Open brief Macron zorgt voor ophef

Screenshot_44

PARIJS – Er wordt in Europa volop gereageerd op de open brief die de Franse president Emmanuel Macron gisteravond publiceerde. Critici zijn snoeihard: “Wie denkt hij wel niet dat hij is?”

In de brief die gisteravond werd gepubliceerd,waarschuwt de Franse president voor het gevaar van desinformatie en verdeeldheid in Europa. “Nooit eerder sinds de Tweede Wereldoorlog is Europa zo noodzakelijk geweest. En toch was Europa nog nooit zo in gevaar”, schrijft hij. De Brexit staat volgens Macron met al zijn manipulaties “symbool voor de Europese valstrik.”

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in belangenverstrengeling, demoniseren, Elite, establishment, Eurofielen, EUSSR, Frankrijk, Hypocrisie, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

9 reacties op Open brief Macron zorgt voor ophef

 1. Ruud zegt:

  Met bangmakerij komt hij nergens; beter ware het dat hij realist wordt en de zelfveroorzaakte scherven gaat lijmen samen met Mutti. En dan niet met de Franse slag maar gruendlich!

  Geliked door 1 persoon

 2. Sabeltant zegt:

  Van mij kan de ineenstorting van de Europese Unie niet snel genoeg gaan.
  Macron, Merkel, Verhofstad, Timmermans en al die andere ongekozen sujetten mogen wat mij betreft na een korte veroordeling door een volksgericht meteen door naar het schavot.

  Ze hebben MIJN land naar de donder geholpen!

  Geliked door 6 people

 3. delamontagne zegt:

  Macron zou een nieuw “Schengen-gebied” in willen stellen waarin de vrijheid van verkeer wordt aangepast aan de migranten-opvang.
  * *
  Het Franse Staatshoofd heeft zich tot de Europese burgers gericht om zijn visie te geven en om voor een 10-tal concrete maatregelen te pleiten.
  Hier een korte samenvatting van de tekst.

  Geachte burgers van Europa,
  Als ik zo vrij ben om mij rechtstreeks tot U te wenden is dit niet alleen uit naam van de geschiedenis en waarden die ons binden.
  De reden is dat deze dringend is.
  Binnen enkele weken zijn daar de Europese Verkiezingen.
  Deze verkiezing zal beslissend zijn voor de toekoms t van Europa.

  Nooit eerder sinds de Tweede Wereld Oorlog is een verenigd Europa zo belangrijk geweest.
  En toch is Europa nog nooit zo in gevaar geweest.

  Gegrondvest op de interne Europese verzoening is de EU vergeten om te kijken naar de realiteit in de wereld.
  Maar er is geen enkele samenleving die een gevoel van verbondenheid kan scheppen als er geen grenzen worden gesteld om hem te beschermen.
  Die grens is vrijheid in veiligheid.
  Het Schengen-gebied moet weer onder de aandacht komen: ieder land dat mee wil doen moet ook aan de verplichting van verantwoordelijkheidvoen, dus ook strenge grenscontroles.
  En een solidariteit wat betreft de ASIEL-politiek met dezelfde regels voor opvang en weigering.
  Een gemeenschappelijke grenspolitie en een Europees kantoor voor Asiel-zaken zou hiervoor gewenst zijn.
  Er moeten strenge controleverplichtingen komen en de Europese solidariteit waaraan elke Europees land moet voldoen, is noodzakelijk.
  Dit alles onder het gezag van een Europese Veiligheidsraad: ik geloof, geconfronteerd met de massa-migratie en ondanks dat, in een Europa dat zowel zijn waarden als waarden beschermt.

  http://www.lefigaro.fr
  Pour une renaissance européenne»: le texte intégral de la tribune d’Emmanuel Macron
  http://www.lefigaro.fr/elections/europeennes/-pour-une-renaissance-europeenne-le-texte-integral-de-la-tribune-d-emmanuel-macron-20190304

