opstellen is eindeloos lang. Nooit leest men dat zij hun eigen gemeente steunen wel steun aan acties in Afrika en altijd uit ‘humanitair oogpunt’.

  Geliked door 2 people

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Waar deze zogenaamde kerken en kerkleiders dan maar liever niet over willen horen zijn de Three No’s van Khartoem, waarin zonder meer word gesteld.

   Geen vrede met Israël
   Geen erkenning van Israël
   Geen onderhandelingen met Israël

   Trouwens wat ook wel eens naar voren gebracht word is dat de “palestijnen” geen leger zouden hebben.
   Dat kan dan kloppen maar ze hebben wel hun eigen terreurganisatie’s en dat ze dus geen regulier leger hebben wordt dan wel gecompenseerd door de omliggende Arabische landen die niks liever zouden doen dan vandaag nog Israel binnen vallen maar niet durven omdat het Israelische leger veel beter uitgerust is dan de Arabische legers en dat daarbij het moreel van de IDF vele malen hoger ligt dan die van de zandhappers.

   Like

  • Taljaard zegt:

   @Jan
   Vrijwel alle treurigheid die u hier beschrijft en aanhaalt is een gevolg van het feit dat de culturele marxisten aan de theologische faculteiten, voor zover deze faculteiten in rijksuniversiteiten waren en zijn ondergebracht, sinds de late jaren `70 en vroege jaren `80 in feite de lakens uitdelen.
   Deze aan rijksuniversiteiten verbonden faculteiten leidden predikanten in de Nederlands Hervormde Kerk en de Gereformeerde Kerk Nederland op. De Christelijke Gereformeerden en de Gereformeerde Gemeenten hadden en hebben hun eigen theologische opleidingen, en zijn dus niet aan rijksuniversiteiten verbonden.
   Universitaire docenten aan deze theologische faculteiten, die de linkse agenda niet deelden onderwierpen zich aan deze door de politieke elite gesteunde nieuwe hierarchie, omdat zij anders hun lucratieve hoogleraarschap op termijn wel konden vergeten, of hen het werken anderzijds onmogelijk zou worden gemaakt.

   Tot aan het einde van de jaren `90 van de vorige eeuw werd het nog van studenten en kandidaat predikanten gedoogd, dat zij er andere denkbeelden dan linkse op na hielden.
   Maar daarna, in de aanloop van de vorming van de PKN in december 2003 en mei 2004, werd ook dat niet meer getolereerd. En sindsdien worden deze mensen, op het vormingscentrum ”Hyde Park” te Doorn, aan een intensieve psychologische screening en ideologische (her)programmering blootgesteld. Het wordt van hen verwacht, dat zij zich geheel en al aan de linkse agenda onderwerpen. Teneinde dit te verwezenlijken wordt er een ware psycho-terreur op hen uitgeoefend. En wie zich daaraan niet wenst, of kan, onderwerpen wordt ”ongeschikt” verklaard.
   Sinds de theologische faculteit te Utrecht (een ”broeinest” van ”dissidenten”) is opgeheven en naar Kampen is verplaatst moeten ook gevestigde gemeentepredikanten in de PKN zich periodiek en verplicht aan deze screening en programmering te Doorn onderwerpen.

   Het is volgens mijn inschatting nog slechts een kwestie van tijd voordat mensen als de schrijver van dit bovenstaande artikel uit de PKN zal worden ”uitgezuiverd.” Of dat er een nieuwe kerkscheuring zal plaatsvinden, waar predikanten en kerkleden die zich niet langer aan deze linkse agenda willen onderwerpen zich van de PKN zullen afsplitsen, of hun toevlucht zullen zoeken bij de reeds in 2004 gevormde Hersteld Hervormde Kerk.

   Like

  • Taljaard zegt:

   Een lijstje van kerk- en landverraders;

   Prof. dr. E.J. de Leede.
   Ex rector van vormings- en toerustingscentrum ”Hyde Park” te Doorn. Sinds 2017 emeritus hoogleraar PTU Kampen. Nietsontziende carrierewolf, die over lijken ging voor status, geld, macht en invloed.
   Prof. dr. C.J. Menken-Bekius
   Boosaardige linkse tut hola en docent pastorale psychologie aan de inmiddels opgeheven theologische faculteit van de RUU. Spin in het web van de culturele marxisten, intrigante eerste klas. Bijgenaamd ”Echidna” De feitelijk macht was in haar handen, en ze kon iedereen met wie zij in aanraking kwam naar believen maken of breken.
   Prof. dr. G.J. Immink
   Ex rector Kerkelijke Opleiding RUU.
   Collaborateur. In naam gereformeerd-hervormd en gematigd conservatief.
   Maar in de praktijk een getrouwe uitvoerder van de culturele marxisten.
   Beslist niet dom, maar ook buitengewoon ijdel en eerzuchtig.
   Prof. dr. H.J. van der Meulen
   Docent praktische theologie en kerkrecht.
   Aan de lijn lopende marionet van bovengenoemde C.J. Menken-Bekius, die heel goed wist dat hij ”Echidna” te vriend moest houden om het tot aan zijn emeritaat als hoogleraar uit te kunnen zingen. Kwam herhaaldelijk in gewetensnood, maar dat geweten was ruim.

   En dat was dan alleen nog maar in Utrecht!

   Like

 3. QENQ6 zegt:

  Het gehele Christendom in (West-) Europa is in crisis, en daarmee (West-) Europa. Hoe je het ook wendt of keert, het Christendom is deel van onze historie, onze cultuur, en als je gelovig bent: van onze religie, en… van onze identiteit.

  Like

 4. Onlangs gehoord dat in een VLUCHTELINGENGEMEENTE 2 Zielenpieten zijn overleden die hier al jarenlang verbleven. Wie denkt u heeft de begrafenissen betaald?????????????? WIJ!!! Ondanks dat ze hier al jaren woonden, hadden ze geen verzekering! Ga er maar van uit dat het landelijk jaarlijks ook weer om grote bedragen gaat! Val dood met je Godvergeten / AllahAkbar / Kuttekut ZielenpietenIndustrie! ********** Stem DIE ZOOI Weg!!! ************* De Criminelen!!

  Like

 5. Wim zegt:

  “Christenvervolging is in de samenleving een rechts thema geworden..” Zelfs dat lijkt me nog te optimistisch uitgedrukt. In feite is het geen thema meer net als de Jodenvervolging. Ondanks de grote woorden die, als dat politiek gezien zo uitkomt, soms nog klinken is dat de situatie waarin we verzeild zijn geraakt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s