Maaßen heeft scherpe kritiek op de CDU: “Geef rode lijnen aan, die men niet mag overschrijden als je je eigen identiteit niet wilt opgeven.”

Screenshot_48

(Door: Hanno Vollenweider – Vertaling: E.J. Bron)

De voormalige chef van de Binnenlandse Veiligheidsdienst, Hans-Georg Maaßen (foto), heeft scherpe kritiek op de politiek van de CDU in het weekblad “Focus”. Maaßen, die zelf lid is van de CDU en in februari eveneens toetrad tot de Merkel-kritische “Waarde-unie”, schreef: “Ik trad tot de partij toe vanwege bepaalde waarden. En dat waren en zijn geen conservatieve of rechtse waarden, maar de waarden van de CDU. In de afgelopen jaren zijn veel van deze waarden verloren gegaan.”

Die Unbestechlichen

Bovendien schoot hij indirect met scherp tegen Merkel en haar opportunistische politiek: “Ik ben destijds niet tot de partij toegetreden opdat er miljoenen asielzoekers naar Duitsland komen en er een asielpolitiek zonder bovengrens bestaat. Ik ben ook niet tot haar toegetreden opdat er energiepolitieke afschaffing zonder gegarandeerde aanschaffing bestaat. Ook niet, opdat de dienstplicht afgeschaft en het functievermogen van het Duitse leger beperkt wordt. Ook niet het minimumloon of de genderpolitiek waren mijn motivatie om tot de partij toe te treden.”

Bovendien schreef hij: “Er bestaan rode lijnen, die men niet mag overschrijden als men zijn eigen identiteit niet wil opgeven.” (…) “Ik neem waar dat veel functionarissen in de CDU een eigen agenda hebben, wellicht een carrièreagenda, die niet altijd identiek is aan de waardevoorstellingen en de overtuigingen van veel partijleden en aanhangers. De CDU is niet het eigendom van de functionarissen.” Want het zou niet zo mogen zijn dat een partij politieke overtuigingen opgeeft en het exacte tegendeel zou vertegenwoordigen, “alleen omdat deze functies het machtsbehoud mogelijk maken”, waarschuwde de jurist Maaßen.   

Bron:
https://dieunbestechlichen.com
Door: Hanno Vollenweider

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", christendemocraten, cultuurrelativisme, Duitsland, gezond realisme, Merkel, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

7 reacties op Maaßen heeft scherpe kritiek op de CDU: “Geef rode lijnen aan, die men niet mag overschrijden als je je eigen identiteit niet wilt opgeven.”

 1. koosv8 zegt:

  Dat verhaal is voor de huidige MACHTHEBBERS in Nederland precies eender.

  Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Ik denk dat 80% misschien meer politici een eigen agenda hebben die hun ertoe bracht in de politiek te gaan. Om carriére te maken is ook van de belang voor welke politieke partij je kiest. Je kunt zondermeer aannemen dat veel PVVers een bepaald ideaal gevolgd hebben want om carriére te maken moet je vandaag de dag niet bepaald voor de PVV kiezen. Je loopbaan mogelijkheden zowel in als buiten de politiek smelten als sneeuw voor de zon. Dit is ook het geval bij Duitse politici die kiezen voor de AFD. Anders wordt het als het politieke klimaat een totale omslag maakt wat niet ondenkbaar is voor de nabije toekomst. Als het zover is zullen de opportunisten en loopbaan najagers en natuurlijk de nodige overlopers niet meer weg te slaan zijn op de kantoren van de PVV en anderen.

  Like

 3. Marc zegt:

  “Want het zou niet zo mogen zijn dat een partij politieke overtuigingen opgeeft en het exacte tegendeel zou vertegenwoordigen.”

  Precies dat is waar bijvoorbeeld een partij als de VVD zich zo schuldig aan maakt: ze beweren liberalisme te bedrijven, maar doen precies het tegendeel. Hetzelfde doet de PvdA inmiddels als zo’n dertig jaar.

  Al heel lang ben ik voor een verbod op partijen die in hun programma wensen hebben staan die strijdig zijn met het politieke gebod van de lijn die zij heten te vertegenwoordigen. Dus als een partij beweert socialistisch te zijn, mag het geen programmapunten bevatten die strijdig zijn met het idee van socialisme. Evenzo geldt dit voor partijen die zich liberaal, nationalistisch (FvD) of christelijk (CU, CDA) noemen.

  Like

 4. Lucky zegt:

  https://www.breitbart.com/europe/2019/03/06/21st-century-borders-german-president/

  No Place in 21st Century for Closing Borders – German Bundestag President

  Shutting the door on mass migration is not an option in the 21st century, German parliament president Wolfgang Schäuble has said, urging Brussels to speed up plans for an EU army in order to kill nationalism.

  Like

 5. Jan zegt:

  Toespraak van Dolph Lindgrun, ook voor linkse haters

  Like

 6. Jan zegt:

  CDU wil youtube verbieden

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s