  Geliked door 1 persoon

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Waar dit soort eurofielen altijd de veiligheid van Europa vandaan halen is mij altijd een raadsel.
   Die slepen ze er altijd bij maar Ik zie geen buiteneuropeese machten pogingen doen om Europa binnen te vallen.
   Wel zie Ik de demonisering van Polen Hongarije en Rusland waarbij deze landen altijd de schuld toegeschoven krijgen van het falen van Brussel.
   En als die gek het over grenzen wil hebben dan wil Ik het hebben over de fysieke grenzen van de individuele landen, want moet zonodig Frontex de Europese grenzen vraag Ik me dan af.
   Frontex zou dan namelijk onder Brussel resorteren wat wil zeggen dat men Groot Brittanie het leven zuur gaat maken maar in het zuiden de grenzen wagenwijd open gezet worden ten gunste van de Afrikaanse parasieten die de verschillende sociale stelsels leeg komen plunderen met goedkeuring van de Brusselse maffia.
   Dan om af te sluiten moet deze hond ook nog even een sneer uitdelen richting de landen die steeds meer kritiek hebben op deze Brusselse melagomanen.
   Het lijkt er echt op dat hij niet wil weten dat hij in zijn eigen land uitgekotst word door de bevolking.
   Het enige waar ook de Franse media nog mee bezig is hoe men de hesjesbeweging kan bagatelliseren dus naar mijn mening is die daar al net zo corrupt als hier in NL.
   Laat de gek nog wat doorkwatsen dan komt zijn val nog harder aan en Ik gun hem die val van harte.

   Geliked door 3 people

   • delamontagne zegt:

    Toch hoor en lees je in de PC/reguliere media hier wel over de “Gilets-Jaunes”.
    Op BFM-TV en andere “praat-programma’s” op TV werden er ook verschillende GJ’s uitgenodigd.
    Als ik de NL-TV zie, ………..niets daarover.

    Like

  • delamontagne zegt:

   2e “waarden” moet uiteraard “grenzen”zijn.
   verantwoordelijkheidvoen = verantwoordelijkheid voldoen………………..

   Like

 4. J. C. Th. Köhler zegt:

  “…het gevaar van desinformatie en verdeeldheid…”

  Gisterenavond hebben we bij Jinek kunnen genieten van freule Ollongren, die eenzelfde soort waarschuwing debiteerde. De leugenachtigheid droop ervan af. En Jinek keek ernaar en zag dat het goed was.
  Hoezo, demagogie?

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 2 people

 5. Marc zegt:

  Afschieten al die gekken!

  Geliked door 1 persoon

 6. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Een kat in het nauw maakt rare sprongen.

  Macron is een heerser, die Frankrijk bestiert als een autoritair vorst. En in Europa matigt hij zich eenzelfde rol aan. Hij heeft het keer op keer over democratie, maar hij is zelf alles behalve democratisch. Hij snapt er niets van, waarom het Franse volk hem niet op handen draagt. Hij negeert de gevoelens en de problemen van het volk. Hij kietelt het volk niet onder de kin, maar strijkt het tegen de haren in. Vergeet niet, dat hij de verkiezingen heeft gewonnen met fraude. Hij heeft het over “Europese cultuur”. Wel, die bestaat niet. Hij heeft het over geschiedenis, maar hij verdraait de feiten. Hij heeft het over de noodzaak voor het Europese project. Maar het is een natte droom en daar komen wel vlekken, maar geen kindjes van. Hij verheerlijkt zichzelf en kijkt op iedereen neer. Hij is zo geobsedeerd door zijn eigen gelijk, dat hij niet eens in de gaten heeft hoeveel weerstand hij oproept. Het Franse volk demonstreert al 16 weken op een rij. Dat doen ze niet, omdat ze zo tevreden zijn. De kruik gaat te water tot die barst. Een echte Franse revolutie kan elk moment losbarsten. Er dreigt een complete chaos te ontstaan. Zijn brief getuigt niet van realiteitszin, maar van obsessie. Hij bouwt geen bruggen, maar wakkert juist de weerstand aan. Bij de doorsnee Fransman staat het water aan de lippen, maar Macron steekt geen vinger uit, om te helpen. Zijn open brief is hautaine bull shit. De uitwerking zal averechts zijn. Hij geeft aan, wat hij wil en wat hij verlangt. Hij schrijft met geen woord over de problemen, de verlangens, de behoeften en de wensen van het Franse volk. Hij dicteert, maar hij luistert niet. Het is éénrichtingsverkeer. Hij haalt het bloed onder de nagels van het volk vandaan. Hij beledigt Groot Brittannië en eenieder, die anders denkt dan hij. Hij is zo geobsedeerd door zijn eigen gelijk, dat hij niet eens beseft, dat hij zijn eigen graf graaft. Ik vraag me af, hoe lang het nog zal duren, voor hij zijn marching orders krijgt.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s